1) Το "αρπαζω απο το λουρι και τον σερνω" ειναι σχετικο. Το σωστο ειναι τον οδηγω με το λουρι, τον βαζω να κατσει (ή να μεινει) στη θεση που θελω και τον επιβραβευω. Αν επιμενει να σπαει τη θεση και να ορμαει στην πορτα, ξαναπαω διορθωνω με το λουρι (το οποίο κοντο λουρι φοραει ηδη ή του το περναω εκεινη την ωρα πολυ γρηγορα) και τον ξαναοδηγω οσες φορες χρειαστει, αφου τον ξαναδιορθωσω παλι με το λουρι την ωρα που τον βαζω να κατσει (επιβαλω τη θεση με το λουρι για να το εμπεδωσει).
Κάποτε θα καταλαβει οτι ο μονες τροπος να μην διορθωνεται συνεχεια αλλά και να εισπραξει επιβραβευση, ειναι να μεινει εκει που τον εβαλες.
Μπορεις να το κάνεις οσο θετικο ή οσο πιεστικο θελεις εσυ. Εξαρταται απο τον χαρακτηρα του σκυλου, το επιπεδο υπακοης, την σοβαροτητα της καταστασης (για σενα), την σοβαροτητα του ερεθισματος (για τον σκυλο), τον δικο σου διαθεσιμο χρονο και τα αποθεματα υπομονης σου.
2) Ναι. Εγω νομιζεις οτι κανω κατι διαφορετικο? Απλά εγω δεν την παω στη μπανιερα αλλά στο μπαλκονι.