Λαθος timing μαλώματος?






piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
παει μπερδευτηκα:p
επρεπε η δεν επρεπε να του το παρω απο το στομα.γενικα μεσα σ ενα εξαμηνο που τον πηρα εχει αλλαξει πολυ και τον εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο.εχω κατι μικροπροβληματακια οπως αυτα
η αληθεια ειναι οτι αν εβαζα το χερι να του το παρω θα ειχα τραυματα.αν επρεπε να γινει οκ δεν φοβαμαι αλλα απ οτι συζηταω με εκπαιδευτη καλυτερα να μαθει καλα την εντολη ''αστο'' παρα με το ζορι μεσα τα χερια.
ειναι υπακουος αρκετα στις εντολες απ οτι φανηκε βεβαια δεν εχει μαθει καλα το ''αστο''
τι αλλο να πω
δεν ξερω
ευχαριστω για τη βοηθεια παντως
 




DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Εφόσον ξέρεις πως θα σε αρπάξει αν επιχειρήσεις να του πάρεις κάτι από το στόμα,καλά κάνεις και δεν το επιχειρείς.
Ένα δάγκωμα από τον σκύλο σου θα σε πάει πολύ πίσω,όσο αφορά την σχέση που πρέπει να χτίσεις μεταξύ σας.

Εγώ στην θέση σου,και εφόσον δεν έχω σκοπό να έρθω σε ευθεία αντιπαράθεση με τον σκύλο,θα έκανα πως δεν είδα τίποτα και θα τον προκαλούσα έντονα για παιχνίδι, προσπαθώντας να του αποσπάσω την προσοχή από το κόκαλο (όσο αυτό είναι εφικτό).

Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση ή του το παίρνεις γιατί είσαι ο Α ή αφού δεν είσαι ο Α δεν κάνεις καμία κίνηση,ώστε να μην καταλάβει ο σκύλος ότι υποχωρείς.
 


frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
Εσυ σκας γαιδαρο καλε μου ανθρωπε!!:p:p:rolleyes: πρεπει να κανεις αυτο για το οποιο εισαι σιγουρος οτι θα εχει το αποτελεσμα που θελεις εσυ κ οχι ο σκυλος!! Αντιστροφα δεν πρεπει να κανεις τιποτα οταν πιστευεις οτι, προσπαθοντας να το κανεις, το αλανι που υιοθετησες θα σου παρει το σκαλπ!! Βγαλ του κ καμια φωνη βρε αδερφε αμα μαγκιζει!! Εννοειται οχι ξυλο!! Το αστο δεν ειναι κ η πιο ευκολη εντολη να την εκτελεσει ο σκυλος ειδικα οταν ειναι πανω σε δαγκωμα η οταν εχει το κοκαλονι στο στομα!! Εχω δωσει ηρωικες μαχες κ εγω κ απο τραυματα αλο τιποτα!! Μην περιμενεις θαυματα, θελει δουλεια κ αστειρευτη υπομονη!! Κουραγιο τι αλλο να πω!!
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
piko,
ο σκύλος κι εσύ δεν έχετε το ίδιο είδος μνήμης ούτε καν την ίδια συναισθηματική νοημοσύνη. Προσπάθησε μελλοντικά να έχεις μαζί σου κοκά για επιβράβευση του σκύλου σου, να είναι βόλτα-παιχνίδι-επιβράβευση, να τον έχεις ''γεμάτο'' ώστε ούτε να πλήττει ούτε να λογαριάζει τον ουρανοκατέβατο μεζέ. Επίσης μην αφήνεις άλλους εκτός αυτών που εσύ θέλεις να τον ταϊζουν.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Πάρε κ ένα ζευγάρι γάντια. Θα σε προστατέψει στις αντιπαραθέσεις. Πάρτου τον αέρα.στην άμεση αντιπαράθεση, μην κομπιασεις, θα σε διαβάσει κ το έχασες. Απλα να είσαι έτοιμος γενικά κ κοιτα να μην τον φοβάσαι. Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να του ανοίγεις το στόμα οπότε θες.
 


Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Να πω και τα δικά μου :)

διόρθωση άμεσα μέσα σε 2-3 δευτερολεπτα μετά άστο .... Πρέπει να μαθει σωστά μία λέξη άρνησης όπως το "ΜΗ" ή το "ΟΧΙ" που όταν το λες να σταματαει κατι που πάει να κανει ( θέλει δουλειά) αυτό αρκετή .

Για να του παρεις το κόκκαλο αν από πριν δεν έχεις καποια καλή σχεση με τον σκύλο στο παιχνίδι σας( παιζουμε γελάμε του πιανουμε την μυτη, την ουρά , του πιανουμε τα δοντια κτλ κτλκ , στην παρέα καθομαστε στον καναπε και χαιδευόμαστε :) κτλ κτλ δεν θα του το επερνα αμεσως
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω με ολα ισα ειπε ο frog (και αρκετοι αλλοι βεβαια, αλλά ο frog με "αγγιξε" περισσοτερο).

Θα συμπληρωσω οτι τον σκυλο πρεπει να του μιλας στη γλωσσα του, και τοτε τα περισσοτερα προβληματα λυνονται με απιστευτη ταχυτητα.
Αυτο επρεπε να κάνεις και οταν σε πρωτοδαγκωσε στα χειλια (την θυμαμαι την ιστορια).

Παραπανω δεν χρειαζεται να πω γιατι θα παρεξηγηθω.
 


piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
γιατι να παρεξηγηθεις.απο μενα παντως κανενα προβλημα:p

λοιπον
παραδειγματα..
1)ερχεται καποιος στο σπιτι και δεν θελει το σκυλι γιατι το φοβαται λογου χαρη.του λεω την εντολη ελα,μενοντας εγω στο δωματιο,και αυτος δεν ακουει και επιμενει διπλα στην πορτα.πρεπει να παω να τον αρπαξω απο το λουρι και να τον τραβηξω με ζορι???
2)θελω να το κανω μπανιο και ξενερωνει.να γινει και αυτο με τον παραπανω τροπο.δηλαδη στην αρχη ησυχα και αν επιμενει να βγει απο την μπανιερα τον κραταω απο το λουρι?

Καποιες περιπτωσεις που μου ετυχαν και τις αντιμετωπισα ετσι αναφερω
Γενικοτερα οπως σας ειπα εχω δουλεψει με το σκυλι και εχει αλλαξει πολυ η συμπεριφορα του.Δειχνει τα περισσοτερα πραματα που με απασχολουσαν(ενοχληση την ωρα του φαγητου μου,γρυλισμα να μπει πρωτος στο σπιτι μετα τη βολτα,Να ειναι κοντα οταν εχουμε κοσμο στο σπιτι και να ζητιναευει φαγητο) να εχουν διορθωθει φυσικα με τις οδηγιες του εκπαιδευτη.Για καποιον που ρωτησε ναι ειναι θετικος.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
1) Το "αρπαζω απο το λουρι και τον σερνω" ειναι σχετικο. Το σωστο ειναι τον οδηγω με το λουρι, τον βαζω να κατσει (ή να μεινει) στη θεση που θελω και τον επιβραβευω. Αν επιμενει να σπαει τη θεση και να ορμαει στην πορτα, ξαναπαω διορθωνω με το λουρι (το οποίο κοντο λουρι φοραει ηδη ή του το περναω εκεινη την ωρα πολυ γρηγορα) και τον ξαναοδηγω οσες φορες χρειαστει, αφου τον ξαναδιορθωσω παλι με το λουρι την ωρα που τον βαζω να κατσει (επιβαλω τη θεση με το λουρι για να το εμπεδωσει).
Κάποτε θα καταλαβει οτι ο μονες τροπος να μην διορθωνεται συνεχεια αλλά και να εισπραξει επιβραβευση, ειναι να μεινει εκει που τον εβαλες.

Μπορεις να το κάνεις οσο θετικο ή οσο πιεστικο θελεις εσυ. Εξαρταται απο τον χαρακτηρα του σκυλου, το επιπεδο υπακοης, την σοβαροτητα της καταστασης (για σενα), την σοβαροτητα του ερεθισματος (για τον σκυλο), τον δικο σου διαθεσιμο χρονο και τα αποθεματα υπομονης σου.

2) Ναι. Εγω νομιζεις οτι κανω κατι διαφορετικο? Απλά εγω δεν την παω στη μπανιερα αλλά στο μπαλκονι.
 


frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
piko dog ο τροπος σκεψης σου ειναι τελειως λαθος, με το συμπαθιο κιολας. μεχρι το βραδυ μπορει να μας αναφερεις αλλα εκατο προβληματα, κατι απ αυτα που λες οτι τωρα εχει φτιαξει αυριο θα γραψεις εδω οτι χαλασε!! οτι κ να σου πει ο καθενας δεν ειναι μπροστα για να δει αν κ πως θα το κανεις... κ το μπανιο κ το ελα δεν ειναι κ τα πιο ευκολα πραγματα κ δεν γινονται μεσα σε ενα μηνα!! μην ξεχνας οτι το σκυλι δεν το μεγαλωσες εσυ!! εδω καλα καλα δεν σ αφηνει να τον χαιδεψεις κ εσυ πας να του κανεις μπανιο? σε βλεπω χωρις μυτη αυτη τη φορα!:D:D (πλακα κανω) οσο για το ελα που λες, παντα μα παντα μα παντα θα εχεις λιγη τροφουλα κ μολις το σκυλι θα ερχεται θα του δινεις παντα μα παντα μα παντα τροφη η ενα παιχνιδι, η χαρα σου θα ειναι τοσο μεγαλη που θα φτανεις στο ταβανι!! ποτε μα ποτε μα ποτε δεν θα μαλωσεις το σκυλο οταν του πεις το ελα κ ερθει κοντα σου, για κατι που εκανε!! για να χτισεις κατι με το σκυλο θελει πολυ πολυ κοπο κ χρονο, πιστεψε με ομως οτι τα παντα μπορει να γκρεμιστουν σε μια στιγμη με τραγικες συνεπειες κ υπευθυνοι θα ημαστε μονο εμεις. αφου εχεις θετικο εκπαιδευτη αυτα που λες για ζορια εινα ταρζανιες!! ασχετο αλλα τον εκπαιδευτη που πας τον εμπιστευεσαι? μηπως να ψαχνοσουν λιγο γενικα? γιατι ετσι οπως παει ψευτης να βγω, σ.....τα να φαω δεν βλεπω φως στο τουνελ!! ειδικα το ελα παντως , κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι απ τις πιο σημαντικες εντολες γιατι στην πορεια θα σε σωσει απο πολλα!! το σκυλι πρεπει ν ακουει το ελα κ να οργωνει τα τσιμεντα για να ερθει σε εσενα!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μηνύματα
898.112
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97