"Κόκαλα", "παπουτσάκια" και λοιπά παιχνιδάκια

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Καλησπερα σας.

εχω την εξης απορια.

εχω για τον κουταβο μου μαζεψει (αγορασει και μου εχουν φερει σαν δωρο) πολλα απο αυτα τα παπουτσακια-κοκκαλια κλπ συμπρακαλα που ειναι για να μασαει και να τρωει ο σκυλος.
ο κουταβος τρελενεται να τα μασαει και να τα τρωει. λενε οτι εχουν και ασβεστιο μεσα κλπκλπ (αν πρεπει μπορω να κοιταξω και τις συσκευασιες τους)
μεχρι ποσα μπορει να τρωει τη βδομαδα?
υπαρχζει προβλημα με αυτα? τι πρεπει να προσεχω? υπαρχουν μαρκες που ειναι καλυτερες απο αλλες? ποιες?

υγ. αν καποιος mod εχει καλυτερο τιτλο ας τον αλλαξει.

μεχρι τωρα 2μιση βδομαδες, του εχω δωσει 2 παπουτσακια και 3 "κοκκαλα" (το ενα ηταν μικρο.)

ευχαριστω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ποτέ δεν έχω δώσει τέτοια στον σκύλο μου!

Φύγε μακρυά από τέτοια του εμπορίου!

Εμένα δεν μου γεμίζουν το μάτι...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
To πρόβλημα με αυτά είναι πως λιώνουν στο στόμα και υπάρχει κίνδυνος να στραβοκαταπιούν.., άρα θέλουν προσοχή.., προσωπικά τα αποφεύγω..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλοπροαίρετη συμβουλή μου είναι να μην δίνεις στον σκύλο σου ότι να 'ναι!

Προσπάθησε τώρα που το στομαχάκι του διαμορφώνεται να του δίνεις μόνο ξηρά και φρέσκο νεράκι!

Έχεις χρόνια μπροστά σου να του δώσεις και σωστά κόκαλα και οτιδήποτε!

Ο σκυλάκος σου ακόμα δεν έχει μάθει να μασάει καλά καλά!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
στελιο ρωταω για να μη βοηθετε γιατι ειναι η πρωτη φορα που μεγαλωνω σκυλακο. αν νομιζα οτι μου δινετε κακοπροαιρετες συμβουλες δε θα ρωταγα καν.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Και εγω του εδινα, τα εκοψα ολα οταν μετα απο καποιο σημειο εκανε εμετους απο αυτα καλυτερα αποφυγετα οπως σου λενε κ οι πιο εμπειροι, τωρα τι θα ηταν καλο να του δινεις για τα δοντια του θα σου πουν οι γνωστες!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
djibril ποσα του εδινες ανα μερα/βδομαδα?
εμενα εμετο σε σχεση με τα κοκκαλα δεν εχει κανει παντως και δειχνει να γουσταρει τρελα τα "παπουτσακια"....
οπως λες κι εσυ, αν του τα κοψω αυτα τα παιχνιδο μασουλητηρια τι να του δινω?

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Δεν ξερω ακριβως γιατι του τα εδινε η μανα μου πριν φυγει το πρωι για δουλεια για να εχει να ασχολειτε κ μετα εγω εκραζα... Ξερεις τωρα μεχρι να πεισω τη μανα μου για κατι περναει 1βδομαδα και να μην την στεναχωρησω με το να φωναζω και τετοια !!
Ακομα προσπαθω να τις δωσω να καταλαβει για την τροφη που πρεπει να αλλαξουμε γιατι αυτη που δινουμε ειναι σκουπίδι, προσπαθουσα επι 10μερες να τις δωσω να καταλαβει οτι ο σκυλος μας εχει δυσπλασια κ αυτη δεν ελεγε να το καταλαβει(ΑΓΑΛΜΑ πρεπει να μου στήσουνε και για τη μαμα κ για την κοπελα μου, ΑΓΙΟΣ ανθρωπος ειμαι :D :D :D).

Υπαρχει η λυση του ωμου κόκαλου που ειναι οτι καλυτερο αλλα πρεπει να συμβουλευτεις αυτα τα θεμετα που εχουν γραφτει κ εμπειρότερους χρηστες !

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
εγω της δίνω το πιο μικρό που υπάρχει και το έχει πάνω απο 15 μέρες πιστεύω οτι ασχολούνται ώρες με αυτα και έχουν και κάτι να μασάνε (αναφέρομαι σε κανονικά σκυλιά και όχι στο δικό μου :p)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θέμα μας όμως δεν είναι το κατά πόσο ασχολούνται ή αν τους αρέσει, προφανώς και θα τρελαίνονται ειδικά τα κουτάβια αλλά το κατά πόσο είναι ΚΑΙ υγιές να δίνουμε τέτοια σκευάσματα του εμπορίου που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι χύμα στα ράφια χωρίς ΚΑΝ να βρίσκονται σε κάποιο σακουλάκι, χωρίς ΚΑΝ να γνωρίζουμε έστω από που προέρχονται και χωρίς ΚΑΝ να ξέρουμε αν είναι χαλασμένο ή καλό...

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
στελιο οσα εχω παρει και οσα μου εχουν φερει ειναι σε σακουλακια....
ναι οκ, αυτο μπορει και να μη λεει τπτ αλλα προβληματιζομαι.

οπως ειπε και ο djibril αυτα ειναι τα πασατεμπο τους...
δλδ αυριο που θα μεινει αρκετες ωρες μονος του ο μικρος ξερω οτι αν του δωσω ενα θα αραξει και θα το μασουλαει για πολυ!!!!

louna mou εμενα οσα του αρεσου τους δινει και καταβαινουν. αν του εδινα συνεχεια ενα "παπουτσακι" τη μερα το εχει ανετα

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Δεν πρεπει τελικα ομως γνωμη μου εσυ αποφασιζεις απο εδω κ περα!!
Ψαξου λιγο για ωμα αλλα με επιβλεψη στην αρχη μεχρι να μαθει, και για κονγκ θα βρεις ακρη!!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
djibril με τα ωμα δεν το εχω.... και δεν ξερω αν εχω το χρονο για κατι τετοιο.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Αντι να πας στο πετ-σοπ θα πας στον κρεωπολη σου αλλα πριν θα εχεις διαβασει γι αυτα!
Που ειναι το δυσκολο;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το δύσκολο είναι ότι ο κούταβος δεν έχει ρίξει καλά καλά το νεογιλά του δόντια!
Δεν έχει βγάλει το μόνιμα και αν πιάσει να ροκανίσει κανά σκληρό αντικείμενο όπως ένα ωμό κόκκαλο μπορεί να πάθει τίποτα η γνάθος του και τα καινούργια δόντια που "σκάνε" σιγά σιγά!

Τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 6 μηνών όπου και ολοκληρώνεται η γνάθος τους και έχουν βγει τα μόνιμα δόντια δεν κάνει να δίνουμε σκληρά αντικείμενα!Αλλά και πάλι και να τους δώσουμε δεν ξέρουν να διαχειριστούν ένα ωμό κόκαλο πόσο μάλλον να το ροκανίσουν, να το σπάσουν και να το καταπιούν!

Είπαμε έχετε ακόμα χρόνια να δίνετε κόκαλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζονται αυτά και σε τέτοια ηλικία!
Όσο και να το χουν για..."πασατέμπο", δεν παύει να είναι επικίνδυνο...

Ας περιοριστούμε λοιπόν σε αυτό που αναφέρεται το topic, στα κοκαλα-παιχνίδια και όχι στα κόκαλα από τον κρεοπώλη!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Πάντως το καλύτερο είναι το kong. Και το γεμίζεις με ό,τι θες και απασχολούνται για ώρα.
ναι αυτο θα απαντουσα και εγω...

αφηστε τα κοκκαλακια και τις λοιπες βλακειες και παρτε ενα kong καταλληλο για το σκυλο σας, βαλτε του μεσα απο λιχουδιες ,τροφη, κοτοπουλο και οτι αλλο μπορει να του αρεσει ! τρελενονται λεμε!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
θα παρω και ενα kong.
του εδωσα και ενα λουτρινο κουκλακι να μασουλαει σημερα που θα μεινει αρκετες ωρες μονος του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Πάντως το καλύτερο είναι το kong. Και το γεμίζεις με ό,τι θες και απασχολούνται για ώρα.
To τελευταίο kong που του πήρα είναι σε σχήμα μεγάλου κόκκαλου με 2 τρύπες στις άκρες. Έβαλα στις τρύπες ξηρά τροφή και του το έδωσα..ρε παιδιά αυτό δεν είναι παιχνίδι ,είναι μαρτύριο. Ότι και να κάνει δεν βγαίνουν οι κροκέτες από κει μέσα. Στο τέλος πηρα κροκετούλες του τις έδωσα για να νομίζει ότι τις έβγαλε και το πήρα. Νομίζω πως θέλει γέμισμα με κάτι σε μορφή πάστας. Τι μπορώ να βάλω εκτός από φυστικοβούτυρο και ειδικο για kong που είναι ανθυγιεινά;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog