ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ???

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Γραφω αυτο το ποστ γιατι δεν αντέχω άλλο να προσπαθώ να αδιαφορώ για ό,τι αποτρόπαιο συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα...Δεν μπορώ να συνεχίσω να κλείνω τα μάτια και να προσποιούμαι οτι μπορώ να αντέξω και να υποστώ όλα όσα με κάνουν να νιωθω απέχθεια για τον κόσμο που βρίσκομαι και υποτίθεται πρέπει να είμαι και ευγνώμων για τη ζωή που μου δόθηκε...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Αν και νομιζω οτι Postareis σε λαθος φορουμ η απαντηση ειναι ναι μπορεις να κανεις και πολλα μαλιστα! ;)

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ως εδω, αλλά το μνμ μου δεν είναι ολοκληρωμένο..Κατά λάθος πάτησα υποβολή ενω δεν το είχα ακόμη ολοκληρώσει.. Τι κάνω γι αυτό..Έστειλα και στον διαχειριστή μνμ

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
οκ..και η συνέχεια λοιπόν..

τα αδέσποτα σκυλιά όλο και περισσότερο πληθαίνουν στη γειτονιά μου...μέρα με τη μέρα όλο και κάποιο ακόμη εμφανίζεται..

Η απογοήτευσή μου είναι τεράστια..Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι για όλα αυτά...Ποιο απ όλα χρήζει μεγαλύτερης βοήθειας...Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ, με κάθε τρόπο..αλλά ξέρω ότι η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται...και απογοητεύομαι ή παραιτούμαι..

Τον τελευταίο καιρο μια ψυχούλα περιφέρεται με αβασταχτο πόνο στη γειτονιά μου, προσπαθώντας να καταφέρει να υπερνικήσει το θάνατο για άλλη μια μέρα...Το σκυλάκι φέρει εκτεταμένες πληγές σε όλο του το σώμα, το τρίχωμά του σχεδόν έχει εξαφανιστεί, και περιφέρεται αποστεωμένο και βασανισμένο στον σκληρό κόσμο που προορίστηκε να ζει...

Δεν ξέρω αν αυτό που έχει είναι ψώρα ή καποια άλλη ασθένεια..Δεν ξέρω αν μπορώ να το βοηθήσω ή όχι..Μακάρι να μπορούσα να απαλυνω για λίγο τον πόνο του..Όμως νιώθω ανήμπορη και εγκλωβισμένη σε ένα κόσμο που αγνοεί τα αισθήματα και τις ευαισθησίες μου ως άνθρωπο...σε ένα κόσμο σκληρό και ματαιόδοξο..

Αρχίζω ειλικρινά να πιστεύω πως σε λίγα χρόνια, στο εγγύς μέλλον θα είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να γινόμαστε δέκτες παρόμοιων θεαμάτων με την ίδια αδιαφορία και απάθεια, με τη διαφορά όμως πως θα έχουν να κάνουν με το ίδιο το είδος μας..Θα βλέπουμε ανθρώπους υποσιτισμένους και βαριά άρρωστους να υποφέρουν και να ουρλιάζουν έξω απο τις αυλές των σπιτιών μας και εμείς κλειδαμπαρωμένοι θα κλείνουμε με ωτοασπίδες τα αυτιά μας και θα βάζουμε τέρμα την τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο θα μας δίνει τη δυνατότητα της φυγής σε έναν ουτοπικό κόσμο....

Ο εφιάλτης νομίζω εκτυλίσσεται ήδη μπροστά στα μάτια μας και εμείς παθητικά τον αποδεχόμαστε, με την αισχρή δικαιολογία στον εαυτό μας, ότι πρόκειται για σκυλιά και όχι για ανθρώπους....

Συγνώμη, αλλα εγώ βαρέθηκα να κάνω το μαλάκα.....και δεν είμαι για να τον κάνω...Θέλω επιτέλους να κάνω κάτι..Ελπίζω να βοηθήσετε..
1ον αν μπορώ με κάποιο τρόπο να βοηθήσω το σκυλακι για το οποίο σας μίλησα, 2ον αν είναι εύκολο να προχωρήσω στην ίδρυση ενος φιλοζωικού σωματείου στην περιοχή μου, ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα για την περιθαλψη αδεσποτών ζώων, 3ον αν υπάρχει η δυνατότητα, μέσω αυτού του φόρουμ, με εθελοντική εργασία να συγκεντρώνονται και πάλι χρήματα για τα αδέσποτα τα οποία να διατίθεται για την αρωγή στο έργο των διαφόρων φιλοζωικών (εχω μια ιδέα που θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας, μπορει να είναι και βλακεία βεβαια δεν ξέρω)..

Ελπίζω να βρω τη δύναμη να δουλέψω πάνω σε αυτά τα πράγματα που θέλω να γίνουν....Ξέρω πια ότι τπτ δεν θα μου χαρίσει μεγαλύτερη χαρά από τα ευτυχισμένα μάτια ενός ευτυχισμένου σκύλου..

Ευχαριστώ

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Δεν ήξερα σε ποια ενότητα να εντάξω το θέμα αυτό..Το έβαλα στην ενότητα υγεία και ασθένειες, γιατί αφορμή για το ποστ αυτό στάθηκε το περιστατικό που σας περιέγραψα..Παρακαλώ το διαχειριστη να το μετακινήσει, αν κρίνει ότι χρειάζεται

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Για αρχή θα σου πρότεινα να πας το σκυλάκι στον κτηνίατρο. Αν δεν έχεις τα χρήματα (βέβαια μιλάς για ίδρυση σωματείου, άρα μάλλον τα έχεις) ενημέρωσε το γραφείο περιβάλλοντος του δήμου σου για το σκυλί. Στη συνέχεια φιλοξένησέ το στο σπίτι σου ή σε κάποια πανσιόν, βγάλτο φωτογραφίες και προώθησε την υιοθεσία του. Αν δεν έχεις τα χρήματα ή το χώρο απλά βγάλε φωτογραφίες και προώθησε την υιοθεσία του.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Νομίζω ότι το θέμα ανήκει καθαρά στα φιλοζωικά. Αλλά δεν πειράζει, θα μεταφερθεί απο τον admin αν χρειάζεται.

Επι της ουσίας:

1. Πολλά μπορείς να κάνεις για το σκυλάκι. Καρατχήν ρώτα να μάθεις αν ο Δήμος σου έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Αν όχι, πήγαινε το σ'ένα κτηνίατρο να δεις καταρχήν πόσο άσχημη είναι η κατάσταση και τι χρειάζεται. Μετά φρόντισε να δημοσιοποιήσεις την ιστορία (και με φωτογραφίες) και να προωθήσεις την υιοθεσία του. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε σ'αυτό, τόσο μέσα απο τις αγγελίες του φόρουμ, όσο και απο ένα γρουπ που έχουμε στο facebook (www.facebook.com/fazoo.farm ). Eκεί μπορείς να ζητήσεις βοήθεια για την περίθαψη του σκύλου αν αυτή είναι ιδιαίτερα ακριβή ή μακροχρόνια και ο σκύλος είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αν το θέμα είναι απλό, ευκολότερο είναι να το φροντίσεις μόνη σου.

2. Δεν υπάρχει φιλοζωικό σωματείο στην περιοχή σου? Γιατί θέλεις να φτιάξεις καινούριο? Είναι αρκετά χρονοβόρα η διαδικασία. Επίσης σκεφτεσαι να φτιάξεις σωματείο απλώς ή καταφύγιο όπου θα περιθάλπτεις αδέσποτα ζώα? Το δεύτερο έχει πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να είναι νόμιμο. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να μπεις σ'αυτή τη διαδικασία? Γιατι δεν βρίσκεις κάποιο καταφύγιο σχετικά κοντά σου, και να γίνεις εθελόντρια εκει? Είμαι σίγουρη ότι κάτι θα υπάρχει. Και επίσης είμαι σίγουρη ότι θα χρειάζονται χέρια και ανθρώπους με όρεξη όπως φαίνεται απο τα λεγόμενα σου ότι είσαι.

3. Λεφτά απο το φόρουμ δεν επιτρέπεται απο τους κανονισμούς να ζητήσεις. Εθελοντική εργασία μπορείς, αλλά οι περισσότεροι που ασχολούνται με το θέμα ήδη κανουν ότι μπορούν. Ολες οι ιδέες πάντως είναι ευπρόσδεκτες. Εχε υπόψη σου ότι οτιδήποτε φέρει το όνομα του φόρουμ πρεπει να εγκριθεί απο τη διαχείρηση.

Αυτά απο μένα!

Πες μας αν θέλεις σε ποια περιοχή είσαι μήπως ξέρει κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο για την περιοχή.

Καλως ήρθες!:)

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Chloe το σκυλί αυτό είναι σε φριχτή κατάσταση...Η υιοθεσία νομίζω θα είναι σχεδόν ανέφικτη..Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι και εγώ η ίδια να το πλησιάσω, άσε που δεν νομίζω να κάτσει, περισσότερο από φόβο μήπως και του προκαλέσω περισσότερο πόνο απ όσο ήδη έχει..Είναι μόνο κόκκαλα και αίμα, τπτ άλλο..

Έχω ξαναμαζέψει και έχω περιποιηθεί αδέσποτα, αλλά όχι σε τέτοια κατάσταση είναι η αλήθεια..Ίσως πρέπει να έρθω σε επαφή με κάποιο σωματείο που να γνωρίζει περισσότερα στον τρόπο που θα χειριστεί την κατάσταση..Το σκυλί περιφέρεται, δεν ξερω που πηγαίνει..Πρεπει να ξερω που βρίσκεται για να φωνάξω τον κτηνίατρο να το δει..στο σπίτι φοβάμαι να το κρατήσω γιατι μπορεί να είναι κατι μεταδοτικό και φοβάμαι και για τον δικό μου..

θα προσπαθήσω να δω που πηγαίνει και φωλιάζει,μηπως και μπορέσω να πάω με τον κτηνίατρο εκει..Δεν ξερω ειλικρινα....

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
kopritis ευχαριστώ για όλα....

Ο δημος δεν έχει πρόγραμμα για αδέσποτα..ο δημαρχος παιζει τάβλι αμεριμνος στις καφετέριες...Μπορώ να πιεσω προς αυτή την κατεύθυνση??Δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένοι όλοι έστω να αντιμετωπίζουν τέτοια βαριά περιστατικά??

Η αληθεια είναι πως καταφύγιο ειναι δυσκολη περιπτωση κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου..Αυτό που σκέφτομαι είναι αν μπορώ να ιδρύσω κάποιο συλλογο ή σωματείο, που με συμμετοχή και δράση εθελοντών, να συγκεντρώνει χρήματα π.χ για στείρωση των αδεσποτων, για εμβολιασμό τους, για ευαισθητοποίηση τοπικής κοινωνίας κλπ. Δεν γνωρίζω τπτ για το κατα πόσο είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, τι χρειάζεται κλπ.

Η ιδέα για το φόρουμ, που δεν ξερω αν είναι υλοποιήσιμη είναι η εξής: Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να διοχετεύουν την όποιας φύσης καλλιτεχνική τους δεξιοτήτα, ώστε να φτιάχνει όποιος θέλει κάτι που να εχει σχέσει με το σκύλο και να πωλούνται αυτά τα αντικείμενα μέσω του φορουμ και τα χρήματα να διατίθεται σε φιλοζωικά σωματεία..πχ κάποιος θέλει να φτιάξει μια κούκλα σκύλο, κάποιος ένα μαξιλάρι σκυλο, ένα κάδρο, ότι μπορεί τελοσπαντων κάποιος που να θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να το διαθέσει για να το αγοράσει κάποιος άλλος, που θα θέλει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την όποια προσπαθεια γίνεται για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων...

Μπορεί να είναι και βλακεία και να μη γίνεται, όμως ήθελα να το ρωτήσω...Ετσι και αυτός που θα δίνει τα χρήματα του θα έχει και ένα παραπάνων κίνητρο γιατί θα του μένει και κάτι, που θα μπορεί πχ να χαρίσει ως δώρο

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Μένω λίγο έξω από βόλο...Υπάρχει κάτι στην περιοχή του βόλου απο φιλοζωικό σωματείο??Ναι θα μπορουσα να βοηθήσω στην ενίσχυσή του με κάθε τρόπο..Δεν γνωρίζω όμως που και τι υπάρχει

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Κάτι σαν ηλεκτρονικό bazaar για την προστασία των αδέσποτων......Αυτό νομίζω θα ήθελα να κάνω και στον τόπο μου..Να κινητοποιηθούμε δηλαδή κάποιοι εθελοντές και με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες να συγκεντρώνουμε χρήματα για τον αγωνα αυτόν...

Είναι δύσκολο λέτε να γίνει κάτι τέτοιο??? Ξέρει κανείς τι χρειάζεται και από που μπορώ να ενημερωθώ???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
1ον αν μπορώ με κάποιο τρόπο να βοηθήσω το σκυλακι για το οποίο σας μίλησα, 2ον αν είναι εύκολο να προχωρήσω στην ίδρυση ενος φιλοζωικού σωματείου στην περιοχή μου, ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα για την περιθαλψη αδεσποτών ζώων, 3ον αν υπάρχει η δυνατότητα, μέσω αυτού του φόρουμ, με εθελοντική εργασία να συγκεντρώνονται και πάλι χρήματα για τα αδέσποτα τα οποία να διατίθεται για την αρωγή στο έργο των διαφόρων φιλοζωικών (εχω μια ιδέα που θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας, μπορει να είναι και βλακεία βεβαια δεν ξέρω)..
1. Επικοινώνησε με το γραφείο περιβάλλοντος του δήμου σου ή την Νομαρχεία και ζήτα πληροφορίες σχετικά με τα φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σου.

2. Εάν θέλεις να ιδρύσεις σύλλογο ή σωματείο και δεν γνωρίζεις την διαδικασία, ο κατάλληλος για να σε συμβουλέψει είναι ένας δικηγόρος και ένας λογιστής για τα περί εφορίας.
Επιγραμματικά θα πρέπει: Να βρεις μέλη, να προσκομίσεις στο Πρωτοδικείο το καταστατικό υπογεγραμμένο, το πρακτικό ίδρυσης και τον πίνακα μελών της προσωρινής διοίκησης και να περιμένεις να βγει η απόφαση. Με το που βγει η απόφαση, την επιδίδεις στον Εισαγγελέα ή στον Νομάρχη (ανάλογα τι σκοπό έχει το σωματείο) και αφού περάσουν 30μερες για να τελεσιδικήσει η απόφαση, πηγαίνεις στην γραμματεία για την εγγραφή στα βιβλία σωματείων.

3. Το μόνο που μπορεί να γίνει μέσω του φόρουμ, είναι να βρεις μέλη που να θέλουν να προσφέρουν βοήθεια είτε με δωρεές και άλλες ατομικές πρωτοβουλίες, είτε ως μέλη του φιλοζωικού σωματείου που θέλεις να ιδρύσεις.
Θεωρώ ανέφικτο να ηγηθεί η διαχείριση του φόρουμ μιας τέτοιας προσπάθειας για ευνόητους λόγους.

Σχετικά με το αδέσποτο που περιφέρεται στην γειτονιά σου σε άθλια κατάσταση, η λύση είναι calmivet για να μπορείς να το πλησιάσεις με ασφάλεια και άμεση μεταφορά του στον κτηνίατρο για παροχή βοήθειας.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
επειδη μενω κι εγω στον Βολο ξερω οτι δεν υπαρχει οργανωμενο φιλοζωικο σωματειο, ο δημος το μονο που κανει ειναι να τα μαζευει και να τα παραταει σε ιδιωτικο κυνοκομειο!οποτε οτι κανει ο καθενας μονος του!ευτυχως ομως υπαρχουν ατομα που βοηθανε τα αδεσποτα!

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
ευχαριστώ πολύ όλους..:)

Το κακό είναι ότι λείπω όλη την εβδομάδα γιατί εργάζομαι σε άλλο μέρος, μακριά από το σπίτι μου..Ίσως να μη το ξαναδώ το σκυλάκι, ίσως και να μη προλάβω να το βοηθήσω..:mad:.

Το καλύτερο θα ήταν να έβρισκα κάποιο σωματείο/φιλοζωική στην περιοχή μου που να μπορούσε να το βοηθήσει και να το περιθάλψει και να αναλάμβανα τα όποια έξοδα..Γιατί και να το πάω στον κτηνίατρο, μετά δεν θα μπορώ να το φιλοξενήσω σπίτι με τον δικό μου στην κατάσταση που βρίσκεται, ούτε και να το φροντίσω γιατί λείπω..

Δεν ξέρω, ελπίζω να μπορέσω να κάνω κάτι..:(

Θα μιλήσω και με κάποια φίλη μου δικηγόρο να μου πει τι χρειάζεται για τη συσταση συλλόγου και θα αρχίσω να το κυνηγάω πολύ το θέμα γιατί είναι πολύ κρίμα να μη μπορεί να βοηθήσει κανείς και να εξαναγκαζόμαστε να κλείνουμε τα μάτια και να προσποιούμαστε ότι όλα οκ.

Ελπίζω ότι θα βρω και άλλα άτομα που θα θέλουν να βοηθήσουν στην περιοχή μου..κατι πρέπει να γίνει..Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να λέμε απλά κρίμα..:(

Ευχαριστώ και πάλι..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για το σκυλάκι, αν είναι πράγματι σε τόσο κακή κατάσταση όσο λες και δεν έχει καμία ελπίδα να λάβει σωστή περίθαλψη απο πουθενά και αν υποφέρει, θα πρεπει να σκεφτεις και την περίπτωση της ευθανασίας. Εϊναι κρίμα να περιφέρεται το ζωντανό στους δρόμους έτσι όπως το περιγράφεις.

Οι παραπάνω σύλλογοι που ανέφερα δεν είναι ενεργοι?

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Μπορεί να χρειάζεται και ευθανασία..δεν ξέρω:(, ίσως και να είναι και κάτι αντιμετωπίσιμο όμως..

Θα προσπαθήσω να το βρω και να καλέσω τον κτηνίατρο..ή εναλλακτικά θα ψαξω να βρω τα τηλ. καποιου απο τα σωματεία που ίσως υπάρχουν..πρέπει όμως να το ξαναδώ για να το ακολουθήσω να βρω που πάει και να ενημερώσω για το που περιπου βρίσκεται..

Το σκυλί πέρασε από το σπίτι μου γιατί αφηναμε έξω τροφή για τα αδέσποτα..Ήρθε και εφαγε και όταν το είδα έπαθα σοκ..Το δικό μου και τα γειτονικά σκυλιά το γάβγιζαν σαν τρελά..και αυτό μετά έφυγε..Θα περιμένω όμως μήπως και ξαναέρθει να φάει, αλλά μπορεί και να μην έχει το κουράγιο να περπατήσει..:mad:

Η καταστασή του πρέπει να είναι τραγική...Ήταν γεμάτο πληγές και αίμα, το δερμα και το τρίχωμά του έλειπαν και ήταν εντελώς σκελετωμένο..Βασικά πρωτη φορά βλέπω αδεσποτο σε τέτοια κατάσταση...

Και δεν ενδιαφέρεται κανείς..καμία μέριμνα, έστω για τέτοια σοβαρά περιστατικά:mad::mad::mad:..ελπίζω να το ξαναδώ και θα κάνω ό,τι μπορώ..είναι ντροπή τόση αδιαφορία και αναλγησία

Γι' αυτό και είμαι πλεον αποφασισμένη, αν δεν μπορέσω να βοηθήσω τώρα αυτή την βασανισμένη ψυχούλα, να κάνω κάτι, ώστε να μην διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και ψυχοραγούν τα καημένα μπροστά στα μάτια μας..

ΕΛΕΟΣ:mad::mad::mad: