Κουταβάκι γαλλικό bulldog.τι να προσέξω στην αρχή?

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
Tοτε ποιος ο λόγος να ειρωνεύεστε και να κατακρίνετε την απόκτηση ενος σκύλου αν δεν ειναι απο εκτροφείο?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...γιατι βέβαια τα σκυλάκια που δεν ειναι απο εκτροφείο πρεπει να τα πεταμε αμεσως στα σκουπιδια? ετσι δεν ειναι? ολα ειναι αχριστα και για πέταμα!

2) σωστά...θα παρω αυριο τη σκουπιδιαρα του δημου να μαζεψω ολα τα αδέσποτα και ολα οσα κατοικίδια ειναι σε σπιτια και δεν εχουν pedigree 5 γενεές πισω καθώς και απόδειξη αγοράς από εκτροφείο!...
1) Οχι, σαφώς όχι! Τα σκυλάκια που δεν είναι από εκτροφείο δεν πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια...

Ομως, όλο και κάτι γίνεται (πίστεψέ με, προσπαθώ χρόνια να το εξηγήσω) και οι περισσότεροι (που έχουν γέννες της "πίσω αυλής" - Back Yard Breeders, που λέμε) τα πετάνε αμέσως στα σκουπίδια, πάρα πολύ συχνά...

Μπορείς να επισκεφτείς και να ρωτήσεις όσα καταφύγια αδέσποτων ζώων θέλεις, για να μάθεις πόσα νεογέννητα κουτάβια τους αφήνουν έξω από την πόρτα, ή πόσα νεογέννητα κουτάβια τους φέρνουν, που βρέθηκαν μέσα στη σακούλα των σκουπιδιών και μέσα στον κάδο... Για να τα πάρει ο σκουπιδιάρης και να τεμαχιστούν από τα μαχαίρια του φορτηγού...

Επίσης, όλο και κάτι γίνεται (και εδώ το ψάχνω επί χρόνια) και πάρα πολλοί τα πετάνε μόλις μεγαλώσουν λιγάκι...

Μόνο που δεν χωράνε, πλέον, στη σακούλα και στον κάδο... και, έτσι, αυτά θα τα βρεις να τριγυρνάνε μέσα στις γειτονιές (τα πιο μικρόσωμα), είτε στα βουνά και στα λαγκάδια (τα πιο μεγαλόσωμα)...
Εκεί, η "μητέρα φύση" κάνει τη δουλειά της... Στα μεν βουνά, τα περισσότερα κουτάβια πεθαίνουν σκοτωμένα από άγριες αγέλες, ή από τσοπάνηδες, ή από κυνηγούς... Στις δε γειτονιές, τα περισσότερα κουτάβια πεθαίνουν από φόλες, ή από το σκληρό χέρι του ανθρώπου, ή, στην καλύτερη περίπτωση, χτυπημένα από αυτοκίνητα...

Πολλοί από εμάς, που υπερασπιζόμαστε (κομψά ή άκομψα - τεκμηριωμένα ή σαν "αγροίκοι") την απόκτηση σκύλου από εκτροφείο, το κάνουμε όσον αφορά στην απόκτηση "καθαρόαιμου" σκύλου... γιατί ο καθαρόαιμος σκύλος έχει τα "θεματάκια" του, σχεδόν πάντα...
Ταυτόχρονα, δεν θα μας πείραζε καθόλου να αποκτήσουμε ημίαιμο σκύλο και το έχουμε κάνει... τελείως δωρεάν! Για το σκύλο και για την ψυχή μας...

Και, μάλιστα, αν παραμείνεις στο φόρουμ και καταλάβεις το "ποιός είναι ποιός", θα διαπιστώσεις ότι εκείνοι που υπερασπίζονται σκληρότερα απ' όλους την έννοια "εκτροφείο", είναι ιδιοκτήτες ημίαιμων σκυλιών... που, όπως είπαμε, τους έχουν αποκτήσει δωρεάν...
Και ότι, αρκετοί από αυτούς, διασώζουν, φροντίζουν και περιθάλπτουν αδέσποτα και βασανισμένα σκυλιά, ων ουκ έστιν αριθμός...

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες πάνω σ' αυτά...

2) Και μόνο από αυτό που λες, φαίνεται (και δεν είναι απαραίτητα κακό) ότι δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με το "σκύλο"...
Παρότι έχεις αποκτήσει (και εύχομαι ολόψυχα να είστε μαζί για πολλά χρόνια!) γαλλικό μπουλντόγκ, μιά αρκετά "δύσκολη" φυλή...

Σου συνιστώ, έτσι, για την ιστορία και για την προσωπική σου ικανοποίηση να ασχοληθείς... να μελετήσεις τι σημαίνει "εκτροφείο", τι σημαίνει "pedigree", τι σημαίνει "5 γενιές πίσω"... μη σου πω ότι καλό θα είναι να μελετήσεις και τι σημαίνει "απόδειξη"...

Με αρκετή μελέτη και, κυρίως, με τα θέματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις με το σκυλάκι σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκτήσεις κι εσύ την κατανόηση της διαφοράς του εκτροφικού σκύλου από τον σκύλο της "πίσω αυλής", από τον σκύλο του "puppy mill", από τον σκύλο του "pet shop"...

Mην κρίνεις έτσι αβιαστα όποιον μπήκε στον κόπο να απαντήσει...
Sofouli,

Παρατηρώ ότι είχες ...αϋπνίες χτες το βράδυ...

Tοτε ποιος ο λόγος να ειρωνεύεστε και να κατακρίνετε την απόκτηση ενος σκύλου αν δεν ειναι απο εκτροφείο?
Οπως βλέπεις, δεν είμαι από εκείνους που θα σε ειρωνευτούν... Και δεν κατακρίνω εσένα, μιάς και δεν ήξερες...
Κατακρίνω τον τρόπο απόκτησης αυτόν, σαν έννοια και σαν "βιοθεωρία"...
Κυρίως, γιατί η έννοια αυτή, τελικά, έχει (στατιστικά) δυσάρεστα αποτελέσματα προς τον ιδιοκτήτη του σκύλου, αν ξεχάσουμε τον ίδιο το σκύλο για μιά στιγμή... Για να στο πω μέσα στα πλαίσια της κόσμιας συμπεριφοράς και όσο πιο ευγενικά μπορώ:

Εάν θέλεις να αποκτήσεις Rolex, δεν θα μπορέσεις να το βρεις στην πλατεία Ομονοίας...:)

Last edited:

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
πραγματικα η απαντηση σου στο 1 την θεωρω τοσο μα τοσο ακυρη! δηλαδη πραγματικα τι να πω? που κολαει οτι σκυλοι αγωρασμενοι απο byb δεν ειναι καλο να αγωραζοντε γιατι θα βρεθουν στα σκουπιδια! δηλαδη αν εγω ειχα σκοπο μετα απο μερικο καιρο να πεταξω τον σκυλο μου θα αλλαζε κατι αν ηταν απο εκτοφειο? τιποτα φιλε γιατι εχω δει πολλους να παρατους τα σκυλια τους οπου βρουν!

αρα για αλλη μια φορα δεν βρισκω λογο γιατι κραζετε ετσι λοιπον! καμια σοβαρη απαντηση!

τωρα για το τι σημαινει εκτροφειο....τι σημαινει pedigree 5 γενεές πισω καθως και απόδειξη ξέρω πολυ καλα τι σημαινουν...πως εβγαλες παλι αυτα τα συμπερασματα δεν μπορω να καταλάβω..
αυτα...τελικα δεν νομιζω περα απο το να χασω το χρονο μου να κερδισα και κατι...ειστε φοβερό forum! πηρα της πληροφορίες που ήθελα απο το φιλο και εκτροφεα...και απο εσας πραγματικά χάσιμο χρονου....σας ευχαριστω...

απλα να σου αναφερω οτι εχω μεγαλωσει πολλα αδεσποτα,καθως και καθαροαιμα...οπως και σκυλο απο εκτροφειο....ολα αυτα που μου λες πραγματικα ακουγοντε τουλαχιστον χαζα...δεν μπορω να πω κατι αλλο...

ο μονοσ λογοσ που μπηκα στο κοπο να ρωτησω ηταν μονο και μονο επιδη τα γαλλικα μπουλντογκ ειναι πολυ δυσκολη φιλη...και εχω ακουσει παρα μα παρα πολλα περιστατικα...και ηθελα απλα να προστατεψω το μικρο...αυτα...

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
δεν μπόρεσα να κρατηθώ

Κάποιος με άγνοια λέγετε άμαθος
Κάποιος που νομίζει ότι ξέρει λέγετε ημιμαθής
Κάποιος που δεν θέλει να μάθει λέγετε επικίνδυνος

linosmp

Active Member
28 Απριλίου 2011
35
1
ειστε τραγικοι.. ελεος.. το παιδι σας ρωτησε για τι τροφη να παρει.. οχι να τον κρινετε γιατι το πηρε απο ιδιωτη.. δεν ειναι ολλοι μ......ς να δωσουν 1500 ευρο για μια ρατσα που ειναι ειναι τοσο προβληματικη..εχω και εγω γαλλικο φιλε μου.. μν ακουσ αυτους.. η κακια εδω μεσα παει και ερχετε.. αλλο ρωτησες και αλλο σου λενε.. anyway. εγω του βαζω ακανα και λεω να τν αλλαξω... ειναι πολυ καλη τροφη αλλα δεν χρειαζετε τοσο προτεινη.. τωρα αποφασιζεις.. τοσεσ τροφες υπαρχουν.. δες τι μπορεθσ να παρεις!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
ειστε τραγικοι.. ελεος.. το παιδι σας ρωτησε για τι τροφη να παρει.. οχι να τον κρινετε γιατι το πηρε απο ιδιωτη.. δεν ειναι ολλοι μ......ς να δωσουν 1500 ευρο για μια ρατσα που ειναι ειναι τοσο προβληματικη..εχω και εγω γαλλικο φιλε μου.. μν ακουσ αυτους.. η κακια εδω μεσα παει και ερχετε.. αλλο ρωτησες και αλλο σου λενε.. anyway. εγω του βαζω ακανα και λεω να τν αλλαξω... ειναι πολυ καλη τροφη αλλα δεν χρειαζετε τοσο προτεινη.. τωρα αποφασιζεις.. τοσεσ τροφες υπαρχουν.. δες τι μπορεθσ να παρεις!!
Δηλαδή αυτοί που παίρνουν εκτροφικούς σκύλους γιατί δίνουν την πρέπουσα σημασία σε υγεία χαρακτήρα μορφολογία είναι μ......ες;;
Αυτοί που επιλέγουν να μην ενισχύσουν την κουταβοπαραγωγή που φέρνει άρρωστα σκυλάκια στον κόσμο και δημιουργεί αδέσποτα είναι μ....ες!!

Ξέρεις το να επιτίθεσαι με πλήρη απουσία επιχειρημάτων για να πείσεις-εσένα πάνω απ'όλα και μετά εμάς- πως η επιλογή σου είναι σωστή,
είναι λυπηρό.
Επίσης ο κανονισμος είναι σαφής, δεν επιτρέπεται η προσωπική επίθεση, γι αυτό πρόσεχε πως αποκαλείς τους συνομιλητές σου.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
ειστε τραγικοι.. ελεος.. δεν ειναι ολλοι μ......ς να δωσουν 1500 ευρο για μια ρατσα που ειναι ειναι τοσο προβληματικη..
Κράτησα μοναχά αυτό .
Ξέρεις πως μου ακούγεται αυτό που λες ?
<< σίγα μη δώσω τόσα λεφτά για μια ράτσα προβληματική , ας πάρω ένα κοψοχρονιά και αν δε μου βγει καλό το φουντάρω >> εύχομαι να έχω καταλάβει λάθος .

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. πραγματικα η απαντηση σου στο 1 την θεωρω τοσο μα τοσο ακυρη! δηλαδη πραγματικα τι να πω?

2. που κολαει οτι σκυλοι αγωρασμενοι απο byb δεν ειναι καλο να αγωραζοντε γιατι θα βρεθουν στα σκουπιδια! δηλαδη αν εγω ειχα σκοπο μετα απο μερικο καιρο να πεταξω τον σκυλο μου θα αλλαζε κατι αν ηταν απο εκτοφειο? τιποτα φιλε γιατι εχω δει πολλους να παρατους τα σκυλια τους οπου βρουν!

3. απλα να σου αναφερω οτι εχω μεγαλωσει πολλα αδεσποτα,καθως και καθαροαιμα...οπως και σκυλο απο εκτροφειο....ολα αυτα που μου λες πραγματικα ακουγοντε τουλαχιστον χαζα...δεν μπορω να πω κατι αλλο...

4. ο μονοσ λογοσ που μπηκα στο κοπο να ρωτησω ηταν μονο και μονο επιδη τα γαλλικα μπουλντογκ ειναι πολυ δυσκολη φιλη...και εχω ακουσει παρα μα παρα πολλα περιστατικα...και ηθελα απλα να προστατεψω το μικρο...αυτα...
Αγαπητέ/ή alexpappasc,

Οπως έχεις (ή, ίσως, δεν έχεις) καταλάβει, συνεχίζω να γράφω, μόνο για το λόγο ότι, κάποια μέρα, το θέμα αυτό θα το διαβάσει κάποιο άλλο, καινούργιο μέλος ή/και κάποιος επισκέπτης...

1. Η απάντησή μου είναι "άκυρη"... Ok, να δούμε τι σημαίνει "άκυρος"...

Η πρώτη εκδοχή είναι, όπως θα ξέρεις, το αντίθετο του "έγκυρος"...
Μα εγώ δεν διεκδίκησα τις δάφνες του να είμαι "έγκυρος", ούτε κατά διάνοια... Το μόνο που ισχυρίζομαι είναι ότι είμαι "έμπειρος" και μόνο με αυτό το πρίσμα έγραψα...

Η δεύτερη εκδοχή του "άκυρος" είναι, όπως ακόμα κι εγώ ξέρω, ότι με παραπέπμπει στο ότι είσαι νεαρός... πολύ νεαρός... στην ηλικία (πάνω - κάτω) του δικού μου γιού... είναι από τις "λέξεις - κλειδιά" της ηλικίας...
Ο οποίος γιός μου είναι ακόμα πιο "άκυρος" από μένα, σε σχέση με το θέμα μας, δεδομένου ότι δεν κάνει κάν τον κόπο να μπει σε οποιοδήποτε forum σκύλου... και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ασχολείται κάν με το "σκύλο", παρά μόνο για να τον βγάλει βόλτα και να πουλήσει μούρη στην παρέα του, για το πόσο "τούμπανο" είναι...

2. Την απάντηση ήδη σου την έδωσε ο φίλος linosmp, που εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός και μας εξήγησε άριστα για την αναγκαιότητα να αγοράζουμε κοψοχρονιά τις "προβληματικές" φυλές...

Και λέει την αλήθεια: Οταν έχεις αγοράσει κάτι κοψοχρονιά, με τη νοοτροπία που ξεκάθαρα υπονοείται, μπορείς να το πετάξεις πιο εύκολα στα σκουπίδια... Οχι, όμως, το Rolex που λέγαμε... έστω και αν σταματήσει να δουλεύει... απλά, το Rolex θα το πας για επισκευή, δεν διανοείσαι να κάνεις αλλιώς...

3. Εφόσον, λοιπόν, είσαι τόσο νεαρός, πότε πρόλαβες και έχεις μεγαλώσει "πολλά αδέσποτα, καθώς και καθόροαιμα, όπως και σκύλο απο εκτροφείο"? Πότε πρόλαβαν και μεγάλωσαν και γέρασαν? Παράλληλα τα είχες? Ή πέθαινε το ένα μετά το άλλο?
Και, λόγω της μεγάλης αυτής εμπειρίας σου, αυτά που σου λέω ακούγονται (τουλάχιστον) χαζά... Σε παρακαλώ, λοιπόν, να με διαφωτίσεις...

4. Οχι, δεν μπήκες εσύ στον "κόπο" να ρωτήσεις, μιάς και ήθελες να κάνεις τη δουλειά σου...
Εμάς, τους υπόλοιπους, έβαλες στον κόπο να σου απαντήσουμε...
Και αφού σου απαντήσαμε, μας έδειξες την μεγάλη ευγνωμοσύνη σου!

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αχχχ... μου ραγίζει την καρδιά όταν διαβάσω απόψεις σαν αυτές του linosmp σε ιστότοπο το οποίο θεωρείται ότι θέλει το καλο της κυνοφιλίας.

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
4. Οχι, δεν μπήκες εσύ στον "κόπο" να ρωτήσεις, μιάς και ήθελες να κάνεις τη δουλειά σου...
Κουραστηκα να μπενω σε ενα θεμα Α θεματος (εδω το θεμα ηταν περι τροφης να θυμηθουμε) και να διαβαζω τον καημο οποιου θελέι να εκφραστει..(εδω ο καημος ειναι περι Byb που ειναι οντως καημος που ποναει αλλα για αλλο τοπικ...οχι για οοοολα τα τοπικ πια!).

Μα δεν υπαρχει καποιος κανονας για να μην απανταμε εκτος θεματος? Και καλα να το κανουν μερικοι να το βλεπω συνεχως και απο moderators? H μηπως αυτοι ειναι στο απυροβλητο?

Και στην προκειμενη γιατι να σας ευγνωμωνει το παιδι κυριε moderator? Του απαντησατε στην ερωτηση που εκανε? ΟΧΙ...φυσικα!
Και αφου μπηκατε σε "κοπο" γιατι καν να μπειτε αφου δε θα του λυνατε και την απορεια?
Και αφου θελατε να τον ενημερωσετε για τις θεσεις σας σχετικα με εκτροφεια και byb γιατι δεν το κανατε με pm για να παραμεινει το θεμα εντος θεματος?
Και γιατι πρεπει να τα λεω εγω αυτα και δεν τα σκεφτεστε μονεις σας? (αναφερομαι σε οσους μπηκαν στον κοπο να απαντησουν εκτος θεματος)

Υ.Γ Δεν θα ειχα προβλημα να σβησετε το σχολιο μου οταν το διαβασετε μπας και καθαρισει ποτε αυτο το θεμα απο τα ασχετα.

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
δεν μπόρεσα να κρατηθώ

Κάποιος με άγνοια λέγετε άμαθος
Κάποιος που νομίζει ότι ξέρει λέγετε ημιμαθής
Κάποιος που δεν θέλει να μάθει λέγετε επικίνδυνος
απο οσο ξερω μπηκα στο forum αυτο και σας ρωτησα....αρα ναι ειμαι ημιμαθης...
παντως οχι επικίνδυνος! θα μπω στο κοπο να σας γραψω μηπως καταλαβετε ποιοι ανικου σε αυτην την κατηγορία που οριζζετε εσεις επικίνδυνοι!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Παντως στην ουσια της ερωτηση σου εχουν απαντησει πολλα μελη.
Απο και και περα μην ψαχνεσαι παραπανω αν δεν θες να ψαχτεις και να διευρυνεις τους οριζοντες σου σε σχεση με την κυνοφιλια.
Ολοιμας προσπαθουμε να βοηθησουμε μελη που εχουν κατα την γνωμη μας (ο καθενας με τα δικα του πιστευω) λαθος αντιληψη στο θεμα σκυλος .
Καποιοι εχουν ανοιχτα μυαλα και καποιοι αλλοι εχουν κλεισει το μαγαζι....

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
Αγαπητέ/ή alexpappasc,

Οπως έχεις (ή, ίσως, δεν έχεις) καταλάβει, συνεχίζω να γράφω, μόνο για το λόγο ότι, κάποια μέρα, το θέμα αυτό θα το διαβάσει κάποιο άλλο, καινούργιο μέλος ή/και κάποιος επισκέπτης...

1. Η απάντησή μου είναι "άκυρη"... Ok, να δούμε τι σημαίνει "άκυρος"...

Η πρώτη εκδοχή είναι, όπως θα ξέρεις, το αντίθετο του "έγκυρος"...
Μα εγώ δεν διεκδίκησα τις δάφνες του να είμαι "έγκυρος", ούτε κατά διάνοια... Το μόνο που ισχυρίζομαι είναι ότι είμαι "έμπειρος" και μόνο με αυτό το πρίσμα έγραψα...

Η δεύτερη εκδοχή του "άκυρος" είναι, όπως ακόμα κι εγώ ξέρω, ότι με παραπέπμπει στο ότι είσαι νεαρός... πολύ νεαρός... στην ηλικία (πάνω - κάτω) του δικού μου γιού... είναι από τις "λέξεις - κλειδιά" της ηλικίας...
Ο οποίος γιός μου είναι ακόμα πιο "άκυρος" από μένα, σε σχέση με το θέμα μας, δεδομένου ότι δεν κάνει κάν τον κόπο να μπει σε οποιοδήποτε forum σκύλου... και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ασχολείται κάν με το "σκύλο", παρά μόνο για να τον βγάλει βόλτα και να πουλήσει μούρη στην παρέα του, για το πόσο "τούμπανο" είναι...

2. Την απάντηση ήδη σου την έδωσε ο φίλος linosmp, που εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός και μας εξήγησε άριστα για την αναγκαιότητα να αγοράζουμε κοψοχρονιά τις "προβληματικές" φυλές...

Και λέει την αλήθεια: Οταν έχεις αγοράσει κάτι κοψοχρονιά, με τη νοοτροπία που ξεκάθαρα υπονοείται, μπορείς να το πετάξεις πιο εύκολα στα σκουπίδια... Οχι, όμως, το Rolex που λέγαμε... έστω και αν σταματήσει να δουλεύει... απλά, το Rolex θα το πας για επισκευή, δεν διανοείσαι να κάνεις αλλιώς...

3. Εφόσον, λοιπόν, είσαι τόσο νεαρός, πότε πρόλαβες και έχεις μεγαλώσει "πολλά αδέσποτα, καθώς και καθόροαιμα, όπως και σκύλο απο εκτροφείο"? Πότε πρόλαβαν και μεγάλωσαν και γέρασαν? Παράλληλα τα είχες? Ή πέθαινε το ένα μετά το άλλο?
Και, λόγω της μεγάλης αυτής εμπειρίας σου, αυτά που σου λέω ακούγονται (τουλάχιστον) χαζά... Σε παρακαλώ, λοιπόν, να με διαφωτίσεις...

Φυσικα και η απαντηση σας είναι ακυρη..και θα σας εξηγησω γιατι! Γιατι υποστηριζετε ότι τα κουταβια τα οποια δεν είναι από εκτροφειο «όλο και κάτι γίνεται (πίστεψέ με, προσπαθώ χρόνια να το εξηγήσω) και οι περισσότεροι (που έχουν γέννες της "πίσω αυλής" - Back Yard Breeders, που λέμε) τα πετάνε αμέσως στα σκουπίδια, πάρα πολύ συχνά» «Επίσης, όλο και κάτι γίνεται (και εδώ το ψάχνω επί χρόνια) και πάρα πολλοί τα πετάνε μόλις μεγαλώσουν λιγάκι...»
Να σου πω λοιπον ότι από την τελευταια γεννα ενός φιλου μου ειχε την χαρα να δωρισει 8 καθαροαιμα μποξερ! Με αποτελεσμα ολοκληρη η παρεα μου να εχει μποξερ και 2+χρονια μετα όλα να είναι υγιεστατα και πανευτυχισμενα!
Με ποσοστο 100% (8στα 8) λοιπον δεν υπαρχει ουτε 1% να περισεψει για να δικαιολογησω την απαντηση σου!
Και αυτό είναι απλα το τελευταιο παραδειγμα!
Σε αντιθετη περιπτωση ένα μεγαλω ποσοστο από αγωρασμενα κουταβια (επειδη πανε συνηθως δωσω σε παιδια, εγγονια,γκομενες κτλ) καταληγουν όπως ακριβως περιεγραψες!
«Κάποιος που νομίζει ότι ξέρει λέγετε ημιμαθής» όπως προανεφερε καποιος..
2. να σου κανω μια ερωτηση επειδη εχεις και παιδι και σκυλο! Αν αρωστησει ένα από τα δυο θα το παιταξεις στο δρομο?
Ε? απαντησε μου?
Γιατι εγω ξερω ότι όταν απόκτας έναν σκυλο είναι σαν να φερνεις στο κοσμο ένα παιδι..εχεις κάθε ευθηνη για αυτό και το αγαπας όπως και έναν ανθρωπο!
Αν λοιπον το παιδι σου που δεν το εχεις αγωρασει φανταζομαι από εκτροφειο..αρρωστησει..θα το παιταξεις στο δρομο ? η στα σκουπιδια? Κατι από τα δυο προφανως αφου αυτή είναι η καθετη-σωστη και απολυτη αποψη σου!
Θα εκανα τα παντα λοιπον σε πληροφορω για να κρατησω το κουταβι μου εν ζωη εάν παθεναι το οτιδηποτε! Ειτε ηταν εκτροφειου ειτε ηταν του δρομου(αδεσποτο)!

3. επειδή ο γιος σου δεν ασχοληθηκε ποτε..δεν θα κανουν το ιδιο ολοι οι νεοι του κοσμου! Γιατι μπορει να εισαι και αυτης της αποψης (δε ξερω, υποθετικα).
Επειδη λοιπον μεγαλωσα και ζω στην επαρχια ειχα την ευχερεια να εχω πολύ μεγαλους εξωτερικους χωρους καθως και πολύ περισσοτερο ελευθερο χρονο από έναν ανθρωπου που ζει σε μια μεγαλουπολη.
Καταφερα να μεγαλωσω 2αδεσποτα κουταβια παραληλλα και να πεθανουν στην ηλικια των 10ετων περιπου..
Το σκυλι εκτροφειου λοιπον ρατσας Κούρτσχααρ και ειδος κυνηγοσκυλου ελπιζω να το ξερεις χρειαζοταν πολύ περισσοτερη ασκηση από κάθε άλλο σκυλο και επειδη ο πατερας μου σταματησε και το κυνιγη δεν γινοταν να ασκειτε τοσο πολύ οσο πρην ο σκυλος με αποτελεσμα να τον δωσω σε ιλικια 4 ετων σε συγγενη μου κυνιγο ώστε να είναι καλυτερα και ο σκυλος κυριος ασχετος του ότι τον εβλεπα μεχρι τα βαθεια του γεραμματα ..πεθανε στα 13χρονια…προσφατα..
Αυτην τη στιγμη επισης εκτος από το γαλλακι μου ταιζω και προσεχω άλλες 3 γατες η οποιες απλα ετυχε να βρεθουν στην αβλη μου και να γεννηση μια από αυτές..εκτοτε λαμβανουν τροφη και ιατρικη περιθαλψη από εμενα!

4.ναι οσο κι αν σου φαινετε παραλογο μπηκα εγω στο κοπο..εγω και μονον εγω! Γιατι ηξερα τη συμπεριφορα σας εδώ μεσα και γιατι ηξερα ότι δεν θα παρω απαντηση ! όπως και εγινε! (Και ως moderator μπες και δες εάν η ip μου επισκεπτοταν το forum σας πρην από την εγγραφη μου σε αυτό!)
Με αποτελεσμα ακομη και τωρα να ξοδευω τον πολυτιμο χρονο μου για να γραφω σχετικα με θεμα το οποιο εσεις επιλεξατε! Αρα εγω μπαινω στο κοπο ακομη και τωρα!
Εσεις συγνωμη σε ποιον κοπο μπηκατε Για εμενα?
Το ότι εσεις θελετε να γραφετε ακυρα σχετικα με αυτό που εγω ρωταω σας φταιω εγω?
Εάν εσεις πχ ρωτησετε καποια στιγμη για τους κρητηκους ιχνιλατες και εγω ενώ εχω γνωσεις σας λεω για την αρχαια ελλαδα και για την οικονομικη κριση ,,….θα μπω στο κοπο για εσας?
ΟΧΙ απλα θα κανω το κεφη μου!
Και αφου λοιπον δεν μου απαντησατε ποτε λοιπον δεν νομιζω και ότι χρειαζετε να σας ειμαι ευγνωμον για κατι ουτε να λετε ότι σας εβαλα και σε κοπο….
Τελος να σου υπενθημισω επειδη εχω δουλεψει ως mod εδώ και χρονια σε πολύ μεγαλυτερα και χαοτικα forum ότι ενας από τους γενικους κανονες είναι να προσεχουν ολοι τις off-topic απαντησεις! Επιβαλετε καποια παρατηρηση η και διαγραφη της απαντησης! Εσεις αντιθετα τους παροτρινατε και συνεχισατε και εσεις!
Τι άλλο να πω..οταν δεν ξερετε καν πραγματα για τα οποια ειστε αρμοδιος εδώ φανταζομαι σε αλλα θεματα..
Και εδώ καταλιγουμε στο ότι «Κάποιος που δεν θέλει να μάθει λέγετε επικίνδυνος» όπως ειπε καποιος πιο πρην…

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Και αφου λοιπον δεν μου απαντησατε ποτε λοιπον δεν νομιζω και ότι χρειαζετε
να σας ειμαι ευγνωμον για κατι ουτε να λετε ότι σας εβαλα και σε κοπο….
αναρτησεις # 2 #5,#10

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
απο οσο ξερω μπηκα στο forum αυτο και σας ρωτησα....αρα ναι ειμαι ημιμαθης...
παντως οχι επικίνδυνος! θα μπω στο κοπο να σας γραψω μηπως καταλαβετε ποιοι ανικου σε αυτην την κατηγορία που οριζζετε εσεις επικίνδυνοι!
Αρχικά να σου πω ότι αν και με τιμά που μου μιλάς στο πληθυντικό δεν είναι απαραίτητο.
Τώρα πάλι αν δεν είναι αυτό αλλά απευθύνεσαι σε όλους , θα σου πω πως το μήνυμα έχει συγγραφέα και δεν προέρχεται από κοινοπραξία .
Αυτό λοιπόν που έγραψα όπως θα πρόσεξες δεν έχει παράθεση σε κάποιον , ήταν απλά μια φράση που έχει ξαναειπωθεί και ο καθένας μας επιλέγει που θα ενταχτεί.
Θες να πάρεις από πετ σοπ ? θες να πάρεις από BYB ? θες να πάρεις από το δρόμο ή τέλος πάντων από όπου …….. , είναι καθαρά δικό σου θέμα .
Όταν όμως μιλάμε για κυνοφιλία , όταν μιλάμε για ιδεολογία και στάση ζωής σε ότι αφορά τα σκυλιά τότε καλέ μου φίλε δεν χωράει ούτε ο byb ουτε το pet shop , σίγουρα θα μου πεις << μα από έμενα θα φτιάξει η θα χαλάσει η ιδέα της κυνοφιλιας >> θα σου πω όχι μόνο από εσένα αλλά από εμάς .
Να θυμάσαι λοιπόν κάτι , οι μεγαλύτερες αλλαγές προς το καλύτερο έγιναν από κάτι περιέργους τύπους που εξέφραζαν την άποψη τους με κάπως απόλυτο τρόπο , ίσως και απότομο σε κάποιες των περιπτώσεων ,ιδεολόγους θαρρώ τους αποκαλούσαν , καμιά φορά έχω ακούσει να τους αποκαλούν και ρομαντικούς , όπως και να έχει ήταν και είναι άνθρωποι που έβλεπαν και πέρα από το <<σήμερα >>

Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
@alexpappasc Οσοί μπήκαν εδω σ'αυτο το θέμα και είπαν 2 πράγματα παράπανω ,έστω και αν δεν είχαν σχέση με την ερώτηση σου για την τροφή του σκύλου σου, το έκαναν για να σε βόηθησουν και έσενα άλλα και άλλα νέα μέλη ή και έπισκεπτες που μπόρει να διάβαζουν το θέμα, ότι είναι λάθος η απόκτηση σκύλου απο ίδιωτη.

Τι σημαίνει δεν έχω λεφτά για εκτρόφειο...; Εγώ είλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν θες τόσο πολύ ένα σκυλί της ράτσας που αγαπάς καθίσε και ένα και 2 και 3 χρόνια αν χρείαστει να μαζέψεις λεφτά για να το πάρεις και να σκεφτείς και σόβαρα αν είσαι έτοιμος για μια τετοια κίνηση. Δεν πας επιπόλεα και λες σκυλο θέλω τώρα!!!! και παίρνεις από όπου βρεις.
Εσύ το σκεφτηκες καθόλου; Τώρα που είσαι φοιτητής είναι όλα καλά αλλά μετά που θα χρείαστει να πάς για φαντάρος σκέφτηκες τι θα γίνει το σκυλί;
Πρόσθετω και το οτι είναι άλλο πράγμα να "μεγαλώσεις" 2 σκυλία οταν είσαι παίδι 8-10 χρόνων, ένοειτε άλλη και η ευθήνη που έχεις επισης, και άλλο να μεγάλωσεις ενα σκύλι όταν είσαι 20+.

Παραλείπω το οτι επίσεις το να εχεις ενα κουτάβι είναι μεγάλη ευθήνη και θα χρείαστει να μένεις πολλές ώρες στο σπίτι μαζί του, μέχρι να "μάθει", οπώτε ξεχνάς τα πολλά έξω για καφέδες κ.ο.κ γιάτι φαντάζομαι θα το γνωρίζεις.

linosmp

Active Member
28 Απριλίου 2011
35
1
χαχαχαχα.. δεν εχω καμια διαθεση να επιτεθω σε κανεναν.. δεν ειπα οτι αν δν βγει καλο το σκυλι το πεταμε.. τι ειναι παπουτσι?? ρωρα οποιον κτηνιατρο σχετικο με γαλλικα και 8α δεις τι θα σ πει.. ειναι η ποιο δυσκολη ρατσα.. με τα ποιο πολλα προβληματα.. εγψ προσωπικα το πληρωσα ακριβα το σκυλο μου απο εκτροφεα. απλα τελκια θεωρησα αρκετα τα λεφτα 1500-2000 ευρο στις μερεσ μας οταν αλλοι δεν εχουν να φανε. για να σοβαρευτουμε λιγο, που 8α κατακρινουμε την τσεπη του καθενος. και την επιλογη του ανθρωπου. εφοσον το αγορασε ειναι περιτα τα κακεντρεχη σχολια σας.. αφηστε τον να τν χαρει και αν εκανε λαθοσ θα το διαπιστωσει μονος του. ελεος. μαθαμε τωρα ολοι και μιλαμε. βαρεθηκα να μπαινω εδω μεσα και να βλεπω σε καθε νεο μελοσ να γινετε η ερωτηση "απο πηρεσ το κουταβι σοθ" και αν δεν απαντηση απο εκτροφεα να γεμιζει η οθονη απο κακια του καθε ανεγκεφαλου.. ελεοσσσσσ.. σεβαστητε την επιλογη του καθενοσ.. και να κοιτατε τν δικια σας επιλογη..

Nek

Active Member
18 Μαϊου 2011
33
0
Καλησπέρα alexpappasc,να σου ζήσει και σου ευχόμαστε να είναι γερό και τυχερό.Εμας είναι 3 μηνών και έχουμε ξεκινήσει την royal canin french bulldog,απλά να ξερεις ότι θα πρέπει να κανείς την αλλαγή της τροφής σταδιακά.(Θα δεις κιόλας πια τροφή του ταιριάζει)

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Οτι και να πεις το σαλιο σου θα χαλασεις φιλε μου...αν νομιζεις πως σε αυτο το φορουμ θα ρωτησεις κατι και θα παρεις απαντηση επι του θεματος εισαι γελασμενος...πρωτα θα σε κραξουνε που δεν πηρες απο εκτροφειο...ΚΑΝΟΝΑΣ!

(για καλο και για κακο πες τους πως το πηγες πισω γιατι σε πεισανε μπας κ σταματησουν να σου επιτιθοντε καθε φορα που θα ποσταρεις κατι...μιλαω εκ πειρας...)

"Ρωτα τον εκτροφεα σου" και εξυπναδες.... Θα χορτασεις απο τετοια οποτε μη πτοεισαι γιατι μεταξυ οοοολων αυτων υπαρχουν και ανθρωποι που ειναι γνωστες της φυλης και θα σε βοηθησουν απο οπου και αν εχεις παρει το κουταβι σου.

Εχω και εγω γαλλακι και σε συμβουλευω να διαβασεις θεματακια που εχουν ανοιχθει ηδη σχετικα με διατροφη ΒΑRF και διατροφη σε κουταβια. Προσωπικα βοηθηθηκα αρκετα.

Ταιζω τροφη Αkana και barf συνδυαστικα. Οτι χρειαστεις στειλε μου μηνυμα, θα χαρω να βοηθησω
.
Τα βλεπετε τα παραπανω γραφομενα μου? Ξεχαστε τα...ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που τα εχω γραψει εγω...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!:eek::eek::eek::eek:
Χαιρομαι ομως που μπηκα σε αυτο το φορουμ και εμαθα τοσα πραγματα! Ζουσα σε πραγματικο σκοταδι! Μαυρα μεσανυχτα!
Χαιρομαι που ασχοληθηκατε εστω και για να μου την πειτε (και λιγα μ ειπατε)!
Χαιρομαι που πλεον δε θα κανω το ιδιο λαθος, χαιρομαι που εχω ενημερωσει και τοσους αλλους...
Χαιρομαι γιατι ειμαι το ζωντανο παραδειγμα πως οι κοποι σας δεν πανε χαμενοι, οσες φορες κ αν τα εχετε γραψει , οσοι κ αν σας εχουνε γραψει κανονικα, να ξερετε πως ενα μικρο ποσοστο περνει τα χαμπαρια του! Το ψαχνει, μελεταει, ενημερωνεται και τελικα γινεται συμμαχος στον αγωνα κατα των ΒΥΒ και των pet shop!
Ζητω δημοσια συγγνωμη σε οποιον μιλησα ασχημα...:-k
Επεσα τυχαια σε αυτο το ποστ μου και ηθελα να ανοιξει η γη κ να με καταπιει!

Φιλικα
Starmillly Voom

GalikoBulldog97

New Member
14 Φεβρουαρίου 2012
1
0
Athens
καλησπερα...ειμαι καινουριος στην παρεα σας.....πριν λιγο καιρο αγορασα ενα γαλλακι αρσενικο 2 μιση μηνων....ομως εχω ενα μικρο προβληματακι και θα ηθελα αν μπορειτε ν με βοηθησετε...αυτο τ βλαμενο οπου παω ερχεται και μου δαγκωνει την φορμα μου αλλα και γενικοτεραα..του δινω τα παιχνιδακια του αλλα αυτο τιποτα...πως υα μπορουσα ν τ αντιμετοπισω??