Κουτάβι από εξωτερικό

amber

Member
15 Ιουλίου 2011
7
0
Komotini
Παιδιά καλησπερα σασ!προσφατα εχασα το σκυλακι μου και αποφασισα πωσ θελω να παρω αλλο γιατι λατρευω τα σκυλια και οσο και αν ποναω ακομη για τη μικρη μου που εφυγε δεν μπορω να ζησω χωρισ σκυλο..ενδιαφερομαι για Basset hound και γνωρίζω πως μόνο στο εξωτερικό υπάρχουν εκτροφεια και έχω βρει ένα πολύ καλό δεν έχω μιλήσει βέβαια μαζί τους ακόμη θα ήθελα όμως να σασ ρωτήσω το εξής..αν λοιπόν αποφασίσω να πάρω κουτάβι από εξωτερικό αλλά για οικονομικούς λόγους δεν μπορώ να πάω να το πάρω η ίδια μου το στέλνουν η όχι;θέλω να πω πως μόνο με το να μιλήσουν μαζί μου από τηλέφωνο mails κλπ αρκεί η όχι;μπορεί να ακούγεται χαζό αυτό που ρωτάω το ξέρω αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Celia

Member
28 Νοεμβρίου 2012
10
0
amber εντοπίζω αρκετές ανακρίβειες στα λεγόμενά σου, ωστόσο, θα επικεντρωθώ στο ερώτημά σου μόνο.
Εάν το εκτροφείο είναι σοβαρό, θα θελήσουν οι εκτροφείς να σε δουν οι ίδιοι και να μιλήσετε από κοντά προτού πάρεις το κουτάβι. Εάν όχι, βεβαίως υπάρχει τρόπος να σου το στείλουν με μεταφρική και να το παραλάβεις η ίδια απ΄όπου σου υποδείξουν.

Καλή συνέχεια!

amber

Member
15 Ιουλίου 2011
7
0
Komotini
Celia σε ευχαριστώ πολύ..καταλαβαίνω τι εννοείς ανακρίβειες απλά η ερώτηση μου είναι αυτή και μόνο αυτή δηλαδή θα εξακολουθεί να είναι σοβαρό ενα εκτροφειο που θα μου στείλει το κουτάβι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα χωρίς να έχουμε βρεθεί από κοντά;υπάρχει κάποιος που έχει αγοράσει έτσι σκύλο απέξω;

amber

Member
15 Ιουλίου 2011
7
0
Komotini
Εχω διαβάσει τα ποστ που έχετε για τα bybs και τους εκτροφεις της πίσω αυλής.δηστυχως από κάτι τέτοια άτομα έχασα το σκυλί μου πριν ένα μήνα.δεν ήξερα τι παίζει και το παγκ μου πέθανε απο εγκεφαλιτιδα.απο ότι μου είπε η γιατρός είναι μια καθαρά κληρονομικά ασθένεια.

Celia

Member
28 Νοεμβρίου 2012
10
0
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια, δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα της ανεπίσημης και καταχρηστικής εκτροφής. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έπαθες κι έμαθες.

Ταπεινή μου άποψη είναι πως η επιμονή των εκτροφέων στο να σε συναντήσουν είναι ένδειξη αξιοπιστίας. Εάν όμως αυτό το ζήτημα σού προκαλεί τόση ανησυχία, σκέψου το ενδεχόμενο να απευθυνθείς σε Έλληνες εκτροφείς άλλων φυλών ή ακόμη καλύτερα να υιοθετήσεις ένα κουτάβι που έχει ανάγκη :)

Φιλικά!

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια, δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα της ανεπίσημης και καταχρηστικής εκτροφής. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έπαθες κι έμαθες.
Νομίζω αρνητικό είναι!! Δηλαδή οποίος πάρει απο byb πρέπει να του πεθαίνει για να πάρει το μάθημα του;;; :banghead:

Εστάλη από τον γαλαξία τον δυο

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προσωπικα γνωρίζω περιπτώσεις που τελικά δεν πήγε ο μελλοντικός ιδιοκτήτης στο εκτροφείο, αλλά υπήρξε μακρυά επικοινωνία μέσω mail, skype, τηλεφώνου μέχρι να "τα συμφωνήσουν"...
Δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι οι εκτροφείς θα το δεχθούν...
Μόνο δοκιμάζοντας θα μάθεις!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ακριβώς όπως τα λέει ο foibos.

Εγώ έφτασα να επικοινωνήσω μέχρι και με εκτροφεία Νορβηγίας. Πιο μακριά πεθαίνεις! Για την εμπειρία περισσότερο και για να "κόψω" την αντίδραση των εκτροφέων του εξωτερικού.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια περίπτωση που τη ρωτάω "Όλα τα κουτάβια έχουν ίδια τιμή; Ή πηγαίνει ανάλογα με τις προδιαγραφές του σκύλου;". Μόνο που δε με έβρισε. Ότι και καλά δηλαδή ποια νομίζω ότι είναι που θα βάλει τιμές στα σκυλιά, κι ότι όλα είναι το ίδιο εφόσον έρχονται από την ίδια γέννα, κτλ κτλ.

Εγώ βέβαια διαφωνώ μ' αυτό.

Ωστόσο, δε χάνεις τίποτα να επικοινωνήσεις με εκτροφείς και με ιδιοκτήτες που απέκτησαν σκύλο απ' αυτούς.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος το να μεταφερθει ενα κουταβι με Cargo αεροπορικος στοιχιζει συνηθος οσο ενα εισιτηριο με επιστροφη για τον νεο ιδιοκτητη- σε μερικες περιπτοσεις και περισσοτερα!
(παραδειγμα- για να σου στειλουν κουταβι γαλλικο απο γερμανια στοιχιζει περιπου 350-400 ευρω- ενω μπορεις να πας με λιγοτερα και να το φερεις.

amber

Member
15 Ιουλίου 2011
7
0
Komotini
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας..φυσικά δεν βιάζομαι για να απόκτησω σκύλακι και θα το ψάξω παρα πολύ αυτή τη φορά για να μην ξανά περάσω πάλι τα ίδια.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το εκτροφειο που βρίσκεται? μπορεί να σου έρθει φθηνότερα να πας να το φέρεις. Συμφωνώ με την Frenchie fan.

amber

Member
15 Ιουλίου 2011
7
0
Komotini
Αν η τιμή του εισιτηρίου είναι προσιτή και δεν εχει μεγαλη διαφορα φυσικά και θα πάω η ίδια να το πάρω

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Φιλε amber καλησπερα και απο μενα..

Καταρχην λυπαμαι για την απωλεια του μικρου σου φιλου..Ελπιζω το παθημα να σου εγινε μαθημα..

Τωρα για την φυλη που ενδιαφερεσαι φυσικα και εαν θες να αποκτησεις καλο κουταβι πρεπει να απευθηνθεις σε εκτροφεια του εξωτερικου..Εδω εκτροφεις δεν υπαρχουν δυστυχως..

Ελπιζω να γνωριζεις και να εχεις ψαχτει για την συγκεκριμενη φυλη.Θα γνωριζεις βεβαια για τα προβληματα υγειας που εχει η φυλη..

Επειδη και εγω ψαχνομαι για μια αλλη μη διαδεδομενη φυλη στην Ελλαδα εχω καταληξει στο οτι αν θες κουταβι απο εξωτερικο δεν πρεπει να κολλας σε αποστασεις και να πας εσυ ο ιδιος να παρεις το κουταβι σου σπο κει.Δεν μπορεις να καταλαβεις μεσω e-mail η skype η fb με ποιους εχεις να κανεις..Θα πας να δεις σε τι εγκαταστασεις μεγαλωνει το κουταβι,να δεις τους γονεις και προγονους,να ρωτησεις τις απορειες σου περι φυλης και αλλα πολλα..

Θελει πολυ ψαξιμο και μην βιαζεσαι..Πανε σε καμια εκθεση να δεις τυχον δειγματα της φυλης..

Και στο τελος θα αποζημιωθεις..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
και γιατι δεν απευθυνεσαι πρωτα σε ελληνικο εκτροφειο.... κι αν δεν σου κανει ... τοτε προσπαθεις μεσω εξωτερικου?

amber

Member
15 Ιουλίου 2011
7
0
Komotini
Η αλήθεια είναι πως όχι δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την συγκεκριμένη φυλή.Είναι πολύ νωρίς ακομη θα το ψάξω παρά πολυ.

amber

Member
15 Ιουλίου 2011
7
0
Komotini
Νομίζω πως μου ταιριάζει σαν ράτσα απο τα λιγα που εχω διαβάσει.βεβαια δεν είμαι απόλυτη μου αρεσουν και αλλεσ ρατσες που υπαρχουν εντοσ χωρασ αλλά προτιμώ να μάζεψω και αλλά χρήματα και να πάρω απο εξωτερικό το μπασσετακι που μου έχει πάρει τα μυαλά!θα δούμε..:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi