ΜΙΚΡΟ ΜΑΛΤΕΖ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕς ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ναι όντως έχει κάψει πολλά σκύλια και το χειρότερο είναι οτι ακόμα το προτείνουν πολλοί σαν πειθαρχικοί μέθοδος. Ακόμα και η κουνιάδα μου, μου το πρότεινε και ας μην έχει κρατήσει ποτέ σκύλο στην αγκαλιά της. Είναι από άγνοια περισσότερο...Πάντως αυτός δεν είναι τρόπος το σκυλί δεν μαθαίνει τίποτα παρά μόνο να φοβάται και δεν του διδάσκεις τον αποδεκτό τρόπο συμπεριφοράς μόνο το φόβο. Όσον αφορά τα μαλώματα και εγώ προτείνω να τα αποφύγει, να παραμένει ήρεμη και σταθερή, αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις και τα δαγκώματα, μέχρι να τον δει κάποιος εκπαιδευτείς και να της πει πως να φέρεται. Επίσης δοκίμασε όταν πηγαίνει έξω και τα κάνει με επιτυχία να τον επιβραβεύεις μόλις τελειώσει, αλλά εκείνη τη στιγμή, με κάποιο αγαπημένο treat και να τον αφήνεις να παίζει λίγο ή να συνεχίζεται τη βόλτα σας, μήπως και έχει συνδέσει τα κάνω έξω-με το με βάζουν μέσα. Λέω τώρα...keep in touch

Frini

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2008
59
0
Περαία Θεσσαλονίκης
ευχαριστώ marcia...και συμφωνώ μαζί σας για την χρήση εφημερίδας και γενικά για τα άγρια μαλώματα. Και πιθανόν να έχεις δίκιο για το τελευταίο, γιατί τώρα τον χειμώνα ιδιαίτερα, τον κατεβάζουμε μόνο για την ανάγκη του..

Frini

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2008
59
0
Περαία Θεσσαλονίκης
Καλημέρα σας.
Λοιπόν εχθές πήγαμε τον φέλιξ για τα εμβόλια του, με φίμωτρο φυσικα του έγιναν..τα είχε παίξει τελείως από το φόβο του. Ο κτηνίατρος μας σύστησε έναν εκπαιδευτή τον οποίο θα επισκεφτούμε σύντομα. Ο ίδιος πάντως από την εμπειρία του μας είπε τα εξής:
Απο τη στιγμή που γρυλίζει και δαγκώνει μόνο όταν πιέζεται και μάλιστα αφού έχει κρυφτεί, καλό θα είναι να μην τον μαλώνουμε άγρια, αρκεί η αλλαγή της φωνής μας για να καταλάβει ότι έχει κάνει κάτι "κακό" και η αδιαφορία , δεν ήσουν ήσυχος -δεν έχεις την προσοχή και τα χάδια μας. Υπάρχουν χάπια από ότι μας είπε που ελέγχουν την επιθετικότητα αλλά δεν τα συστήνει στην περίπτωσή μας.
Τρεις φορές την ημέρα έξω για την ανάγκη του αρκούν για ένα σκυλί ενάμισυ χρονών. Να τον ταίζουμε μια φορά την ημέρα και όχι βράδυ, για να μην έχει ανάγκη να πιει νερό αργά.
Να τον κρατάμε το βράδυ σ' ένα δωμάτιο κλεισμένο (στου γιου μου που το έχει συνηθίσει) και να μην κυκλοφορεί ελεύθερος. Ουρεί σε χώρο που δεν τον αισθάνεται δικό του. Αυτό το είχαμε ήδη εφαρμόσει τα τρία τελευταία βράδυα και πραγματικά δεν κάνει τίποτα στον χώρο που κοιμάται. Τον ξυπνάμε στις 6,30 και τον κατεβάζουμε, πριν φύγουμε για τις δουλειές μας.
Ένα σκυλί που απο 2 μηνών έως 10 μεγάλωσε σ' άλλο σπίτι , τον αποχωρισμό τον βιώνει έντονα ακόμα και αν στο νέο σπίτι έχει περισσότερη προσοχή και φροντίδα.
Τα μαλτέζ είναι έξυπνα σκυλιά αλλά απο τη φύση τους κυριαρχικά, συνεπώς χρειάζεται πολύ υπομονή.
Αυτά, τα υπόλοιπα απο τον εκπαιδευτή.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Αλήθεια τα μαλτέζ είναι κυριαρχικά; Και εγώ μαλτέζ έχω και ναι είναι αρκετά απαιτητικός όταν τον αγνοείς αλλά τα είχα πολύ για σούπες (όταν μεγαλώσουν). Μπράβο πιστεύω οτι σιγά-σιγά αρχίζεις να βρίσκεις μία άκρη, μην χάσεις την καλή συνήθεια να ενημερώνεσαι για τη φροντίδα του σκύλου σου, και ακόμη και να ρωτάς ακόμα και τα πιο χαζά πράγματα. Όσο ζούμε μαθαίνουμε..

Frini

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2008
59
0
Περαία Θεσσαλονίκης
Καλημέρα σας..
μετά από 3 βδομάδες τα πράγματα πάνε πολύ καλά...προς το παρόν αναβάλαμε την επίσκεψη στον εκπαιδευτή αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις..στην επόμενη πιθανή προβληματική συμπεριφορά , θα πάμε αμέσως.
Πάντως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει λερώσει το σπίτι ουτε μία φορά, ενώ τον κατεβάζουμε 3 φορές αντί για 4.
Φυσικά έχω βγάλει το χαλί που είχε πάρει τη μυρωδιά του, το βράδυ κοιμάται στο δωμάτιο του γιου μας με κλειστή την πόρτα και όταν γυρίζουμε απο τις δουλειές μας το σπίτι είναι άψογο. Τον ταϊζουμε μια φορά την ημέρα, τρώει καλύτερα έτσι και δεν έχει ανάγκη να πιει πολύ νερό το βράδυ.
Είναι ήρεμος γιατί προσέχουμε και τις αντιδράσεις μας περισσότερο, συνεπώς και η εκπαίδευση είναι πιο εύκολη.:)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Φρίνη, ρώτησες τον κτηνίατρο αν κάνει να την ταίζεις μία φορά; το σύνηθες είναι δύο; χαίρομαι που πάτε πολυ καλύτερα, keep on the good work.