Κυνήγι με Dogo

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
τρελος συνδυασμος
να υποθεσω πως κατι συγκεκριμενο ειχανε κατα νου και αν ναι !!!

εξηγηστε μας !!!
Έκανα λάθος... η κλειστή στον Talisman είναι 3-5.

Το τι είχε στο νου είναι προφανές... είχε εναν γεννήτορα με κλειστή στον Indio, άρα και πολλές πιθανότητες να μεταφέρει τις πολλές αρετές του Indio.
Από την άλλη είχε έναν παρόμοιο σκύλο, τον Carancho de Antares που εστιάζοντας εκεί θα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα:
Αρμονικό κι εξαίρετο μορφολογικά σκύλο με καλό κυνηγετικό ένστικτο και σαν μπονους καλό γεννήτορα, αφού και οι δύο προαναφερόμενοι ήταν τέτοιοι...

Κι εδώ μπήκε στην μέση ο παράγοντας τύχη στην εκτροφή: ενώνοντας αυτούς τους δύο σκύλους και κοιτάζοντας τρεις γενεές πιο πίσω (δηλαδή στην όγδοη), θα έβλεπε έναν σκύλο που στην εποχή του, σαν νεαρός ήταν αχτύπητος, μετά τα τρία του χρόνια όμως βάρυνε πολύ (όλους τους τίτλους και τις νίκες του τις κατέκτησε μέχρι εκείνη την ηλικία)... τον Toro Viejo de el Tumi, σκύλο που αποτέλεσε επιπλέον και καλό γεννήτορα, αφού την υπερβολική του μάζα δεν την μετέδιδε, τουλάχιστον όχι ορατά. To "όχι ορατά" άρχιζε να μπαίνει σαν υποψία στον δισέγγονό του και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2001 Recado Bravoure Blanche, o οποίος όμως είχε έναν πατέρα που μετέδιδε πολύ σταθερό και αρμονικό φαινότυπο, τον Zorzal de Antares, πράγμα που μετρίασε τον όγκο ο οποίος ήταν ήδη εν μέρει ορατός στον Recado.

Toro Viejo de el Tumi

Το ανέλυσα και το εξήγησα (κατά την δική μου οπτική)...! Τι καταλάβατε?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το παραπανω ντογκο γιατι ειναι ¨φαγωμενο¨ ? Ειναι σημαδια απο κυνηγι αγριογουρουνων?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Είναι έτσι όπως το είπε ο krisai...
ο Toro Viejo κυνηγούσε εξαιρετικά και αγριογούρουνα, αλλά ήταν φημισμένος για το κυνήγι του Πoύμα. Ένας από του κορυφαίους κυνηγούς αιλουροειδών στην ιστορία!

Την διαφορά των χτηπημάτων την αναγνωρίζεις με πολύ απλό τρόπο:
Σημάδια από αγριογούρουνα θα δεις στον θώρακα, στο ρύγχος και (σε μικρότερη κλίμακα) στον λαιμό.
Αντιθέτως το Πούμα επιτίθεται στο πρόσωπο, το άνω μέρος του κρανίου και στα αυτιά!

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εντυπωσιακο!!! Πολυ καλο ο σκυλος να κανει αυτο για το οποιο προοριζεται και να ειναι και αριστος μορφολογικα.Αυτα τα σκυλια πρεπει να εκτρεφονται και οχι μονο τα ομορφα εκθεσιακα που στον τομεα εργασιας τους δεν εχουν να προσφερουν τιποτα.Ο συνδυασμος εργασια και μορφολογια πρεπει να πηγαινει πακετο οσο αυτο ειναι δυνατον!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Στο Ντόγκο ευτυχώς συμβαίνει να υπάρχει αυτός ο συνδιασμός!
Μπραβο σας και να το κρατησετε για πολλα χρονια αυτο φιλοι μου.Μακαρι να το εκαναν σε ολες τις φυλες εργασιας αυτο.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
απο ντοκιμαντερ που εχω δει,το puma ή λιονταρι του βουνου,επιτιθεται στην κοιλια του σκυλου γι'αυτο και τον σκοτωνουν συνηθως.

χτυπουν με τα ποδια τους και τα νυχια τους,δεν δαγκωνουν.

στα κυνηγοσκυλα αυτα λοιπον,οι κυνηγοι φορουν ειδικες δερματινες στολες.

ολα τα παραπανω τα μεταφερω απο ντοκιμαντερ.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αντιθέτως το Πούμα επιτίθεται στο πρόσωπο, το άνω μέρος του κρανίου και στα αυτιά!
Εχεις κανα βιντεο απο κυνηγι πουμα? θα ηταν πολυ ενδιαφερον να το δω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τώρα αν εγώ πω ότι δεν βλέπω καμία χρησιμότητα στο κυνήγι του puma....

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Τώρα αν εγώ πω ότι δεν βλέπω καμία χρησιμότητα στο κυνήγι του puma....
Μπορει εμεις εδω να μην βλεπουμε αλλα στην Ν. Αμερικη να τους ειναι χρησιμο να εχουν τετοια σκυλια.Οπως και τα σκυλια που τους αρεσει να τραβουν ελκηθρα στο χιονι (Χασκι,μαλαμουτ) να μην ειναι και τοσο χρησιμα τωρα, μιας και υπαρχουν πλεον snowmobiles.Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα αποσυρουμε ή να μην συντηρησουμε τα ενστικτα τους.Συμφωνεις?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Teobullmastiff
απο ντοκιμαντερ που εχω δει,το puma ή λιονταρι του βουνου,επιτιθεται στην κοιλια του σκυλου γι'αυτο και τον σκοτωνουν συνηθως.
Teo μου,
μιλάγαμε για "σημάδια" και όχι θανάσιμα χτυπήματα! Τα Ντόγκο που εκθέτουν την κοιλία τους στο Πούμα είναι (συνήθως) άπειρα και (σχεδόν πάντα) νεκρά!

Επίσης δεν διάβασα κανείς να έγραψε για "δάγκωμα από Πούμα"!

@Ricos
Δεν νομίζω να βρεις κάποιον που θα σου βάλει βίντεο από κηνύγι Πούμα... δεν νομίζω πως θα βρεις καν κάποιον να σου βάλει βίντεο από κηνύγι αγριόχοιρου... διότι αυτά είναι "Αίσχος", "Ντροπή" και "Βγάλ' το αμέσως"!

@foibos
Στην Ελλάδα βεβαίως και δεν υπάρχει χρησιμότητα! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Αν ήμασταν όμως κτηνοτροφοι στην Λατινική Αμερική και ο πληθυσμός των Πούμα ήταν μεγαλύτερος από τον όγκο της τροφής τους στο φυσικό τους περιβάλλον (το οποίο βεβαίως έχει ξεπατώσει ο άνθρωπος), τότε ίσως (λέω ίσως) να είχαμε διαφορετική άποψη!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Περίπου!
Για το dogo που μιλάμε, σε σχέση με το κυνήγι του αγριογούρουνου το γουστάρω τρελά, γιατί βλέπω και κάποιο στόχο!Στο puma δεν βρίσκω τον λόγο...αν κινδύνευαν τα κοπάδια μπορούσαν να έχουν ποιμενικούς ας πούμε....

Αν οι dogueros μου πουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο που εγώ δεν τον είχα σκεφτεί, φυσικά και θα αναθεωρήσω την άποψή μου!

Edit:Ήδη μου απάντησες Promitheas!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
προσωπικα θα ηθελα να δω τετοιες σκηνες κυνηγιου και ας ειναι..."αισχος"...

επισης στο ντοκυμαντερ ελεγε χαρακτηριστικα οτι οι κτηνοτροφροι αναγκαζονται να κυνηγουν τα Puma γιατι εισβαλλουν στα βοσκοτοπια,επειδη ο ανθρωπος καταστρεφει καθημερινα χιλιαδες στρεμματα δασους για ξυλια κλπ...ειδικα σε εκεινες τις χωρες τις Λατινικης Αμερικης.

οποτε το ντοκιμαντερ επιβεβαιωνει τον Σωτηρη!:D

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτα τα σημαδια αν ειναι απο Πουμα τοτε ο σκυλος ειναι βαλσαμωμενος,αν ειχε πιαστει με Πουμα δεν θα ζουσε τωρα,αυτες η γρατζουνιες περισσοτερο απο γατα μοιαζουν,το Πουμα απλα το κυνηγανε και παει ο κυνηγος και το καθαριζει.
Τεο δεν ειναι δερματινες(αν βραχει βαραινει,καποτε ναι ηταν) οι στολες,ειναι απο ειδικο τριπλο υφασμα το οποιο δεν τρυπαει,ουτε απο αγριογουρουνο ουτε απο νυχια ουτε καν απο μαχαιρι(εγω τα πουλαω εδω και καιρο σε κυνηγους).
Επισης το γουρουνι γυριζει και χτυπαει με το κεφαλι,σκαλωνουν τα μεγαλα του δοντια και σκιζει μεχρι εκει που εχει επαφη πλευρα μεχρι κοιλια,εδω στην Δραμα καθε εβδομαδα 10-15 σκυλια(ολα τα εντερα εξω) ειναι στον γιατρο για ραψιμο,πολλα πεθαινουν μεχρι να τα κατεβασουν απο το βουνο.
Και η αιτια ειναι το πουρναρι ειναι πολυ πυκνα και δυσπροσιτα και με πολλη πετρα τα δικα μας βουνα εδω στη Ελλαδα,οποτε πλησιαζουν τα σκυλια πολυ κοντα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο πληθυσμός των puma αυτή την στιγμή στην Αργεντινή σε τι κατάσταση είναι;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ενας σκυλος (Dogo) στην περιπτωση που μιλαμε,μπορει να σκοτωσει Puma...το ελεγε και αυτο το Ντοκιμαντερ...αρκει το δευτερο να μην τον χτυπησει στην κοιλιακη χωρα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τεο δυσκολα σκοτωνετε μια γατα,οταν ερθει σε επαφη δεν σκοτωνει με το στομα αλλα πιανει με τα μπροστινα νυχια και δοντια και εκτινασει τα πισινα με τοση δυναμη που θα το κοψει στα δυο,οπως κανουν και οι σπιτικες γατες.
Αν ειναι περισσοτερα απο ενα σκυλια εχουν ισως μια ευκαιρια αλλα παλι καποιος θα το πληρωσει ακριβα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχω δει αρκετά ντοκυμαντέρ με αιλουροειδή, αυτό που περιγράφεις omarock δεν το έχω δει ποτέ...Πάντα με το στόμα τα έχω δει τελικά να σκοτώνουν!

Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει τι εννοείς!:rolleyes: