Κουταβάκι γαλλικό bulldog.τι να προσέξω στην αρχή?

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
Καλησπέρα σε όλους..
Σήμερα επιτέλους έγινα και εγώ κάτοχος ενός γαλλικού bulldog..
Δεν το αγόρασα φυσικά από petshop αλλα το πήρα από ιδιώτη..όπου οι γονείς του είχαν pedigree..
Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα..απλά θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη από εσάς..
είναι θηλυκό δυο μιση μηνών..τι τροφή να του δώσω? σε τι ποσότητες? και ποίες εταιρίες είναι καλύτερες?
και αυτά μέχρι ποια ηλικία....
τι άλλο χρειάζεται να προσέχω τουλάχιστον τώρα που είναι μικρή?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες!

Για την τροφή επέλεξε οποιαδήποτε καλή σου γεμίζει το μάτι, έχουμε πολλά θέματα στο forum για τις τροφές.
Η ποσότητα πάει ανάλογα το βάρος και την ηλικία,
όλες οι τροφές έχουν πάνω πινακάκι με την δοσολογία.

Δεν έκανες καλή επιλογή δυστυχώς.
Το κουτάβι έχει pedigree?
Το βασικότερο όλων είναι η υγεία του σκύλου ειδικά σε φυλές όπως τα γαλλάκια.
Γι αυτό και απευθυνόμαστε σε εκτροφείς για την αγορά καθαρόαιμου σκύλου,και όχι σε ιδιώτες.
Ελπίζω ο ιδιώτης να έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στους γεννήτορες,
αν και το θεωρώ χλωμο.

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
Καλώς ήρθες!

Για την τροφή επέλεξε οποιαδήποτε καλή σου γεμίζει το μάτι, έχουμε πολλά θέματα στο forum για τις τροφές.
Η ποσότητα πάει ανάλογα το βάρος και την ηλικία,
όλες οι τροφές έχουν πάνω πινακάκι με την δοσολογία.

Δεν έκανες καλή επιλογή δυστυχώς.
Το κουτάβι έχει pedigree?
Το βασικότερο όλων είναι η υγεία του σκύλου ειδικά σε φυλές όπως τα γαλλάκια.
Γι αυτό και απευθυνόμαστε σε εκτροφείς για την αγορά καθαρόαιμου σκύλου,και όχι σε ιδιώτες.
Ελπίζω ο ιδιώτης να έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στους γεννήτορες,
αν και το θεωρώ χλωμο.
το κουταβι δεν εχει pedigree..ξερω οτι θα ηταν καλο να παρω απο εκτροφείο..αλλα δεν υπήρχαν τοσα χρηματα για αυτο..
η υγεια του σκυλου ειναι πολυ καλη καθώς χθες ημουν στον κτηνίατρο και ελέγξαμε τα παντα..

ψαχνω θεματα στο forum για τις τροφες αλλα δεν βρισκω κατι σχετικο με πινακακι κιολας που λετε...μπορειτε μηπως να με βοηθήσετε λιγο?

cgri1976

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους..
τι τροφή να του δώσω? σε τι ποσότητες? και ποίες εταιρίες είναι καλύτερες?
και αυτά μέχρι ποια ηλικία....
τι άλλο χρειάζεται να προσέχω τουλάχιστον τώρα που είναι μικρή?
καλημερα και καλως ηρθες εσυ και το γαλλακι σου...
θα πρεπει να ρωτησεις απο εκει που το πηρες ποια τροφη εδινε στα κουταβια. Το λογικο ειναι οτι μετα την περιοδο που τα κουταβακια θυλαζουν, περνανε απο το γαλα σε ξηρα τροφη. αυτο θα πρεπει να ρωτησεις. ποια τροφη εδεινε. εκτος βεβαια αν το πηρες νωρις και την μεταβαση απο το το γαλα σε ξηρα την κανεις εσυ. Σε αυτη την περιπτωση, θα σου απαντησουν ατομα του φορουμ που ειναι ιδιοκτητες γαλλικων...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
το κουταβι δεν εχει pedigree..ξερω οτι θα ηταν καλο να παρω απο εκτροφείο..αλλα δεν υπήρχαν τοσα χρηματα για αυτο..
η υγεια του σκυλου ειναι πολυ καλη καθώς χθες ημουν στον κτηνίατρο και ελέγξαμε τα παντα..

ψαχνω θεματα στο forum για τις τροφες αλλα δεν βρισκω κατι σχετικο με πινακακι κιολας που λετε...μπορειτε μηπως να με βοηθήσετε λιγο?
Όχι δεν με κατάλαβες ;)
Το πινακάκι είναι πάνω στην τροφή που θα αγοράσεις.
Στο φόρουμ μπορείς να βρεις πληροφορίες και γνώμες για τις τροφές που κυκλοφορούν, ούτως ώστε να επιλέξεις.

Όσο για την υγεία του κουταβίου στο εύχομαι.
Σου εφιστώ όμως την προσοχή, διότι τα προβλήματα υγείας τα κληρονομικά στα οποία αναφερόμαστε, δεν είναι προβλήματα που θα διαπιστώσει ο κτηνίατρος με μια εξέταση σε ένα κουτάβι 2-3 μηνών.
Θα φανούν στην πορεία.
Γι αυτό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο, γιατι όπως λέμε "τα γονίδια πληρώνεις".

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας......οσο για τον εκτροφέα επρεπε πολύ απλα και μονοι σας να καταλαβαίνετε οτι δεν έχουν ολοι 1500ευρω (πανω κατω) για να διαθέσουν για σκυλακι....
ειναι πολυ απλο και κατανοητό πιστεύω..ιδιος οταν εισαι και φοιτητής..

το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι οταν παει να τον παρει ο υπνος ..τρεμει καθως ανασαινει...οταν κοιμηθει ομως ανασαινει κανονικα....

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Συνεχισε την τροφη που εδινε ο byb του πριν το παρεις .Αλλιως επελεξε εσυ μια τροφη super premium puppy για μικροσωμες φυλες .Απο και και περα θα δεις και τι ταιριαζει στον συγκεκριμενο σκυλο.
Να ειναι παντα υγιης και τυχερος.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας......οσο για τον εκτροφέα επρεπε πολύ απλα και μονοι σας να καταλαβαίνετε οτι δεν έχουν ολοι 1500ευρω (πανω κατω) για να διαθέσουν για σκυλακι....
ειναι πολυ απλο και κατανοητό πιστεύω..ιδιος οταν εισαι και φοιτητής..
Ενώ αν πάθει κάτι (πολύ πιθανό για γαλλάκι από ανεύθυνη γέννα) θα δώσεις λιγότερα νομίζεις?

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
οχι, αλλα προς το παρόν βλέπουμε....
τι αλλο να σας πω....?
Οτι και να πεις το σαλιο σου θα χαλασεις φιλε μου...αν νομιζεις πως σε αυτο το φορουμ θα ρωτησεις κατι και θα παρεις απαντηση επι του θεματος εισαι γελασμενος...πρωτα θα σε κραξουνε που δεν πηρες απο εκτροφειο...ΚΑΝΟΝΑΣ!

(για καλο και για κακο πες τους πως το πηγες πισω γιατι σε πεισανε μπας κ σταματησουν να σου επιτιθοντε καθε φορα που θα ποσταρεις κατι...μιλαω εκ πειρας...)

"Ρωτα τον εκτροφεα σου" και εξυπναδες.... Θα χορτασεις απο τετοια οποτε μη πτοεισαι γιατι μεταξυ οοοολων αυτων υπαρχουν και ανθρωποι που ειναι γνωστες της φυλης και θα σε βοηθησουν απο οπου και αν εχεις παρει το κουταβι σου.

Εχω και εγω γαλλακι και σε συμβουλευω να διαβασεις θεματακια που εχουν ανοιχθει ηδη σχετικα με διατροφη ΒΑRF και διατροφη σε κουταβια. Προσωπικα βοηθηθηκα αρκετα.
Ταιζω τροφη Αkana και barf συνδυαστικα. Οτι χρειαστεις στειλε μου μηνυμα, θα χαρω να βοηθησω.

• Like
Reactions: elizabeth dominguez

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Οτι και να πεις το σαλιο σου θα χαλασεις φιλε μου...αν νομιζεις πως σε αυτο
το φορουμ θα ρωτησεις κατι και θα παρεις απαντηση επι του θεματος εισαι
γελασμενος...πρωτα θα σε κραξουνε που δεν πηρες απο εκτροφειο...ΚΑΝΟΝΑΣ!
Επομενως αυτα που σε βοηθησαν εσενα, τα εγραψαν αυτοι που κατακρινεις.
Ολα τα αλλα ειναι ασχολιαστα!:cool:

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Επομενως αυτα που σε βοηθησαν εσενα, τα εγραψαν αυτοι που κατακρινεις.
Ολα τα αλλα ειναι ασχολιαστα!:cool:
Σκεφτηκα να μη σου απαντησω γιατι ειμαστε εισαι εκτως θεματος...βλεπεις τι ρωτησε το παιδι? περιορισου σε σχολια επι του θεματος που θα τον βοηθησουν και μη κριτικαρεις εμενα...(και εγω εσενα)
Και ναι οσο και χρησιμα πραγματα και συμβουλες να εχω παρει απο το φορουμ αυτο δε θα αποτρεψει απο το να με ενοχλει να την πεφτετε σε καθε νεο ιδιοκτητη σκυλου για τα ιδια κ τα ιδια ακομα κ οταν ρωταει κατι ασχετο.
Σε παρακαλω να συνεχισουμε αυτη τη συζητηση σε pm αν εχεις σκοπο.

Αλεξ τελικα σε τι τροφη κατεληξες?

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
να τη χερεσαι τη μπολντοκινα σου

αν θες βαλε καμια φωτο -ενδιαφερομαι να παρω να το κανω δωρο σε μια φιλη μου

η οποια ειχε ενα αλλα πεθανε απο γερατια και τωρα τις λυπει πολυ

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
Σκεφτηκα να μη σου απαντησω γιατι ειμαστε εισαι εκτως θεματος...βλεπεις τι ρωτησε το παιδι? περιορισου σε σχολια επι του θεματος που θα τον βοηθησουν και μη κριτικαρεις εμενα...(και εγω εσενα)
Και ναι οσο και χρησιμα πραγματα και συμβουλες να εχω παρει απο το φορουμ αυτο δε θα αποτρεψει απο το να με ενοχλει να την πεφτετε σε καθε νεο ιδιοκτητη σκυλου για τα ιδια κ τα ιδια ακομα κ οταν ρωταει κατι ασχετο.
Σε παρακαλω να συνεχισουμε αυτη τη συζητηση σε pm αν εχεις σκοπο.

Αλεξ τελικα σε τι τροφη κατεληξες?
σε ευχαριστω για την κατανόηση....αν και βλέπω αρκετο καιρο αυτο το forum και ξερω την κατασταση δεν περιμενα τετοια αντιμετώπιση με τη μία!
βλεπεις και απο κατω συνεχίζετε η παρωδία!
γιατι βέβαια τα σκυλάκια που δεν ειναι απο εκτροφείο πρεπει να τα πεταμε αμεσως στα σκουπιδια? ετσι δεν ειναι? ολα ειναι αχριστα και για πέταμα!
σωστά...θα παρω αυριο τη σκουπιδιαρα του δημου να μαζεψω ολα τα αδέσποτα και ολα οσα κατοικίδια ειναι σε σπιτια και δεν εχουν pedigree 5 γενεές πισω καθώς και απόδειξη αγοράς από εκτροφείο!

τελικα ρώτησα εναν καλο γνωστό μου (εκτροφέα! ναι εκτροφέα σας λέω!) και κατέληξα στην purina proplan αρνί και ρύζι... περα απο αυτην βεβαια μου εχουν προτείνει αρκετοί και της eukanuba,της royal canin και της acana.....λέω μολις περάσει τους 5 μήνες σιγα σιγα να αποφασίσω...καθώς μετέπητα ξερω πως πρεπει να κοπει η puppy τροφή της////

alexpappasc

Member
12 Οκτωβρίου 2011
21
0
σαυτη που του ειπε ο εκτροφεας του
αν γραψεις μια φορα την απάντηση σου αρκει! δεν χρειαζόταν και δεύτερή! απλά απο τη λύσσα σου να γραψεις ξανα για να με κράξεις που δεν πήρα τον σκυλο απο εκτροφείο..επαναλαμβάνεσαι χωρις λογο και αιτία

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
σε ευχαριστω για την κατανόηση....αν και βλέπω αρκετο καιρο αυτο το forum και ξερω την κατασταση δεν περιμενα τετοια αντιμετώπιση με τη μία!
βλεπεις και απο κατω συνεχίζετε η παρωδία!
γιατι βέβαια τα σκυλάκια που δεν ειναι απο εκτροφείο πρεπει να τα πεταμε αμεσως στα σκουπιδια? ετσι δεν ειναι? ολα ειναι αχριστα και για πέταμα!
σωστά...θα παρω αυριο τη σκουπιδιαρα του δημου να μαζεψω ολα τα αδέσποτα και ολα οσα κατοικίδια ειναι σε σπιτια και δεν εχουν pedigree 5 γενεές πισω καθώς και απόδειξη αγοράς από εκτροφείο!

τελικα ρώτησα εναν καλο γνωστό μου (εκτροφέα! ναι εκτροφέα σας λέω!) και κατέληξα στην purina proplan αρνί και ρύζι... περα απο αυτην βεβαια μου εχουν προτείνει αρκετοί και της eukanuba,της royal canin και της acana.....λέω μολις περάσει τους 5 μήνες σιγα σιγα να αποφασίσω...καθώς μετέπητα ξερω πως πρεπει να κοπει η puppy τροφή της////
Mην κρίνεις έτσι αβιαστα όποιον μπήκε στον κόπο να απαντήσει.
Περιηγήσου λίγο στο φόρουμ, και θα δεις πως όλα αυτά που έγραψες απλά...δεν ισχύουν.
Ουδέποτε διατύπωσε κανείς την άποψη που περιγράφεις.