Κουτάβι που τρώει κότες...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
εφόσον τις τρώει δεν νομίζω οτι εξοικειώνεται πλέον μαζί τους! η καλύτερη λύση για μια αρμονική συμβίωση είναι απλά να μην έρχονται σε επαφή... αν τις έβλεπε σαν παιχνίδι τότε ναι, θα μπορούσε να κάνει κατι! αλλά με την τροφή δεν παίζεις!!!!!

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
Παιδιά όταν ξύπνησαν οι γονείς μου ένα πρωι και βρήκαν την μια κοτα τέζα, και το σκυλι πάνω στην άλλη να την τρώει...
το μάλωσαν , το έδεσαν ( δεν το είχαν ξανακάνει )...
και την επόμενη το ελευθέρωσαν...είχε μείνει μόνο μία...
την έφαγε και αυτή μετά απο λίγο καιρό...
αυτό μου δείχνει ότι η συνήθεια αυτή προέρχεται από μια εσωτερική του ανάγκη να το κάνει...
δεν είναι παιχνίδι...

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Καλυτερα να περιφραξεις τις κοτες αλλιως δεν θα αφησει ουτε μια..
Ειχα και εγω παλιοτερα ΓΠ που εκανε το ιδιο σε κοτες, περιστερια, ποντικια, δεκαοχτουρες, κορακια, ακριδες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις...
Ειναι αρχεγονο και ισχυρο ενστικτο αυτο και δεν ξερω πως το διαχειριζεσαι...εμεις παντως απομονωσαμε τις κοτες σε μια γωνια του κηπου και οτι αλλο πετουμενο η μη εμπαινε μεσα ηταν υποψηφιο γευμα, αν το προλαβαινε...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ο φιλος μας ο γκουρου εκπαιδευτης θα προτεινε χρηση ηλεκτρικου κολαρου...

Υπάρχουν παρομοιες "φυλες" κουταβι που τρωει παπουτσια, κουταβι που λερωνει παντου, κουταβι που κανει πραγματα απο μονο του...

Λυσεις υπαρχουν, ειστε σε θεση να τις εφαρμοσετε?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
απο την στιγμη που εχει φαει ουτε κολλαρο εχει αποτελεσμα...
οποια βελτιωση ειναι παροδικη κι αναστρεψιμη...

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
η μονη εμπειρία που έχω από φαγώματα είναι για τα θηράματα,τα οποια ο σκύλος αντί να τα "απορταρι" τα μασούσε,
δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω με αυτό το post,αλλα αυτό τους το κόβουν,η βάζοντας μπαρούτι στο θήραμα το οποιο ήταν πικρό και έτσι δεν το μασούσε,η κατεψυγμένο το οποιο είναι πολύ σκληρό και δεν μπορούσε να το μασήση.και σκεφτόμουν να έκανες ένα από τα 2,κάποιος πιο πάνω είπε για χρήση ηλεκτρικού κολάρου και ναι είναι και αυτό μια λύση,το σκυλί είναι πολύ μικρό ωμος για τόσο ακραία εκπαίδευση!! του κολάρου εννοώ

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Οταν ημουν πολυ μικροτερος ειχαμε μια θηλυκια κναδεζικο λυκοσκυλο με χασκι αγορασμενη 30 χιλιαδες δρχ (νομιζω) απο ενα μικρο πετ σοπ.Τοσα ξεραμε τοτε!!Το σκυλι εμενε στην αυλη μας.Ηταν τοσο ηρεμο σε βαθμο αηδιας.Οποιος και να ερχοτανε τον καλοσοριζε!Ομως ειχε μανια με τις κοτες και τις "κοπανες".Ηταν τοσο ανεξαρτητη που μου θυμιζε γατα.Σκαρφαλωνε τις μαντρες και εφευγε.Και μετα...κυνηγητο!!Στην ιδια αυλη ειχαμε ενα κοτετσι (πριφραγμενο).Η σκυλα επαιρνε το φαγητο της το αφηνε διπλα στο συρματοπλεγμα του κοτετσιου προκειμενου οι κοτες να βγαλουν τα κεφαλια τους απο τις τρυπες και να φανε.Τις βουταγε απο το λαιμο και τις εβγαζε εξω.Κι ομως οι κοτες χωρουσαν ολοκληρες απο την τρυπα του συρματοπλεγματος!!Αλλες φορες πηδαγε στο κοτετσι και τις ετρωγε κατευθειαν.Παντα σκοτωνε.Aλλες φορες ετρωγε και αλλες οχι.Μια φορα την κοπανησε απο το σπιτι ενω (προφανως) ηταν σε οιστρο και μας ηρθε εγκυος το κοριτσι.Ευτυχως εκανε μονο 3 κουταβια απο τα οποια δοσαμε τα δυο 1,5 μηνων και το αλλο αρκετα αργοτερα γιατι δεν βρισκαμε ιδιωκτητη.Οταν το κουταβι εγινε 6 περιπου μηνων αρχισε και αυτο να τρωει κοτες, με την διαφορα οτι ηταν ζωντανες.Τελικα σταματησαμε να εχουμε κοτετσι, η σκυλα στειρωθηκε και το κουταβι υιοθετηθηκε.Αργοτερα μετακομισαμε.Καποια μερα η σκυλα μας την κοπανησε απο το νεο σπιτι και βρηκε ενα κοτετσι (2 - χλμ απο το σπιτι) απο το οποιο σκοτωσε μερικες.Το τραγικο ηταν οτι ορισεμνες τις εφερνε σπιτι.Βαλαμε συρματοπλεγματα για να μην ξανα φυγει απο το σπιτι αλλα ματαια...ξανα εφυγε...Για αυτην ηταν φυσιολογικο.Τελικα την δεσαμε.Πεθανε απο γεραματα.

Για εμενα ηταν ενα σκυλι με αγρια ενστικτα και τελειως ανεξαρτητο που παραδοξως δεν εκανε κακο στους ανθρωπους.Σε χαδια δεν ανταποκρινονταν ουτε σε παιχνιδια.Οι ευθυνες βεβαια καταλογιζονται σε ολους μας.
Πιστευω πως δυσκολα ενα τετοιο σκυλι που για τον α ή β λογο συμπεριφερεται ετσι μπορουμε να το τιθασευσουμε.Απο την αλλη ομως για αυτο υπαρχουν και οι επαγγελματιες.

Last edited:

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Απο αυτο το θεμα καταλαβα ενα πραγμα.. οτι ο καθενας ξερει να ποναει μονο οτι του ανηκει... και οτι η συμπονια τελικα ειναι κατι σχετικο .
ηθελα να ξερα ποιος επιστημονας σας ειπε οτι οι κοτες ειναι μια χαρα σε ενα κοτετσι... επειδη ετσι τις εχουν καποιοι στα χωρια η σε μεγαλες εγκαταστασεις? μα ετσι δεμενους εχουν καποιοι και τους σκυλους.. μια χαρα ειναι τοτε .

μια χαρα τωρα μπορει ενας που εχει κοτα σαν κατοικιδιο να ερθει να σας κραξει κατα τον τροπο που καποιοι κραζουν οποιον εχει σκυλο μονημα δεμενο...

κανενα μα κανενα πλασμα δεν μπορει να ειναι κλεισμενο σε 10 τετραγωνικα χωρο μονημα ειδικα αν ειναι προς καταναλωση
ποσο μαλλον ενα κοπαδι πτηνων

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Ο ρολος της κοτας ειναι και θα πρεπει να ειναι κρικος της τροφικης και οικολογικης αλυσιδας.Εισαι υπερ της αλανιαρας κοτας :p ;Αν ηταν ελευθερες δεν προκειται να επιβιωναν.Μου θυμιζεις αυτους τους χορτοφαγους, που δεν τρωνε κρεας γιατι λυπουνται τα ζωντανα.Πραγματικα δεν θελω να συζητησω μαζι σου και δεν θα συνεχισω.Κρατα την αποψη, κουλταρα σου για παρτη σου και μην εισαι φανατικος και απολυτος για κατι ακραιο.
Τα σκυλια δεν ειναι αμεσος κρικος της τροφικης αλυσιδας και σχετικα μικρο οικολογικο ρολο εχουν.Ο ρολος τους ειναι κυριως συναισθηματικος και συμφωνω σε ενα βαθμο οτι ειναι λαθος να τα δενουμε.
Φιλοζοοι ναι, αλλα και λογικοι συγχρονως.Διχως την λογικη ολα ειναι εγκλιματικα.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
-Καλα αφου δεν θες να συζητησεις γιατι απαντας? για να κανεις εντυπωση το ειπες...? (οκ εισαι εντυπωσιακος :p)
-απορω πως καταλαβες οτι ειμαι χορτοφαγος παντως και που το ειπα εγω αυτο
-σημερα ανακαλυψα και το φανατισμο μου :D:D:D τι μαθαινει κανεις

-και μια σημειωση: καθε εμβιο ον ειναι κρικος της τροφικης αλυσιδας.
Μια και ακομα και οι ξηρες τροφες εχουν κρεας μεσα και τα σκυλια μια χαρα κρικοι βασικοτατοι ειναι... απλα το μαμ τους ειναι σε σακουλα και οχι στον κηπο της γιαγιας
ασε που και ο ανθρωπος στην καταναλωση κρεατος μικρη συμετοχη επρεπε να εχει... οποτε δεν εχει και πολυ μεγαλη διαφορα.. μια και
εμεις θελουμε λιγοτερη πρωτεινη απο οτι οι σκυλοι... πολυ λιγοτερη καταλωση κρεατος κατα ατομο και αναλογια βαρους.

και επισεις
Αν ηταν ελευθερες δεν προκειται να επιβιωναν (ολες)
οπως και τα σκυλια αφεθουν ελευθερα δεν θα επιβιωναν επισεις (ολα)

Προφανως και εσυ μπορεις να κρατησεις την κουλτουρα σου :D ειδικα περι τροφικης αλυσιδας ..

και για να ξερεις και οι κοτες στρεσαρονται και το κρεας δεν ειναι το βελτιστο οταν ειναι σε 5 τετραγωνικα χωρου

Ουτε εγω συνεχιζω Loooooool :D:D:D

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Να ναι καλα οι παππουδες μου και το χωριο.
Εχω φαει αλανιαρα κοτα, εχω φαει κοτα κλεισμενη σε κοτετσι και εχω φαει και κοτα απο super market.

H αλανιαρα εχει σκληρο και πολυ πιο σκουρο κρεας ειδικα στα μπουτια. Και εχει λιπος στα σωστα σημεια οσο "γυμνασμενη" και αν ειναι.
Η καλοζωισμενη κοτα στο κοτετσι του παππου που τρωει ωραιοτατο καλαμποκι και μονο εχει μια χαρα σχετικα μαλακο κρεας και ελαφρως σκουρο στα μπουτια. Επισης εχει και πολυ λιπος.
Η κοτα super market επειδη ακριβως ειναι μαζικη παραγωγης εχει μαλακο κρεας και ειναι παντου ασπρο με ελαχιστο αν οχι καθολου λιπος.

Μην ξεχναμε οτι σε ενα κοτετσι βαζουμε τον αντιστοιχο αριθμο κοτων και δεν ειναι η μια πανω στην αλλη. Σε αντιθεση με τις παραγωγικες μοναδες που τα κοτοπουλα ειναι σαν σαρδελες.
Επισης στο κοτετσι ή η αλανιατα η κοτα κανει ενα πληρη κυκλο ζωης με φυσιολογικες συνθηκες και δεν φτανει στην σφαγη μεσα σε 1 μηνα.

Η κοτα στρεσσαρεται και απο αλλα πραγματα περα απο την περιφραξη. Πχ οι αλανιαρες στρεσσαρονται απο τα αμαξια και απο τα πιτσιρικια που παιζοντας τα κυνηγανε.
Η βελτιστη ποιοτητα κρεατος εχει να κανει και με την τροφη και οχι μονο με τον περιορισμο τους.

Νομιζω οτι ξεφυγαμε ομως απο το θεμα της συζητησης....

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97