Κυνοφοβία και παιδιά - Γνώμες;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχω γράψει και αλλού ότι ετοιμάζομαι για ταξίδι τον άλλο μήνα στα Απαλάχεια και μετά στην Ανατολική Ακτή. Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να ξεκουραστώ από έναν πάρα πολύ κουραστικό χρόνο, κυρίως αφού έπεται πολύ κουραστικό καλοκαίρι και μετά ακόμα πιο δύσκολος χρόνος. Είπα λοιπόν να πάρω το σκύλο μου και να πάμε ταξίδι χωρίς πιέσεις και εξωτερικούς ελέγχους. Αφού θα περάσω μάλιστα από μέρη που μένουν φίλοι μου, όλοι κυνόφιλοι, θα περάσω να πω κι ένα γεια, αλλά ο όρος μου είναι ότι δεν πρόκειται να μπω προσωπικά σε φασαρίες ή μπελάδες και δεν πρόκειται να αλλάξω το πρόγραμμά μου για κανέναν. Ούτε φυσικά σκοπεύω να χαλάσω κανενός τα σχέδια ή το πρόγραμμα. Από πείρα παρελθόντων ετών γνωρίζω ότι αν το κάνω δεν θα ξεκουραστώ και θα έχω το χάλι μου το μαύρο.

Κι εδώ αρχίζουν οι ιστορίες: διότι ο κύριος αδερφός μου είναι αριστοκράτης (ναι, εγώ βγήκα η πλεμπάγια της οικογένειας βλέπετε) και πρώτον ξυνίζει τα μούτρα του στην ιδέα του Καλαμποκιστάν και δεύτερον αντιπαθεί τους σκύλους. Άρχισε λοιπόν τα πρήζει να κάνουμε το ταξίδι ανατολικά μαζί. Του εξήγησα ότι δεν αλλάζω το πρόγραμμά μου, δεν προτίθεμαι να τσαντιστώ και ότι το Μουφ δεν αποτελεί θέμα διαπραγματεύσεων, οπότε αν δεν του αρέσει ας κάτσει μόνος του στην Ανατολική Ακτή και τελειώνει το θέμα. Όχι, μου λέει, καλός ο σκύλος, άλλωστε δε μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο.

Θα μ' άφηνε ν' αγιάσω όμως? Όχι βέβαια. Προχτές μου λέει να πάμε από Βοστώνη να δει τον καλύτερό του φίλο που τρελλαίνεται να με δει διότι με πεθύμησε. Διάολος τον πατέρα του, λέω από μέσα μου, να τρέχω στη Βοστώνη που είναι μεγάλη πόλη και με απαίσιο κυκλοφοριακό, άντε να πάω να δούμε το φίλο του. Εννοείται τώρα ότι το πλάνο μου είναι να πάω στη Βοστώνη, ακουμπάω τον αδερφό μου εκεί, βγαίνουμε για dinner όλοι μαζί, το Μουφ μένει στο αυτοκίνητο και μετά εγώ πάω στο ξενοδοχείο μου εκτός Βοστώνης μετά του Μουφ και γυρνάω πίσω σε δυο μέρες αφού κάνω μόνη μου το γύρο του Rhode Island να μαζέψω τον κύριο να πάμε New Hampshire.

Ε, χτες παίρνω email από τους δυο τους όπου ούτε λίγο-ούτε πολύ ο φίλος του αδερφού μου με διατάζει να .... βάλω το Μουφ σε πανσιόν, γιατί αν αγαπάτε?!

Προσοχή και πάλι: δεν πάω για φιλοξενία, έχω κανονίσει τα δικά μου, εννοείται ποτέ δε βάζω σκύλο σε ξένο σπίτι και το πλάνο είναι να πάμε για DINNER για το πολύ μια ώρα κατά την οποία το Μουφ μένει στο αυτοκίνητο με ψιλοκατεβασμένο τζάμι και σε ανοιχτό χώρο (όχι γκαράζ). Αλλά βλέπετε ο τύπος έχει και δυο μικρές κόρες, εκ των οποίων η μια, λέει, λατρεύει τα σκυλιά, αλλά η άλλη έχει τρομερή κυνοφοβία και με το που βλέπει να διαγράφεται η μορφή σκύλου οπουδήποτε αρχίζει να κλαίει!!!!!

(Σημειωτέον και πάλι ότι μιλάμε ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΦ που θα είναι δεμένο με ζώνη ασφαλείας στο κλειδωμένο αυτοκίνητό ΜΟΥ και ΔΕΝ πρόκειται, ΟΥΤΕ έχω προτείνει και το ξέρει ο τύπος, να του ζητήσω να το βάλει στο χώρο του σπιτιού του, ΟΥΤΕ καν στην αυλή του!!!!!)

Αφήνω το γεγονός ότι ο τύπος ήταν πάντοτε σχολαστικός σπασικλοειδής υπερβολικός και έτσι κάνει και τα παιδιά του αφού ξέρω θετικά ότι καμιά από τις κόρες του δεν έχει αρνητικές εμπειρίες με σκύλους. Θα το ήξερα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αν είχε. Μου λέτε όμως γιατί δεν θα πρέπει να τους μουντζώσω και τους δυο και να γυρίσω στα αρχικά σχέδιά μου και να πάω να κάνω διακοπές και να δω τους δικούς μου φίλους χωρίς να αφήνω κανέναν να μου τα πρήζει?

Α ναι, ξέχασα να πω ότι ο τύπος δήλωσε επίσης ότι φοβάται ότι θα ξεφύγει το Μουφ και θα πάει να πέσει στην πισίνα του σπιτιού του όπου δεν αφήνει σκύλους! Στην οποία περίπτωση προϋποθέτει ότι:

1) το Μουφ, που δε λέω Χουντίνι είναι, θα βρει τρόπο να λύσει την κινέζικη ζώνη ασφαλείας του

2) θα ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό ΜΟΥ και θα βγει έξω

3) θα βρει το σπίτι του τύπου που δεν τον έχει ξαναδεί στη ζωή του από το restaurant που θα είμαστε

4) θα μπει μέσα στην πισίνα του τύπου για να κολυμπήσει τη στιγμή που μάλιστα

5) το Μουφ είναι πολύ περίεργο με τα νερά και έτσι και προτιμά τις φυσικές λίμνες (για θάλασσα δεν ξέρω), ενώ αντιπαθεί για κάποιο λόγο τις πισίνες.

Και όχι, στα παραπάνω δεν έχει υπάρξει καμιά ασυνεννοησία, ούτε παρεξήγηση. Προσωπικά καμιά απολύτως όρεξη δεν έχω να τρέχω στη Βοστώνη, ούτε να κάθομαι με τους σχολαστικούς που συνήθως με πιάνει κατάθλιψη να τους ακούω! Και κάθονται τώρα και στρώνουν σχέδια και χαλάνε τα δικά μου!!:mad::mad::mad::mad::mad: Τη στιγμή που το έθεσα ως όρο ότι "μη μου τους κύκλους τάραττε"!:mad::mad::mad::mad::mad:

Σχετικά με τα παραπάνω: θεωρείτε φυσιολογικό για το κακομαθημένο του τύπου να φοβάται τα σκυλιά έτσι? Και θεωρείτε φυσιολογικό το ότι οι γονείς της δεν έχουν ανασκουμπωθεί να την θεραπεύσουν από κάτι τέτοιες νευρώσεις? Και ΟΧΙ, δεν προτίθεμαι να παίξω το ρόλο του θεραπευτή. Εγώ η κακομοίρα διακοπές είπα να κάνω που έχω κατατσακιστεί από την κούραση και να δω τους φίλους ΜΟΥ!! Πάντως καλά μου έλεγε χτες ένας φίλος μου ότι πάντοτε ανησυχεί για το ποιόν ανθρώπων που έχουν προβλήματα με τους σκύλους...

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πρόταση: Να μην πας στη Βοστώνη...:cool:

Υ.Γ. Τάχουμε περάσει αυτά πολλοί από εμάς, με τα αδέλφια μας...:D

Υ.Γ.2. Και όχι, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά!:mad:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Θα συμφωνήσω... μην πας στη Βοστώνη!!! (εγώ δεν έχω αδέλφια, την ατάκα της ξαδέλφης μου την έχω αναφέρει στο πρώτο μου θέμα: "τώρα θα το σκεφτώ δύο φορές να έρθω στο σπίτι σου και άλλα τέτοια).

Δεν ξέρω γιατί αλλά χωρίς βάσιμο λόγο και αιτία μου έχει δημιουργηθεί ότι οι αντιδράσεις των παιδιών σχετίζονται πολύ με τις σκέψεις και αντιλήψεις των γονέων τους. Εντάξει δε λέω υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά για να μην έχουν κάτσει να ασχοληθούν με το θέμα που έχει το παιδί τους μάλλον δεν θα τους παραξοφαίνεται....!! Λέω εγώ τώρα.

Sara μου, έχω μάθει να εκτιμάω δεόντως τον ελεύθερό μου χρόνο και να μην το σπαταλώ σε ανούσιες ή και ενοχλητικές ασχολίες. Κάνε το πρόγραμμά σου ή εξηγήσου ότι δεν θα χαλάσεις τη ζαχαρένια σου για κανένα λόγο!!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Για το παιδακι του δεν ξερω αλλα ο φιλος του αδελφου σου μηπως ειναι κομματακι παρανοϊκος? Λεω εγω τωρα....
Απλα τα πραγματα. Στυλωνεις τα ποδια σου σαν γαϊδουρι στην Υδρα. Τους στελνεις και στους 2 ενα ωραιοτατο e-mail και τους ξεκαθαριζεις τα εξης:
το Μουφ παει πακετο με την Σαρα και οι διακοπες ειναι της Σαρας. Αυτα ειναι τα σχεδια ΜΟΥ για τις διακοπες ΜΟΥ και αυτοι ειναι οι οροι ΜΟΥ αν θελει αφενος ο ενας να ερθει μαζι μου ταξιδι και αφετερου ο αλλος αν θελει να με δει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, τις ακύρωσα τις "διακοπές" altogether. Τουλάχιστον οι δικοί μου φίλοι έχουν μάθει να μη μου ταράττουν τους κύκλους...:cool:

Πάντως άνθρωπος να έχει πρόβλημα με το Μουφ! Κάτι δεν πάει καλά μαζί του, σίγουρα πράματα...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ να πω κάτι άλλο. Διάβασα πολύ προσεκτικά αυτά που γράφεις και μου δημιουργήθηκε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα, μπορεί να κάνω και λάθος. Έχω λοιπόν την αίσθηση πως ο αδερφός σου δε θέλει να συναγελαστεί με το σκύλο σου και θεώρησε πως αυτό που δε μπορεί να πετύχει ο ίδιος αν βάλει κάποιον άλλο μπροστά πως ίσως και να πετύχει.

Γνώμη μου είναι να μην αναλώνεσαι με σενάρια και πολύ απλά να μην πας στη Βοστώνη, όποιος θέλει ακολουθεί. Είναι δικό σου το ταξίδι κι εσύ βάζεις τους κανόνες. Το να βάζει κάποιος όρια στις παραχωρήσεις που μπορεί να κάνει δε σημαίνει πως θα γίνει κακός ή μη αποδεκτός αλλά πως θα καταλάβουν οι άλλοι ως που μπορεί να φτάσει και θα το σεβαστούν αυτό.

Από κυνοφοβικές ιστορίες άλλο τίποτα. Για να μην ξύσω μια άλλη μεγάλη πληγή τα ξενοδοχεία που επιτρέπονται κατοικίδια υποτίθεται κι αν πάρεις τηλέφωνο και τολμήσεις να πεις πως έχεις δύο μεγαλόσωμα σκυλιά όλοι κοιτάνε απ' την άλλη και σφυράνε. Και βέβαια ίσως μπορώ να καταλάβω ένα μεροκαματιάρη στο Αγκίστρι που ζητάει 50 ευρά το δωμάτιο και καίγεται να γεμίσει το ξενοδοχείο του αλλά αρνούμαι να το δεχτώ όταν από περιέργεια είχα τηλεφωνήσει σε κάτι μπανγκαλόουζ που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάγανε 280 ευρώ τη βραδιά.

Αυτή η φράση-ατάκα μου θύμησε πολλά γιατί την έχω ακούσει πολλές φορές:
την ατάκα της ξαδέλφης μου την έχω αναφέρει στο πρώτο μου θέμα: τώρα θα το σκεφτώ δύο φορές να έρθω στο σπίτι σου και άλλα τέτοια.
στις αρχές με κατέβαλλε και πανικόβλητος έψαχνα να βρω λύσεις συμβιβαστικές. Κάποια στιγμή ακολούθησα τη συμβουλή που σου δίνω παραπάνω γιατί αν υποχωρήσεις σε κάτι τέτοιο το επόμενο που θα σου ζητήσουν θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Έτσι λοιπόν απαντάω πλέον κι ας με πουν κάποιοι ακοινώνητο:
''τότε μην έρθεις''.

Δε θα ξεχάσω ότι περίμενα συγγενείς αγαπημένους και με παρακάλεσαν να περιορίσω το σκύλαρο των 7 κιλών που είχα τότε για να μη φοβάται η κόρη τους 20 χρονών και για αρχικές 15 ημέρες που έγιναν 3 μήνες ο σκύλος να την περάσει στο μπαλκόνι όσες ώρες έλειπα κι εγώ να μην τολμάω να μπω στο σπίτι που εγώ πλήρωνα γιατί ζεσταινόντουσαν τα πουλάκια μου καλοκαιριάτικα και είχαν το αρκουδίσιο αναμμένο στους 16 όλη μέρα. Για να μην αναφέρω φυσικά το χιλιάρικο που πλήρωσα στη δεή εκείνο το καλοκαίρι κι ότι τέλος καλοκαιριού που βρισκόμουν σπίτι τους ο γιός τους με ύψος 1.95 και ηλικίας 25 χρονών ενοχλήθηκε για άλλη μια φορά απ' το σκύλαρο των 7 κιλών που είχα στην αυλή του και πήγε να τον κλωτσήσει γιατί γαύγισε σε ένα περαστικό. Η δική μου αντίδραση ήταν συγκεκριμένη και δε χρειάζεται να αναφερθεί αλλά ας πούμε πως πλέον όποτε κατεβαίνω Χανιά πάω σε ένα συγγενικό σπίτι λιγότερο.

Ιστορίες πολλές, όλοι έχουμε. Ανέφερα σε άλλο θρεντ ότι διώχτηκα χωρίς άλλες αιτίες από σπίτι που νοίκιαζα γιατί τα παιδιά του διαχειριστή φοβόντουσαν το βέλγικο απλά επειδή είναι μαύρο (το βέλγικο τότε ήταν κουτάβι!!!).

Τα σκυλιά είναι ok να τα πειράζουμε και να τα βασανίζουμε. Αν όμως μας δαγκώσουνε είναι κακά!!!!!!!!!!!

:mad::mad::mad::mad::mad:

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Σεβαστες και οι επιθυμιες οσων δεν επιθυμουν σκυλο δίπλα τους,αλλά και οσων λατρευουν ενα σκυλο για παρεα.Απλα πραγματα ομως,οταν οι δυο αποψεις συγκρουονται απλά δεν συμβιωνουν. Ουτε θα πρεπει να τους πεισεις οτι εχουν αδικο,ουτε να σε πεισουν να χαλασεις την καρδια σου.Επιλεγεις αυτο που εκφραζει εσενα και προχωράς με οποιον θελει τα δικα σου σχέδια.
Προσωπικα δεν θα αλλαζα σχεδια ή τροπο ζωης ακομη περισσοτερο,επειδη καποιοι εχουν αντιθετη αποψη με μενα.Σεβομαι τους παντες,δεκτη καθε αποψη ξενη ακομη και αν την βρισκω λαθος ή αντθετη με τα δικα μου πιστευω αλλά ως εκει που δεν με ενοχλουν,ακομα και τη σκεψη μου :)

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Πάντως άνθρωπος να έχει πρόβλημα με το Μουφ! Κάτι δεν πάει καλά μαζί του, σίγουρα πράματα...
Φιλικα να σου πω,αν επιτρεπεις,οτι ειναι λαθος να προσπαθησεις να πεισεις καποιον να κανει κατι που σε σενα φαινεται αρεστο και λογικο.Πρεπει να σεβομαστε καθε "θελω" ακομη κι αν συγκρουονται με τα δικα μας.Απλα κανεις δεν ενοχλει τον διπλανο του,ουτε με τις πραξεις του ουτε με την διαφορετικοτητα της σκεψης του...Καθε κατεργαρης στον παγκο του,οπως σοφά λεει και ο λαος...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Να μην πας δεν θα κάτσεις να σκάσεις να σκέφτεσαι στο αυτοκίνητο το σκύλο σου!οσο για την φοβία δεν μπορώ να πώ κατι γιατι η μητέρα μου τα φοβάται όσο δεν πάει και πραγματικά αν δεν τ ζήσεις δεν μπορείς ν τ καταλάβεις δλδ αν της έλεγα οτι θα παω στο πατρικό μου με σκύλο σαν τον δικό σου αυτη τ στιγμή θα ήταν στο νοσοκομείο!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα εννοείται, ρε σεις, ότι δεν πήγαινα ούτε πάω να τους πείσω περί σκύλων. Εγώ διακοπές ήθελα να κάνω από το σημείο Α, στο σημείο Β, στο σημείο Γ και μετά πίσω στο Α (Καλαμποκιστάν), άντε με μια παράκαμψη στο σημείο Δ (Οκλαχόμα). Και για άτομα που ήθελα να δω ήταν άντε πέντε το πολύ και όλοι δικοί μου φίλοι. Το πλάνο μου είναι πάντα "γειά σας, τι κάνετε", μια ώρα καφέ ή δείπνο και μετά συνεχίζουμε. Άλλωστε η Αμερική είναι τεράστια και δεν έχω και πολύ χρόνο. Ο τυπάς με τη νευρωτική κόρη μου προέκυψε από μόνος του! Συνεχίζω επομένως με τα δικά μου σχέδια και τέρμα η υπόθεση. :)

Συνεχίζω πάντως να πιστεύω κατ' ιδίαν ότι όποιος φοβάται τους σκύλους πρέπει να πάει οπωσδήποτε να κοιταχτεί. Κοιτάξτε, δείτε το και ως εξής: κι εγώ για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω, φοβόμουνα πάντοτε τους πεθαμένους. Χάλια γινόμουνα, ούτε σκελετό άντεχα να δω. Μέχρι που έκατσα με τον εαυτό μου (ναι, ξέρω, σχιζοφρενικό ακούγεται αυτό) και είπα ότι αρχαιολόγος που δεν μπορεί να αντέξει πεθαμένους είναι σα μελιτζανοσαλάτα χωρίς μελιτζάνες. Οπότε όταν έκανα μεταπτυχιακά πήγα και δήλωσα minor field στους Αμερικάνους οστεολογία/ιατροδικαστική ανθρωπολογία. Γενικά πιστεύω ότι α) πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και β) άμα δεν ξέρουμε κολύμπι το καλύτερο είναι να πέσουμε στη θάλασσα και είτε θα πνιγούμε, είτε θα κολυμπήσουμε. Έτσι μάλιστα έμαθα και κολύμπι όταν ήμουνα μικρή και προφανώς δεν σας μιλάει αυτή τη στιγμή το φαντασμά μου. Μετά από ένα εξάμηνο κλειδώματος των βιβλίων μου στην τουαλέτα και κατσαδιάσματος από τον καθηγητή μου, να δείτε που μπορώ και βλέπω μέχρι και πεθαμένους...

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν με εκπλήσσει Σάρα μου, εδώ στην πολυκατοικία έχω καθημερινά να κάνω με μανάδες και πατεράδες που βλέπουν το "θεριό" και βάζουν τα παιδιά τους πίσω από την πλάτη μην τυχόν τα καταβροχθίσει :rolleyes: Γονείς περνάνε τις φοβίες τους στα παιδιά, ε, τι θα κάνει και αυτό όταν μεγαλώσει;

Στη θέση σου δεν θα χαλιόμουν και δεν θα πήγαινα Βοστόνη, το καημένο το Μουφ να κάθεται 1 ώρα στο αυτοκίνητο :( Απ' την άλλη κρίμα είναι να το αφήσεις πίσω, ενώ θα γυρίσεις όλα αυτά τα μέρη!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Οπως θελουμε να μας σεβονται για τις επιλογες μας θα πρεπει να σεβομαστε και εμεις τις φοβιες του αλλου

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οπως θελουμε να μας σεβονται για τις επιλογες μας θα πρεπει να σεβομαστε και εμεις τις φοβιες του αλλου
Μέχρι ένα όριο, να τις κρατάνε για τον εαυτό τους, γιατί τις περισσότερες φορές, ο σκύλος είναι δεμένος και περνάει στα 10 μέτρα απ' αυτούς.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Μα εννοείται, ρε σεις, ότι δεν πήγαινα ούτε πάω να τους πείσω περί σκύλων. Εγώ διακοπές ήθελα να κάνω από το σημείο Α, στο σημείο Β, στο σημείο Γ και μετά πίσω στο Α (Καλαμποκιστάν), άντε με μια παράκαμψη στο σημείο Δ (Οκλαχόμα). Και για άτομα που ήθελα να δω ήταν άντε πέντε το πολύ και όλοι δικοί μου φίλοι. Το πλάνο μου είναι πάντα "γειά σας, τι κάνετε", μια ώρα καφέ ή δείπνο και μετά συνεχίζουμε. Άλλωστε η Αμερική είναι τεράστια και δεν έχω και πολύ χρόνο. Ο τυπάς με τη νευρωτική κόρη μου προέκυψε από μόνος του! Συνεχίζω επομένως με τα δικά μου σχέδια και τέρμα η υπόθεση. :)

Συνεχίζω πάντως να πιστεύω κατ' ιδίαν ότι όποιος φοβάται τους σκύλους πρέπει να πάει οπωσδήποτε να κοιταχτεί. Κοιτάξτε, δείτε το και ως εξής: κι εγώ για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω, φοβόμουνα πάντοτε τους πεθαμένους. Χάλια γινόμουνα, ούτε σκελετό άντεχα να δω. Μέχρι που έκατσα με τον εαυτό μου (ναι, ξέρω, σχιζοφρενικό ακούγεται αυτό) και είπα ότι αρχαιολόγος που δεν μπορεί να αντέξει πεθαμένους είναι σα μελιτζανοσαλάτα χωρίς μελιτζάνες. Οπότε όταν έκανα μεταπτυχιακά πήγα και δήλωσα minor field στους Αμερικάνους οστεολογία/ιατροδικαστική ανθρωπολογία. Γενικά πιστεύω ότι α) πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και β) άμα δεν ξέρουμε κολύμπι το καλύτερο είναι να πέσουμε στη θάλασσα και είτε θα πνιγούμε, είτε θα κολυμπήσουμε. Έτσι μάλιστα έμαθα και κολύμπι όταν ήμουνα μικρή και προφανώς δεν σας μιλάει αυτή τη στιγμή το φαντασμά μου. Μετά από ένα εξάμηνο κλειδώματος των βιβλίων μου στην τουαλέτα και κατσαδιάσματος από τον καθηγητή μου, να δείτε που μπορώ και βλέπω μέχρι και πεθαμένους...
ανάλογα σε ποια ηλικία είσαι η μητέρα μου λίγο δύσκολο στα 43 να αλλάξει και φταίει η μάνα της που μικρή της έλεγε όχι μη θα σε δαγκώσει και τέτοια εγω φοβάμαι τις κατσαρίδες και πραγματικά δεν πρόκειται να τ ξεπεράσω
τελικά είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό ο ίδιος χειρισμός στα θέματα διαπαιδαγώγησης σχετικά με τα ζώα κρίμα :(

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μέχρι ένα όριο, να τις κρατάνε για τον εαυτό τους, γιατί τις περισσότερες φορές, ο σκύλος είναι δεμένος και περνάει στα 10 μέτρα απ' αυτούς.
Δεν μπορω να πω οτι διαφωνω μαζι σου, απλα ο φοβος ειναι κατι που ελενχεται δυσκολα. Αναφερομουν ομως κυριως σε συγγενεις και φιλους.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Γονείς περνάνε τις φοβίες τους στα παιδιά, ε, τι θα κάνει και αυτό όταν μεγαλώσει; !
Μιλωντας και γενικοτερα επ'ευκαιριας της κουβεντας σου θα ελεγα τουτο.Θιγεις ισως τον σημαντικοτερο λογο που δεν μας επιτρεπει να ελπιζουμε οτι θα μπορουμε καποτε να περιμεουμε μια καλυτερη Παιδεια...Γιατι η Παιδεια μπορει να εξελλιστεαι-καλλιεργειται απο τους δασκαλους αλλά εμφυτευεται απο τους γονεις.Και ειναι γνωστο οτι ενα εμφυτευμα ειναι δυσκολο να το αφαιρεσεις χωρις την συναινεση των γονιων...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ο φίλος του αδερφού μου με διατάζει να .... βάλω το Μουφ σε πανσιόν,
Βρε Σάρα να σε ρωτήσω...
ο πανάσχετος αυτός με την περίπτωση των διακοπών σου άνθρωπος, αφού διέταξε που διέταξε, προθυμοποιήθηκε να σου πληρώσει και τα (πολλά) έξοδα της πανσιόν?
Γιατί και να μην το έκανε θα έπρεπε να του το ζητήσεις (για το καλό της κόρης του), να τσέπωνες τα φράγκα για τις πολυήμερες διακοπές, να έπαιρνες κανονικά το μουφ μαζί σου, μετά να το έχωνες για τη μία ώρα του δείπνου σε ξενοδοχείο στη Βοστώνη και να έβγαινες και πάρα πολύ κερδισμένη απ' όλη αυτή τη χαζομάρα!

(θα μπορούσες να δώσεις κι ένα ποσό στον αδελφό σου για να εξαγοράσεις τη σιωπή του)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται. Γι' αυτό και έγραψα ότι δεν πήγα ούτε να τον δω με δικιά μου πρωτοβουλία, ούτε ήθελα να του επιβάλω το σκύλο μου. Όμως το αν ο σκύλος ΜΟΥ θα κάτσει μέσα στο αυτοκίνητό ΜΟΥ είναι δικό μου θέμα και όχι δικό του. Και αν η κόρη του φοβάται το δεμένο σκύλο σε ξένο αυτοκίνητο, τότε έχει πρόβλημα. Όμως δεν του είπα να πάει την κόρη του να την κοιτάξουν, αυτό το λέω κατ' ιδία, άντε και σε σας που είστε κυνόφιλοι. Όσο για τη μαμά σου, Λούνα, κι εγώ 43 είμαι και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άλλαξα και αλλάζω συνεχώς και πόσα πράγματα έχω ξεπεράσει και ξεπερνώ. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και το καλύτερο είναι απ' όλα να μεγαλώνουμε, να ωριμάζουμε και ν' αλλάζουμε στη ζωή. Αλίμονό μου αν έμενα στατική. Και ναι, αν έχουμε φόβους μπορούμε να τους ξεπερνάμε, κάτι τέτοιο μας κάνει καλύτερους.

Ο τυπάς BTW Ελληνάρας είναι, όχι Αμερικάνος.:) Και φυσικά και δεν πρόκειται ν' αφήσω πουθενά το Μουφ. Για κανέναν. Και όχι, δεν προσφέρθηκε ο τύπος να μου πληρώσει την πανσιόν αλλά και να το έκανε εγώ δεν βάζω το Μουφ σε πανσιόν. Άλλωστε, όπως είπα, δεν πάω να μείνω στο σπίτι του τύπου.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εννοείται. Γι' αυτό και έγραψα ότι δεν πήγα ούτε να τον δω με δικιά μου πρωτοβουλία, ούτε ήθελα να του επιβάλω το σκύλο μου. Όμως το αν ο σκύλος ΜΟΥ θα κάτσει μέσα στο αυτοκίνητό ΜΟΥ είναι δικό μου θέμα και όχι δικό του. Και αν η κόρη του φοβάται το δεμένο σκύλο σε ξένο αυτοκίνητο, τότε έχει πρόβλημα. Όμως δεν του είπα να πάει την κόρη του να την κοιτάξουν, αυτό το λέω κατ' ιδία, άντε και σε σας που είστε κυνόφιλοι. Όσο για τη μαμά σου, Λούνα, κι εγώ 43 είμαι και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άλλαξα και αλλάζω συνεχώς και πόσα πράγματα έχω ξεπεράσει και ξεπερνώ. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και το καλύτερο είναι απ' όλα να μεγαλώνουμε, να ωριμάζουμε και ν' αλλάζουμε στη ζωή. Αλίμονό μου αν έμενα στατική. Και ναι, αν έχουμε φόβους μπορούμε να τους ξεπερνάμε, κάτι τέτοιο μας κάνει καλύτερους.

Ο τυπάς BTW Ελληνάρας είναι, όχι Αμερικάνος.:) Και φυσικά και δεν πρόκειται ν' αφήσω πουθενά το Μουφ. Για κανέναν. Και όχι, δεν προσφέρθηκε ο τύπος να μου πληρώσει την πανσιόν αλλά και να το έκανε εγώ δεν βάζω το Μουφ σε πανσιόν. Άλλωστε, όπως είπα, δεν πάω να μείνω στο σπίτι του τύπου.
το να φοβάται το σκύλο που είναι κλεισμένος στο αμάξι είναι παράλογο αλλά δεν νομίζω να άντεχες να είναι μέσα στο αμάξι

ναι αλλα δεν τραβάνε όλοι τα ίδια ζόρια ;)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
οι ελληναρες ετσι ειναι.διαταζουν!τα αμερικανοφλωρακια ας βρισκουν διπλωματικες λυσεις!

εγω παντως θα ηθλεα να ακουσω κ την αντιθετη πλευρα.δεν μπορεις εσυ να βγαινεις κ να κατηγορεις τους ανθρωπους ετσι απλα....θελω να ακουσω τι εχουν να πουν κ αυτοι.γιατι αν εσυ εχει θεσει ορους τυπου ,μαγειρεψτε μπιφτεκια για το μουφ,τοτε καλα σου κανουν!στην πανσιον το σκυλι να τρωει κροκετες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie