Κόκαλα κατάλληλα για τους σκύλους




kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Εγώ σε pet shop (στο Πειραιά) έχω βρει κάτι κοκαλάκια (μικρά, αλλά σκληρά σαν τα κόκαλα ασβεστίου) εμποτισμένα με μέντα! Είναι πράσινα, αλλά φθηνά δεν τα λες (0,50€/κομμάτι).
Μάλλον και αυτά έχουν χημικά, αλλά ελπίζω λιγότερο από τα dentasticks που σκυλοβρωμάνε. Επίσης, τα μασάει αρκετή ώρα, είναι σκληρά. Δίνω μισό την ημέρα, και έχω δει αλλαγή στο πως μυρίζει η αναπνοή.
 
  • Like
Reactions: epial and Katiariko


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
(Ξεθάβω..)

Τι είδους ωμά κόκκαλα μπροούμε να δώσουμε για τα δοντάκια;
μπορείς να πάρεις από χασάπη κότσι απο βοδινό.

εναλλακτικά μπορείς να πάρεις απο πετ σοπ (δεν τα βρίσκεις παντού) καπνιστό κόκκαλο (συνήθως έχουν και κάποια έξτρα γεύση).

βέβαια αυτά δεν είναι για κάθε μέρα.

εγώ δίνω 2-3 φορές το μήνα καπνιστό κόκκαλο, καλό κότσι μέχρι στιγμής δεν έτυχε να βρω.
 
  • Like
Reactions: Katiariko








Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Τρέχουν τα σάλια μου.
Πέρα της πλάκας ΠΟΛΎ ΚΑΛΌ , Όλο χονδρο κολαγονο. ..
 
  • Like
Reactions: Hammer






Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Το τρώει!! Το τρώειιιι!! :D
Στην αρχή που της το έδωσα, το μύρισε, άρχισε να κλαίει και έφυγε.
Της το πέταξα και το είδε σα παιχνίδι. Το πήρε στο στόμα και τώρα του δίνει και καταλαβαίνει! :D ^_^
 
  • Like
Reactions: mareco and myEnzo


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Κατσαρολα 2-3 ωρες με νερο ισα να τα καλυπτει σε σιγανη φωτια. Αν εχεις και μηλοξυδο βιολογικο βαζεις και 2 κουταλακια. Αφου γινει βγαζεις τα κοκκαλα και κρατας τον ζωμο στο ψυγειο και προσθετεις οπου χρειαζεσαι. Αν θες να βγαλεις το λιπος τοτε αφηνεις τον ζωμο εκτος ψυγειου για μερικες ωρες μεχρι το λιπος να ανεβει πανω και να σταθεροποιηθει, μετα τοβαζεις στο ψυγειο λιγες ωρες να "σφιξει" και απλα αφαιρεις το λιπος.Αυτα..
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Γενικά είχα διαβάσει να τα δίνω ωμά, απλά η μικρή μου δε τα θέλει ωμά με τίποτα...
2-3 ώρες αν τα βράσω θα μείνει τίποτα;

Εγώ το ένα κομμάτι που της έβρασα σήμερα, το έβαλα σε βραστό νερό για 10 λεπτά περίπου και της το έδωσα αφού κρύωσε.
 
  • Like
Reactions: vek


cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
ο πατσας ο μοσχαρισιος αν και σχετικα ασφαλες το κοκκαλο, σε εμας δημιουργει διαρροιες υποθετω λογω της υψηλης περιεκτικοτητας σε λιπος μιας και πανω ειναι και το δερμα.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Φυσικα και θα μεινει. Με το βρασιμο βγαζεις το μεδουλι απο τα κοκκαλα (το καλο δηλαδη) που αλλιως μενει ανεκμεταλλευτο και μπορεις να το διατηρησεις για αρκετο διαστημα. Το ωμο κοκκαλο θα γινει ακαταλληλο γρηγορα λογω βακτηριων. Τωρα για τα ωμα, θεωρω οτι εχουν πολυ διαδικασια δλ πρεπει να μεινουν στην καταψυξη τουλαχιστον ενα μηνα λογω παρασιτων που και παλι δεν ξερω αν γινεται σωστη απολυμανση..Βρασιμο σε χαμηλη θερμοκρασια για οσο λιγοτερο διαστημα γινεται νομιζω ειναι ο καλυτερος τροπος.