Κούρεμα μάλαμουτ αλάσκας

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
παιδια εχω ενα μαλαμουτ αλασκας ειναι 2 χρονων .θελω να τον κουρεπσω ξερω οτι κανονικα αυτα τα σκυλια δεν κουρευοντε αλλα αυτο το διαστημα οπωσ και αρχεσ χειμωνα ριχνει παρα πολοι τριχα αν τον κουρεπσω δεν θα ειναι καλυτερα γι τισ ζεστεσ δεν θα ειναι πιο δροσερωσ ?το καλοκαιρι .τοσκυλι μπορει να παθει κατι ?

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
μαλλον δεν ειναι σωστο να το κουρεψεις.ενα σαμογιεν γνωστου μου εκαναν το λαθος να το κουρεψουν και του εκαψαν τις ριζες.ο σκυλος εκανε χρονια να βγαλει μαλλια και ηταν σαν καμενο το δερμα του .

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Το τρίχωμα εκτός από το κρύο τα προστατεύει και από τη ζέστη.
Αν το κουρέψεις το ποιο πιθανό είναι να έχεις μεγαλύτερα προβλήματα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Να μην κουρέψεις το Αλάσκας για κανένα λόγο.
Έχουν διπλή στρώση τριχώματος που λειτουργεί θερμομονωτικά είτε για το κρύο είτε για την ζέστη.Οπότε το χειμώνα θα κρυώνει περισσότερο,και το καλοκαίρι θα ζεσταίνεται επίσης περισσότερο.
Θα έπρεπε να τα γνωρίζεις αυτά για τον σκύλο σου.

Αν έχεις πρόβλημα με την τρίχα πάρε furminator.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ούτε furminator να πάρει. Να τον χτενίζει συχνότατα με την απλή βούρτσα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Ασε το ζώο με την τρίχα του ρε συ. Η τρίχα είναι μόνωση, δεν είναι κουβέρτα. Σαν να βγάζεις την κουκούλα απο καμπριο ενω βρέχει θα είναι...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Φίλε, και εγώ έχω Alaskan Malamute και επίσης και άλλα σκυλιά με διπλό μανδύα, αν κάθεσε λοιπόν και χτενίζεις το σκυλι λίγο κάθε μέρα δεν θα έχεις πρόβλημα με την τρίχα. Τα σκυλιά με διπλό μανδύα απαγορεύετε δια ροπάλου να κουρευτούν διότι πέρα απο τα δερματικά προβλήματα που μπωρεί να αποκτήσουν υπάρχει και περίπτωση μετά να μην ξαναβγεί ο εσωτερικός μανδύας και μετά το σκυλί να μην είναι προστατευμένο ούτε απο κρύο ούτε απο ζέστη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το σκυλί δεν έχει ανάγκη να το κουρέψεις, ούτε το θέλει.
Κρίμα να "χαλας" ένα σκυλί για να σου κάνει πιο εύκολα την ζωή...

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
Άμα θέλεις κούρεψε το αλλά παραδέξου το κάνεις για πάρτη σου.

Την αλυσίδα του την έβγαλες;
την αλυσιδα φυσικα και τουν την εβγαλα τωρα πλεον ειναι συνεχεια λυμενοσ και παει βολτα 2 φορεσ τη μερα

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
οκ καταλαβα αρα ολοι μου λετε να μην το κουρεψω .και απο τι διαβαζω υπαρχουν σοβαροι λογοι που δεν κανει να κουρευτει αυτη η ρατσα .αρα δεν τον κουρευω θα τον χτενιζω καθε μερα τοτε. thenks με καλυπσαται πληρωσ .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Με την τρίχα ο σκύλος δεν ζεσταίνεται μόνο αλλά και δροσίζεται!
Θα είναι χειρότερα αν τον κουρέψεις παρά αν τον αφήσεις έτσι από άποψη "δροσιάς"!
Μην σε ξεγελάει ότι επειδή έχει τρίχα σημαίνει ότι ζεσταίνεται!

Μην ακουμπήσεις ποτέ κουρευτική μηχανή σε αυτόν τον σκύλο!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μια χτένα και να τον χτενίζεις λίγο λίγο σε κάθε βόλτα!

Τώρα που θα πιάσουν οι ζέστες να αποφεύγεις να τον βγάζεις μεσημεριάτικα!
Οι καλύτερες ώρες για τέτοιες φυλές είναι το πρωί με την δροσούλα και το απόγευμα μετά το σούρουπο!
Το μεσημέρι μόνο ένα κατέβασμα για τις ανάγκες του και ξανά σπίτι!

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
ευχαριστω πολλη για τισ συμβουλεσ σας θα τισ τηρησω γιατι συμφονω απολυτα με αυτα που μου ειπατε τι να κανο που τον αγαπαω τον ατιμο και ας με γεμιζει τριχες .

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Αν διανοηθεις να κουρεψεις τετοιο σκυλι, Θα σου κανω αποτριχωση με κερι στο κεφαλι (για να μην ζεσταίνεσαι κ εσυ το καλοκαιρι) Πως σου φαινεται; :confused:

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
οκ εκλεισα ραντεβου σε εναν γκρουμ για πολλη καλο χτενισμα +μπανιο+πηστολακι μολισ θα του το κανω θα ανεβασω φωτο για να δειτε πωσ εγινε ο κουκλοσ μου

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog