Εγώ σε pet shop (στο Πειραιά) έχω βρει κάτι κοκαλάκια (μικρά, αλλά σκληρά σαν τα κόκαλα ασβεστίου) εμποτισμένα με μέντα! Είναι πράσινα, αλλά φθηνά δεν τα λες (0,50€/κομμάτι).
Μάλλον και αυτά έχουν χημικά, αλλά ελπίζω λιγότερο από τα dentasticks που σκυλοβρωμάνε. Επίσης, τα μασάει αρκετή ώρα, είναι σκληρά. Δίνω μισό την ημέρα, και έχω δει αλλαγή στο πως μυρίζει η αναπνοή.
Το τρώει!! Το τρώειιιι!!
Στην αρχή που της το έδωσα, το μύρισε, άρχισε να κλαίει και έφυγε.
Της το πέταξα και το είδε σα παιχνίδι. Το πήρε στο στόμα και τώρα του δίνει και καταλαβαίνει! ^_^
Κατσαρολα 2-3 ωρες με νερο ισα να τα καλυπτει σε σιγανη φωτια. Αν εχεις και μηλοξυδο βιολογικο βαζεις και 2 κουταλακια. Αφου γινει βγαζεις τα κοκκαλα και κρατας τον ζωμο στο ψυγειο και προσθετεις οπου χρειαζεσαι. Αν θες να βγαλεις το λιπος τοτε αφηνεις τον ζωμο εκτος ψυγειου για μερικες ωρες μεχρι το λιπος να ανεβει πανω και να σταθεροποιηθει, μετα τοβαζεις στο ψυγειο λιγες ωρες να "σφιξει" και απλα αφαιρεις το λιπος.Αυτα..
ο πατσας ο μοσχαρισιος αν και σχετικα ασφαλες το κοκκαλο, σε εμας δημιουργει διαρροιες υποθετω λογω της υψηλης περιεκτικοτητας σε λιπος μιας και πανω ειναι και το δερμα.
Φυσικα και θα μεινει. Με το βρασιμο βγαζεις το μεδουλι απο τα κοκκαλα (το καλο δηλαδη) που αλλιως μενει ανεκμεταλλευτο και μπορεις να το διατηρησεις για αρκετο διαστημα. Το ωμο κοκκαλο θα γινει ακαταλληλο γρηγορα λογω βακτηριων. Τωρα για τα ωμα, θεωρω οτι εχουν πολυ διαδικασια δλ πρεπει να μεινουν στην καταψυξη τουλαχιστον ενα μηνα λογω παρασιτων που και παλι δεν ξερω αν γινεται σωστη απολυμανση..Βρασιμο σε χαμηλη θερμοκρασια για οσο λιγοτερο διαστημα γινεται νομιζω ειναι ο καλυτερος τροπος.