Κυμας μοσχαρισιος βραστος

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Κανει ? ειναι γενικα ευπεπτος ? Με λιγο ελαιολαδο ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και βέβαια κάνει. :)
Εγώ ταΐζω μοσχαρίσιο κιμά από λαπα με μαύρο ρύζι και λαχανικά. Ελαιόλαδο δεν χρειάζεται.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Και γιατι τον βραζεις τον κιμα?
και γιατι οχι?

Δες καποια θεματα για barf..για να δεις γιατι να τον βρασεις ή γιατι οχι..;):)

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Και επειδη ειμαι εργενης:) : ποσο καιρο διατηρειται στο ψυγειο βρασμενος ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS

Εγώ μαγειρεύω 3 κιλά κιμά και τον κραταω στο ψυγείο για 3 μέρες.
Μαγειρεύω 2-3 φορές την εβδομάδα. Πάντως αν δεν έχεις χρόνο, διάθεση κτλ, μπορείς να μαγειρεύεις 1 φορά την εβδομάδα, να κρατάς φαγητό 3 ημερών στην ψύξη και την υπόλοιπη ποσότητα να την χωρίζεις σε μερίδες και να την βάζεις στην κατάψυξη.

:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγώ μαγειρεύω 3 κιλά κιμά και τον κραταω στο ψυγείο για 3 μέρες.
Μαγειρευω 2-3 φορες την εβδομαδα. Παντως αν δεν εχεις χρονο, διαθεση κτλ, μπορεις να μαγειρευεις 1 φορα την εβδομαδα, να κρατας φαγητο 3 ημερων στην ψυξη και την υπόλοιπη ποσοτητα να την χωριζεις σε μεριδες και να την βαζεις στην καταψυξη.
:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω και τα δικα μου στεικ μισοψημενα τα τρωω,και στην Γερμανια mett,και Γαλλια tartar τρωνε οι ανθρωποι τον κιμα ωμο στο ψωμι για πρωινο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγω και τα δικα μου στεικ μισοψημενα τα τρωω,και στην Γερμανια mett,και Γαλλια tartar τρωνε οι ανθρωποι τον κιμα ωμο στο ψωμι για πρωινο.
Εγώ πάλι τα τρωω “well done” όπως και ο σκύλος μου. ;)

H barf δυστυχώς δεν μας «πήγε» ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο με διάρροιες στον κτηνίατρο για κοπρανολογικες και flagyl. Την αρνητική μου εμπειρία την εξιστορώ εδώ: Εμπειρίες BARF

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλο η κακο ειναι θεμα συνηθειας εδω εμεις τρωμε παστα ψαρια,πατσα με ολα τα κολπα μεσα,οι Ιαπωνες τρωνε σουσι,πολλοι τρωνε εντομα,και πολλα αλλαντικα ειναι στην ουσια ωμα,οι ιταλοι τρωνε το καρπατσιο που ειναι ωμο φιλετο,εγω ταιζω απο ολα και βραζω μονο τα χοιρινα,και οταν λεω ολα ολα φρουτα,λαχανικα ,μπισκοτα, σοκολατες,γλυκα,γιαουρτια,τυρια,σαλαμια,σαλατες,οτι τρωω εγω τρωνε και τα σκυλια,συνηθως μεγειρευω αλλα παντα μετα βαζω και ξηρα τροφη μεσα,ποτε μα ποτε δεν ειχαν διαροιες η εμετους και ποτε ως τωρα απο τους 4 δεν αρρωστησε κανεις,χτυπα ξυλο.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Σοκολατες /μπισκοτα /γλυκα, για σκυλους εννοεις ετσι?
Καλα βεβαια, ο καθενας μας ταιζει οτι θελει τα ζωα του.;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα σκυλιά Ηλια, δεν είναι ο σκουπιδοτενεκές του σπιτιού μας!
Ισορροπημένο διαιτολόγιο με αποφάγια δεν φτιάχνεται. ;)

Μην ταΐζεις τα σκυλιά σου σοκολάτα. Περιέχει θεοβρομίνη, η οποία σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνη για το σκύλο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τι σκουπιδοτενεκες εγω σκουπιδια τρωω?Ισορροπια δεν υπαρχει για εμενα,διαφορες ωρες τρωνε και υπαρχει και μερα που δεν τρωνε τιποτα,2-3 το μηνα σκορπιες,αλλα οταν τρωνε αν μπορουσαν να μιλησουν θα ελεγαν οτι ειναι ευχαριστημενα 3 τσουβαλια μεγαλα μοσχαρισια κοκκαλα ωμα την εβδομαδα,ωμες κοιλιες,ωμα κεφαλια ολοκληρα,μακαρονια ρυζι,κοτοπουλο,λαχανικα,ψαρια,συν ξηρα τροφη.
Λενε για την σοκολατα οτι ειναι δηλητηριο σε καποιες ποσοτητες,αλλα το ιδιο λενε και για το σκορδο το οποιο πολλοι δινουν στα σκυλια,αλλα μαλλον τα δικα μου ισως δεν τα πιανει επειδη ειναι μεγαλα και οι ποσοτητες πολυ μικρες 2-3 κομματακια το μηνα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η αλήθεια είναι πως χρειάζεσαι ΠΟΛΥ σοκολάτα για να πειράξεις ένα Φίλα, αλλά αφού δεν ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ τίποτα, γιατί να τη δώσεις;

Κι εγώ είμαι του medium-rare και ο σκύλος μου επίσης! 1/4 ελαφρά τσιγαρισμένος (ωμός στην ουσία) κιμάς σε κάθε γεύμα (μισό κιλό κάθε μέρα).

Πλάκα έχουμε τελικά! Που επιλέγουμε συχνά, με βάση τα δικά μας γούστα!
Όχι πάντα βέβαια. Τρώει και ωμό κοτόπουλο ο σκύλος μου κάθε 7 μέρες και λαιμούς γαλοπούλας (για τα δόντια), ενώ εγώ δεν τα βάζω αυτά κοντά στο στόμα μου που να με πληρώνεις!

Έδινα στο Σνάουτσερ μου με την διατροφή της Ρόττι, μόνο που πάλι ωμός ήταν ο κιμάς στο μαύρο ρίζι + καρότα και μήλα και μαϊντανό. Εξαιρετική διατροφή κατα τη γνώμη μου! Μεγάλωσε με ξηρά και άλλαξε στο "Rottie Diet" στα 4 (μέχρι να με αφήσει στα δέκα του χρόνια). Είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην μυική διάπλαση και γυαλάδα του τριχώματός του σε σχέση με πριν (από τον πρώτο μήνα). Είχα εντυπωσιαστεί πολύ!

Ο νεαρός που έχω τώρα όμως (60 κιλά όλο ενέργεια και ακόμη μεγαλώνει!) θα απαιτούσε να πιάσω 2η δουλειά και να μπορώ να τον ταϊζω έτσι.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πριν 3 χρονια στην Γερμανια πηρα δωρο ενα μεγαλο πακετο σοκολατακια με φουντουκι μεσα ηταν γυρω στα 72 σοκολατακια Toffifee,τα ξεχασα στο τραπεζι του καθιστικου οταν γυρισα τα ειχε φαει ολα,εγω εχω προβλημα να τα βγαλω απο το κουτι ειναι σε θηκες πατημενα,μπαινω μεσα χαμος ο Δαιμονας ενω κανονικα εκανε σαν τρελλος στην γωνια ηξερε τη εκανε,μετα απο 30 λεπτα τραβαει ενα ρεψιμο και φτυνει τα φουντουκια τρελλαθηκα πως το εκανε αυτο δεν ξερω.
Την σοκολατα την εχω για την εξτρα εκπαιδευση ειναι εξαρτημενα ολα με αυτη,την σκυλισια δεν την θελουν.