Κουταβακι 2 εβδομαδων

DimitrisRotty

Member
19 Ιουνίου 2015
5
0
28
Καλησπερα σε ολους , μολις υιοθετησα ενα κουταβακι που με το ζορι ειναι 2 εβδομαδων απο οτι μου ειπαν...το κουταβακι ειναι μαλλον ημιαιμο ροτβαιλερακι , εγω δεν εχω την πειρα να καταλαβω...τον ταιζω καπου στα 80μλ γαλα για κουταβια την ημερα μιας που ειναι και πολυ μικρος και δεν τρωει κατι αλλο....θα ηθελα να ρωτησω αν τα ml που των ταιζω ειναι αρκετα η πρεπει να τα αυξησω? και για το αν πρεπει να τον παω στον κτηνιατρο επειδη μου ειπαν οτι στην ηλικια του 1μηνα κανουν το πρωτο τους εμβολιο.....επισης μετα απο εφοσον ταιστεί και κοιμηθει κανει κατι σαν διαρροια καθε φορα , ειναι φυσιολογικο αυτο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Καλώς τον! Γιατί το πήρες τόςο μωρό δεν ζει η μαμά του;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Κατάλαβα!
Καλό θα ήταν αύριο πρωί πρωί να το πας στο γιατρό. Θα σου σώσει οδηγίες και θα δει το θέμα της διάρροιας το οποίο δεν είναι φυσιολογικό. Τα υπόλοιπα τι απέγιναν;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
να εύχεσαι να μην ειναι ροττ ημίαιμο γιατι χωρίς τη μητέρα του ώσπου να απογαλακτιστεί, όταν μεγαλώσει μπορεί να σε ζορίσει αρκετά. Μπράβο σου για την υιοθεσία και την προσπάθεια. Είναι απαιτητικό να πρέπει να ταϊζεις ανα συχνά χρονικά διαστήματα. Όπως σου είπε ήδη η I.Kyveli πρέπει απαραιτητως να συμβουλευτείς κτηνιατρο για το πόσο θα ταϊζεις αλλά και για τις διάρροιες.

DimitrisRotty

Member
19 Ιουνίου 2015
5
0
28
εχει και τη χαρη του να το ταιζεις με μπιμπερο...γιατι να ευχομαι να μην ειναι ροττ?...γιατι ειναι σιγουρα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ο μόνος τρόπο για να εισαι σίγουρος ότι ειναι ροττ ειναι να ξερεις τους γονείς του. Σε 2 βδομαδων τι να καταλάβεις?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Από σκυλί δυο εβδομάδων δεν καταλαβαίνεις.
Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Και σε εμένα όταν βρήκα ένα μαύρο κουτάβι μου είχε φανεί κάτι μεταξύ ροτβαϊλερ και λαμπραντόρ και τελικά εξελίχθηκε σε κάτι σαν Κρητικό λαγωνικό με χαρακτηριστικά σπιντς.
Μόνο αν ξέρεις με βεβαιότητα έναν από τους δυο γονείς μπορείς να πεις πως είναι ημιαιμο ροτβάιλερ.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ξερω πολλα πραγματα για τοσο μωρα, αλλα λογω της προσφατης εμπειριας μου (βρηκα 7 μωρα με κλειστα ματια), θα σου πω τι εκανα.

Το γαλα που εδινα στο μπιμπερο δεν ηταν γαλα σκονης για σκυλια, αλλα το εβαπορε συμπυκνωμενο, πληρες γαλα νουνου ή βλαχας, που πινουν κ τα παιδια. Αυτο στο μεταλλικο κυλινδρο. Ειχα ακουσει οτι πλησιαζει πολυ στο μητρικο κ αυτο εδινα. Δεν εκαναν διαρροια καθολου. Ηταν μαλακα αλλα απολυτα σχηματισμενα. Ελεγξε αν εχουν σκουληκια στην κοιλια. Αν πριζεται πολυ η κοιλιτσα οταν τα ταιζεις, συνηθως, εχουν σκουληκια. Θα τα δεις στα κοπρανα σαν μικρες ασπρες κουκιδες. Ισως αυτο δημιουργει διαρροιες. Στα κουταβακια που ταιζα, αλλο επινε 25γρ τη φορα κ αλλο 75γρ τη φορα. Τη φορα, οχι την ημερα! Τα ταιζα μεχρι να σταματησουν τα ιδια. Δεν πιεζα, αλλα αν καποιο εβλεπα οτι παρατρωγε κ γινοταν σαν το κοιλαρα μεθυσο, σταματουσα. Α! Βαζεις μισο νερο,μισο γαλα. Αν χαλασεις την αναλογια ισως κανουν διαρροια.

Πηγαινε το σε κτηνιατρο να σου πει κι αυτος...

• Like
Reactions: ghelly and l.Kyveli