Tοτε ποιος ο λόγος να ειρωνεύεστε και να κατακρίνετε την απόκτηση ενος σκύλου αν δεν ειναι απο εκτροφείο?
1) Οχι, σαφώς όχι! Τα σκυλάκια που δεν είναι από εκτροφείο δεν πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια...1) ...γιατι βέβαια τα σκυλάκια που δεν ειναι απο εκτροφείο πρεπει να τα πεταμε αμεσως στα σκουπιδια? ετσι δεν ειναι? ολα ειναι αχριστα και για πέταμα!
2) σωστά...θα παρω αυριο τη σκουπιδιαρα του δημου να μαζεψω ολα τα αδέσποτα και ολα οσα κατοικίδια ειναι σε σπιτια και δεν εχουν pedigree 5 γενεές πισω καθώς και απόδειξη αγοράς από εκτροφείο!...
Sofouli,Mην κρίνεις έτσι αβιαστα όποιον μπήκε στον κόπο να απαντήσει...
Οπως βλέπεις, δεν είμαι από εκείνους που θα σε ειρωνευτούν... Και δεν κατακρίνω εσένα, μιάς και δεν ήξερες...Tοτε ποιος ο λόγος να ειρωνεύεστε και να κατακρίνετε την απόκτηση ενος σκύλου αν δεν ειναι απο εκτροφείο?
Δηλαδή αυτοί που παίρνουν εκτροφικούς σκύλους γιατί δίνουν την πρέπουσα σημασία σε υγεία χαρακτήρα μορφολογία είναι μ......ες;;ειστε τραγικοι.. ελεος.. το παιδι σας ρωτησε για τι τροφη να παρει.. οχι να τον κρινετε γιατι το πηρε απο ιδιωτη.. δεν ειναι ολλοι μ......ς να δωσουν 1500 ευρο για μια ρατσα που ειναι ειναι τοσο προβληματικη..εχω και εγω γαλλικο φιλε μου.. μν ακουσ αυτους.. η κακια εδω μεσα παει και ερχετε.. αλλο ρωτησες και αλλο σου λενε.. anyway. εγω του βαζω ακανα και λεω να τν αλλαξω... ειναι πολυ καλη τροφη αλλα δεν χρειαζετε τοσο προτεινη.. τωρα αποφασιζεις.. τοσεσ τροφες υπαρχουν.. δες τι μπορεθσ να παρεις!!
Κράτησα μοναχά αυτό .ειστε τραγικοι.. ελεος.. δεν ειναι ολλοι μ......ς να δωσουν 1500 ευρο για μια ρατσα που ειναι ειναι τοσο προβληματικη..
Αγαπητέ/ή alexpappasc,1. πραγματικα η απαντηση σου στο 1 την θεωρω τοσο μα τοσο ακυρη! δηλαδη πραγματικα τι να πω?
2. που κολαει οτι σκυλοι αγωρασμενοι απο byb δεν ειναι καλο να αγωραζοντε γιατι θα βρεθουν στα σκουπιδια! δηλαδη αν εγω ειχα σκοπο μετα απο μερικο καιρο να πεταξω τον σκυλο μου θα αλλαζε κατι αν ηταν απο εκτοφειο? τιποτα φιλε γιατι εχω δει πολλους να παρατους τα σκυλια τους οπου βρουν!
3. απλα να σου αναφερω οτι εχω μεγαλωσει πολλα αδεσποτα,καθως και καθαροαιμα...οπως και σκυλο απο εκτροφειο....ολα αυτα που μου λες πραγματικα ακουγοντε τουλαχιστον χαζα...δεν μπορω να πω κατι αλλο...
4. ο μονοσ λογοσ που μπηκα στο κοπο να ρωτησω ηταν μονο και μονο επιδη τα γαλλικα μπουλντογκ ειναι πολυ δυσκολη φιλη...και εχω ακουσει παρα μα παρα πολλα περιστατικα...και ηθελα απλα να προστατεψω το μικρο...αυτα...
Κουραστηκα να μπενω σε ενα θεμα Α θεματος (εδω το θεμα ηταν περι τροφης να θυμηθουμε) και να διαβαζω τον καημο οποιου θελέι να εκφραστει..(εδω ο καημος ειναι περι Byb που ειναι οντως καημος που ποναει αλλα για αλλο τοπικ...οχι για οοοολα τα τοπικ πια!).4. Οχι, δεν μπήκες εσύ στον "κόπο" να ρωτήσεις, μιάς και ήθελες να κάνεις τη δουλειά σου...
Εμάς, τους υπόλοιπους, έβαλες στον κόπο να σου απαντήσουμε...
Και αφού σου απαντήσαμε, μας έδειξες την μεγάλη ευγνωμοσύνη σου!
απο οσο ξερω μπηκα στο forum αυτο και σας ρωτησα....αρα ναι ειμαι ημιμαθης...δεν μπόρεσα να κρατηθώ
Κάποιος με άγνοια λέγετε άμαθος
Κάποιος που νομίζει ότι ξέρει λέγετε ημιμαθής
Κάποιος που δεν θέλει να μάθει λέγετε επικίνδυνος
Φυσικα και η απαντηση σας είναι ακυρη..και θα σας εξηγησω γιατι! Γιατι υποστηριζετε ότι τα κουταβια τα οποια δεν είναι από εκτροφειο «όλο και κάτι γίνεται (πίστεψέ με, προσπαθώ χρόνια να το εξηγήσω) και οι περισσότεροι (που έχουν γέννες της "πίσω αυλής" - Back Yard Breeders, που λέμε) τα πετάνε αμέσως στα σκουπίδια, πάρα πολύ συχνά» «Επίσης, όλο και κάτι γίνεται (και εδώ το ψάχνω επί χρόνια) και πάρα πολλοί τα πετάνε μόλις μεγαλώσουν λιγάκι...»Αγαπητέ/ή alexpappasc,
Οπως έχεις (ή, ίσως, δεν έχεις) καταλάβει, συνεχίζω να γράφω, μόνο για το λόγο ότι, κάποια μέρα, το θέμα αυτό θα το διαβάσει κάποιο άλλο, καινούργιο μέλος ή/και κάποιος επισκέπτης...
1. Η απάντησή μου είναι "άκυρη"... Ok, να δούμε τι σημαίνει "άκυρος"...
Η πρώτη εκδοχή είναι, όπως θα ξέρεις, το αντίθετο του "έγκυρος"...
Μα εγώ δεν διεκδίκησα τις δάφνες του να είμαι "έγκυρος", ούτε κατά διάνοια... Το μόνο που ισχυρίζομαι είναι ότι είμαι "έμπειρος" και μόνο με αυτό το πρίσμα έγραψα...
Η δεύτερη εκδοχή του "άκυρος" είναι, όπως ακόμα κι εγώ ξέρω, ότι με παραπέπμπει στο ότι είσαι νεαρός... πολύ νεαρός... στην ηλικία (πάνω - κάτω) του δικού μου γιού... είναι από τις "λέξεις - κλειδιά" της ηλικίας...
Ο οποίος γιός μου είναι ακόμα πιο "άκυρος" από μένα, σε σχέση με το θέμα μας, δεδομένου ότι δεν κάνει κάν τον κόπο να μπει σε οποιοδήποτε forum σκύλου... και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ασχολείται κάν με το "σκύλο", παρά μόνο για να τον βγάλει βόλτα και να πουλήσει μούρη στην παρέα του, για το πόσο "τούμπανο" είναι...
2. Την απάντηση ήδη σου την έδωσε ο φίλος linosmp, που εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός και μας εξήγησε άριστα για την αναγκαιότητα να αγοράζουμε κοψοχρονιά τις "προβληματικές" φυλές...
Και λέει την αλήθεια: Οταν έχεις αγοράσει κάτι κοψοχρονιά, με τη νοοτροπία που ξεκάθαρα υπονοείται, μπορείς να το πετάξεις πιο εύκολα στα σκουπίδια... Οχι, όμως, το Rolex που λέγαμε... έστω και αν σταματήσει να δουλεύει... απλά, το Rolex θα το πας για επισκευή, δεν διανοείσαι να κάνεις αλλιώς...
3. Εφόσον, λοιπόν, είσαι τόσο νεαρός, πότε πρόλαβες και έχεις μεγαλώσει "πολλά αδέσποτα, καθώς και καθόροαιμα, όπως και σκύλο απο εκτροφείο"? Πότε πρόλαβαν και μεγάλωσαν και γέρασαν? Παράλληλα τα είχες? Ή πέθαινε το ένα μετά το άλλο?
Και, λόγω της μεγάλης αυτής εμπειρίας σου, αυτά που σου λέω ακούγονται (τουλάχιστον) χαζά... Σε παρακαλώ, λοιπόν, να με διαφωτίσεις...
4. Οχι, δεν μπήκες εσύ στον "κόπο" να ρωτήσεις, μιάς και ήθελες να κάνεις τη δουλειά σου...
Εμάς, τους υπόλοιπους, έβαλες στον κόπο να σου απαντήσουμε...
Και αφού σου απαντήσαμε, μας έδειξες την μεγάλη ευγνωμοσύνη σου!
αναρτησεις # 2 #5,#10Και αφου λοιπον δεν μου απαντησατε ποτε λοιπον δεν νομιζω και ότι χρειαζετε
να σας ειμαι ευγνωμον για κατι ουτε να λετε ότι σας εβαλα και σε κοπο….
Αρχικά να σου πω ότι αν και με τιμά που μου μιλάς στο πληθυντικό δεν είναι απαραίτητο.απο οσο ξερω μπηκα στο forum αυτο και σας ρωτησα....αρα ναι ειμαι ημιμαθης...
παντως οχι επικίνδυνος! θα μπω στο κοπο να σας γραψω μηπως καταλαβετε ποιοι ανικου σε αυτην την κατηγορία που οριζζετε εσεις επικίνδυνοι!
Τα βλεπετε τα παραπανω γραφομενα μου? Ξεχαστε τα...ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που τα εχω γραψει εγω...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!Οτι και να πεις το σαλιο σου θα χαλασεις φιλε μου...αν νομιζεις πως σε αυτο το φορουμ θα ρωτησεις κατι και θα παρεις απαντηση επι του θεματος εισαι γελασμενος...πρωτα θα σε κραξουνε που δεν πηρες απο εκτροφειο...ΚΑΝΟΝΑΣ!
(για καλο και για κακο πες τους πως το πηγες πισω γιατι σε πεισανε μπας κ σταματησουν να σου επιτιθοντε καθε φορα που θα ποσταρεις κατι...μιλαω εκ πειρας...)
"Ρωτα τον εκτροφεα σου" και εξυπναδες.... Θα χορτασεις απο τετοια οποτε μη πτοεισαι γιατι μεταξυ οοοολων αυτων υπαρχουν και ανθρωποι που ειναι γνωστες της φυλης και θα σε βοηθησουν απο οπου και αν εχεις παρει το κουταβι σου.
Εχω και εγω γαλλακι και σε συμβουλευω να διαβασεις θεματακια που εχουν ανοιχθει ηδη σχετικα με διατροφη ΒΑRF και διατροφη σε κουταβια. Προσωπικα βοηθηθηκα αρκετα.
Ταιζω τροφη Αkana και barf συνδυαστικα. Οτι χρειαστεις στειλε μου μηνυμα, θα χαρω να βοηθησω.