Λάθος επιλογή εκτροφέα

nikou

Member
20 Μαϊου 2011
6
0
καλησπερα.Θα ήθελα να σας ρωτησω πως καποιος μπορει να καταλαβει οτι εχει πεσει σε λαθος εκτροφεα?εχω ακουσει να λενε οτι εχουν παρει σκυλια απο εκτροφεα και η επιλογη τουσ ηταν σκαρτη δεν μπορω ομωσ να καταλαβω τι λαθοσ αντιλαμβανονται στο σκυλι?αν ειναι λαθοσ η συμπεριφορα του σκυλου μπορει να ειναι και λογο κακης ανατροφης......εσεις τι λετε?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σε λάθος εκτροφέα θα πέσεις αν δεν το ψάξεις πολύ πρίν πάς κάπου

βασικά ξεκινάς με την φυλή που θές και πάς σε όσο περισσότερα εκτροφεία μπορείς
μετά πάς και σε έστω μία έκθεση-μπορείς να πάς και πρίν απο τα εκτροφεία
μετά ψάχνεις και μία στο ίντερνετ με το όνομα του εκτροφείου
και όλο και μειώνεις τις αυξημένες πιθανότητες να πέσεις πρώτον σε "ούτε καν εκτροφέας" και δευτερον σε εκτροφέα με το έ πολύ μικρό

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όταν εννοείς "σκάρτη" τι ακριβώς θέλεις να πεις?

Από το νταραβέρι σου με τον εκτροφέα?
Από θέμα υγείας του σκύλου?
Από θέμα μορφολογίας του σκύλου?
Από θέμα συμπεριφοράς?
Από θέμα "στόμα σε στόμα" και έφτασαν στα αυτιά σου αυτές οι κουβέντες?

Ας πάρω μια μια τις υποθέσεις μου!
Από θέμα νταρεβεριού με τον εκτροφέα καταλαβαίνουμε ότι όλοι μπορεί να μην ταιριάζουν με έναν εκτροφέα, χνώτα είναι αυτά!Ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν κάνει καλή και σωστή δουλειά πάνω στην εκτροφή(σε περίπτωση που είναι όντως καλός εκτροφέας)
Από θέμα υγείας και πάλι δεν μπορείς να πεις κάτι, γιατί είναι ζωντανός οργανισμός ο σκύλος και υπάρχουν πολλοί παράγοντες, απλώς ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες με έναν εκτροφικό σκύλο!
Από θέμα μορφολογίας, είναι καθαρά θέμα του εκτροφέα ότι "έπεσε" έξω από την σωστή μορφολογία, είτε εντός προτύπου ναι μεν αλλά, είτε τελείως εκτός προτύπου!
Από θέμα συμπεριφοράς, πρώτα είναι θέμα του εκτροφέα και έπειτα του ιδιοκτήτη, γιατί ο εκτροφέας ξέρει τον αρσενικό του και την θηλυκιά του και σου δίνει το κουτάβι τους!Είναι και θέμα νταραβεριού και συνεννόησης που λέω πιο πάνω!
Από "στόμα σε στόμα", δεν έχω κάτι να πω...δεν μπαίνω καν στην διαδικασία...στοιχεία θέλω...

Το μόνο που σε σώζει απέναντι σε αυτά είναι η όσο πιο καλή ενημέρωση απέναντι στην φυλή που σε ενδιαφέρει!Να ψαχτείς εσύ και με αυτά που έμαθες να κάνεις το βήμα της απόκτησης...να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις...

Δεν ξέρω αν ακούμπησα το ερώτημα σου...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Οταν αποφασίζει κάποιος να πάρει εκτροφικό σκύλο θα πρέπει πρώτα να μελετήσει πάρα πολύ καλά τα στανταρτ της φυλής που τον ενδιαφέρει.Μετά πάει σε εκθέσεις και εκτροφείς. Αν ο σκύλος είναι στα στανταρτ της φυλής τότε πιθανότατα και ο χαρακτήρας του είναι.
Και δεν λέω να κοιτάξεις γωνιώσεις κ.λ.π. που είναι πολύ δύσκολο αλλά κάτι πιο εύκολο είναι τα χρώματα. π.χ. αν πρέπει να έχει σκούρα μύτη, ή χείλια ή μάτια δεν θα πάρεις ποτέ ένα με ανοιχτόχρωμα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Το πιθανότερο θα είναι να είναι και ο χαρακτήρας του όχι απλά διαφορετικός αλλά διαταραγμένος. Σε τέτοια περίπτωση είναι πολύ καλήτερα να πάρεις ένα ημίαμο. Θα το χαρείς σίγουρα περισσότερο.