Κρίσεις

D

Deleted member 14614

Guest
Δεν είναι απαραίτητο ότι με το που θα φάει ένα συστατικό που τον πειράζει, θα αρχίσει αυτά τα αναγουλιάσματα! Γι'αυτό και μπορείς πολύ εύκολα να ξεγελαστείς και να συνεχίσεις σαν να μην τρέχει τίποτα!
Το βράδυ μου φαίνεται θα παραμείνει ένα μυστήριο για κάποια χρόνια ακόμη... :p
Για να εντοπίσεις τι φταίει, πρέπει να κάνεις πειραματισμούς. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην τρώει απολύτως τίποτα, παρά μόνο πχ ρύζι με κοτόπουλο ή ξηρά. Αν το έχεις εξασφαλίσει αυτό και παρ'όλα αυτά συνεχίζει, αρχίζεις να ''παίζεις'' με συστατικά. Εδώ χρειάζεσαι βοήθεια κτηνιάτρου. Ενώ πήγα να αποκλείσω τροφές με καλαμπόκια, κλπ, μου είπε ότι βάσει κλινικής εικόνας, φταίει η ζωική πρωτεϊνη. Όντως, λοιπόν, έτσι ηρεμήσαμε.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Πάρα πολύ λογική εξήγηση, παρ'όλα αυτά δεν δικαιολογεί το βράδυ. Εκτός αν για κάποιο λόγο παράγει παραπάνω γαστρικα υγρά. Έτσι εξηγείται και το ότι ηρέμησε όταν τον τάισες.

• Like
Reactions: Estranged

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Πιστεύω ότι έχει σχέση με την διαδικασία της χώνεψης. Ειναι κάτι σαν δυσπεψία με αέρια.
Για αυτό και ανακουφιζεται όταν κάνει κακά ή εμετό.
Η ώρα είναι λίγο περίεργη, σίγουρα δεν είναι τυχαίο που πρόκειται για μία ώρα που είναι μάλλον ξαπλωμένα πριν και δεν κάνουν κάποια δραστηριότητα.

• Like
Reactions: Yorkaddict

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτό με το βράδυ μου θυμίζει κάπως το έλκος12δακτύλου...που σε ξυπνά το βράδυ και άμα φας κάτι ηρεμείς... όπως λέει ο @Yorkaddict παραφράζοντάς το λίγο ...όχι ότι εκκρίνεται περισσότερο γαστρικό υγρό για κάποιο λόγο ..αλλά ότι το PH είναι όξινο με φυσιολογική ποσότητα γαστρικού υγρού αλλά δεν έχει τροφή το στομάχι.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αρκετα σθχνα το κανει κι ο Ροκυ αυτο...οπως ακριβως στο βιντεο....μαλιστα πριν καμμια δεκαρια μερες,βραδυ μετα τις 12,κι ενω κοιμοταν ησυχος στη μαξιλαρα του,σηκωνεται αποτομα κι αρχισε τα..γκλουκ..γκλουκ...
Ειδα κι επαθα να τον ηρεμησω...ησυχασε βεβαια καποια στιγμη,κι οταν ενημερωσα τη κτηνιατρο μας,μου ειπε οτι μαλλον κατι απο το στομαχι του πρεπει να ηταν...
Κατα καιρους παντως το κανει,και μαλιστα οχι μονο βραδυ,αλλά και ασχετες ωρες μεσα στη μερα...το μυαλο μου παει και μενα στη συστροφη στομαχου,αλλά μετα που τον παρατηρω δεν βλεπω να εχει πρηξιμο στη κοιλια ή κατι άλλο...

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
Ο Δίας το έκανε παλιότερα όχι συχνά αλλά ανά διαστήματα μηνών τον έπιανε 1-2 φορές, δεν μπορούσα να βρω και εγώ ένα patern, δοκίμαζα διάφορα κατά καιρούς (μέχρι και να μην τον αφήνω να πιει νερό πριν κοιμηθεί - :confused:), την ίδια σπαστική κίνηση έκανε και αν έβρισκε και έτρωγε ψημένα κόκαλα αλλά τότε έκανε εμετό και ηρεμούσε αυτό είναι σαν να θέλει να κάνει εμετό αλλά δεν μπορεί. Είναι κανά 2 χρόνια τώρα που δεν το έχει κάνει, δεν ξέρω γιατί - ναι ξέρω βοήθησα τρελά :p.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πιστεύω ότι έχει σχέση με την διαδικασία της χώνεψης. Ειναι κάτι σαν δυσπεψία με αέρια.
Για αυτό και ανακουφιζεται όταν κάνει κακά ή εμετό.
Η ώρα είναι λίγο περίεργη, σίγουρα δεν είναι τυχαίο που πρόκειται για μία ώρα που είναι μάλλον ξαπλωμένα πριν και δεν κάνουν κάποια δραστηριότητα.
Θα συμφωνήσω. Δυσπεψία, ίσως και παλινδρόμηση. Συνήθως βράδυ συμβαίνει πιο συχνά, ακόμα και στους ανθρώπους. Δε μεταβολίζεις και το ίδιο βραδυνές ώρες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Στους ανθρώπους, συμβαίνει κυρίως βράδυ, που πέφτουμε για ύπνο, και ερχόμαστε σε εντελώς οριζόντια θέση, που επιβαρύνει πολύ την παλινδρόμηση :)

• Like
Reactions: Yorkaddict

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εικάζω πως ναι. Λογικά θα πρέπει να προκαλεί οισοφαγίτιδα, όπως και στον άνθρωπο. Οπότε, με μια γαστροσκόπηση, θα φαίνεται. Ομολογώ βέβαια, ότι δεν θυμάμαι, να έχω ακούσει, για γαστροσκόπηση σε σκύλο :rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Στα εξωτερικά που διάβαζα χθες την έχουν πολύ παιχνιδάκι τη γαστροσκόπηση. Εδώ δεν ξέρω. Αν δεν είναι χάλια άμεσα, σε κανά μήνα θέλω να κάνω τη στείρωση, θα ζητήσω να του κάνουν και γαστροσκόπηση αν πιστεψει η κτηνίατρος ότι χρειάζεται. Θα ξανασυζητήσω σήμερα κ είδωμεν.

D

Deleted member 14614

Guest
Σαφώς και μπορεί να γίνει γαστροσκόπηση. Μέσω αυτής, παίρνει ο γιατρός κομματάκι του στομαχιού κι ανιχνεύεται αν υπάρχει κάποιο μικρόβιο, κάποιος όγκος ή κάτι άλλο που δεν θυμάμαι τι μου είχε πει ο κτηνίατρος. Τον πίεζα να κάνουμε, αλλά το θεώρησε τσάμπα λεφτά για την περίπτωσή μας και τελικά είχε δίκιο.

D

Deleted member 14614

Guest
Σε εσας δηλαδή πέρασε εντελώς; Δεν το έχει ξανακάνει;
Αφότου εφαρμόστηκε "σιδερένια πειθαρχία", όχι, δεν το έχει ξανακάνει. :)
Παρ'όλο που ο Σπίθας αποτελεί μία από τις ακραίες περιπτώσεις ευαίσθητου γαστρεντερικού.

Last edited by a moderator:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πριν που χαζευα μου ήρθε και αλλη φλασια.... παίζει να ειναι καποια διαταραχή ή τραύμα στο διαφραγμα? Γιατι όλο αυτό το γλύψιμο/βήξιμο μου κάνει και σαν προσπάθεια απότομων εισπνοών/λόξυγγα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog