Κουτάβι και αυλή

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
Γειά σε όλους! Πρίν από ακριβώς 1 εβδομαδα το Ρουμπίνι μπήκε στη ζωή μας σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Το περιθάλψαμε, το αποπαρασιτώσαμε, του κάναμε και το 1ο του εμβόλιο και πλέον είναι ένα υγιές (σύμφωνα πάντα με την κτηνίατρο) κουτάβι 3 μηνών που δε μας έχει ενοχλήσει με τίποτα μέχρι στιγμής! Αν και είναι υγιής και με τη βούλα πλέον, λόγοι υγείας μας αποτρέπουν από το να μένει η Ρούμπι μέσα στο σπίτι. Παρόλα αυτα, έχει στη διάθεσή της έναν κήπο περίπου 1 στρέμμα. Για την παραμονή της έξω της έχουμε φτιάξει ξύλινο σπιτάκι 80*80, έχει δικό της χαλάκι, σεντονάκι, διάφορα παιχνίδια και της έχουμε απομονώσει έναν χώρο περίπου 2 τετραγωνικά με περίφραξη (κάτι σαν πάρκο). Φυσικά έχει πάντα νερό. Η ερώτησή μου είναι αν χρειάζεται κάτι άλλο για την παραμονή της έξω. Επίσης, τι είναι προτιμότερο: να την αφήνω ελεύθερη στον κήπο όλη την ημέρα ή να τη βγάζω από το πάρκο μόνο συγκεκριμένες ώρες?
Συγνώμη αν επαναλαμβάνεται η ερώτηση μου, αλλά έφτασα μέχρι τη σελίδα 10/17 στην αναζήτηση με λέξη κλειδί "κουτάβι", "κήπος" χωρίς αποτέλεσμα (αν εξαιρέσουμε τον πονοκέφαλο) :/
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
κηπος περιφραγμενος αρα ελευθερη,,,,,,, αλλα παντα υπο την αυστηρη επιβλεψη σου,,, 3 μηνων κουταβι ειναι ικανο να βαλει στο στομα του οτιδηποτε σου φαινεται απιστευτο οτι θα φαει,,,, για προστασια απο τσιμπουρια σκνιπες ψυλλους δεν διαβασα κατι και ανησυχω !!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν ο κήπος είναι καλά περιφραγμένος και δεν ανησυχείς για ζημιές δεν έχεις λόγο να την περιορίσεις. Αυτό που πρέπει να φροντίσεις είναι να έχει πάντα αμπούλα (ανά μήνα) και κολάρο αντιπαρασιτικό. Επίσης θα πρέπει να αφιερώνεις και χρόνο στο σκυλί και να μην μείνει παρατημένο στον κήπο. Όσο για το θέμα υγείας δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται αλλά απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι που η παρουσία σκύλου να το επιβαρύνει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Να προσέχεις γιατί τα κουτάβια μασουλάνε τα πάντα στο διάβα τους. Να μην υπάρχει στον κήπο κάτι επικίνδυνο να μασήσει.
Επίσης στο θέμα υγείας πραγματικά δεν υπάρχει κάτι σε σκύλο να σας ανησυχεί.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αρχικα πρεπει να μεινεις ΠΟΛΛΕΣ ωρες μαζι της στον κηπο, πανω απο το κεφαλι της να την διορθωνεις να μαθει να συμπεριφερεται (=να μην σκαβει, να μην τρωει πχ λαστιχα ποτισματος κλπ κλπ)
Αφου κρινεις οτι ειναι ασφαλες γι αυτην κ για τον κηπο σου να μενει εξω κ βασικο εκτος απο περιφραγμενος ο κηπος δεν ανοιγοκλεινουνε αλλοι εξωπορτες κλπ ωστε να φυγει κ να την χασεις, ναι την αφηνεις ελευθερη.
Καλο ειναι να εχει μια γωνια δικια της, καλο ειναι να μαθει να μενει εκει χωρις να γκρινιαζει (βλεπε επισκεψεις παρτυ κλπ) οποτε κρατα κ την γωνια που της εφτιαξες αλλα μην την εχεις συνεχεια εκει.
Βγαλε της παιχνιδια να ασχολειται να μασουλαει κλπ ωστε να εχει κατι να κανει οταν δεν υπαρχει παρουσια ανθρωπου η αλλου ζωου.
Φροντισε για καθαρο νερο (το αλλαζεις καθε μερα αν δεν ανανεωνεται μονο του) σε μεγαλο βαρυ πιατο ωστε να μην μπορει να του τουμπαρει κ να μεινει στην διψα.
Καλο ειναι επισης να ταιζεται στον χωρο της.
Το σπιτακι καθαρο - το ελεγχεις καθε δυο τρεις μερες το πλενεις/καθαριζεις καθε μηνα σχολαστικα.
Φροντισε να εχει σκια στον κηπο κ βεβαιωσου οτι εχεις καλους γειτονες κ οτι το σκυλι δεν γαυγιζει ανελεητα για να τους "προκαλεσει".
Αμπουλα - κολλαρο στο σκυλο, σιτρονελλα στον ιδιο κ στο χωρο που μενει.
Κατι αλλο δεν μου ερχεται, αλλα κοιτα να ασχοληθεις πολυ για να παρει ο σκυλος μια σειρα σωστη ωστε στο μελλον να μην εχεις προβληματα!

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
Κολλάρο αντιπαρασιτικό της έχω φορέσει ήδη. Επίση, διάβασα για ψέκασμα με εκχύλισμα λεμονιού (Λεμόνια κατά των ψύλλων!). Έχετε γνώση για αυτό? Περνάω πάνω από 8 ώρες την ημέρα προσωπικά μαζί της και αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι σπίτι μου είμαστε 6 άτομα δε μένει σχεδόν ποτέ μόνη. Ήδη έχει μάθει το "όχι" και σιγά σιγά της μαθαίνω το "κάτω". Το φόρουμ με έχει βοηθήσει απίστευτα. Πολύ σπάνια γαυγίζει -κυρίως πάνω σε παιχνίδι-, όσο για τους γείτονες, είμαστε τυχεροί! Έχουμε φιλόζωη γειτονιά με 9 στους 10 να έχουν δικό τους ζωάκι.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλά και στη δικιά μου γειτονιά ΟΛΟΙ έχουν σκύλο, αλλά μακάρι να μην είχε κανένας τους...

Ποτέ μα ποτέ να μην ξεχνάτε τη σιτρονέλα, ειδικά από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη. Και όταν λείπετε όλοι από το σπίτι να μην την αφήνετε ελεύθερη σε όλη την αυλή, να την βαζετε στο χώρο της (για τη δική της ασφάλεια).

Από περιέργεια, τι πρόβλημα υγείας υπάρχει? Αλλεργία? Γιατί πραγματικά είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι ασθένειες που μεταδίδονται από σκύλο σε άνθρωπο και μάλιστα από σκύλο εμβολιασμένο/προσεγμένο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καλο αυτο! Οι γειτονες κ η γειτονια γενικα ειναι βασικο για το θεμα "σκυλος στον κηπο"....
Οταν ειπα να την μαθεις να συμπεριφερεται, δεν εννοω εντολες που θα τις δινεις οταν εισαι εκει, αλλα οταν την αφηνεις στον κηπο μονη της, να παρατηρεις αν κανει πασης φυσεως αταξιες κ να πεταγεσαι να την διορθωνεις. Να βλεπεις αν σκαβει οταν δεν εισαι μαζι της, αν δαγκωνει λαστιχα, αν "κλαδευει" τα φυτα κλπ. ωστε να μην κανει ζημιες στον κηπο, πρωτα για την ασφαλεια της κ μετα για τον κηπο!

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
Είμαστε συνέχεια σε επιφυλακή όλοι εδώ στο σπίτι και προσέχουμε τι κάνει! Μπορώ να πώ ότι είμαστε τυχεροί γιατί είναι πολύ ήσυχη! Αν της πούμε μια-δυο φορές "όχι" πολύ δύσκολα θα το ξανακάνει! Δεν έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής ιδιαίτερο πρόβλημα μαζί της! Ακόμα και τις πρώτες νύχτες που βρισκόταν στο σπίτι ούτε έκλαψε ούτε τίποτα.
Lara_Koyklara έχουμε τη γιαγιά μου πρόσφατα χειρουργημένη με χαμηλό ανοσοποιητικό και προσπαθούμε να διατηρούμε όσο το δυνατόν αντισηπτικές συνθήκες όπου εκείνη βρίσκεται. Οπότε, στη συγκεκριμένη φάση μέχρι να αναρρώσει η Ρούμπι θα είναι εκτός σπιτιού!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
σε 1 στρεμμα κηπο...
ειναι πολυ λιγο να την εχεις περιορισμενη στο 2χ2 γιατι δεν της φτιαχνεις ενα μεγαλυτερο χωρο παραδειγμα 4χ4.. και να την βγαζεις και συχνα πυκνα εξω ωστε να παιζετε μαζι και να βελτιωνετε την σχεση μεταξυ σας?

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Κολλάρο αντιπαρασιτικό της έχω φορέσει ήδη. Επίση, διάβασα για ψέκασμα με εκχύλισμα λεμονιού (Λεμόνια κατά των ψύλλων!). Έχετε γνώση για αυτό?
Τα λεμόνια τα χρησιμοποιούμε μόνο για την καταπολέμηση των ψύλλων -όχι για πρόληψη.
Αν θέλεις ψάξε με αυτόν τον όρο, που δεν είναι συχνός, στην αναζήτηση και θα το βρεις περισσότερες πληροφορίες και "συνταγές".

Να σου ζήσει η μικρή!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ρε παιδιά, το ρισκάρετε με γιατροσόφια? Και το οινοπνευμα κανει για καταπολέμηση τσιμπουριών αλλά δεν μπορώ να την κυνηγάω τη μικρή με το μπουκάλι. Αμπουλα και κολάρο. Μια και εξω. Αν δεν θελετε και κολάρο με χημικά, υπάρχουν και πιο bio-friendly

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ρε παιδιά,
(1)
το ρισκάρετε
(2) με γιατροσόφια?
Και το οινοπνευμα κανει
(3) για καταπολέμηση τσιμπουριών αλλά δεν μπορώ να την κυνηγάω τη μικρή με το μπουκάλι.
(4) Αμπουλα και κολάρο.Μια και εξω.
Αν δεν θελετε και κολάρο με χημικά, υπάρχουν και πιο bio-friendly
Off topic αλλά απαντώ επιγραμματικά με δεδομένο ότι αφορά και νέο ιδιοκτήτη σκύλου:

(1) Κανένα προϊόν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% αποτελεσματικό.

(2) Ο όρος γιατροσόφια δεν ισχύει.
Για παράδειγμα όπως είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα της περμεθρίνης είναι και της σιτρονέλας.

(3) Ευτυχώς δε χρειάστηκε να την κυνηγήσω! Όχι γιατί θα καθόταν αλλά γιατί, αποκλειστικά με φυτικά προϊόντα, δεν έχω βρει ποτέ τσιμπούρι.

(4) Το "μια και έξω" ισχύει.
Τα φυσικά/βιολογικά προϊόντα δεν ανήκουν στην κατηγορία “εύκολης εφαρμογής” όπως τα χημικά. Δεν είναι και τραγικά δύσκολα αλλά θέλουν διάβασμα, πολλές επαναλήψεις κλπ.
Βασικό τους πλεονέκτημα ότι είναι πιο ασφαλή με την έννοια ότι δεν έχουν τις τυχόν μακροπρόθεσμες συνέπειες των χημικών σκευασμάτων.

Όπως και κάθε θέμα είναι ζήτημα επιλογής του κάθε ιδιοκτήτη και εξαρτάται από πρόσθετους παράγοντες: κατάσταση του σκύλου, “ανθεκτικότητα”, συνθήκες ζωής του κλπ.

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
εγω πριν λιγο καιρο τον αφηνα σε ολο τον κηπο με ανοιχτη την πορτα του σπιτιου αλλα τωρα τον εχω σε εναν περιφραγμενο χωρο στον κηπο που επικοινωνει μ ε την ποτα του σπιτιου γιατι οποιος περναει μπορει να πεταξει φολα ,γυαλινα μπουκαλια..(μου εχει τυχειμε το μπουκαλι αλλα ευτυχως ο mike δεν τον ειχε δει για να το δαγκωσει .Οποτε στον κηπο μονο οταν εισαι και εσυ μπροστα

eugpatrinou

Active Member
9 Ιουλίου 2013
29
0
Πάτρα
Να πω την αλήθεια κ εγώ το σκεφτόμουν μήπως της μεγαλώσω το χώρο κατα 2 μέτρα τουλάχιστον GRDANE! Κάθε μια ώρα περίπου τη βγάζω έξω και την αφήνω 20 λεπτά πάνω κάτω. Απλά φοβάμαι μήπως αντιδράσει αργότερα που θα τη βάλω μέσα στο σπίτι!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....
μεγαλωσε της λιγο τον χωρο και μετα που θα ερθει σπιτι θα ειναι ευτιχισμενη!!
συνεχισε ετσι....

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
εγω το λεμονι το ριχνω μονο στα χορτα και τα ψαρια ....!!
Μόνο στα χόρτα ferozasea (αν και αυτό είναι συζητήσιμο, εκτός αν μιλάμε για βλίτα), στα υπόλοιπα είναι γαστρονομικό έγκλημα με δεδομένο ότι έχουμε άριστη πρώτη ύλη και ειδικότερα φρέσκο ψάρι...:p:cool:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τι λες βρε Τυρναβίτη, που είναι γαστρονομικό έγκλημα το λεμόνι στο φρέσκο!
Δηλαδή τα ζωντανά κυδώνια-μύδια κλπ, τα τρως χωρίς λεμόνι?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συμπέρασμα: για να είναι ασφαλές το κουτάβι στην αυλή, το λεμόνι με μέτρο!
:eye::p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul