Λυκόσκυλο 2 μηνών

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όλοι εκτροφείς είναι. Και οι παπιμιλάδες εκτροφείς είναι (φυσικά και είναι...). Και οι byb εκτροφείς είναι αφού εκτρέφουν, εφ' όσον το κάνουν επίτηδες κι όχι κατά λάθος. Ο προμηθέας δεν ήταν που έλεγε ότι δεν είναι ωραίο να διαχωρίζουμε τους εκτροφείς σε "εκτροφείς" και ιδιώτες, αφού και οι σωστοί εκτροφείς ιδιώτες είναι, και θα προτιμούσε αυτό τον όρο? (ιδιώτες).
Εφ' όσον υπάρχουν κακοί, κάκιστοι εκτροφείς με 15 φυλές ακόμα και στον ΚΟΕ που δε διαφέρουν ιδιαίτερα από τους σκυλέμπορους των pet shops ποιο το νόημα να χρησιμοποιούμε τον όρο για να διαχωρίζουμε τους σωστούς απ' τους λάθος και μετά να επισημαίνουμε ότι... βέβαια... ανάμεσα στους εκτροφείς κάποιοι είναι καλοί και κάποιοι όχι?
Όλοι εκτρέφουν, απλά κάποιοι το κάνουν όπως πρέπει. Λέω τώρα μια γνώμη...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Τι εννοείς φίλε Mareco..?Το κουτάβι το αγόρασα 500 Ευρώ..Αν και είναι δύσκολοι καιροί για τέτοια έξοδα,είχα το μικρόβιο εδώ και καιρό να πάρω Γ.Π και μετά απο οικονομίες τελικά τα κατάφερα..!
Από την αρχή, παίζεις με τις λέξεις και μας παιδεύεις. Από την στιγμή που δεν αναφέρεις τον εκτροφέα σου, υποθέτω ότι έδωσες τα ωραία σου λεφτά, που τα μάζεψες με τόσο κόπο, σε κάποιον ελεεινό πετσοπά ή κάτι τέτοιο και χειρότερο.
Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, μάθε λοιπόν, πως είναι ότι χειρότερο σαν μέσο απόκτησης σκύλου.
Ασφαλώς και θα το αγαπάς και θα το φροντίζεις. Αλλίμονο. Απλώς δεν γίνεται να μπαίνεις σε σκυλοφόρουμ και να λες ότι το πήρες από εκτροφέα. Γιατί εμείς καταλαβαίνουμε την διαφορά. Κάποιος όμως που διαβάζει και δεν ξέρει, μπερδεύεται. Και νομίζει ότι με τα λεφτά αυτά, μπορείς να αγοράσεις γπ με τα όλα του. Θα σε στενοχωρήσω. Και θα σου ευχηθώ, να είναι πάντα υγιής και απροβλημάτιστος.
Και όπως σου είπαν και παραπάνω, θα πρέπει για να ξέρουμε τι να σου γράψουμε, να είσαι τουλάχιστον ειλικρινής. Υπάρχει όντως διαφορά, στην απάντηση που θα πάρεις.

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
mareco μου φαίνεται οτι είσαι ειδικός σε όλα...BRAVO...!!Το σκυλί ΔΕΝ ειναι απο Pet Shop...!Τέσπα τρώω τον χρόνο μου εδω μέσα...!Απο την αρχή που μπήκα αρχίσαν οι ερωτήσεις περί εκτροφέα και ιστορίες τέτοιες..!Καλα να περνάτε με τα σκυλάκια σας αλλά εδώ μέσα ο καθένας λέει ότι θέλει και το παίζει ειδήμων..!Εκτός μερικούς που ξέρουν τι λένε...!Καλή συνέχεια..!

Υ.Σ Από οτι κατάλαβα εσείς θέλετε μόνο τα σκυλιά που ξέρετε απο ποιο εκτροφείο είναι..Κρίμα γιατί μπορείς να βρεις και απο αλλού καλά σκυλιά..!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Δεν μας ενημερώνεις κι εμάς που δεν ξέρουμε;
Μπορεί να θέλουμε κι εμείς να μάθουμε, που μπορούμε να βρούμε καλό και φτηνό σκυλί.
Εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου όσα ξέρουμε. Εσύ γιατί όχι;
Εκτός κι αν είναι μυστικό.

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
Ίσως να έχω τους λόγους μου και δεν θέλω να αναφερθώ σε περαιτέρω λεπτομέρειες...Και ξαναρωτάω έχει μεγαλύτερη σημασία ο εκτροφέας από το σκυλί..?Δηλαδή εσύ όταν παίρνεις ένα κουτάβι αν είναι απο τον τάδε εκτροφέα το φροντίζεις και αν είναι απο κάποιον άλλο το πετάς στον δρόμο?

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ίσως να έχω τους λόγους μου και δεν θέλω να αναφερθώ σε περαιτέρω λεπτομέρειες...Και ξαναρωτάω έχει μεγαλύτερη σημασία ο εκτροφέας από το σκυλί..?Δηλαδή εσύ όταν παίρνεις ένα κουτάβι αν είναι απο τον τάδε εκτροφέα το φροντίζεις και αν είναι απο κάποιον άλλο το πετάς στον δρόμο?

Οχι βρε αγορι μου δεν το πετας στο δρομο !!! Αλλα σου το ξαναειπα οτι οι απαντησεις ειναι διαφορετικες το καταλαβαινεις αυτο ??

Φυσικα και θα σε βοηθήσουμε με αυτα που ρωτας για το σκυλο σου γιατι ΑΓΑΠΑΜΕ το ΣΚΥΛΟ πανω ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

Απλα θελουμε να σε κανουμε να καταλαβεις οτι το σκυλακι σου δεν ειναι απο εκτροφεα και να το καταλάβεις κ εσυ για να μπορείς να πεις και στους γυρω σου τον σωστο τροπο απόκτησης ενος σκυλου !! ΑΛΛΑ εσυ προσπαθείς να μας πείσεις οτι απο εκει που τον πηρες ειναι ο σωστος τροπος χωρις να εχεις πολλες γνωσεις επι του θεματος(αυτο φανηκε γιατι μπηκες να ρωτήσεις εδω πραγματα) και δεν θελεις να μαθεις κι ολας αυτο καταλαβα εγω !!

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
Ναι ρε φίλε δεν θέλω να μάθω...Θα μάθω μόνος μου..Βρείτε τα εσείς εδω μέσα μεταξύ σας που ο καθένας έχει άλλη απάντηση..!Αντε γειά...!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ναι ρε φίλε δεν θέλω να μάθω...Θα μάθω μόνος μου..Βρείτε τα εσείς εδω μέσα μεταξύ σας που ο καθένας έχει άλλη απάντηση..!Αντε γειά...!

Αν τα παρατάς τοσο ευκολα επειδη μερικοι σου εκαναν κριτική πανω σε γραπτο λογο τοτε ειναι δυσκολα τα πραγματα!!!

Δεν θα σου κανω ψυχανάλυση αλλα απο οτι καταλαβαίνω εισαι μικρος ακομα κ βραζει το αιμα σου!!

Μια Τελευταια συμβουλη με ολη την καλη διαθεση : Μαθε να ακους και να τα επεξεργάζεσαι οταν εσυ το κρίνεις σωστο αλλα μην αντιμιλάς γιατι δεν θυμάσαι τι σου είπαν !!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις να στο γράψω κι εγώ με τελείως διαφορετική φρασεολογία (Mareco please μην το σβήσεις δε θα γράψω ''γαλλικά'' :D)

Οι ερωτήσεις που έκανες και που θα σκεφτόσουν να κάνεις έχουν δύο απαντήσεις. Την απάντηση που αφορά άρτιο δείγμα εκτροφικού σκύλου που παίρνουμε ως δεδομένο ότι είναι ανατομικά, χαρακτηρολογικά και φυσιολογικά σωστός και την απάντηση που αφορά μη εκτροφικό σκύλο δηλαδή αμφιβόλου προελεύσεως με ό,τι συνεπάγεται αυτό πρώτα απ' όλα για την υγεία του, για τη μορφολογία και για τη χαρακτηροδομή του.

Η αλήθεια ''φιλαράκο'' είναι πως ΔΕ θες ν' ακούσεις και είναι το πρόβλημα όλων μας αυτό. Δεν υπάρχει χειρότερη γνώση απ' την ημιμάθεια. Ή κάτσε και άκου ή διέγραψε το λογαριασμό σου και εγγράψου σε φόρουμ προσκείμενο στα πετ σοπ (και υπάρχουν μερικά) να γράφετε όλοι μαζί το μακρύ και το κοντό σας και να παραπληροφορείτε τον κόσμο.

Ναι ένα φόρουμ είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ένα ειδικό φόρουμ όμως είναι και μια πηγή άντλησης γνώσεων και πληροφοριών άσχετων από γνώστες ή και ειδικούς. Αυτός που μπαίνει σε ένα φόρουμ για να επικοινωνήσει με τους γύρω του, θα γράψει την κουτουράδα του, το αστείο του, το σοβαρό του. Αυτός που μπαίνει για να αντλήσει πληροφορίες και γνώσεις πριν μιλήσει ακούει και προσπαθεί να διασταυρώσει αυτά που διαβάζει μπας είναι σωστά.

Το σκύλο τον πήρες είναι σίγουρο αυτό και δεν αλλάζει. Αυτό που πρέπει ν΄ αλλάξει και να το καταλάβεις μέσα στη στενομυαλιά σου είναι πρώτον πως το κουτάβι δε μένει μόνο του σε ένα κήπο και ειδικά αν δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του και ο σκύλος οποιασδήποτε ηλικίας δε μένει μόνος του αλλά μαζί με το αφεντικό του που είναι η οικογένεια του. Άσε λοιπόν τώρα την οθόνη του υπολογιστή και πήγαινε στη μπαλκονόπορτα σου, τράβα την κουρτίνα να δεις το επιπλάκι από μπαμπού αυτό με το μαύρο και χρυσό χρωματάκι που με τόσο κόπο μάζεψες 500 ευρώ να το πάρεις και στέκεται στον κήπο περιμένοντας να πας να το θαυμάσεις.

Σου εύχομαι αγόρι μου να μάθεις, αλλά να μάθεις με τον εύκολο τρόπο, μη μάθεις με το δύσκολο.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Υ.Γ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑΚΙ:
Σόρυ για το ...άσχετο αλλά είναι φίλη η mareco......(ή μήπως όχι τελικά???:D:D)
μπα άντρας είναι θεριό ανήμερο, τον γνώρισα καλά :cuniaoo::cuniaoo:

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
1.Το σκυλί το πήρα απο ιδιώτη εκτροφέα..!Όχι απο κάποια εταιρεία...!
2.Συγγνώμη προς τα μέλη που μίλησα άσχημα..!
3.Παίρνω πρώτη φορά σκυλί και δεν ξέρω πολλά πράγματα..
4.Το σκυλί δεν είναι σε κανένα μπαλκόνι έχει 2 στρέμματα γκαζόν δικά του..!
5.Από θέματα εμβολίων σήμερα τον πήγα και έκανε το πρωτο εμβόλιο..!
Και 6.Μπήκα εδώ μέσα με κάθε καλή διάθεση να μάθω πράγματα και όχι να πώ από που τον πήρα και δεν με νοιάζει αν είναι της ίδιας "Ράτσας" με τους χρήστες που τον πήραν απο εκτροφείο..

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
oυοου... αν το αγγιξει η Μαρια, θα βγω με πλακατ στο Συνταγμα.

απλα να πω πως η ελπιδα βρισκεται πλαι σε οσους θελουν να μαθαινουν ολο και πιο πολλα και οχι να αναμασανε αυτα που οι ιδιοι θεωρουν σωστα....

Νικολακις22, το θεμα δεν ειναι να το πηρες βρε απο χ εκτροφειο που γνωριζω εγω, ο Μακης ,η Σουλα κλπ, ουτε αν το δικο σου ειναι πιο κατω απο θεμα προδιαγραφων.

Το θεμα ειναι
1) οταν λεμε το πηρα απο εκτροφειο, να ειναι και εκτροφειο.
2) να διαχωριζουμε καταστασεις και εννοιες
3) να σου δειξουμε, ακομα κ με τον πιο αγαρμπο τροπο, πως μας νοιαζει να καταλαβεις το λαθος, που σε πιασαν κοτσο και απλα να βοηθησεις με το να δινεις σωστες συμβουλες αργοτερα
4) να σε βοηθησουμε και να βοηθηθουμε

και 5) το σκυλι ειναι αγελαιο ζωο...οχι γκαρντεν γκατζετ. Χιλιες φορες ευτυχισμενο σε μια τρυπα με το αφεντικο του πλαι, παρα σε κτημα Βασιλικο μοναχο και το αφεντικο μεσα σε σπιτι.

Last edited:

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
nikolaki καλως ηρθες και να χαιρεσαι το σκυλακι σου!! νομιζω πως μετα απο 6 σελιδες καταλαβες οτι θα επρεπε να το ειχες ψαξει λιγο καλυτερα το θεμα αγορας σκυλου. Οτι και να εγινε τωρα ΔΕΝ εχει σημασια, αυτο που ειπες εχει σημασια οτι "...απο την στιγμή που παίρνεις το σκυλί στα χέρια σου η ζωή του εξαρτάται απο εσένα..."

1.Οσον αφορα στην τροφη που ρωτας θα σου προτεινα να ξεκινουσες με μια καλη οσο ακριβη κι αν ειναι ( 1.orijen, 2.acana, 3.royal canin, 4.hills...) για τον πρωτο χρονο τουλαχιστον το θεωρω πολυ σημαντικο. Περιορισε αλλα εξοδα που εχεις και δωστα για καλη τροφη.
2..Να μην του αφηνεις το φαγητο. Θα μοιραζεις την ημερησια ποσοτητα τροφης σε τρεις μεριδες και θα το δινεις 3 φορες τη μερα, την ιδια ωρα καθε μερα, θα το αφηνεις για 10-15 λεπτα, αν δεν το φαει θα το παιρνεις και θα το ξαναβαζεις την επομενη ωρα που εχεις καθορισει. Παντα ελευθερη προσβαση σε νερο.
3.Να τον πηγαινεις στον κτηνιατρο τακτικα για ελεγχο και εμβολια.
4.Καθε μηνα να του βαζεις αμπουλα η σπρει για εξωπαρασιτα (τσιμπουρια, ψιλλους κλπ)
5.Ανοιξη καλοκαιρι να τον ψεκαζεις με σπρει κιτρονελας η καποιο αλλο για να αποφυγεις τσιμπημα σκνιπας.
6.Να εισαι οσο το δυνατον περισσοτερες ωρες μαζι του -ετσι θα δεθει η σχεση σας- παιζοντας, πηγαινοντας τον βολτες, κοινωνικοποιωντας τον με αλλους ανθρωπους, σκυλια , γατες, αυτοκινητα, ποδηλατα, παιδια, ηλικιωμενους, θορυβους γενικα με τα παντα.
7.Θεωρω πως αφηνοντας το ελευθερο σε ενα κηπο χωρις να βρισκεσαι εκει θα μπορουσε να συμβει το οτιδηποτε (να στο κλεψουν, να ριξουν φολα, να φαει κατι που δεν πρεπει, να το τσιμπησει καποιο εντομο-φιδι κλπ).
Φροντισε λοιπον τις ωρες που θα λειπεις που ελπιζω να ειναι λιγες ειτε να τον περιοριζεις σε ενα crate οπως σου ειπε και καποιο αλλο μελος η να ασχολειται καποιος αλλος απο την οικογενεια σου μαζι του.
8.Φροντισε απο την αρχη να του μαθεις το μπραβο και το μη
9.Εννοειται οχι ξυλο για ζημιες που θα κανει, αντιθετα θα τον επιβραβευεις για καθε τι σωστο δινοντας του μια λιχουδια (κοτοπουλο, συκωτι, κρεας...)
10.Οχι πλακακια, σκαλες, γυαλιστερες επιφανειες. Το γκαζον ειναι οτι καλυτερο για τα ποδια του.
11.Καλο θα ηταν κατα τη διαρκεια της αναπτυξης του (μετα τους 12 μηνες μπορει και νωριτερα) να κανεις ενα ελεγχο με ακτινογραφιες για δυσπλασια ισχυων/αγκωνων.

τελος ψαξε λιγο το φορουμ (http://www.dogforum.gr/v3/forumdisplay.php?21-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-1-%28F.C.I.%29/page2&order=desc) για γερμανικο ποιμενικο θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Οσον αφορα στην τροφη που ρωτας θα σου προτεινα να ξεκινουσες με μια καλη οσο ακριβη κι αν ειναι ( 1.orijen, 2.acana, 3.royal canin, 4.hills...) για τον πρωτο χρονο τουλαχιστον το θεωρω πολυ σημαντικο. Περιορισε αλλα εξοδα που εχεις και δωστα για καλη τροφη...
Φίλε, Βασίλη

Συμφωνώ (σχεδόν) σε όλα μαζί σου, εκτός από αυτό... είναι, βέβαια, πολύ αργά για να γράψω κάποιο από τα "σεντόνια" μου σήμερα, εξηγώντας τι θέλω να πω, αλλά υπόσχομαι να το κάνω σύντομα...

Μεταξύ της Orijen & Acana και της Royal Canin & Hills, υπάρχει (εκτός από το ...χάος!) ένα πολύ ευρύ φάσμα τροφών, όπου βρίσκονται οι καλύτερες και πιο κατάλληλες ξηρές τροφές!:)

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
Φίλε, Βασίλη

Συμφωνώ (σχεδόν) σε όλα μαζί σου, εκτός από αυτό... είναι, βέβαια, πολύ αργά για να γράψω κάποιο από τα "σεντόνια" μου σήμερα, εξηγώντας τι θέλω να πω, αλλά υπόσχομαι να το κάνω σύντομα...

Μεταξύ της Orijen & Acana και της Royal Canin & Hills, υπάρχει (εκτός από το ...χάος!) ένα πολύ ευρύ φάσμα τροφών, όπου βρίσκονται οι καλύτερες και πιο κατάλληλες ξηρές τροφές!:)
johnk οτι εγραψα ειναι συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια, σιγουρα υπαρχουν πολλες αλλες τροφες καλυτερες η χειροτερες, απλα δεν τις εχω χρησιμοποιησει και ετσι δεν εχω αποψη

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
να χαιρεσαι το σκυλο σου ρε φιλε! να τον αγαπας να τον φροντιζεις, και θα στο ανταποδωσει στο 200 τοις εκατο και λιγα λεω..και δε πα να ειναι απο εκτροφειο ή απο τον μπακαλη της γειτονιας!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
να χαιρεσαι το σκυλο σου ρε φιλε! να τον αγαπας να τον φροντιζεις, και θα στο ανταποδωσει στο 200 τοις εκατο και λιγα λεω..και δε πα να ειναι απο εκτροφειο ή απο τον μπακαλη της γειτονιας!
υποθετω εσυ πηρες απο μπακαλη της γειτονιας και ποναει να δεις οτι εκανες λαθος...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
να υποθεσω ειναι ηδη 10 ετων το σκυλακι σου και το λες αυτο με βεβαιοτητα, ε; δεν εβγαλε θεματα συμπεριφορας η δυσπλασια, καρδια. Τυχερος ησουν! εγω παλι ειμαι της λογικης. Παω με τις πιθανοτητες και οχι με την τυχη.

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
κανενα προβλημα..ασε που με βαση αυτη τη λογικη δε θα πρεπε κανεις να υιοθετει αδεσποτα, μιας και οι πιθανοτητες ειναι πολλες να βγαλει προβλημα!