Λυκόσκυλο 2 μηνών

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
Καλημέρα Παιδιά,
Πριν 3 μερες αγόρασα εναν Γερμανικό Ποιμενικό..
Το σκυλάκι φαίνεται πανέξυπνο..Του εχω πει απο τις πρώτες μέρες να μην μπαίνει στα παρτερια και ουτε πατάει...Τώρα το πρόβλημα είναι ότι του έφτιαξα μια καλύβα και δεν κάθεται εκεί γύρω ή μέσα εκτός αν είμαι εγώ εκεί..Μόλις σηκωθώ να φύγω έρχεται απο πίσω..Πως θα μάθει να κάιθεται εκει όταν φεύγω και να μην έρχεται πίσω μου?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλημέρα Νικολάκη. Το σκυλάκι είναι πολύ μικρό και όπως είναι λογικό θέλει να είναι κοντά σε σένα (την αγέλη του). Επίσης, έξω κάνει πάρα πολλή ζέστη, πράγμα επικίνδυνο για τόσο μικρό κουτάβι. Βάλε το μικρό μέσα στο σπίτι και για τον περιορισμό του χρησιμοποίησε ένα crate ή καλύτερα πάρκο.

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Καλημέρα και καλώς όρισες! Πες μας λίγα πράγματα παραπάνω...π.χ. πως τον λένε, από που τον πήρες κλπ.. Που έχεις φτιάξει το σπιτάκι του?

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
Τον πήρα απο εκτροφείο..Το Σπιτάκι το έφτιαξα εγώ..Επίσης ήθελα να σας πω οτι του βάζω τροφή το πρωι πριν φύγω για την δουλειά και το βράδυ όταν επιστρέφω αλλα δεν το τρωει όλο και αφηνει κάθε φορά..!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Να ξέρεις γενικώς, ότι ο πιο αρμόδιος να σε βοηθήσει σε ότι θέμα τυχόν προκύπτει, με το κουτάβι σου, είναι ο εκτροφέας σου.
Θα πρέπει πρώτα να απευθύνεσαι σ' αυτόν. Είναι μέσα στην τιμή και το after sales services του...;):p

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
Ευχαριστώ πολύ tsaki...Απλά προσπαθώ να μάθω καμμια συμβουλή παραπάνω για να το εκπαιδεύσω καλύτερα..Και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια τροφή..Πήρα μια των 45 τα 20 κιλά για αρχή...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Να σου ξαναπώ, γιατί μάλλον δεν με είδες...ρώτα τον εκτροφέα του/σου.
Είναι ο πλέον αρμόδιος να σε κατευθήνει. Και ειδικά για θέματα διατροφής.
Από αυτόν ξεκίνα τις αναζητήσεις σου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θα πρέπει να του δώσεις αυτό που τάιζε ο εκτροφέας του και αν θέλεις να το αλλάξεις να το κάνεις σταδιακά για να μην έχει προβλήματα το κουτάβι.

nikolakis22

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2011
48
0
46
Ekali,Athens
Σε είδα φίλε Mareco..Αλλα ο εκτροφέας είναι δυστυχώς μακρια απο εδω που βρίσκομαι και οπότε ρωτάω εδω μέσα απλά για να πάρω γνώμες..

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
μπορεις να τον ρωτησεις ομως τι τροφη του εδινε, και απ το τηλεφωνο. Για να μην ταλαιπωρεις το κουταβι σου με τις αλλαγες τροφων.Οπως και να χει, θα φαει, μην ανυσηχεις, θα πεινασει και θα φαει, απλα ισως δεν εχει "μαθει" την τροφη αυτη που του δινεις. Δοκιμασε να την "σπασεις" με λιγο γιαουρτακι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Είναι από τους βασικούς λόγους που πρέπει να επιλέγουμε εκτροφέα για την απόκτηση του σκύλου μας.
Για να μας βοηθάει όποτε χρειαζόμαστε, βασικά στην αρχή δηλαδή, που δεν ξέρουμε ακόμη όσα πρέπει και να μην πειραματιζόμαστε με το μωρό. Σε κανένα επίπεδο. Διατροφικό, ιατρικό, συμπεριφορικό, εγκαταστάσεων, εκπαίδευσης. Το φόρουμ μπορεί να σε βοηθήσει [αφού κάτσεις και μόνος σου να διαβάσεις τα άπειρα πολύ σημαντικά θέματα που έχει], μετά τον εκτροφέα σου.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όμορφο το σκυλάκι σου, να το χαίρεσαι αλλά για να σε χαίρεται κι αυτό για πολλά χρόνια:
1. το σκυλί μένει μαζί μας. Είναι μέλος της οικογένειας κι όχι έξω απ' αυτή. Του το δείχνεις με το να μένει μαζί σου. Του μαθαίνεις πως να το κάνει με την καθημερινή συμβίωση και βάζοντας όρια κι όταν έρθει η ώρα με την κατάλληλη εκπαίδευση. Μοιράζεσαι ποιοτικά το χρόνο σου μαζί του.
2. Όταν έρθει η στιγμή κι αφού έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του τον βγάζεις βόλτες και δεν αντικαθιστάς τις βόλτες με το δέσιμο στον κήπο. Μαζί σου θέλει να βολτάρει και ν' ασχολείσαι μαζί του κι όχι να κοιτάει το τίποτα σε ένα κήπο και να περιμένει να πεθάνει από καμιά σκνίπα ή φόλα.
3. Δεν αγοράζεις μία τροφή όποια να 'ναι που έχει 45 ευρώ και είναι 20 κιλά, αγοράζεις τη Hills, τη Royal, τη Βelcando, την όποια να 'ναι επώνυμη τροφή βάσει θρεπτικών συστατικών, χημικής ποσοστιαίας αναλογίας, ηλικιακού υπόβαθρου, δραστηριότητας και με γνώμονα να ταιριάζει στο σκύλο σου τηρουμένων των αναλογιών που πρέπει.
4. Γνωρίζεσαι με τον κτηνίατρο σου είναι αυτός που θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα, μαζί με τον εκτροφέα σου. Επειδή είναι μακριά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε για 'σενα, ούτε για 'κεινον.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Παρατηρώ ότι αποφεύγεις να επεκταθείς σε συζήτηση περί εκτροφέα. Ok. Μάλλον έχεις τον λόγο σου.
Την συγκεκριμένη τροφή δεν την ξέρω, αλλά προσπάθησε να βρεις κοντά στο σπίτι σου, κάποιο άλλο pet shop να συνεργάζεσαι, που να μην πουλάει ζώα...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κατα τη γνώμη μου ειναι λιγο αγενες να μπαινει καποιος στο φορουμ, να ζηταει κατι και οι υπολοιποι να σκιζονται να μαθουν απο ποιο εκτροφειο πηρε τον σκυλο του σωνει και καλα. Ο ανθρωπος δηλωσε οτι το πηρε απο εκτροφεα και οφειλουμε να τον πιστεψουμε.