Κουταβίσιο γρύλισμα

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Γεια σας και καλως ήρθα στο φορουμ... Έχω ένα ροτβαιλερ 48 ημερων θυληκο αλλα έχει ένα μικρό θέμα που με ανησυχει... Δεν της αρέσουν τα χάδια και όταν γίνονται γρυλίζει δαγκώνει και νευριάζει. Δοκίμασα να την απομονωσω, να της δώσω παιχνιδια να της πω μηηη και οχι , να σταματαω να παίζω εκεινη την στιγμή αλλα αυτη έχει μια μανια να συνεχιζει να δαγκωνει τα χερια και τα ποδια μου... τι πρεπει να γίνει.. ξερω ειναι πολυ μικρη αλλα δεν θελω να φτασω στο σημειο << καλλιο αργα παρα ποτε>> διοτι πρεπει να μαθαινει απο τωρα ή τουλαχιστον να κανει μια προσπαθεια να μαθει

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
48 ημερών....

Από πού να αρχίσω;

Κατ' αρχήν τα δαγκωματάκια είναι φυσιολογική αντίδραση σε ένα κουταβάκι όπως και οι μεταβολές διάθεσης ειδικά σε μη σωστά απογαλακτισμένο.

Μην το απομονώνεις, είναι πολύ μικρό και σίγουρα η απομόνωση ως μέσο είναι λάθος, τουλάχιστον για 'μενα.

Κανονικά για 'μενα το μωρό πρέπει να γυρίσει στη μαμά του τουλάχιστον για δυο βδομάδες ακόμα. Αλλά εφ' όσον 1000% πρόκειται για byb δώρον άδωρο να το λέω.

Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να κάνεις πολλές προσπάθειες να ενημερωθείς σωστά γιατί επιλέγουμε τα εκτροφεία κι όχι τον κάθε τυχάρπαστο που ήθελε να ζευγαρώσει το σκύλο του. Είναι καθαρά θέμα μη διαιώνισης υπολειπόμενων γονιδίων ( και εννοώ να μην έρθουν σε ομοζυγωτία ) που είναι υπεύθυνα για κληρονομικές παθήσεις, καθώς και για την καθαρότητα της χαρακτηροδομής εφ' όσον μιλάμε για συγκεκριμένες φυλές. Επίσης ο εκτροφέας θα σου έδινε το σκύλο απογαλακτισμένο και με κάποιες πρώτες βάσεις στο να ''πλάθει'' μια σωστά δομημένη προσωπικότητα.

Να είσαι τρυφερός φίλε μου και συγνωμονικός, είναι πολύ μωρό.

Κι όπως ήρθαν τα πράγματα με όλη μου την καρδιά να το χαίρεσαι.

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Βασικά η μητέρα του δολοφονήθηκε να το πω δεν ξέρω πως να το πω... Είχαν μπει αλλοδαποι στο σπιτι και του έδωσαν φάρμακο ενω ήταν στην αυλή την πρωτομαγια που ήταν οι ιδιοκτητες σε αλλο σπιτι... από BYB δεν είναι το σκυλί από όσο ξέρω γιατί δεν το αγόρασα προφανώς και ο ιδιοκτητης της σκυλας (Σοραγια το ονομα της) είναι κτηνίατρος και πολύ καλός άνθρωπος .... Τωρα για το δικό μου πλεον σκυλι κατανοω ότι είναι φυσικό να τα κάνει αυτα απλα επειδη τείνει να είναι πεισματάρα μέχρι αηδίας είπα να ρωτήσω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Καλώς ήρθες Χρήστο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κατανοείς ότι είναι φυσικό να τα κάνει αυτά. Το αντίθετο μάλιστα έχεις κάνει σενάρια με το μυαλό σου ότι είναι δαγκωνιάρα και καλά τώρα που είναι τόσο δα πιτσιποπάκι αλλά όταν θα γίνει ολόκληρος σκύλαρος θα σας φάει και άλλα τέτοια ωραία.
Είναι ουσιαστικό να καταλάβεις ότι οι φόβοι σου δεν θα γίνουν πραγματικότητα και να γίνουν δεν θα γίνει επειδή δαγκώνει τώρα. Δαγκώνει όπως όλα τα κουτάβια, ίσως παραπάνω γιατί δεν έζησε με τα αδέλφια της όσο έπρεπε να κοινωνικοποιηθεί. Μην την απομονώνεις και όταν το παρακάνει κατά τα δικά σου μέτρα διόρθωσε την όπως θα το έκανε η μαμά της. Μπορείς να το δαγκώσεις κι εσύ λίγο αν θέλεις . Χρειάζεται καλή κοινωνικοποίηση και με ανθρώπους και με άλλα σκυλάκια. Μάθε, ενημερώσου, μίλα με εκπαιδευτή ακόμη και από τώρα, ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς, κάνε ότι περνάει από το χέρι σου ώστε την απειρία σου και το γεγονός ότι την πήρες πολύ μικρή να μην την πληρώσει αργότερα.

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Εγινε (y) Ευχαριστώ παιδια... Και νομιμζω αυτο το φορουμ θα ειναι υπερχρησιμο... :D

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@Grifos
Γρίφε, καθώς πρόσφατα ξανά αναφέρθηκες στον απογαλακτισμό και φαίνεται να θεωρείς σημαντικό το θέμα μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες;
Ποια είναι τα στάδια του και κυρίως ποια η σπουδαιότητα του -που υπέθετα ότι θα σχετίζονταν αποκλειστικά με θέματα υγείας, να μάθει να αφομοιώνει την τροφή του.

Σόρρυ για τις πιθανόν χαζές ερωτήσεις αλλά δε θυμάμαι παρόμοια αναφορά αλλά ούτε και άκουσα κάποιον να έχει πρόβλημα μη (σωστού) απογαλακτισμού του κουταβιού του.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Ειναι το ιδιο σπουδαιος κ ισως ακομα πιο πολυ,γιατι κραταει λιγοτερο,απο ενος ανθρωπου..δεν ειναι μονο ο απογαλακτισμος που ειναι σημαντικος ομως..στις ημερες αυτες,τα κουταβια μαθαινουν να συμπεριφερονται,μαθαινουν να "μιλανε".το σημαντικο μετα τις 45 μερες του θβλασμου,ειναι η τριβη των κουταβιων μεταξυ τους κ οχι τοσο με την μανα.δεν θα με ενδιεφερε τοσο το να γυρισει στην μανα,οπως αναφερθηκε πιο πανω,οσο το να ειναι με την τοκετομαδα του.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Lawrence κατανοητό αυτό με την κοινωνικοποίηση με τα αδέρφια.

Απλά από την συνδυασμένη ανάγνωση των μηνυμάτων του Γρίφου εδώ
φυσιολογική αντίδραση (...) οι μεταβολές διάθεσης ειδικά σε μη σωστά απογαλακτισμένο.
και σε προηγούμενο θέμα
Έγραψα πως αυτή είναι η ηλικία που θέλω λίγο πριν μπει στους 3 μήνες. (...) εγώ θέλω να το μεγαλώσω και να περάσει την τελευταία φάση του απογαλακτισμού με 'μενα ( εφ' όσον οι δυο πρώτες έχουν γίνει απ' τον εκτροφέα ).
υπέθεσα, ίσως λανθασμένα, ότι θεωρεί σημαντικό τον απογαλακτισμό καθεαυτόν.

Οπότε εδώ εστιάζεται η απορία μου. Ποια είναι τα στάδια του απογαλακτισμού και τι λάθη μπορούν να γίνουν που είναι ικανά να επηρεάσουν την μετέπειτα εξέλιξη του σκύλου;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Ενας ειναι ο απογαλακτισμος,χωρις σταδια.διαφορα σταδια εχει η ζωη του κουταβιου κατα την περιοδο θηλασμου κ απογαλακτισμου.λαθη που μπορουν να γινουν..κουταβια πισω σε αναπτυξη,κουταβια νευρικα,κουταβια τραυματισμενα.ισως ο φιλος εννοει την διαδικασια περασματος απο το γαλα στον χυλο κ στην τροφη που τρωνε μετα τον απογαλακτισμο.θα μας πει τις επομενες ωρες.. :)

• Like
Reactions: LaCat and Grifos

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Με υπερκάλυψε ο κύριος με το όμορφο άτακτο θεριό από πάνω μου και με τα δυο ποστ του!

Λάθος δικό μου. Περίοδος απογαλακτισμού εννοώντας την φάση απ' την πρώτη ημέρα ( όχι την 1η ημέρα ζωής ) που αρχίζει σιγά σιγά η προσκόλληση απ' τη μάνα να μειώνεται ή να προκαλούν κι άλλα ερεθίσματα το κουταβάκι και προχωρώντας ως τις ημέρες όπου το παιχνίδι κι η αλληλεπίδραση με τα αδέρφια του είναι αρκετά σημαντική αλλά παρ' αυτά έχει ήδη ξεκινήσει η αντίληψη γύρω απ' τη θέση του ανθρώπου κι εκ των πραγμάτων η δειλή διαμόρφωση της σχέσης μαζί του όπου ναι το δειλή σημαίνει πειραματική, σημαίνει δαγκωματάκια, τσιρίδες, αλλαγή διάθεσης, υπνηλία ή υπερκινητικότητα, αταξίες (που δεν αντιλαμβάνεται ακόμη ως αταξίες) κλπ.

Μέσα σε όλο αυτό το υπόβαθρο σταδιακά αρχίζει και η ''αντικατάσταση'' του μητρικού γάλακτος. Εδώ το περιγράφω ως μέρος της περιόδου απογαλακτισμού αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Παρόλ' αυτά η περίοδος είναι ιδιαίτερα στρεσσογόνα.

Ελπίζω να έγινα περισσότερο κατανοητός.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Κύριοι σας ευχαριστώ!
Ήσασταν κατατοπιστικότατοι. :)

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
ΕΥχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Με το σκυλί κατάλαβα περίπου πως σκέφτεται και μπορώ να πω ότι αρχίζει και δεχεται χάδια με την προυποθεση να δαγκωνει χαλαρα το χερι παιζοντας... χθες το νευριασα για καποιο αγνωστο λογο (δεν ξερω πως) και του γυρισαν τα μυαλα γρυλιζε δυνατα και δαγκωνε πολυ δυνατα αλλα το απομωνοσα εκλαψε λιγο και εγινε αρνακι με τον δικο του κουταβισιο τροπο ( αν και ειχε καποιες εκλαμψεις μετα απο αυτο ως προς το γρυλισμα και την νευρικοτητα). Επειδη έχω κάποιο εισόδημα που με περισσεύει (40 ευρω την βδομαδα πανω κατω) σκεφτομουν επισης να αρχίσω και το θεμα της εκπαιδευσης με επαγγελματια... Ποσο να περιμενω γιαυτο? Με τι να αρχισω τι κοστος εχει και φυσικα ειναι καλη ιδεα?

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Αποψη μου ειναι οτι ισως να ηταν καλο να του δωσεις πρωτογαλα (colostrum) για ενα διαστημα (ρωτα τον/την κτηνιατρο σου για να μαθεις τι ειναι, που βοηθαει κλπ) καθως ειναι λιγο μικρουλι.Αν και λιγο ασχετο το πρωτογαλα ειναι υπερβολικα πολυ καλο και για τον ανθρωπο.Αυτο στο λεω γιατι στερηθηκε το γαλα της μανας του και ισως να χρειαστει κατι τετοιο αντι για τροφη η σε συνδιασμο με την τροφη (οχι μαζι, στο ιδιο γευμα απλα να τα παιρνει εναλλαξ).Οσο για το γρυλισμα...ειναι και σημαντικο και ασημαντο.Προσπαθει να επιβληθει.Εσυ πρεπει με ηρεμη, σταθερη φωνη και σοβαρο υφος να του πεις οχι (οχι να φωναξεις εννοειται).Επισης με τον καιρο θα μαθεις να ξεχωριζεις το γρυλισμα του παιχνιδιου απο το γρυλισμα του αγριεματος.Τα δαγκωματα ειναι ενα παιχνιδι για τα κουταβια που πρεπει ομως να προσπαθησεις να το κοψεις.Δεν ειναι αφταστο να καταφερεις να εκπαιδευσεις μονος σου σωστα το σκυλι σου απλα θελει διαβασμα, υπομονη και ελευθερο χρονο.Υπαρχει και η ευκολοτερη λυση του εκπαιδευτη αλλα εκει πρεπει να σκασεις αρκετα.Και δεν ειναι οτι δεν τα αξιζει.Τα αξιζουν και με το παραπανω οι σωστοι εκπαιδευτες απλα σε μια δυσκολη εποχη ειναι σωστο να εξεταζεις και τις εναλλακτικες σου.Τελος αν και ειναι πολυ δυσκολο πρεπει να εισαι και αυστηρος.Ξερω ειναι δυσκολο να πεις οχι οταν σε κοιταει με αυτα τα μεγαλα, γουρλωτα ματια αλλα μερικες φορες απλα πρεπει να δειξεις ποιος ειναι το αφεντικο.Γιατι πρωτου το καταλαβεις θα παρει τα ηνια το σκυλι και εκει θα τα βρεις σκουρα.Αυτα απο εμενα :)

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Οσο για να του επιβληθω το έχω βαλει ήδη σε λειτουργια.. με ηρεμη και σταθερη παντα φωνη αλλα θελω να ρωτησω οταν το κανω αυτο θα το κραταω η θα ειναι κατω? να με κοιταει

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Οι τροποι επιβολης ειναι πολλα πραγματα.μικρες λεπτομερεις.ξεκινα καταρχην με το φαγητο.μαθε του οτι κ να αφηνεις το φαγητο του εκει,δεν μπορει να φαει αν δεν του πεις.απλα,μικρα βηματακια που θα σε βοηθησουν..σταθερη φωνη κ κρατημα κατω σε ποια φαση εννοεις?δωσε ενα παραδειγμα.

• Like
Reactions: PanteS