Κουτάβι που τρώει κότες...

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
:(
Πρόσφατα (2 μήνες πριν ) υιοθετήσαμε άλλο ένα κουταβάκι (άγνωστης ράτσας )...
Το σκυλί είναι στο εξοχικό μου μαζί με τους γονείς μου και άλλο ένα σκυλί.

είχαμε μέσα στο χωράφι και 3 κότες :rolleyes: να περιφέρονται...
Την δεύτερη μέρα που πήγε ( ήταν 2-3 μηνών )έφαγε τις 2.
Τις είχε αρπάξει απο πίσω και τις έτρωγε από την ουρά... Την μια την βρήκαν οι γονείς φαγωμένη..εως πολύ βαθεία.. και την άλλη την έτρωγε ζωντανή εκείνη την ώρα... :mad:
Παρόλο που είναι κούταβος είναι μεγαλόσωμος ...

Τελικά έφαγε και την τρίτη πριν λίγες μέρες...
παρόλο που τον μάλωσαν , τον απομόνωσαν ,τον έδεσαν...

Τι ράτσα μπορεί να είναι αυτό το σκυλί...?
Τι μπορούμε να κάνουμε για μην ξανα έχουμε αντίστοιχα περιστατικά?
Δεν είναι περίεργο που τόσο μικρό, αν και καλά ταισμένο επιτίθεται , όχι για να σκοτώσει αλλά για να φάει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Δεν μας βάζεις καμμιά φωτό;
Είστε σίγουροι ότι είναι σκυλάκι; :rolleyes::D

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν υπαρχουν λιγα τετοια περιστατικα... Δεν φταιει η ρατσα πιστευω. Καθε φορα που ειμαι στο χωριο μου ακουω περιστατικα και βλεπω ακομα και καυγαδες μεταξυ γειτονων οτι ο σκυλος του ενος εφαγε την κοτα η το κατσικακι του αλλου. Μπορει να ειναι κυνηγοσκυλο, επομενως ειναι λογικο να κυνηγαει τις κοτες.
Το καλυτερο θα ηταν αντι να δεσετε το σκυλι, να περιορισετε τις κοτες σε ενα κοτετσι. Ετσι δεν θα εχετε στο μελλον παρομοια περιστατικα. Το σκυλι χρειαζεται το χωρο του, θελει να παιζει, να τρεχει και να εκτονωνεται. Ειναι ακομα πολυ μικρουλης. Οι κοτες μπορουν να ζησουν και περιορισμενες σε εναν μικροτερο χωρο

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν είναι καθόλου περίεργο...ακόμα και τα τσοπανόσκυλα δυσκολεύονται να κάνουν τις κότες "αγέλη τους"
Τα πουλερικά είναι γενικώς ιδιαίτερα προκλητικά σαν θηράματα είτε για παιχνίδι, είτε για φαγητό (ένα κλικ διαφορά)
Στην περιοχή μας έχουμε από περίπτωση σκύλου που απλώς έχει πνίξει ολόκληρο κοπάδι κότες μόνο για παιχνίδι, μέχρι και αγέλες σκυλιών που μπαίνουν σε κοτέτσια για να τραφούν...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και πριν ενα μηνα ο Ντιεγκο με δυο αδεσποτα που ζουνε διπλα απο το σπιτι μου "τακτοποιησαν" μια κοτα.. ευτυχως πηγε αμεσως στα σκουπιδια χωρις να μας δει κανα ματι :p
Μετα εμαθα οτι ο αρσενικος εχει σκοτωσει αλλες δυο.:rolleyes::cool:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Έχω ακούσει φριχτές ιστοριες κακοποίησης σκύλων σε χωριά επειδή τρώγανε κότες. Το χειρότερο που άκουσα ήταν ότι το κρεμάσανε από κάπου και το δέρνανε μέχρι να μείνει αναίσθητο.
Είναι τρομερό να τιμωρείς ένα πλάσμα επειδή κάνει αυτό που του λέει το ένστικτό του. Είναι απλό, μαζέψτε τις κοτούλες.
Το 1993 πήραμε ένα samoyed που έζησε μαζί μας 13 χρόνια. Σκυλιά που τραβούν τα έλκηθρα καθόλου κυνηγόσκυλα ή κατι τέτοιο. Η αγαπημένη της ασχολία ήταν να κάθεται στην βεράντα και να παραμονεύει τα περιστέρια. Είχαμε βρει σκοτωμένα πάρα πολλά , δεν ξέρω πως τα ξεγελούσε και τα πνίγε αλλά τύφλα να εχει το καλύτερο πουλόσκυλο!

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Αν το κουτάβι υοθετίθηκε από τον δρόμο υπάρχει πιθανότητα να ανέπτυξε αυτή τη συνήθεια με τα πουλερικά για λόγους επιβίωσης και να την συνεχίζει και μετά παρ΄όλο που είναι χορτάτο.
Όπως και να έχει είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να κοπεί αυτή η συνήθεια άρα η μόνη λύση είναι να μην έρχεται σε επαφή το κουτάβι με κανενός είδους πουλερικό.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
κριμα.. παν οι κοτουλες..
φυσικα και ειχα πετ κοτα.. εεεχεχεχε!! ειχε πεσει απο ενα καροτσι λαικης και το βρηκα πιτσιρικα στο δρομο, λασπωμενο κοτοπουλακι.. ευτυχως η μαμα απο επαρχια το αναθρεψε... το εστειλε στο χωριο
και οταν πηγαμε .. μας περιμενε στο ταψι.. (δεν θα τους το συγχωρησω ποτε!)

αν οι κοτες μπουν στο κοτετσι.. καλα περιγραγμενο θα συνεχισει να μπορει να τις τρωει?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εκτός από το κοτέτσι, καλό θα είναι και να τον προσέχετε. Να μην βγαίνει μόνος έξω από την αυλή, γιατί μπορεί να κάνει το ίδιο και σε κότες γειτόνων, οπότε εκεί πλέον θα έχετε πρόβλημα ... Πάντως το έχω ακούσε και εγώ να συμβαίνει πάρα πολλές φορές, οπότε δεν είναι κάτι το αφύσικο, και σε καμία περίπτωση δεν φταίει το σκυλάκι. Μπράβο σου πάντως που μπαίνεις στην διαδικασία να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα - ξέρεις πόσοι απλά θα είχαν ξεφορτωθεί το σκύλο ;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χμ... μετά προσπαθείτε να με πείσετε ότι τα σκυλιά έχουν πλέον εξελιχθεί και κακώς δίνουμε barf...
Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε καινούργεια διατροφή balf (Biologically Appropriate Live Food)? :D

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
απο καποια πραγματα που εχω διαβασει ξερω οτι αυτο μπορει να γινει καθηλωση και εμμονη για ενα σκυλι πρεπει να σταματησει να ερχετε σε επαφη με κοτες ή οποιοδηποτε ζωο τετοιου ειδους για να μην μεινει σε αυτη τη συμπεριφορα ... και απαραιτητα βολτεσ για εκτονωση ισωσ φταει και αυτο, αφου ειναι μεγαλοσωμο πιθανον να εχει πολυ ενεργεια καπου πρεπει να ξεδωσει..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν νομίζω να είναι θέμα εκτόνωσης γιατί απο ότι διάβασα ο σκύλος τα τρώει.
Πραγματικά όμως δεν έχω ιδέα πως θα αντιδρούσα, αλλα το να ξεκόψω τον σκύλο απο κότες και μικρά ζώα νομίζω χειρότερο θα ήταν.

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
αυτό γίνετε επειδή η κότα όπως και η πέρδικα έχουν έντονη μυρωδιά και τραβάει τα σκυλιά.."γιαφτο" όταν ξεκινάμε ένα κουτάβι κυνηγόσκυλο κάνουμε εκπαίδευση με αγρια ορτύκια,επειδή έχουν λίγη μάλαξη δηλαδή μυρωδιά..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μιλάμε για κουτάβι, άρα με την κατάλληλη ενασχόληση και εκπαίδευση όλα γίνονται... ακόμα κι ανδεν το ξεπεράσει να το περιορίσει στο μυαλό του...

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,δεν είναι θέμα εκτόνωσης μιας κ ειναι αμολυτό μέσα σε 2 στρέμματα.
Κότες δεν θα ξαναείναι στον ίδιο χώρο πλέον με το σκυλί.
Το κακό είναι ότι τις τρώει για τα καλά ,δεν είναι ότι τις πνίγει και τις παρατάει...αλλά τις κραταει με τα μπροστινά του πόδια και τρώει...γι αυτο ρώτησα για τους προγόνους του... ξέρω ότι τα κυνηγοσκυλα πνίγουν αλλά όχι να κάθονται να κάνουν τσιμπούσι...

Το σκυλι το πήραμε απο ενα καταφύγιο σκύλων και το είχαν βρει στον δάσος να τριγυρνάει μόνο...αλλά δεν νομίζω ότι πρόλαβε να αναπτύξει τέτοιες συνήθειες μέσα σε 2 μήνες...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τριγυρνούσε σε ένα δάσος μόνο ε; :confused::confused:
Θα επαναλάβω τότε κι εγώ το αίτημα της mareco!!!

Δεν μας βάζεις καμμιά φωτό;
Είστε σίγουροι ότι είναι σκυλάκι;

(Πλάκα κάνω :) )

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ απο οτι έχω δει (από γνωστούς που είχαν παρόμοιο θέμα) ο κλεφτοκοτάς ...παραμένει κλεφτοκοτάς. Εύχομαι για το αντίθετο.:)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
μην ξεχναμε την επιβραβευση του φαγητου....
μετα τετοιο τσιμουσι οποτε βλεπει κοτα θα θελει να το επαναλαβει... ακομα και παρουσια ανθρωπων να μαθει να ειναι αδιαφορος οταν μενει μονος θα θελει να φαει...

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
Δεν μπορούμε να το εξοικειώσουμε με τα πουλερικά του σπιτιού; Όπως γίνεται και με τα γατιά;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97