Λιγη βοηθεια κι απο εδω!

Ποιο σκυλι προτιματε, αφου διαβασετε το αρθρο!

• Μεγαλο Δανο

• Ντοπερμαν

• Γερμανικο Ποιμενικο

Results are only viewable after voting.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Δεν διαφωνώ. Θα άνοιγα τον ασκό του Αιόλου εάν πρότεινα και κατεστραμμένες λόγω μυωπικής εκτροφής θνησιγενείς φυλές τ. pug, γαλλάκια, English bulldog, cavalier;
Αναφερόμουν σε τρόπους για να ελέγξει κανείς την ανεξέλεγκτη επιλογή φυλών από υποψήφιους κατόχους που θέλουν επιπόλαια μια φυλή "τούμπανο" - αυτό εννούσα αντικίνητρα.

• Like
Reactions: Solvap

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Τον δικό μου ΣΥΝΤΡΟΦΟ σκύλο δεν τον απομακρύνω έξω το βράδυ ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Λέξεις όπως ΣΎΝΤΡΟΦΟΣ και ΦΙΛΟΣ έχουν ένα ιδιαίτερο νόημα.

Μετά μπορούμε να μιλήσουμε για σκύλους.

Ευχαριστώ.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Α γεια σου ρε @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ , γιατί έπιασε πάλι πολύ κορεκτίλα εδώ μέσα κι εγώ κοιτάζω απορημένος...Η ράτσα μας μάρανε και αρχίσαμε πάλι τα τροπάρια... Στα ...λουλούδια του θεματοθέτη, μην τυχόν και βγει προς τα έξω "αρνητισμός". Ντομάτες έπρεπε να πετάγονται από την οθόνη, αλλά ψάχνουμε να ανακαλύψουμε κανένα ψήγμα επιχειρήματος.

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Μπορει απλα ο καθενας να βγαλει τα εσωψυχα του.. ή απλα τα κομπλεξ του σε δικο του θεμα. Ευχαριστω!

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αγαπητέ μου με το να διατυπώσω τι σημαίνει για εμένα η λέξη σύντροφος δεν πιστεύω πως χάλασα το θέμα σου. Για εμένα άλλο είναι ο σύντροφος και άλλο θέλω την συντροφιά κάποιου ( ανθρώπου ή σκύλου ) όποτε και όταν θέλω εγώ. Ορμώμενος από αυτά που έγραψες τοποθετήθηκα.

Θελω ενα σκυλο, να απολαυσει το κτημα μαζι μου, να αγαπησει την κορη μου, να τον εκπαιδευω και να παιζω και να γυμναζομαστε παρεα, να εχει στοιχεια φυλακα στον χωρο. Πανω απ´ολα συντροφια.
Δικαίωμά σου να πάρεις ένα ή περισσότερους σκύλους και να τους κοιμίζεις έξω αλλά για κάποιον, όπως εσύ, που έζησε με ένα ανθρωποκεντρικό σκύλο τόσα χρόνια μοιάζει περίεργο που δεν εξετάζει τι έφταιξε και ο σκύλος έκανε τόσες καταστροφές. Πιστεύεις πως η λύση είναι απλά να κοιμάται έξω και συνεπώς θα πρέπει να είναι μια ράτσα λιγότερο ευαίσθητη από τον Μεγάλο Δανό ;

Μήπως τώρα που θα υπάρχει συνεχώς ανθρώπινη παρουσία μέσα στο σπίτι είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα και εφόσον έχεις περισσότερο χρόνο να διαθέσεις στην εκτόνωση του σκύλου πρέπει να το δεις και από άλλη οπτική γωνία ;

Το βασικό σου πρόβλημα είναι οι πιθανές καταστροφές στο σπίτι ή έχω καταλάβει λάθος ;

Για τις τρίχες δεν υπάρχει συνταγή, αλλά για το κρεβάτι και το μαξιλάρι ήταν καθαρά δική σου επιλογή να επιτρέψεις στον σκύλο να κοιμάται μαζί σου. Αν έχω καταλάβει σωστά εσύ το αποζητούσες. Διάβασε τι έγραφες εδώ.

Για τους φίλους που σου συνέστησαν λαμπραντόρ θα απαντήσω πως δεν σου κάνει. Δεν σου κάνει γιατί το λαμπραντόρ θέλει να είναι συνέχεια δίπλα σου, θα είναι δυστυχισμένο έξω και ίσως καταστροφικό, θα βαρεθεί εύκολα το κτήμα, βγάζει αρκετή τρίχα και θα έχει πρόβλημα το καλοκαίρι με την ζέστη. Επίσης η κόρη σου θα δεθεί πολύ μαζί του και θα πρέπει να βρεις ισχυρά επιχειρήματα για την πείσεις πως ο σκύλος πρέπει να μένει έξω πόσο μάλλον όταν το μαλτέζ θα είναι μέσα.

Ο Γ.Π είναι ένας πανέξυπνος σκύλος αλλά και αυτός δένεται πολύ με τον φροντιστή του. Δεν ξέρω πόσο καταστροφικός θα γίνει σ' ένα κτήμα ελεύθερος αλλά η εμπειρία μου με τον ΜΑΧ ( Γ.Π. ) σε ανάλογο περιφραγμένο χώρο λέει πως σκάβει άνετα κάτω από τον φράχτη, σκάβει να ξετρυπώσει ένα σκαντζόχοιρο, αν "κόψει" μια κότα μετά δεν θα σταματήσει, και πηδάει άνετα φράχτη 1 1/2 μέτρο και παραπάνω. Οπότε έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις αν θα είναι συνέχεια δεμένος ή λυτός ή μέσα στο σπίτι ή συνέχεια στο kennel.

Πρακτικά θέματα προς σκέψη.

* Για την περίπτωση του έξω θεωρώ πως θα φτιάξεις ένα μεγάλο σκυλόσπιτο ( kennel ) 15-20 tm με την απαραίτητη θερμομόνωση για τον χειμώνα και το κατάλληλο κλιματιστικό για το καλοκαίρι.

Εγω στο μυαλο μου τα Doberman, τα εχω ως ηδη κατεστραμενη φυλη...μαζι με τα bulldog και τα boxer. Θεωρω πως τα Γ.Π. εχουν ακομα περιθωρια σωτηριας.
Παντως @GiantLara , αν:
  1. θελεις σωνει και καλα να παρεις καθαροαιμο αναμεσα σε αυτα που ρωτησες,
  2. εχεις τα πανω-κατω 1000€ που απαιτουνται,
  3. τον παρα πολυ χρονο για να ψαξεις τον σωστο εκτροφεα,
  4. την γνωση να "διαβασεις" το ιστορικο του ζευγαρωματος για να αποφυγεις προβληματα υγειας και συμπεριφορας
  5. την υπομονη να παρεις το κουταβι οταν θα κλεισει τις 8 βδομαδες απο την γεννα και να το εκπαιδευσεις σωστα απο την πρωτη στιγμη που θα το παρεις απο το εκτροφειο
(αν εχεις 5 στα 5 "ναι" στα παραπανω και μονο τοτε)
δεν υπαρχει πιο all-around σκυλι απο το Γ.Π.
Σε παρακαλώ όμως, αν παρεις Γ.Π. να ασχοληθεις μαζι του περισσοτερο σε ο,τι εχει να κανει με την εκπαιδευση (κατι που ανεφερες σε "θετικη"-παντα εκπαιδευση, ειναι ψιλομπαρουφα....αυτα ειναι για το internet,το youtube και για σκυλακια 5 κιλων που κανουν σουζες μπροστα στο μεζεδακι) και τον τομεα της φυλαξης/εργασιας. Γιατι ο Γ.Π. και ο καθε εργασιακος σκυλος δεν ειναι μονο για ομορφια και παρεακι. Υποτιθεται οτι εχουν αλλο σκοπο. Αυτα.
Αλλιως υπαρχουν και τα καθαροαιμα λαμπραντορ πχ. ,αν δεν θες καποιο ημιαιμο.
Πιστεύεις πως ο @Haris Drazen έγραψε τα παραπάνω για να βγάλει τα κόμπλεξ του ; Εγώ δεν το νομίζω.

• Like
Reactions: Haris Drazen

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ α, εγώ έχω πέσει σε βαριά κατάθλιψη από τη μέρα που το έγραψε αυτό... Προσπάθησα να βγάλω τα κόμπλεξ μου, αλλά με πήρε χαμπάρι ο άτιμος και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Κάθομαι μαζί με το σκύλο μου και κλαίμε γοερά...:notworthy:
Μπράβο σας πάντως που ασχολείστε ακόμα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog