Κούρεμα σε Samoyed?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Έστω...για να έχετε 100% ομοφωνία κάτι θα σημαίνει...Θα πάει η βούρτσα σύννεφο λοιπόν κ για την ώρα θα προμηθευτούμε στολές πυρηνικού πολέμου κ roller περιμένοντας καρτερικά τον Δεκέμβρη που θα ηρεμήσει...Θα γεμίσει η πλατεία Βενιζέλου χιονόμπαλες λοιπόν!
Nαι Δέσποινα άκουσε μας και δεν θα το μετανοιώσεις.
Η Λούση μου είναι ημίαιμο χάσκυ με την γούνα του χάσκυ και η θεία μου που την μεγάλωσε και την είχε μέχρι τα 7 της χρόνια την κούρευε τα καλοκαίρια. Έχει καταστραφεί το υπόστρωμα της με αποτέλεσμα να ζεσταινεται πολύ τα καλοκαίρια και να μαδάει σαν τρελή .

Last edited:

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας!Θα τις εφαρμόσω όσο καλύτερα μπορώ και ο Θεός βοηθός!Το μόνο μου άγχος είναι πως είμαι απο το πρωί έως και τις 11 το βράδυ μόνη μου μιας και ο άντρας μου δουλεύει τρελές ώρες και με τον μικρό δε μου μένουν πολλές ώρες ελεύθερες!Θηλάζουμε κιόλας και αυτό το κάνει πιο δύσκολο ακόμα...μακάρι να βρώ το χρόνο που απαιτείται γιατί είμαι έτοιμη να την βγάλω στο μπαλκόνι!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μακάρι να τον βρεις πραγματικά τον χρόνο που χρειάζεται διαφορετικά βλέπω να τη πληρώνει το μονο πλάσμα που δεν φταίει και εννοώ ο σκύλος.

Επίσης να σου υπενθυμίσω οτι η μόνιμη παραμονή του σκύλου στο μπαλκόνι είναι παράνομη.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δέσποινα νομίζω όλοι σε καταλαβαίνουμε με το θέμα της τρίχας, είτε έχουμε μακρύτριχα είτε έχουμε κοντότριχα (εμάς είναι μικρές μικρές βελόνες όταν μαδάει-- δράμα!) και προσωπικά υπάρχουν περίοδοι που δεν την παλεύω, η ηλεκτρική έχει γίνει extension του δεξιού μου χεριού κτλ κτλ,αλλά.... εντάξει! Ψυχραιμία και υπομονή θέλει :)
Όπως σου λένε, ΜΗΝ την κουρέψεις! Όσο για το χτένισμα, αν και σίγουρα είσαι πηγμένη με το παιδί, εικάζω ότι μία φορά την εβδομάδα καλό βούρτσισμα όπως σου πρότειναν δεν είναι απαγορευτικό - δηλαδή, δε χρειάζεται να το κάνεις κάθε μέρα λίγο αν το κάνεις μια φορά πολύ καλά. Επίσης, αν και καταλαβαίνω ότι και το οικονομικό είναι πάντα μέγα θέμα, ίσως αξίζει να κάνεις αρχικά μια επίσκεψη σε groomer για να την 'σιάξει'(!)/να την βάλει σε μια σειρά, και μετά συνεχίζεις εσύ με τη συντήρηση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Eπίσης πιστεύω ότι έχεις πελαγώσει λίγο όπως είναι λογικό σε αυτή την φάση της ζωής σου. Όμως σκέψου ότι όταν πήρες το κουτάβι σου ήταν μια από τις πιο έντονες χαρές που βίωσες. Σκέψου πόσο ενθουσιασμένη ήσουν μαζί του. Είναι άσχημο τώρα που το μωρό σου ήρθε στην ζωή ο σκύλος που μέχρι τώρα αγαπούσες να βγει στην βεράντα.
Τα βάζεις κάτω, ψύχραιμα και βρίσκεις λύσεις, οι οποίες δεν θα κάνουν βεραντόσκυλο τον σκύλο σου επειδή πέρασες σε νέα φάση της ζωής σου.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δέσποινα να σου ζήσει το μικρό καταρχήν. Αυτή η περίοδος που διανύεις ναι είναι μια από τις δυσκολότερες γιατί πρέπει επί 24ωρου να επιβλέπεις το μωρό εκτός από τις ώρες του ύπνου του, που και αυτές έχουν ελαττωθεί σε σχέση με το πόσο κοιμόταν μικρότερο. Η αλήθεια είναι ότι στα παιδιά δεν έχει ωριμάσει πλήρως το ανοσοποιητικό τους σε αυτή την ηλικία αλλά σίγουρα δεν είναι όπως και τα βρέφη δλδ τρώει πλέον τροφή και δεν χρειάζεται αποστείρωση.
Από την άλλη το σκυλί υπάρχει και πρέπει να κάνεις κάτι γιαυτό εφόσον χάνει τρίχα τόσο πολύ, γιατί καλό είναι μεν να έρχεται σε επαφή με το παιδί, εφόσον ο σκύλος είναι μαζί σας, αλλά να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες (που πχ δεν είναι για μένα να βγάζεις φούντες τρίχας ολόκληρες από το στόμα του).
Άρα μάλλον πρέπει να επικεντρωθείς στο σκύλο. Και εγώ νομίζω όπως ανέφερε και η dnassib μήπως να κάνεις μια επίσκεψη σε groomer (δεν ξέρω αν αυτά τα σκυλιά επιδέχονται κάτι τέτοιο ) σε πρώτη φάση να στρώσει λίγο το σκυλί, να αυξήσεις την καθημερινή του περιποίηση με βούρτσισμα κλπ και φυσικά θα έχεις την ηλεκτρική στο ένα σου χέρι να καθαρίζεις τον χώρο που κινείται το παιδί (γιατί υποθέτω θα μπουσουλάει τώρα) και ίσως να περιορίσεις λίγο σε συγκεκριμένους χώρους που θα κινείται το παιδί ή ο σκύλος. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η επίσκεψη σε groomer, θα λύσει το πρόβλημα, το πολύ για 10 μέρες. Είναι όντως θεαματική η διαφορά.

Δέσποινα, αν η Χιόνη δεν φοβάται, μπορείς να την περνάς στο πολύ χαμηλό και με την ηλεκτρική. Δεν κοροιδεύω. Το κάνω καμμιά φορά με τον Σωτηράκη και κάθεται ο καημένος :D Στην πολύ χαμηλή σκάλα. Μην την ξεπετσιάσεις ε; :rolleyes: Και πέρνα την και με νωπό βετεξάκι, όσο συχνά μπορείς και θέλεις. Το απλώνεις πάνω της και "τραβάς" απαλά, να φεύγουν τα πολλά-πολλά επιφανειακά, που θα φύγουν κι από μόνα τους κάποια στιγμή, μέσα στο σπίτι.

Και μεγάλη βοήθεια έχω βρει και στο σουίφερ για τα πατώματα. Με ένα πέρασμα, μαζεύει τα πάντα. Ασε που τις τούφες αυτές, και με απλή σκούπα, μπορείς να τις μαζεύεις, πάρα πολύ αποτελεσματικά, για να μην βάζεις συνέχεια ηλεκτρική ;-)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Σε σκυλιά με διπλό μανδύα ΠΟΤΕ δεν επιτρέπετε το ξύρισμα. Σκοτώνεις το σκυλί έτσι. Όπως σου είπαν και τα παιδιά, ένα καλό grooming σε ειδικό και ένα καθημερινό βούρτσισμα για λίγα λεπτά της ημέρας και λίγο σολομέλαιο στην τροφή θα κάνουν ΜΕΓΑΛΗ αλλαγή στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Shaving Your Samoyed

[SIZE=-1]Unless it is medically necessary it is probably best not to shave your dog. Remember that the Samoyed's double/dual coat protects him or her in cold and hot weather. The Samoyed is a natural breed and natural protection is needed. If the coat is shaved too close to the body your dog could sunburn easily in the warmer months.[/SIZE]

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν είπε να το ξυρίσει η γυναίκα
Το μέλος λέει ότι έχει πρόβλημα που το σκυλί χάνει πολύ απο το εσωτερικό του τρίχωμα λόγο εποχής, άρα όταν σου λέει ότι θέλει να το "κουρέψει" για να μην χάνει εσύ τι λες να εννοεί; Να του πάρει τα πάνω πάνω που έχουν τζιβιάσει; ;) χα χα χα χα χα χα χα χα

ή μήπως να του κάνει κάτι τέτοιο......:

Last edited: