Λουρί??

irini

New Member
1 Δεκεμβρίου 2007
4
0
Θεσσαλονίκη
γεια,
θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το αν τα σκυλιά πρέπει στην βόλτα να φοράνε λουρί ή όχι κ αν υπάρχει καποιος νόμος γι'αυτό το θέμα.
έχω έναν ημίαιμο αρσενικό μεσαίου μεγέθους ο οποίος είναι λίγο ζόρικος. τις περισσότερες φορές αγριεύει με τα άλλα αρσενικά μόνο όμως όταν είναι πιο μεγάλα γι'αυτό το λόγο δεν τον αφήνω ελεύθερο σε μέρη που ξέρω ότι μπορεί να συναντήσω άλλους σκύλους.παρα πολλές φορές όμως βλέπω ιδιοκτήτες άλλων σκύλων που τους βγάζουν βόλτα ελεύθερους, και δεν μιλάω για μικρούς σκύλους. είναι σωστό αυτό? :?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
η ερώτηση σου είναι αν είναι σωστό ή εαν είναι νόμιμο???

εφόσον ο ιδιοκτήτης είναι σίγουρος ότι το σκυλί του ΔΕΝ ΘΑ δημιουργήσει πρόβλημα (πότε μπορείς να είσαι σίγουρος όμως?????/) ναι είναι σωστό.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ νόμιμο.

ο νόμος λέει ότι το σκυλί πρέπει να είναι δεμένο με λουρί ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ στον συνοδό

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ακριβώς! Ο Νόμος 3170/2003 αγαπητή irini, σε υποχρεώνει να έχεις πάντα το σκύλο στο λουρί. Εάν ο σκύλος σου εκδηλώνει, συν τοις άλλοις, απρόβλεπτη συμπεριφορά, είναι επιβεβλημένο.

irini

New Member
1 Δεκεμβρίου 2007
4
0
Θεσσαλονίκη
με ενδιαφερει περισσότερο το πόσο σωστό είναι. συμφωνώ στο ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για την συμπεριφορά του σκύλου σου. δεν έχω πρόβλημα με το να αφήνουν ελεύθερους τους σκύλους αλλά όχι οπου να'ναι. Αν θελει καποιος να αφήσει το σκύλο ελευθερο να τρεξει, να παιξει κτλ. πρέπει κατα την γνώμη μου να τον πάει σ'ένα μέρος κατάλληλο γι'αυτό και όχι στο παρκάκι της γειτονιάς ή στις πλατείες!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οντως δεν ειναι νομιμο ,οπως και ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το αν το σκυλι σου θα αγριεψει με αλλα σκυλια...,αλλα επισης ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το αν τυχει να δει κατι και αρχισει να τρεχει και τον βρει αυτοκινητο..,οσο καλα εκπεδευμενος και να ειναι δεν ρισκαρεις..
Πολλων φιλων σκυλακια χαθηκαν,σκοτωθηκαν ετσι..
Επισης δεν εχουμε τον απολυτο ελεγχο στο τι μπορει να φαει απο κατω..π.χ(φωλες)
Η γνωμη μου ειναι..φυλα τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα..(που λεει ο λογος) :wink:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εαν δεν είμαστε σίγουροι για τον σκύλο μας, εαν δεν τον ελέγχουμε πλήρως, τοτε πουθενά δεν πρέπει να τον έχουμε αμολυτό.

Εμένα μου έχει τύχει να είμαι στα όρη στα άγρια βουνά, ήμουνα 1000% σίγουρος ότι αποκλείεται να υπάρχει άνθρωπος πιο κοντά από 5-6 χιλιόμετρα, και ξεφνικά από το πουθενά πετάχτηκε ένας τρελός που άρχισε να μου φωνάζει ότι έπρεπε να έχω τον σκύλο μου στο λουρί!!!

Το τι του απάντησα, δεν θέλετε να το ξέρετε...
Άλλωστε εγώ, αυτός, ο σκύλος και ο Θεός είμασταν εκεί, ο τύπος πάντως δεν πρόκειται να ξαναπάει μόνος του στο βουνό, κι αν τολμήσει, είναι 1000% βέβαιο ότι δεν θα ξανατσακωθεί με κάποιον που δεν ξέρει, ιδίως εάν συνοδεύει μαύρο πύρινο...