Κουτάβι - βρέφος

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Κοινα χαρακτηριστικα.

Δεν ειναι τυχαιο λοιπον οτι οι περισσοτεροι κατοχοι σκυλων αποκαλουν τα σκυλια τους ''παιδια'' τους.

Ας απαριθμησω τι κοινα μου ερχονται στο μυαλο

1) χεζουν κατουρανε οπου θελουν
2) οποτε θελουν
3) 100 φορες την ημερα
4) περπατανε με τα τεσσερα
5) δεν ακουνε τιποτα
6) φευγει το πρωτο τους μαλλι
7) οτι βρουν κατω το περνουν-το τρωνε
8 ) πετανε τη σκουφια τους για βολτα
9) δεν θελουν περιορισμους
10) κλαινε το βραδυ
11) τρωνε πολλες φορες την ημερα
12) κρεμονται απο πανω σου
13) κανουν ζημιες σαν να μην τρεχει καστανο

συμπληρωστε παρακαλω

θα παψω τελικα να περεξηγω αυτους που αποκαλουν τα σκυλια τους παιδια τους :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
χαχαχα πάντως ρε Σοφία δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το κουράγιο να μεγαλώνεις μωρό και τόσα σκυλιά! Ειλικρινά ΜΠΡΑΒΟ!!! Δυο μέρες αφότου ήρθε το κουτάβι μου, μου φυγε η όποια αμυδρή επιθυμία για μωρό, νομίζω οριστικά!
Πάντως βρεθήκαμε αγκαλιά με το κουτάβι στο δρόμο, με μανούλα νεαρότατη και μωρό (ανθρώπινο) και της λέω "πόσο είναι?" "οχτώ μηνών" μου λέει "ο δικός σου?" αχαχαχαχα

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
σκεψου οτι η κουταβα ηρθε οταν η μπεμπα ηταν 10 ημερων
(((( και ερχετε και το δευτερο και μαλλον με τη συνοδεια κουταβιων ;) )))))

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
1. Δεν απέκτησα παιδί επειδή "είχαν και οι φίλοι μου", επειδή είδα παιδάκι σε μια ταινία που μου άρεσε ή επειδή πέρναγα από μια παιδική χαρά και ζήλεψα...Το ίδιο και με το σκυλί.

2. Δεν απέκτησα παιδί για αυτά που μπορεί να μου δώσει το παιδί μου (ως μοναδικό σκοπό), αλλά για αυτά που εγώ θέλω να του προσφέρω...Το ίδιο και με το σκυλί.

3. Δεν περιμένω ποτέ από το παιδί μου να μου "ξεπληρώσει" τα όσα "ξοδεύω" για αυτό...Το ίδιο και από το σκυλί μου.

4. Δεν με ενδιαφέρει καμία "επιτυχία", μόνο το να είμαστε και να είναι ευτυχισμένο...Το ίδιο και το σκυλί.

5. Σέβομαι το παιδί μου και "αφήνομαι" να μάθω από αυτό ανακαλύπτοντας πως είμαι περισσότερο "μαθητής" παρά "δάσκαλος" σε αυτή την σχέση...το ίδιο και με το σκυλί μου.

6. Κάνω όνειρα για αυτό, αλλά δεν έχω εμμονές...το ίδιο και για το σκυλί.

7. Ποτέ δε σταματά η σκέψη για ακόμα ένα παιδί, αλλά πρέπει να μπαίνουν και "ποιοτικά" κριτήρια...το ίδιο και με το σκυλί.

8. Πριν το πρώτο σου παιδί (ίσως και αργότερα), ποτέ δε θα είσαι "έτοιμος" και "τέλειος" αλλά πρέπει πάντα να "παλεύεις" για την "ετοιμότητα" και την "τελειότητα"...έτσι και με το σκυλί.

Παρεξηγημένες οι έννοιες του "χαζομπαμπά" ή του "νέου και ενθουσιώδη ιδιοκτήτη σκύλου"...Παιδί και σκυλί δεν είναι το ίδιο (προφανώς) αλλά έχουν πολλές ομοιότητες...Όπως και κάθε τι άλλωστε που απαιτεί σεβασμό, διαρκής μάθηση, επιμονή, υπομονή, εγρήγορση, δικαιοσύνη, προστασία...και πολύ από αυτό που λέμε "αγάπη".

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
οχι μωρε κοιμαται η κορουλα μου για βραδυ ;)
ααααα
και το δικο μας παιδι (οπως το σκυλι) ειναι τα ομορφοτερα και καλυτερα στον κοσμο :D
και να προσθέσω: και το εξυπνότερο!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
+ τα τρέχεις κάθε λίγο για εμβολιασμούς...
+ τρώνε χώμα... χαρτί και άλλα ωραία
+ αλλάζουν δόντια και πονάνε
+ παίζουν για εκτόνωση και κοινωνικοποίηση
+ μεγαλώνουν αστραπιαία (σε αναλογία με το μέσο όρο ζωής)
+ πρέπει να καλύπτεις πρήζες, καλώδια και τέτοια
+ θέλουν Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
+ είναι... όπως τα μάθεις :D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
+ τους αγοράζεις ένα σκασμό παιγχνίδια και το αγαπημένο τους καταλήγει να είναι ένα άδειο μπουκάλι νερό
+ θέλουν να τους μιλάς συνέχεια και ας μην σε καταλαβαίνουν
(βασικό ατού του σκύλου δεν κάνει ερωτήσεις όταν μεγαλώσει λιγάκι με εκείνα τα ατελείωτα γιατί???????):D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
(βασικό ατού του σκύλου δεν κάνει ερωτήσεις όταν μεγαλώσει λιγάκι με εκείνα τα ατελείωτα γιατί???????):D
Ναι, αλλά και το παιδί και ο σκύλος παίζει να σε αμφισβητήσουν και να προσπαθήσουν να σε καβαλήσουν όταν μπουν στην εφηβεία!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ναι, αλλά και το παιδί και ο σκύλος παίζει να σε αμφισβητήσουν και να προσπαθήσουν να σε καβαλήσουν όταν μπουν στην εφηβεία!
Σαφέστατα! Απλά στον σκύλο δεν χρειάζεται να απαντάς στις ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις!!!!:p

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Σοφία, ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! Να χαίρεσαι όλα τα όμορφα μικρά σου και να σου δώσουν πολλές πολλές χαρές !!! :):):)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
+ Ότι όσο και να μεγαλώσουν για την .....μανούλα είναι πάντα παιδιά.
+ Ότι πάντα προσέχεις τις παρέες τους
+ Ότι δεν πρέπει να κάθονται πολύ στον ήλιο

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Νομίζω πως όσα θα μπορούσα να σκεφτώ να γράψω κι ενδεχομένως συγκεχυμένα έχουν γραφτεί καλύτερα και συγκεντρωμένα απ' τον djsouki.