Λαμπραντορ και επιλογη τροφης

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
μηπως το κακο με το ευαισθητο στομαχι του το ξεκινατε εσεις και οχι η ρατσα του,,,??/
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό. Πιθανότατα. Ξεκίνησε με κροκέτα και πήγε 8 μηνών για να φάει κάτι διαφορετικό. Ίσως η ευαισθησία οφείλεται εκεί.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια για την isomega και είναι super premium όπως και η royal. Γιατί λες ότι είναι η μέρα με τη νύχτα; Είναι μάλιστα και οι μόνες δύο από όσο γνωρίζω που βγάζουν ανά ράτσα.
Super premium η ρουαγιάλ? Ουτε με το κυάλι!
Μια μέτρια τροφη ειναι, με μετρια συστατικά. Τσεκαρε προς arden grange που ειναι και οικονομική και απειρως ανώτερη σε ποιότητα.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Το πιστεύω και εγώ πως αν τρώει μόνο κροκετα και ειδικά μια συγκεκριμένη μάρκα συνέχεια το στομάχι γίνεται ευαίσθητο. Εγώ τις έχω αλλάξει 3 τροφές με αλλαγή 3-4 μέρες και δεν έχει πρόβλημα. Οτι έχω στο σπίτι που κάνει να το φάει ένας σκύλος το δίνω.. Από ώμο ψάρι μέχρι ψωμί μακαρόνια κοτόπουλο κλπ. Ακόμα και μοσχάρι κοκκινιστο να έχουμε με ρύζι το ξεπλενω πολύ καλά απο τη σαλτσα και το τρώει.
Η ανάλυση των συστατικών των τροφών είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Προσωπικά αν μπορουσα θα της έδινα μπαρφ η διαφορετικά θα της μαγειρευα δικό της φαγητό. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος για κατάψυξη η ξηρά τροφή που τρώει είναι μια χαρά. Συνήθως από τα 14 γεύματα που τρώει περίπου την εβδομάδα τα 10 είναι ξηρά και τα υπόλοιπα μαγειρεύτο.
Για μένα καλή τροφή θεωρείται η arden grange. Θα απεφευγα royal kai hills. Είναι πολύ εμπορικές και πιστεύουν όλοι πως το ακριβό είναι και καλό! Υπάρχουν και οικονομικοτερες τροφές που δεν είναι σκέτο σιτάρι όπου μπορείς να διαθέσεις 35-45 το τσουβάλι και όχι 70.

leniaxngl

Active Member
23 Ιουνίου 2012
37
0
Αθήνα
Δεν είπα πάντως ποτέ ότι τρώει μόνο κροκέτα και μάλιστα συγκεκριμένη μάρκα... Ούτε είπα ότι δεν του δίναμε ποτέ κάτι άλλο...

mloukas

New Member
24 Δεκεμβρίου 2013
4
0
crete
www.facebook.com
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!
Θα ήθελα την γνώμη σας, άλλαξα την τροφή του Λαμπραντόρ μου, της Ζωής είναι περίπου 15 μηνών 31 κιλά.

Προιοντα σκυλου :: τροφες σκυλων :: Dado :: Dado Super Premium Συσκευασίες των 12kg - pet shop greece e pet shop σκυλια dogs τιμες pets shops αθηνα

Και ενώ η ημερήσια δόση είναι 390γρ βάση τα κιλά της μόλις δει το μπολ κάνει σαν τρελή.
Σήμερα της δώσαμε σχεδόν 550γρ σε 2 γεύματα και το έφαγε όλο.
Μπορεί να είναι λαιμαργία? μπορεί απλά να της αρέσει? μπορεί να μην την καλύπτει η συνιστώμενη ποσότητα? η λόγο κρύου χρειάζεται περισσότερο φαγητό?
Σαν άσκηση το σκυλί έχει συνολικά 1 με 1,5 ώρα την ημέρα βόλτα, παιχνίδι, τρέξιμο, + το ότι έχει απεριόριστο προαύλιο χώρο στο να κινιέται.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Θα ήθελα την γνώμη σας, άλλαξα την τροφή του Λαμπραντόρ μου, της Ζωής είναι περίπου 15 μηνών 31 κιλά.

Προιοντα σκυλου :: τροφες σκυλων :: Dado :: Dado Super Premium Συσκευασίες των 12kg - pet shop greece e pet shop σκυλια dogs τιμες pets shops αθηνα

Και ενώ η ημερήσια δόση είναι 390γρ βάση τα κιλά της μόλις δει το μπολ κάνει σαν τρελή.
Μπορεί να είναι λαιμαργία? μπορεί απλά να της αρέσει? μπορεί να μην την καλύπτει η συνιστώμενη ποσότητα? η λόγο κρύου χρειάζεται περισσότερο φαγητό?
Σαν άσκηση το σκυλί έχει συνολικά 1 με 1,5 ώρα την ημέρα βόλτα, παιχνίδι, τρέξιμο, + το ότι έχει απεριόριστο προαύλιο χώρο στο να κινιέται.
Την τροφη να σου πω την αληθεια δεν την ξερω.
Οι τροφες γραφουν την συνιστωμενη δοση για να εχεις ας πουμε εναν μπουσουλα για το ποσο πρεπει να δωσεις στον σκυλο σου.
Απο εκει και επειτα βλεπεις εσυ αν το σκυλι σου χρειαζεται παραπανω τροφη ή οχι.
Αν δηλαδη το σκυλι σου ειναι αρκετα αδυνατο δινεις παραπανω απο οτι λεει, αν ειναι πιο βαρυ απο οτι πρεπει τοτε δινεις λιγοτερο κλπ.
Καλο ειναι να μην την εχεις στο μεγιστο του βαρους της την σκυλα για να μην εχει προβλημα στα ποδια μιας και ειναι ακομα μικρη συν για να εχει πιο πολυ ενεργεια.
Γενικα τα λαμπραντορ (και γενικα τα περισσοτερα σκυλια) ειναι λαιμαργα οπως και να το κανουμε οποτε οσο και να της δωσεις εκεινη δεν θα πει οχι :p
Πιστευω οτι αν εχει την ασκηση που πρεπει δεν ειναι κακο να της βαζεις λιγο παραπανω απλα προσεξε γιατι τα λαμπ εχουν την ταση να παχαινουν.
Οταν λες οτι εχει απεριοριστο προαυλιο να κινειται?
Δηλαδη αν η Ζωη μενει δεν νομιζω να τρεχει μονη της πανω κατω εκτος αν εισαι κι εσυ εκει και παιζεται συνεχεια με μπαλακι και λοιπα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

Δεν βρίσκω πουθενά τα συστατικά

Να σου πω την αλήθεια, θα μου έκανε εντύπωση αν ένα Λαμπραντορ δεν έκανε έτσι για την τροφή. Προσοχή. Τα Λαμπ είναι πολύ λαίμαργα σκυλιά και δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες τα κάνουν βουβάλια. Αυτό δεν είναι καλό για τις αρθρόσεις τους, που έχουν και με αυτές θέμα. Αφού δίνεις αυτήν την ξηρά, βάζε ακριβώς όσα σου λέει η ταμπέλα, με τίποτα μη δώσεις περισσότερα. Μετά βλέπεις.

Δεν φαίνεται να είστε πολύ δραστήριοι (το 7.5 χρονών λαμπ μου έχει περισσότερες ώρες άσκησης τη μέρα) γι' αυτό ειδικά να προσέξεις το βάρος της.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Να δινεις το minimum για τα κιλά του. Μην το παραταϊζεις. Αν πχ λέει απο 290-390g να δινεις ~300g.
Eσυ εδωσες 550g (!). Πιστεψε με: Και 1000g να δώσεις, οταν τα φαει θα ζηταει κι αλλο.

Μη σε τουμπάρει. Του κανεις κακο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog