οκ..και η συνέχεια λοιπόν..
τα αδέσποτα σκυλιά όλο και περισσότερο πληθαίνουν στη γειτονιά μου...μέρα με τη μέρα όλο και κάποιο ακόμη εμφανίζεται..
Η απογοήτευσή μου είναι τεράστια..Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι για όλα αυτά...Ποιο απ όλα χρήζει μεγαλύτερης βοήθειας...Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ, με κάθε τρόπο..αλλά ξέρω ότι η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται...και απογοητεύομαι ή παραιτούμαι..
Τον τελευταίο καιρο μια ψυχούλα περιφέρεται με αβασταχτο πόνο στη γειτονιά μου, προσπαθώντας να καταφέρει να υπερνικήσει το θάνατο για άλλη μια μέρα...Το σκυλάκι φέρει εκτεταμένες πληγές σε όλο του το σώμα, το τρίχωμά του σχεδόν έχει εξαφανιστεί, και περιφέρεται αποστεωμένο και βασανισμένο στον σκληρό κόσμο που προορίστηκε να ζει...
Δεν ξέρω αν αυτό που έχει είναι ψώρα ή καποια άλλη ασθένεια..Δεν ξέρω αν μπορώ να το βοηθήσω ή όχι..Μακάρι να μπορούσα να απαλυνω για λίγο τον πόνο του..Όμως νιώθω ανήμπορη και εγκλωβισμένη σε ένα κόσμο που αγνοεί τα αισθήματα και τις ευαισθησίες μου ως άνθρωπο...σε ένα κόσμο σκληρό και ματαιόδοξο..
Αρχίζω ειλικρινά να πιστεύω πως σε λίγα χρόνια, στο εγγύς μέλλον θα είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να γινόμαστε δέκτες παρόμοιων θεαμάτων με την ίδια αδιαφορία και απάθεια, με τη διαφορά όμως πως θα έχουν να κάνουν με το ίδιο το είδος μας..Θα βλέπουμε ανθρώπους υποσιτισμένους και βαριά άρρωστους να υποφέρουν και να ουρλιάζουν έξω απο τις αυλές των σπιτιών μας και εμείς κλειδαμπαρωμένοι θα κλείνουμε με ωτοασπίδες τα αυτιά μας και θα βάζουμε τέρμα την τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο θα μας δίνει τη δυνατότητα της φυγής σε έναν ουτοπικό κόσμο....
Ο εφιάλτης νομίζω εκτυλίσσεται ήδη μπροστά στα μάτια μας και εμείς παθητικά τον αποδεχόμαστε, με την αισχρή δικαιολογία στον εαυτό μας, ότι πρόκειται για σκυλιά και όχι για ανθρώπους....
Συγνώμη, αλλα εγώ βαρέθηκα να κάνω το μαλάκα.....και δεν είμαι για να τον κάνω...Θέλω επιτέλους να κάνω κάτι..Ελπίζω να βοηθήσετε..
1ον αν μπορώ με κάποιο τρόπο να βοηθήσω το σκυλακι για το οποίο σας μίλησα, 2ον αν είναι εύκολο να προχωρήσω στην ίδρυση ενος φιλοζωικού σωματείου στην περιοχή μου, ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα για την περιθαλψη αδεσποτών ζώων, 3ον αν υπάρχει η δυνατότητα, μέσω αυτού του φόρουμ, με εθελοντική εργασία να συγκεντρώνονται και πάλι χρήματα για τα αδέσποτα τα οποία να διατίθεται για την αρωγή στο έργο των διαφόρων φιλοζωικών (εχω μια ιδέα που θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας, μπορει να είναι και βλακεία βεβαια δεν ξέρω)..
Ελπίζω να βρω τη δύναμη να δουλέψω πάνω σε αυτά τα πράγματα που θέλω να γίνουν....Ξέρω πια ότι τπτ δεν θα μου χαρίσει μεγαλύτερη χαρά από τα ευτυχισμένα μάτια ενός ευτυχισμένου σκύλου..
Ευχαριστώ