Κτητικότητα

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
καλησπερα παιδες...εχω ενα θεμα με τον σκυλακο μου..ειναι 1.5 χρονων,πολυ κτητικος..κ αυτο του το δημιουργησα εγω χωρις να το καταλαβαινω γιατι πολυ απλα δεν το ηξερα..του επαιρνα τα παιχνιδια απο το στομα οταν ηταν μικρος..τα τραβουσα δηλ..εφτανα σε σημειο, βλακεια βεβαια αλλα το καταλαβα αργα, να τον σηκωνω απο το εδαφος με το παιχνιδι στο στομα...πολυ κακως..αν μπορουσατε να με βοηθησετε για την κτητικοτητα του, θα ημουν υποχρεος...!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Είναι πολύ λίγα τα δεδομενα που δίνεις για να σε βοηθήσει κάποιος με ένα τέτοιο θέμα. Μπορεί να ειναι πολλά μαζί. Οχι μόνο αυτό που περιγράφεις. Τι κάνει, σε τι περιστάσεις το κάνει, πότε ξεκίνησε, γενικά σαν σκύλος πως είναι μαζί σας... δύσκολο να "διαβάσεις" και να αξιολογήσεις ένα σκύλο σαν συμπεριφορά και χαρκτήρα εξ αποστασεως.

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
λοιπον...να ξεκινησω λεγοντας οτι τον εχω πολυ κακομαθημενο καθως ειναι ο πρωτος μου οποτε καταλαβαινεις...συνεχεια αγκαλια και χαδια...αν εχει ενα παιχνιδι στο στομα του και παω να του το παρω γρυλλιζει..με ακουει λιγο στη βολτα πχ στο περιμενε, ή στο κατσε ή στο μη... εαν τρωει και πας να το παρεις, σε δαγκωσε...εμενα λιγοτερο αλλα καποιον αλλον πολυ...γενικα με ολους ειναι πολυ ησυχος και παιχνιδιαρης...ελπιζω να βοηθησα καπως..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Το θέμα είναι πολύ πιο μεγάλο από την "κτητικότητα" που περιγράφεις. Είναι σαφές και δε το λέω για να σε θίξω προς θεού ότι ο μικρός δεν έχει όρια. Είναι μεγάλο θέμα αυτό και θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ωστε να μπει ο σκύλος σε μία σωστή βάση. Αυτό που θες δεν είναι να μάθει το κάτσε και το ξάπλωσε, αλλά να μπουν όρια, να μπει μία καλή βάση στη σχέση σας (όχι τις αγκαλιές). Και όπως είπα πρέπει να τον αξιολογήσει από κοντά, εάν είναι θέμα κυριαρχίας (λίγα τα σκυλιά natural leaders βέβαια), είναι απλά γιατί έχουν περάσει λάθος μηνύματα στο μυαλό του? κλπ... Θα σε συμβούλευα να το κοιτάξεις έτσι με κάποιον επαγγελματία και όχι απλά μέσω μηνυμάτων στο forum γιατί εάν είναι ήδη σε φάση που δαγκώνει απλά θα χειροτερέψει.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
απλα δεν εχει μαθει ποτε βασικη υπακοη.. βαζεις φαγητο λες κατσε,, αν δεν του πεις παρτο να καθεται να το κοιταει ωρες ολοκληρες... αν παει να το παρει το εξαφανιζεις και ξανα απο την αρχη,,, οταν τρωει τους λες ενα δυνατο κοφτο μη... και θα σταματαει... η πας και του παιρνεις το πιατακι την ωρα που τρωει,, πρεπει να παραμεριζει να το παρεις ανενοχλητα,,, ασχολησου ενα τεταρτο τη μερα μονο με αυτα,, σε χιλιες επαναληψεις θα τα μαθει.. απλα δεν εχεις κατσει να του τα μαθεις οταν ηταν μικρος..

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
κτητικοτητα

απλα δεν εχει μαθει ποτε βασικη υπακοη.. βαζεις φαγητο λες κατσε,, αν δεν του πεις παρτο να καθεται να το κοιταει ωρες ολοκληρες... αν παει να το παρει το εξαφανιζεις και ξανα απο την αρχη,,, οταν τρωει τους λες ενα δυνατο κοφτο μη... και θα σταματαει... η πας και του παιρνεις το πιατακι την ωρα που τρωει,, πρεπει να παραμεριζει να το παρεις ανενοχλητα,,, ασχολησου ενα τεταρτο τη μερα μονο με αυτα,, σε χιλιες επαναληψεις θα τα μαθει.. απλα δεν εχεις κατσει να του τα μαθεις οταν ηταν μικρος..
Για ποιο λόγο να πω στο σκύλο μου, που του έχω "επιτρέψει" να φάει το φαγητό του, ένα κοφτό δυνατό ΜΗ;

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
θα μπορεσω λετε μονος μου με τον τροπο που αναφερει ο φιλος-φιλη πιο πανω, ή θα πρεπει να απευθυνθω σε ειδικο??

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@nickgiat ξεκινα δειλα δειλα να κανεις μερικες προσπαθειες...και θα το δεις στην πορεια...εδω θα μαστε να μας πεις τα αποτελεσματα...! Ξεκινα οπως ειπε ο @ferozasea με το να τον βαλεις σε θεση κατσε....βαλε του το μπολ το φαγητο αλλα μην του πεις...οκ... αστον να περιμενει...αν παει να το φαει χωρις να του δωσεις οκ...πες ενα αυστηρο "ΜΗ" αρπαξε γρηγορα το μπολ...και παλι απο την αρχη....! Επισεις...μετα απο μερικες επαναληψεις αυτου του σεναριου δοκιμασε....την ωρα που του χεις πει ΟΚ...να του πεις ΣΤΟΠ η ΜΗ ιδιαιτερα αποτρεπτικα...χτυπα παλαμακια δυνατα η κατι να του αποσπασει την προσοχη απο το μπολ...και προσπαθησε να του το παρεις.....αν γρυλισει...η δαγκωσει...μαλωσε τον λεκτικα....και παρε του το μπολ μακρια για 4-5λεπτα...μετα ξανα απο την αρχη...κατσε...οκ..φαε...μετα παλι ΜΗ και να πας να το παρεις.... στην αρχη θα τα βρεις σκουρα εως πολυ σκουρα.... αλλα με τον καιρο και την καθημερινη επαναληψη....θα στρωσει θα δεις...!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εγω γιατί είχα στο μυαλό μου ότι μη = σταματα αυτό που κάνεις και μη το ξανακάνεις ποτέ? :rolleyes: Επίσης είχα την εντύπωση ότι απαιτούμε από το σκύλο αφού έχει μάθει μία διαδικασία και ξέρει τι επιτρέπεται και τι όχι, όχι πριν... Πως δίνετε συμβουλές όταν δεν ξέρετε περί τινος ακριβώς πρόκειται... γιατί υπάρχει μία συμπεριφά, πως δημιουργήθηκε, πως ενισχύθηκε, πως συνδέεται με το γενικότερο προφίλ του σκύλου? Λάθος για μένα... και εάν τον βάλει το μελος με αυτές τις μεθόδους στη διαδικασία να δαγκώσει κανονικά και με το νόμο και του ανοίξει και αυτή την επιλογή στο μυαλό του τι θα του πειτε μετά, πες του αυστηρά μη για να μη το ξανακάνει???

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επισης, πώς ξέρετε απο τι γεννηθηκε η κτητικότητα και σε τι οφειλεται? Αν δεν λυθει αυτο εντοπιζοντας και διορθώνοντας τη συμπεριφορά, θεωρώ οτι απλά βάζετε το σκυλο σε διαδικασία ανοχής και οχι να διορθωθει η κτητικότητα που παρουσιάζει.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@chrysoula καλα το ειχες κατα νου το ΜΗ...! το ΜΗ σημαινει παρατα οτι κανειw και μην ξανασχοληθεις με αυτο! :p
Aπλα ειδες ειπαμε δειλα δειλα...να κανει προσπαθειες....προφανως αν δεν επιτυχει...θα απευθυνθει σε καποιο ειδικο μετα....απλα μια πρωτη γνωμη ζητησε...το μελος nickgiat kκαι εξου και οι απαντησεις!

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Εγω γιατί είχα στο μυαλό μου ότι μη = σταματα αυτό που κάνεις και μη το ξανακάνεις ποτέ? :rolleyes: Επίσης είχα την εντύπωση ότι απαιτούμε από το σκύλο αφού έχει μάθει μία διαδικασία και ξέρει τι επιτρέπεται και τι όχι, όχι πριν... Πως δίνετε συμβουλές όταν δεν ξέρετε περί τινος ακριβώς πρόκειται... γιατί υπάρχει μία συμπεριφά, πως δημιουργήθηκε, πως ενισχύθηκε, πως συνδέεται με το γενικότερο προφίλ του σκύλου? Λάθος για μένα... και εάν τον βάλει το μελος με αυτές τις μεθόδους στη διαδικασία να δαγκώσει κανονικά και με το νόμο και του ανοίξει και αυτή την επιλογή στο μυαλό του τι θα του πειτε μετά, πες του αυστηρά μη για να μη το ξανακάνει???
+1000

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
εχει ενα δικιο σε αυτο η χρυσουλα...οντως το μη παει στο να μη το κανει γενικα...ετσι θα μπερδευτει πολυ νομιζω...πω πω μπερδεμα.. :-(

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
@chrysoula καλα το ειχες κατα νου το ΜΗ...! το ΜΗ σημαινει παρατα οτι κανειw και μην ξανασχοληθεις με αυτο! :p
Aπλα ειδες ειπαμε δειλα δειλα...να κανει προσπαθειες....προφανως αν δεν επιτυχει...θα απευθυνθει σε καποιο ειδικο μετα....απλα μια πρωτη γνωμη ζητησε...το μελος nickgiat kκαι εξου και οι απαντησεις!
Χαίρομαι που συμφωνούμε αν και το μην ξανασχοληθείς σημαίνει πολλά (ποτέ ή για τώρα ή μέχρι να σου πω?)... και λέω εγώ τώρα ...φωνάζοντας μη σε ένα σκύλο που τρώει από το μπολ του, τι μήνυμα του περνάμε ακριβώς ως προς το φαγητό που μόλις πριν από λίγο εμείς του παραχωρήσαμε να φαει? Ο λόγος που το αναλύω είναι για να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στο θέμα του resource guarding. Πρέπει να ξέρεις ανάλογα με το σκύλο και τις εμπειρίες του πότε να δείξεις τι πρέπει να κάνεις, πότε να του μάθεις να εμπιστεύεται την πάρέμβασή σου και πότε να βάζεις κυριαρχία... :)

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
η χρυσουλα εχει δικιο για το μη καθως και τα παιδια που σου ειπαν πως να προσπαθησεις.
σε παρομοιο περιστατικο και αφου μιλησα με τον εκπαιδευτη μου ειπε αν κανω αυτο που σου ειπαν και τα παιδια με την λεπτομερεια οτι τον ειχα στον οδηγο και το παραμικρο γκρ που εκανε τον διορθωνα..ετσι κοψαμε σιγα σιγα την τρελα με το φαγητο που ειχε.πλεον ακομα και αν τρωει δεν χρησιμοποιουμε το μη αλλα το αους σε περιπτωση που θελουμε θα σταματησει να τρωει.περνουμε το μπολ και τα παντα ακομα και το κοκαλο να ειχε στο στομα.
να πω επισης οτι αυτο το εκανε μονο με την γυναικα μου και οχι με εμενα,μηπως με καποιο αλλος μελος της οικογενειας σου ειναι ποιο ηρεμος;

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Εγω παντως αν πω στο σκυλι μου την ωρα που τρωει ΜΗ δε θα ξαναφαει ολη μερα...
Μονο αμα του το δωσω μετα απ το χερι...αισθανομαι οτι κατι αλλο πρεπει να γινει. Καλυτερα να δειτε καποιον εκπαιδευτη. Μην το μουρλανετε κιολας το ζωντανο

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
η χρυσουλα εχει δικιο για το μη καθως και τα παιδια που σου ειπαν πως να προσπαθησεις.
σε παρομοιο περιστατικο και αφου μιλησα με τον εκπαιδευτη μου ειπε αν κανω αυτο που σου ειπαν και τα παιδια με την λεπτομερεια οτι τον ειχα στον οδηγο και το παραμικρο γκρ που εκανε τον διορθωνα..ετσι κοψαμε σιγα σιγα την τρελα με το φαγητο που ειχε.πλεον ακομα και αν τρωει δεν χρησιμοποιουμε το μη αλλα το αους σε περιπτωση που θελουμε θα σταματησει να τρωει.περνουμε το μπολ και τα παντα ακομα και το κοκαλο να ειχε στο στομα.
να πω επισης οτι αυτο το εκανε μονο με την γυναικα μου και οχι με εμενα,μηπως με καποιο αλλος μελος της οικογενειας σου ειναι ποιο ηρεμος;
Ακριβώς, θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να μάθει το "άστο", ξεωριστά και παράλληλα να μπουν γενικότερα όρια ως προς το τι είναι δικό του και τι όχι και να συνδιαστούν τα δύο στο φαγητό μαζί. Αλλά και πάλι...
Εγω παντως αν πω στο σκυλι μου την ωρα που τρωει ΜΗ δε θα ξαναφαει ολη μερα...
Μονο αμα του το δωσω μετα απ το χερι...αισθανομαι οτι κατι αλλο πρεπει να γινει. Καλυτερα να δειτε καποιον εκπαιδευτη. Μην το μουρλανετε κιολας το ζωντανο
πιστεύω ότι ό,τι και να πουμε θα είναι στην τύχη. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε σκύλος έχει άλλη δυναμική, άλλη "αντοχή" στις διορθώσεις, άλλα επίκτητα χαρακτηριστικά. Π.χ. αυτό ππου έπιασε στον Τάσο (εάν καταλαβαίνω καλά έχει μαλινουά) μπορεί να είναι to much για κάποιον άλλο σκύλο, ή ο λόγος να είναι διαφορετικός...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
πολυ ευαισθητα σκυλια εχετε μερικοι ==)) .. εμεις μαθαινουμε στο σκυλο μας λεξεις και σημασιες,,, οταν λεω εγω στη δικια μου ΜΗ,,, οτι και να ειναι αυτο που παει να κανει το σταματαει... γινεται αγαλμα... αν εχει βαλει κρεας στο στομα θα το αφησει κατω.... και θα καθεται να με κοιταει.... μολις πω ΠΑΡΤΟ σε χρονο μηδεν θα το εξαφανισει... τωρα εαν θελετε να μπλεξετε το σκυλι σας με πολλες λεξεις,,,, ΜΗ... ΟΧΙ... ΑΣΤΟ,,, ΤΖΙΖ... ΚΑΚΟ... ΚΛΠ που ακουω θα τα μαθει σε μια αιωνιοτητα και μια μερα,,, εκτος και αν η μονη σας ασχολια ολη μερα ειναι ο σκυλος οποτε θα μπορειται να του μαθετε και το ελληνοαγγλικο λεξικο ==))

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Από το τι μας έχει βολέψει με τον σκύλο μας μεχρι το τι είναι σωστό και δίκαιο για τον σκύλο και το λέμε και σε άλλους έχει μεγάλη απόσταση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro