Κουτάβι και αυλή

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Συμπέρασμα: για να είναι ασφαλές το κουτάβι στην αυλή, το λεμόνι με μέτρο!
:eye::p
........
τεσπαντων,,, θα ριξεις που θα ριξεις τουλαχιστον να ειναι ελληνικο,,, της αργεντινης δεν κανει δουλεια γιατι δεν το ξερουν ==))

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
στα μπαρφ ( για να ειμαι και ον φορουμ) κυδωνια μυδια κλπ το λεμονι αποστειρωνει και με την οξινη γευση του αναδυκνυει την ιωδινη γευση τους!!!

τακη ετσι ! δεν ξερουν να τρωνε!!! μαζι σου!!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τι λες βρε Τυρναβίτη, που είναι γαστρονομικό έγκλημα το λεμόνι στο φρέσκο!
Δηλαδή τα ζωντανά κυδώνια-μύδια κλπ, τα τρως χωρίς λεμόνι?
Εκεί εννοείται ρε συ ότι θα βάλεις... ίσως και κάπου αλλού....

Αμέσως να πεταχθείς για να μιλήσεις...:p

Που θα πάει, θα μάθεις να τρως όπως εγώ και ο Πέτρος....:D:D

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
Ρε παιδιά, το ρισκάρετε με γιατροσόφια? Και το οινοπνευμα κανει για καταπολέμηση τσιμπουριών αλλά δεν μπορώ να την κυνηγάω τη μικρή με το μπουκάλι. Αμπουλα και κολάρο. Μια και εξω. Αν δεν θελετε και κολάρο με χημικά, υπάρχουν και πιο bio-friendly
ghelly, ως χημικός, διαβάζω τη σύνθεση όλων αυτών και σηκώνεται η τρίχα μου κάγκελο! Γιαυτό και έψαχνα κάτι πιο βιολογικό! Άλλωστε, η ιστορία μας διδάσκει ότι τα "γιατροσόφια" έχουν γιατρέψει γενιές ολόκληρες πρίν τα φάρμακα! ;)

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
(1) Κανένα προϊόν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% αποτελεσματικό.

(2) Ο όρος γιατροσόφια δεν ισχύει.
Για παράδειγμα όπως είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα της περμεθρίνης είναι και της σιτρονέλας.

(3) Ευτυχώς δε χρειάστηκε να την κυνηγήσω! Όχι γιατί θα καθόταν αλλά γιατί, αποκλειστικά με φυτικά προϊόντα, δεν έχω βρει ποτέ τσιμπούρι.

(4) Το "μια και έξω" ισχύει.
Τα φυσικά/βιολογικά προϊόντα δεν ανήκουν στην κατηγορία “εύκολης εφαρμογής” όπως τα χημικά. Δεν είναι και τραγικά δύσκολα αλλά θέλουν διάβασμα, πολλές επαναλήψεις κλπ.
Βασικό τους πλεονέκτημα ότι είναι πιο ασφαλή με την έννοια ότι δεν έχουν τις τυχόν μακροπρόθεσμες συνέπειες των χημικών σκευασμάτων.

Όπως και κάθε θέμα είναι ζήτημα επιλογής του κάθε ιδιοκτήτη και εξαρτάται από πρόσθετους παράγοντες: κατάσταση του σκύλου, “ανθεκτικότητα”, συνθήκες ζωής του κλπ.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου LaCat! Εμένα, η μικρή μου Ρούμπι εμφάνισε αλλεργική αντίδραση (σπιθουράκια) μετά από το ψέκασμα με Frontline όταν τη βρήκαμε. Οπότε, οφείλω να είμαι 2χ προσεκτική στο τι της βάζω! Προτιμώ να τρέχω απο πίσω της και να ταλαιπωρηθώ με ένα βιολογικό προιόν, παρά να μου ξαναπάθει αλλεργία!

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....
μεγαλωσε της λιγο τον χωρο και μετα που θα ερθει σπιτι θα ειναι ευτιχισμενη!!
συνεχισε ετσι....
Μακάρι να είναι ευτυχισμένη, γιατί αυτό το ύφος το θλιμμένο που έχει μου σκίζει την καρδια!! :sad:69213_10151674376062850_1677070678_n.jpg

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
γιατι οποιος περναει μπορει να πεταξει φολα ,γυαλινα μπουκαλια..
Αυτό με τη φόλα κυρίως το σκέφτηκα κ εγώ, έτσι την έχω απομονώσει στο μέρος της αυλής που δεν έρχεται σε επαφή με δρόμο/γείτονες! Αλλά και πάλι είμαι απο πίσω της! Τελικά, ο κήπος είναι δύσκολο πράγμα. Φοβάσαι σε κάθε τους βήμα! :shock:

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
........
τεσπαντων,,, θα ριξεις που θα ριξεις τουλαχιστον να ειναι ελληνικο,,, της αργεντινης δεν κανει δουλεια γιατι δεν το ξερουν ==))
Ελληνικό και δικής μας παραγωγής χωρίς λιπάσματα. Μόνο τα καλύτερα για το Ρουμπινάκι!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Ακόμα να την βάλετε μέσα μαζί σας?
Πραγματικά διαβάζεις καθόλου τα ποστ ή έτσι μπάινεις και λες τα δικά σου?
Απλά έχω μπει σε πολλά θέματα και βλέπω τις αστοχες απαντήσεις σου!Δε βλάπτει λίγη αυτοσυγκράτηση!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
ως χημικός, διαβάζω τη σύνθεση όλων αυτών και σηκώνεται η τρίχα μου κάγκελο!
Εντάξει στο παρόν θέμα η Lara-kouklara συνόψισε εξαιρετικά:

Συμπέρασμα: για να είναι ασφαλές το κουτάβι στην αυλή, το λεμόνι με μέτρο!
:eye::p
;)

αλλά στο μέλλον, λόγω της ιδιότητας σου, σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον η γνώμη σου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul