Λερώνει μόνο στο μπαλκόνι

gd_ermhs

New Member
28 Ιανουαρίου 2010
4
0
Καλησπέρα σας και από εμάς..διάβασα αρκετες συζυτησεις σε οτι αφορά το θέμα της τουαλέτας, έκανα και αρκετες προσπαθειες αλλα δυστυχως η υπομονη μου εξαντλείται. Ο Ερμης , είναι αρλεκινος μολοσσος και είναι 8 μηνών. Πλέον ειναι ενας πολυ καλος συγκατοικος και πολύ καλο παιδι. Το μονο θέμα που πλεον ειναι και πολυ σοβαρο ειναι το θεμα της τουαλετας του... Εχει μαθει πλεον και τα κανει όλα και μόνο στο μπαλκονι. Κρατιέται ώρες πολλές και οσο και να εχω προσπαθησει αυτος περιμενει την ώρα που θα βγει στο μπαλκονι...Εχω δοκιμασει τα παντα, εχω φτασει και σε σημειο να ανεβοκατεβαινω επι οχτω ωρες δυο οροφους καθε 20 λεπτα,για μια εβδομαδα σχεδον και αυτος τιποτα... στο μπαλκονι.. και αλλες τοσες προσπαθειες. Το θεμα μου ομως εγινε πιο σοβαρο γιατι τωρα ειμαι ηδη τριων μηνων εγκυος και δυσκολευομαι και σε τι αφορα στην καθατιοτητα της βεραντας που πρεπει να γινετε τρεις φορες την ημερα, αλλα και θεμα υγεινης και για τον Ερμη και για μενα, γιατι οπως και να το κανουμε ειναι και περιορισμενος ο χωρος της βεραντας.... και για να μην μακρυγορω δυστυχως αμα δεν βρω μια λυση σιγουρα θα μου παρουν τον Ερμη.. γι αυτο σας παρακαλω παρα πολυ αν υπαρχει κατι που δεν το εχω δοκιμασει, η κανω κατι λαθος η οτιδηποτε αν,.... σας παρακαλω να με βοηθεσετε...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Τι εννοείς θα στον πάρουν? Ποιος?
Εννοείται βέβαια ότι για πολλούς λόγους δεν είναι καλό να λερώνει στο μπαλκόνι...
Το να ανεβοκατεβαίνεις κάθε 20 λεπτά δεν προσφέρει τόσα, όσα το να βγεις μια ΜΕΓΑΛΗ βόλτα μαζί του.
Εφόσον δεν τίθεται οργανικό θέμα (ηλικίας), δεν είναι δηλαδή σαν τα κουταβάκια που θέλουν όντως κατούρημα κάθε μισή ώρα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δηλαδή πάτε βόλτα μιση ώρα και δεν τα κάνει έξω?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δύο επιλογές βλέπω εγώ!
Κανονίζεις το Σ/Κ και πάτε ολοήμερη ή ακόμα και διήμερη εκδρομή κάπου τελικά αναγκάζεται να τα κάνει έξω και τότε χαρές, πανηγύρια, λιχουδιές κι επιβράβευση ώστε να καταλάβει ότι είναι πολύ σπουδαίο να τα κάνει έξω!
Μετά κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει να το παίρνει απόφαση ότι είναι καλό να τα κάνει στην βόλτα!

Εναλλακτική, για ένα διάστημα κρατάς κλειστή την μπαλκονόπορτα ώστε να μην έχει επιλογή να βγει έξω να τα κάνει και τον επιβλέπεις!Μόλις δεις ότι πάει να τα κάνει τον αρπάς και πάτε έξω!Μπορεί την πρώτη να μην τα κάνει αλλά τελικά δεν θα μπορεί να κρατηθεί και θα τα κάνει!Και τότε και πάλι χαρές και πανηγύρια!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ιδιο προβλημα εχω και εγω. Ο Σολο ειναι πλεον 8 μηνων και δεν εχει κανει ακομα τιποτα κατω στην βολτα. Μολις γυρισουμε απο αυτην τοτε θυμαται να τα κανει στην βεραντα.

gd_ermhs

New Member
28 Ιανουαρίου 2010
4
0
Σας ευχαριστω πάρα πολυ που απαντησετε κατ' αρχην. Όταν λεω θα μου τον πάρουν, εννοω οτι θα αναγκαστουμε να τον δωσουμε και αυτο λόγω τησ καταστασης μου , ειναι κ αρκετα δυσκολη η εγκυμοσυνη μου. Ο Ερμης εχει εκπαιδευτει, και ο εκπαιδευτης του, μου είπε πως περιπου πρεπει να λειτουργήσω... Δλδ να κλεισω την μπαλκονοπορτα, και μιση ωρα μετα το φαγητο να κατεβουμε για την βολτα η οποια δεν θα ειναι πανω απο 20 μετρα,δεν θα βοηθησει η μεγαλη διαδρομη. Δεν θα το κανει κατευθειαν γι αυτο και εγω να συνεχισω να ανεβοκατεβαινουμε .. ε που θα παει... θα του ρθει.... Ε αυτος εκει.. χαρα που κατεβαναμε αλλα τιποτα... ανεβαιναμε πανω κατευθειαν στην μπαλκονοπορτα του.. δεν ξερω αν θα φανει ασχημο αλλα μετα απο 5-6-7 ωρες αυτος τιποτα... Και εκδρομουλες μικρες πηγαμε, και θαλασσα, και βαρυπομπη(αν το λεω σωστα), και μεγαλες βολτες... και ταξιδι 12 ωρες με συνεχομενες στασεις... πιστεψτε με ειλικρινα,,,, δεν τα εκανε και με το που φτασαμε στο χωριο δεν εκανε τιποτα στο χωραφι που περιβαλει το σπιτι.. αλλα στο τσιμεντο... Τελος μειναμε στο χωριο καμια εβδομαδα και τον αφησα εξω να κοιμηθει τις τελευταιες μερες.. εκει ολα μια χαρα .... Γυρισαμε Αθηνα.. και συνεχιζουμε στο μπαλκονι...Συγνωμη αν κουρασα.. και παλι ευχαριστω πολυ...

gd_ermhs

New Member
28 Ιανουαρίου 2010
4
0
δεν σε εχει κουρασει πολυ αυτο??? δεν ξερω τι αλλο να κανω

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Mην τον αφήνεις λοιπόν να έχει καθόλου πρόσβαση στο μπαλκόνι μέχρι να μάθει να τα κάνει έξω....
Δεν πιστεύω ότι θα πάρει πάνω από καμία βδομάδα...
Μετά θα μπει σε πρόγραμμα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μερικές φορες παίζει και το ψυχολογικό..
Υπάρχουν σκυλιά που αλλάζουν περιβάλλον και δεν μπορούν να τα κάνουν και σε ταξίδι κυρίως..

Εγώ θα σου πρότεινα να το αναφέρεις και στον ιατρό σου..(ότι πάτε εκδρομή και δεν τα κάνει ακόμα και για 12 ώρες) και ρώτησε τον αν ενδείκνυται να δώσεις μισό χάπι buscopan.. επίσης άλλη μια λύση θα μπορούσε να ήταν το camping το οποίο το θεωρώ ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό "εργαλείο".

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Να ρωτήσω κάτι;
Ο Ερμής κι ο Σόλο κατουράνε σαν αρσενικά ή όχι ακόμα;
Ο δικός μου με το που άρχισε να θέλει να σημαδεύει... άρχισε να τα κάνει όλα έξω... μέσα σε μία βδομάδα τέλος το μπαλκόνι.
Και να πέθαινε στο κατούρημα και στο χ#σιμο, θα περίμενε τη βόλτα καρτερικά, μόνο και μόνο για να σημεδέψει την περιοχή.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το να τα κανει ενα σχετικα μεγαλοσωμο σκυλι στο μπαλκονι σιγουρα δεν ειναι ευχαριστο για τους γειτονες που μυριζουν κοπρανα και ούρα.
Προτεινω να δοκιμασεις με μακρυ αυτοσχεδιο ιμαντα 5 μετρων (λουρι απο παντζουρι με ενα κλιπ που θα βαλεις στην ακρη) σε ενα ωραιο μερος με λιγο χορταρακι και χωματακι.
Προκαλεσε τον και λιγο να κινηθει για να ενεργοποιηθει το εντερο.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Να ρωτήσω κάτι;
Ο Ερμής κι ο Σόλο κατουράνε σαν αρσενικά ή όχι ακόμα;
Ο δικός μου με το που άρχισε να θέλει να σημαδεύει... άρχισε να τα κάνει όλα έξω... μέσα σε μία βδομάδα τέλος το μπαλκόνι.
Και να πέθαινε στο κατούρημα και στο χ#σιμο, θα περίμενε τη βόλτα καρτερικά, μόνο και μόνο για να σημεδέψει την περιοχή.
O δικος μου εχει ξεκινησει προσφατα και σηκωνει ποδι για κατουρημα αλλα μονο στο μπαλκονι, δεν εχει σημαδεψει ακομη κατω. Ευελπιστω οτι καποια στιγμη θα αρχισει να σημαδευει κατω και θα σταματησει το θεμα με το μπαλκονι.

gd_ermhs

New Member
28 Ιανουαρίου 2010
4
0
Ο Ερμης παλι οχι, ακομα δεν σηκβνει ποδι η δεν σημαδευει... αλλα στο μπαλκονι στο ιδιο σημειο.. Επισης σημερα εχει ταιστει απ το πρωι, κατεβηκαμε και μια μικρη βολτα, η μπαλκονοπορτα εινε κλειστη και δεν με εχει ενοχλησει ακομα... αντε να δουμε τι θα γινει

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σε καμια περιπτωση μην του ανοιξεις.. παρακολουθα τον και μολις δεις να πηγαινει προς τα εξω... κατεβειτε κατω.
Εμεις ετσι τα καταφεραμε με τη θηλυκια γερμανιδουλα που φιλοξενουσαμε... την πρωτη μερα δεν εκανε τσισα της για 18 ωρες μαζι με το βραδυ... οταν κατεβηκαμε κατω κατουρουσε μιση ωρα!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
την κακομοίρα την Ιρμα... :)

παιδιά και εμένα δεν έχει σηκώσει πόδι ακόμα παρά μόνο 2 φορές. επίσης μέχρι πριν 2 βδομάδες κατουρούσε μόνο στον κήπο ενώ τώρα έχει αρχίσει σιγά σιγά και κατουράει και στη βόλτα.

Στην gd_ermhs θα έλεγα ότι είναι θέμα 2-3 ημερών να τα κάνει έξω αρκεί να μην του ανοίγεις το μπαλκόνι ;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ατρεας ο δικος σου να δεις τι μαρτυρια περασε ...:p

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Όπως σου είπαν όλοι, μην αφήσεις με ΤΙΠΟΤΑ να βγεί στο μπαλκόνι, μόλις δείς ότι σου κάνει νόημα να βγεί έξω (πιστευω θα το καταλάβεις) αμέσως βάλτε λουρί και έξω για βόλτα. Μην ανυσηχείς ότι θα σκάσει το σκυλί ή τίποτα τέτοιο, αντέχουν αρκετά να κρατάνε δεν θα πάθει τίποτα. Έτσι αν αρχίσει να τα κάνει έξω και επιβραβευσεις έξω και μεγάλες χαρές θα το καταλάβει και δεν θα πηγαίνει να κάνει πια στο μπαλκόνι. Και εμένα η Ζήβα έτσι όταν ήθελε να πάει για τσίσα της είχα μάθει να πηγαίνει στην μπαλκονόπορτα και να κάθετε και να με κοιτάει (αυτό ήταν το συνιάλο της "Μπαμπα, θέλω πιπι") και έτσι την κατέβαζα κάτω και τώρα αρνείτε να κάνει τσίσα ή κακά στο μπαλκόνι.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Το λέρωμα στο μπαλκόνι μπορεί να γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους, ενας απο αυτούς είναι το λάθος μήνυμά που έχει πάρει, η ασφάλεια κλπ.

Το σκυλάκι έχει μάθει να κάνει χρήση το κλουβάκι του? Δηλαδή, αν έχει κλουβί για ύπνο, μεταφορά.
Είναι συγκεκριμένες οι χρονικές στιγμές που τρώει (και τι τρώει) και που βγαίνει βόλτα?
Το λέρωμα του είναι κανονικό ή όχι (εννοώ είναι πλαδαρά, σκληρά κλπ)?

Μπορείς να τον έχεις στο μπαλκόνι και να είσαι μαζί του και όταν καταλάβεις τα σήματα που λένε "θέλω να λερώσω τώρα!!" τον πήρες και πήγες βόλτα.
Μπορέις να δοκιμάσεις την καλή παραδοσιακή και σωστή μέθοδο με τον "κλεφτοπόλεμο".Τον βγάζεις βόλτα όταν είναι η ώρα του. Αν λερώσει καλός, αν όχι πίσω μετα απο 5 λεπτά. Πίσω στο σπίτι περιμένεις να δει τι κάνει, και όταν πάει να λερώσει πάλι έξω για 5 λεπτα, κοκ.
Μπορείς να δοκιμάσεις το δέσιμο.

Μίλα με τον εκπαιδευτή σου πάλι και αποφασιστε απο κοινού τι μπορείς να κάνεις.

Το σκυλάκι προτιμάει να λερώσει παρα να τα κρατάει, αρκεί να υπάρχει ενα ευχάριστο πρόγραμμα.

Είναι πραγματικά δύσκολο πόσο μάλλον σε περίοδο εγκυμοσύνης. Θέλει υπομονή σίγουρα και πρόγραμμα.
Εύχομαι καλή λευτεριά!!!!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ειχα ακριβως το ίδιο προβλημα με τον Charlie!
Το τι μονοήμερες πηγαμε δε λέγεται. Η κύστη του άγρυπνος φρουρος. Με το που μπαιναμε στο σπιτι (πριν φτασει στο μπαλκονι) τσααααφ! η κύστη παραδινονταν!
Τι έκανα. Αρχικα συνειδητοποιήσα ότι το έκανε απο ανασφάλεια. Τα έκανε στο σπιτι γιατι αισθανονταν ασφαλής. Συν τοις άλλοις μυριζε τα των άλλων σκύλων και φανταζομαι έλεγε απο μέσα του " όχι εδω. εδω εχει "λερώσει" άλλος"
Αφου τα έκανε στο μπαλκονι, πηρα μια εφημερίδα την έβαλα απο πανω, έβαλα γάντια και την έκοψα κομματακια. Στην επομενη βόλτα πηρα μαζι μου τα κομματακια και τα σκορπισα εκει που τον έβλεπα να μυρίζει λιγο παραπανω.
Στην επομενη βολτα τα καταφεραμε! Του μύρισαν τα δικά του και.. έγινε το θαύμα!
Τωρα όσον αφορά στο number 2 εκανα ακριβως το ίδιο αλλα μου πηρε περισσοτερες βολτες.
Ειναι μικρουλης ακομα και δεν εχει την αισθηση του σημαδεματος. Μόλις την ανακαλύψει πιστεύω ότι όλα θα στρώσουν

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
πες το ρε παιδάκι μου και λέω και εγώ πως γίνεται ένας άσχετος σαν και μένα να τα καταφέρει τόσο γρήγορα να μην συμβαίνουν ατυχήματα μέσα στο σπίτι :confused: :D

Να σου πω την αλήθεια το είχα ψιλοψυλιαστεί ότι πήγατε να τον βάλετε σε κάποιο πρόγραμμα αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς. Για πες έτσι για το φάκελο του. Τι έκανε ο μπαγλαμάς στην αρχή;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97