Κουτάβι και συνήθεια

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
Καλησπέρα. Κατ'αρχάς καλώς σας βρήκα ως νέο μέλος. Έχω ένα κουταβάκι πιτ μπουλ 2,5 μηνών. Από τη 1η μέρα πάει κανονικά στην πάνα καθώς περιμένω τα εμβόλια. Τις τελευταίες 3 μέρες έχει ξεκινήσει κάτι το οποίο δεν έκανε. Όταν βγαίνει απο το δωμάτιο μερικές φορές πάει και κάθεται πάνω στη πάνα. Τι να κάνω;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπερα κ καλως ηρθες! Να χαιρεσαι τον κουταβο!

Τι εννοεις καθεται πανω στην πανα; Τη βλεπει ως το κρεβατι του;

Κοιτα, τα δικα μου σκυλια,ειτε δικα μου-δικα μου ειτε φιλοξενουμενα, δεν αντιμετωπιζαν ποτε την πανα ως τουαλετα. Επειδη ειναι μαλακη κ σχετικα χνουδωτη, την εβλεπαν σαν κουβερτουλα κ ξαπλωναν.

Για τουαλετα, χρησιμοποιουσα εφημεριδες.

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
Ευχαριστώ! Κουταβίνα! :) Όχι δε τη βλέπει ως κρεβάτι. Βγαίνει από το δωμάτιο , πάει εκεί κάθεται λίγο και ξαναγυρνάει στη μεριά της. Κι αυτό το κάνει πιο έντονα όταν βάζω μια καινούρια κάτω.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Φρόντιζε να αλλάζεις τακτικά την πάνα για να μη κάθεται σε βρώμικη πάνα (για ευνόητους λόγους) και εγώ δε βλέπω κάτι κακό σε αυτή τη συμπεριφορά, αν χρησιμοποιούσε το κρεβάτι του σαν πάνα θα υπήρχε πρόβλημα, το αντίστροφο δε νομίζω να ενοχλεί :)

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
Φρόντιζε να αλλάζεις τακτικά την πάνα για να μη κάθεται σε βρώμικη πάνα (για ευνόητους λόγους) και εγώ δε βλέπω κάτι κακό σε αυτή τη συμπεριφορά, αν χρησιμοποιούσε το κρεβάτι του σαν πάνα θα υπήρχε πρόβλημα, το αντίστροφο δε νομίζω να ενοχλεί :)
Όταν είναι βρώμικη πάει και κάθεται εκεί που είναι καθαρή. Απλά με ανησυχεί με τα μικρόβια μωρε εκεί τριγύρω!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να χαιρεσαι την κουταβινα λοιπον!

Να αλλαζεις παντα την πανα! Τα σκυλια ειναι καθαρα ζωα. Δεν ισχυει αυτο που λενε να αφηνεις βρωμικη την πανα για να τη μυριζει κ να τα ξανακανει. Δε θα λερωσει στα βρωμικα. Θα παει να βρει καθαρο μερος να τα κανει. Οποτε αλλαζε πανα, να ειναι καθαρη, για να τα κανει εκει. ;)

Ουτε εγω βλεπω θεμα στη συμπεριφορα της. Μπορει να ειναι καθαρη αυτη που βαζεις, αλλα στα ρουθουνια του σκυλου, εχει κ αυτη τη μυρωδια της. Μαλλον εξερευνει τι ειναι αυτο το καινουριο που εβαλες. :p

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
Να χαιρεσαι την κουταβινα λοιπον!

Να αλλαζεις παντα την πανα! Τα σκυλια ειναι καθαρα ζωα. Δεν ισχυει αυτο που λενε να αφηνεις βρωμικη την πανα για να τη μυριζει κ να τα ξανακανει. Δε θα λερωσει στα βρωμικα. Θα παει να βρει καθαρο μερος να τα κανει. Οποτε αλλαζε πανα, να ειναι καθαρη, για να τα κανει εκει. ;)

Ουτε εγω βλεπω θεμα στη συμπεριφορα της. Μπορει να ειναι καθαρη αυτη που βαζεις, αλλα στα ρουθουνια του σκυλου, εχει κ αυτη τη μυρωδια της. Μαλλον εξερευνει τι ειναι αυτο το καινουριο που εβαλες. :p
Κατάλαβα! Απλά δε θέλω να κοιμάμαι και να τύχει να πάει να κάθεται εκεί. Εντάξει λοιπόν γιατί ανησύχησα!

• Like
Reactions: skylakos

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
36
Μου θυμίζει αυτό που κάνει το δικό μου κουτάβι. Προσπαθώντας να το εκπαιδεύσω να τα κάνει στο μπαλκόνι.. πλέον πάει εκεί και κάθεται.

Όταν τον εκπαίδευα του έλεγα ''ΕΞΩ'' και τον κοιτούσα έντονα , οπότε τώρα καμια φορά όταν τον κοιτάζω ή λέω τίποτα που θυμιζει εκέινη την εντολή, απλά πάει και κάθεται εκεί με ένα βλέμμα απορίας...''τώρα αυτή κάτι μου λέει να κάνω μάλλον, αλλα εμένα δε μου έρχονται τώρα''!

Να το χαίρεσαι! Απλά είναι ακόμη σε σύγχυση και δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι είναι η πάνα. Βλέπει μόνο οτι εσύ του λες να πάει εκεί.. Οπότε απλά πάει..

• Like
Reactions: skylakos

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
Μου θυμίζει αυτό που κάνει το δικό μου κουτάβι. Προσπαθώντας να το εκπαιδεύσω να τα κάνει στο μπαλκόνι.. πλέον πάει εκεί και κάθεται.

Όταν τον εκπαίδευα του έλεγα ''ΕΞΩ'' και τον κοιτούσα έντονα , οπότε τώρα καμια φορά όταν τον κοιτάζω ή λέω τίποτα που θυμιζει εκέινη την εντολή, απλά πάει και κάθεται εκεί με ένα βλέμμα απορίας...''τώρα αυτή κάτι μου λέει να κάνω μάλλον, αλλα εμένα δε μου έρχονται τώρα''!

Να το χαίρεσαι! Απλά είναι ακόμη σε σύγχυση και δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι είναι η πάνα. Βλέπει μόνο οτι εσύ του λες να πάει εκεί.. Οπότε απλά πάει..
Το θέμα είναι ότι δεν της είπα να πάει εκεί.Μόνη της το έμαθε! αλλά για κάποιο περίεργο λόγο της έρχεται και κάθεται εκεί. Τη χαίρομαι ήδη! :)

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
36
Είναι 2μιση μηνών, πήγε κατευθείαν στην πάνα και δε τα κάνει πουθενά αλλού, ωστε να χρειαστεί διορθώσεις; Μόνο εγώ έμπλεξα με τον Βερζεβουλ που χρειαζόταν να του λέω που να πηγαίνει;
o_O

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
Είναι 2μιση μηνών, πήγε κατευθείαν στην πάνα και δε τα κάνει πουθενά αλλού, ωστε να χρειαστεί διορθώσεις; Μόνο εγώ έμπλεξα με τον Βερζεβουλ που χρειαζόταν να του λέω που να πηγαίνει;
o_O
χαχα,Κι όμως! Σε όλους έκανε μεγάλη εντύπωση σε σημείο να μη με πιστεύουν. Πέρα από τη 1η φορά που την άφησα να δω που θα πάει απο τότε ούτε μισή δεν έχει ξεφύγει.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Προσωπικά θεωρώ τη χρήση πάνας διπλό κόπο. Εγώ με το που την πήρα στα χέρια μου κάθε μία ώρα έξω (σε φάση στην πυλωτή ή στον κηπάκο μου) και έμαθε κατευθείαν ότι τα κάνουμε έξω.
Αυτο δεν μπορει να το κανει καποιος που δουλευει... ;)

• Like
Reactions: Marion_Russel

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
Προσωπικά θεωρώ τη χρήση πάνας διπλό κόπο. Εγώ με το που την πήρα στα χέρια μου κάθε μία ώρα έξω (σε φάση στην πυλωτή ή στον κηπάκο μου) και έμαθε κατευθείαν ότι τα κάνουμε έξω.
Και εγώ έξω θα την μάθω απλά περιμένω να περάσουν οι μέρες απο το εμβόλιο. Απλά την έχει βρεί παιχνίδι και μερικές φορές τη δαγκώνει κιόλας και πάει να παίξει.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
και στα δικά μου σκυλιά οι εφημερίδες δουλεύουν καλύτερε. Η μικρή που έμαθε σε πάνα συχνά είχε ατυχήματα με μικρά χαλια, ο μεγάλος που έμαθε σε εφημερίδα και έπειτα στο χώμα ουδέποτε λέρωσε σε χαλί.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εγώ πάλι την πάνα την έχω πάντα στο μπαλκόνι και ξέρουν ότι είναι για την ώρα έσχατης ανάγκης. Δεν θέλω να κρατιούνται για πολλές ώρες, αν τύχει, επειδή είναι μικρόσωμα.
Και ο μικρός ήδη τα κάνει όλα έξω αλλά έχει πάνα στο πάρκο, άσχετα αν δεν την έχει λερώσει για 2 μέρες τώρα. Θέλω όμως να έχει την επιλογή άμα συμβεί κάτι και δεν μπορέσω να τον βγάλω έξω.

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
31
έχω μια υποψία πως ίσως τη τραβάει γιατί πιο δίπλα έχει μυρμήγκια μερικές φορές. Και ίσως τη τραβάει γι αυτό.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Σιγά μη λύνει και τριτοβάθμια εξίσωση.
Μη προσπαθείς να αναλύεις καταστάσεις με τη λογική σε αυτή την ηλικία.Άν κάτι δε σου κάθεται καλά εσένα,το αλλάζεις με απαλό τρόπο.Άν γίνεται η δουλειά που θες το αφήνεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
@PanosKaf καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Να χαίρεσαι το κουτάβι σου και ελπίζω να το βρήκες αδέσποτο, ή από κάποιον που το βρήκε αδέσποτο και σου το χάρισε και όχι από ανεύθυνη γέννα, που μπορεί να την πλήρωσες κιόλας.

• Like
Reactions: johnk