Κριτές και κρίσεις (...εν μέσω κρίσης)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Άντε να φύγεις μετά από κει Έχουν και ένα στενό δρόμο για την επιστροφή Δεν περνάς με τίποτα αν σου την έχουν στησει

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
νομίζω ότι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας θα ήταν η δημόσια κρίση (φωναχτά -επι τόπου)
αλλά πραγματικά θα γινόταν της τρελής....
Γιατι?
Στο Βελγιο δεν παιρνεις στης εκθεσεις γραπτη αξιολογηση, μονο μια βεβαιωση του χαρακτηρισμου- και ο κριτης λεει στο κοινο της αποφασεις του και γιατι εβγαλε τον ταδε σκυλο πρωτον- και τον αλλον δευτερον κλπ..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Kαι ακούγονται αυτά που λέει? Εγώ πάντως τα θέω και γραπτά - στο ακουστικό όποιος θέλει ακούει ό,τι θέλει...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το προτυπο ειναι ενα επικαιρο ναι,αλλα εχει αλλαξει πολλες φορες(αυτο επηρεαζει κριτες και εκτροφεις,ποσοι λενε παω με το παλιο?) σε πολλες ρατσες,γραφεται και ξαναγραφεται,ο λογος?
ειναι πολυ δυσκολο εως τελικα ακατορθωτο να ερμηνευτει,παντα υπαρχουν διχογνωμιες στην ερμηνεια του προτυπου,και για αυτον τον λογο ξαναγραφεται ας μου πει καποιος μια ρατσα που δεν το αλλαξε εγω δεν τισ γνωριζω ολες αλλα αυτες που με ενδιαφερουν το εχουν αλλαξει πολλες φορες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά , από πότε έγινε η Καλαμάτα Βέλγιο ρε παιδιά έλεος
Πλάκα κάνω για το στήσιμο ,αλλά όσες φορές έχω πάει σε έκθεση της Καλαμάτας ,νομίζω δύο φορές και τις δύο κάτι έγινε και έγινα έξαλλη
Μάλλον δεν με πάει το μέρος !!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Kαι ακούγονται αυτά που λέει? Εγώ πάντως τα θέω και γραπτά - στο ακουστικό όποιος θέλει ακούει ό,τι θέλει...
Ναι, ακουγονται! Ετσι μου ειπε τουλαχιστον η Τερι, που ειχε παει με τον Vlad σε αρκετες εκθεσεις στο Βελγιο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Καλά , από πότε έγινε η Καλαμάτα Βέλγιο ρε παιδιά έλεος
Πλάκα κάνω για το στήσιμο ,αλλά όσες φορές έχω πάει σε έκθεση της Καλαμάτας ,νομίζω δύο φορές και τις δύο κάτι έγινε και έγινα έξαλλη
Μάλλον δεν με πάει το μέρος !!
Δεν θα πήγαινα φυσικά επί τούτου - απλά επειδή είναι δίπλα μας...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
νομίζω ότι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας θα ήταν η δημόσια κρίση (φωναχτά -επι τόπου)
αλλά πραγματικά θα γινόταν της τρελής....
Στις περισσότερες εκθέσεις των Ομίλων στην Ελλάδα η κρίση του κριτή μεταφέρεται από τον βοηθό μέσω ντουντούκας στο κοινό!

Η ερμηνεία του προτύπου είναι ένα θέμα και βεβαίως έχει ελαστικά όρια!
Η εφαρμογή του προτύπου είναι ένα άλλο θέμα όμως το οποίο έχει σαφή όρια!

Παράδειγμα:
Το πόσο μεσόμορφο αντιλαμβάνεται ένα Ντόγκο ένας κριτής έχει ένα περιθώριο ανοχής το οποίο είναι και θέμα προσωπικού γούστου και υπόκειται στην ερμηνεία του προτύπου!
Το να υποβιβάζεις ένα Ντόγκο με δάγκωμα λαβίδα όταν το πρότυπο αναφέρει την λαβίδα και το ψαλίδι σαν σωστά δαγκώματα για την φυλή, αυτό είναι κακή εφαρμογή του προτύπου! (και ο μοναδικός κος Di Lorenzo έχει 4 στα 4 στην Ελλάδα στο Ντόγκο).

Το πρώτο δεν επιδέχεται κριτικής, το δεύτερο επιδέχεται!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όταν λέμε επιδέχεται κριτικής?
μπορείς όντως να κάνεις ένσταση? λάθος είχα καταλάβει ότι οι κρίσεις είναι αδιαμφισβήτητες?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
όταν λέμε επιδέχεται κριτικής?
μπορείς όντως να κάνεις ένσταση? λάθος είχα καταλάβει ότι οι κρίσεις είναι αδιαμφισβήτητες?
Μπορείς να κάνεις ένσταση για την κρίση του.
Δεν αλλάζει η κρίση του ούτε επαναλαμβάνεται η έκθεση, αλλά τουλάχιστον έχει γίνει γνωστό πως ο συγκεκριμένος κριτής δεν γνωρίζει το πρότυπο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και τελικά αμα μαζευτούν πολλές αιτιολογημένες ενστάσεις?
τον παυει η fci ή δεν προβλέπεται απλά τίποτα?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν ενημερώθεί η fci για τις ενστάσεις και άμα είναι πολλές και σε διαφορετικές εκθέσεις για τον ίδιο κριτή, τότε σίγουρα θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τωρα μαλλον πρεπει εγω να πω κατι για τα Ελληνικα σου πως γινεται εφαρμογη ενος νομου(ας πουμε)χωρις ξεκαθαρη ερμηνεια του νομου καθε δικαστηριο τον ερμηνευει διαφορετικα,ο ενας δικηγορος επικαλειτε το κοντο και ο αλλος το μακρυ,δεν γινετε να υπαρχει ξεκαθαρη ερμηνεια μιλαμε για σκυλο,διαβαζω πολλους που προσπαθουν να βρουν τι εννοουσε ο συγγραφεας του προτυπου και ειναι σαν να προσπαθουν να ερμηνευσουν την αποκαλυψη,υπαρχει περιπτωση επισης ενα σκυλι να το μετρησεις με λειζερ και να τα εχει ολα σωστα και να μην αρεσει ουτε στον εκτροφεα του,και να μην κερδισει ποτε ουτε εναν τιτλο,και ενα αλλο να σου δινει μια αισθηση αρμονιας βασει προτυπου και να ειναι λαθος.
Αν εχουμε δυο τελειους σκυλους η 3 η 4 η 5 τι θα βγαλει ισοπαλια?οχι εκει δεν παει βασει προτυπου αλλα καθαρα βασει του προσωπικου του γουστου και δεν μπορει να του πει και κανενας τιποτα,και αν του τα μπερδεψεις σε στυλ εδω παπας εκει παπας θα βγαλει αλλο σκυλι.
Εγω παντως τους δικαιολογω,αυτος κρινει αυτος ειναι εκει,τι να κανουμε?παντως αν το εχει το σκυλι,θα φανει μετα απο πολλες εκθεσεις αν εκανε ο ενας κριτης μεγα λαθος.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ο τίτλος μαρτυράει πόσο χιούμορ έχει ο αντμίν!!!! :D

Εντάξει ρε Ηλία αλλά....έχει κολλήσει η βελόνα....το θηλυκό σκυλί για αρσενικό δεν χρειάζεται λέιζερ. Ο άνθρωπος ήταν βλάξ,ούτε ψηλάφισε ούτε τίποτα,άσε που η σκύλα κάνει ΜΠΑΜ ότι είναι θηλυκιά απο τα χιλιόμετρα. Ή το άλλο ήταν δυσπλασικό δεν έπαιρνε τα πόδια του κι άσχετος θα το έβλεπε κλπκλπ
δεν λέμε για υποκειμενικά πράγματα όπως αρμονία και τέτοια

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν μιλαω μονο για τον συγκεκριμενο κριτη γενικα μιλαω,αυτον δεν τον ειδα δεν τον ξερω δεν με εχει κρινει,λεω απλα οτι ειναι δυσκολο να κρινεις και δεν πρεπει να κρινουμε κριτες,πας σε πολλες εκθεσεις αν δεν ξερεις τι σκυλο εχεις,για να εισαι σιγουρος και μετα απο 4-5 κρισεις πιστευω θα βγαλεις συμπερασματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97