Κοκκαλο για μασουλημα

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Κι εγώ πιστεύω ότι ήταν από το κόκκαλο. Γενικά προσωπικά αυτά τα κόκκαλα τα αποφεύγω εντελώς. Δεν πιστεύω ότι το φρέσκο ωμό μοσχαρίσιο κόκκαλο θα του δημιουργήσει θέμα. Από εκεί και πέρα εκτός από κόκκαλο, μπορείς για ροκάνισμα να του δίνεις κέρατο ελαφιού ή κάποιο κόκκαλο της Nylabone (αυτά ξέρω προσωπικά)

• Like
Reactions: Galazios

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Ευχαριστω για τις απαντησεις! Μου το ειχαν δωσει δωρο το κοκκαλο απο το πετ σοπ μαζι με κατι αγορες που ειχα κανει, και λεω γιατι οχι.. Θα κανω μια επισκεψη στο χασαπη τωρα να δω με τι μπορει να με προμηθευσει για να του δωσω και να δω τα αποτελεσματα.

Του εχω το κοκκαλο της Kong, απλα για να ασχοληθει μαζι του και να το μασησει πρεπει να εχω βαλει κατι μεσα, διαφορετικα δεν του δινει σημασια. Του το δινω 2-3 φορες τη βδομαδα, αφου πρωτα το γεμισω με λιγη υγρη τροφη και το βαλω στην καταψυξη. Τωρα λεω να δοκιμασω μια αλλη γεμιση που ειδα με μουλιασμενη ξηρα τροφη και λιγο φυστικοβουτυρο, παλι καταψυξη να δεσει και του το δινω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μόνο αληθινά κόκκαλα κρεοπωλείου, έχουν το "εξαγωγικό" αποτέλεσμα, που είχες στο μυαλό σου. Τα πετσοπένια, που ναι, καλύτερα να τα αποφεύγεις, ειδικά αν ο σκύλος σου είναι γαστρεντερικά ευαίσθητος και τα γποειδή συνήθως είναι, έχουν τέτοια συμπτώματα. Γενικά απέφυγε τις περίεργες δοκιμές.

• Like

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα! του δωσα σημερα κοκκαλο απο μοιρο μοσχαριου (αυτα τα νταμαρια) και ξετρελαθηκα.. everything comes with a price ομως, αφου μολις μου εκανε διαρροια με δυσοσμα αερια μαζι.

Το στορυ εχει ως εξης. Πηρα χθες απο τον κρεοπωλη το εν λογω κοκκαλο και σημερα το μεσημερακι κατα τις 4 του το δωσα, οπου και το μασουλαγε για κανα 3ωρο. Δεν καταφερε προφανως να φαει καθολου κοκκαλο κοκκαλο, αλλα καθαρισε οτιδηποτε υπηρχε στα περιξ απο λιπακια, κρεατακια κλπ. Στο τελος αναγκαστηκα να του το παρω, γιατι φοβηθηκα μην παθουν τιποτα και τα ουλα του μετα απο 3 ωρες μανιωδους μασιματος. Τα βραδινα του κακα (κατα τις 9) ηταν πολυ περισσοτερα σε ποσοτητα, πιο μαλακα απτα συνηθη και πιο δυσοσμα. Δεν εδειξε ομως καποια σημαδια οτι κατι τον πειραξε, αφου στο σπιτι μετα ηταν πολυ ηρεμος, εφαγε με ορεξη και ξαπλωνε. Μεχρι που τον εβαλα στο μποξ του για να την πεσουμε και εκει αρχισε να κλαμματακια και φαινοταν ανησυχος. Ψιλιασμενος για το τι θα ακουληθησει, πηγα τον εβγαλα με το λουρι παραμασχαλα, του το περασα κατευθειαν και με πηγε απο μονος του προς στην μπαλκονοπορτα, οπου και του ανοιξα να βγει και μετα απο λιγο τα κανε.

Γενικα τωρα ειναι ηρεμος, πηγε απο μονος του ηπιε και νερο, οποτε δε νομιζω να ειναι κατι ανησυχητικο και απλα δεν το εχει με τα κοκκαλα (πασης φυσεως). Απλα επειδη ειναι και 1 η ωρα σαββατοβραδο ειπα να το μοιραστω μαζι μας για καθε ενδεχομενο!

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Πριν απο αυτό(το μοσχαρίσιο κόκαλο), είχε φάει ποτέ ωμό κρέας ?
Αν οχι, πιθανόν στις αρχές να έχεις τέτοια θέματα, μέχρι να στρώσει το στομάχι του.

Τα πετοσπένια κόκαλα απέφευγέ τα.Αφενώς δεν ξέρουμε την κατάσταση του ζώου απο το οποίο προήρθε, αφεταίρου για να συντηρηθούν είναι συνήθως καπνιστά τα οποία πολλές φορές μπορεί να ενοχλήσουν το στομάχι.

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Οσο εχω εγω το σκυλι (κανα 5μηνο κοντα), οχι δεν ειχε ξαναφαει κατι σε ωμο. Και ειμαι σιγουρος οτι και αυτοι που τον ειχαν (και τον παρατησαν) θα τον ταϊζαν σαβουρες. Οποτε ειναι λογικο το στομαχι του να μην εχει ιδεα απο ωμο κρεας.

Πως ομως, χωρις να το γυρισω με τη μια στη BARF, θα μπορεσω να τον κανω να συνηθιζει σιγα σιγα σε ωμο κρεας? Δε γινεται να του δινω τετοια κοκκαλα καθε τρεις και λιγο, και απο τροφη τρωει ξηρα (Acana Grasslands).

edit: Να αναφερω, αν παιζει καποιο ρολο, οτι σημερα το πρωι τα κακα του ηταν σχηματισμενα μεν, ψιλοδυσοσμα ομως και αποχρωματισμενα (κατι σε μπεζ σαν χρωμα). Επισης, επειδη τον ταϊζω μια φορα τη μερα προς το παρον, τα πρωινα συνηθως δεν κανει κακα και οποτε κανει ειναι λιγο μαλακα (φανταζομαι δεν εχει προλαβει να μεταβολισει την τροφη που εφαγε μολις λιγες ωρες πριν).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ελπίζω να μην περιμένεις ότι κάποια στιγμή, θα έχει ευωδιαστά ροζ κακά ε;
Γενικώς...πολύ σημασία τους δίνεις. Μην τα παρατηρείς πια, με τόση λεπτομέρεια.
Μην του το αφήνεις τόσες ώρες το κόκκαλο. Μια ωρίτσα είναι αρκετή, μέχρι να συνηθίσουν τα συστήματά του. Με τα κόκκαλα, τα κακά βγαίνουν άσπρα και θρυματίζονται. Στο λέω από τώρα, μη τα δεις καμιά μέρα και πάθεις απανωτά εγκεφαλικά :D

• Like

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
ε κακα ειναι, κακα και ευωδιαστα δε γινεται :p
απλα ηταν η διαφορα σε σχεση με το συνηθισμενο, γιαυτο το προσεξα. Συν το οτι ηταν η επομενη μερα μετα απο διαρροια, οποτε θελοντας και μη εισαι λιγο πιο παρατηρητικος.
Θα προσπαθησω σιγα σιγα να τον συνηθιζω σε κοκκαλα, ωμα και τετοια γιατι οντως ειναι παρθενος οργανισμος σε τετοια διατροφη.

• Like
Reactions: mareco

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εφόσον έχεις σκοπό να ταιζεις ωμά ξεκινά με κοτόπουλο και άσε τα κόκκινα κρέατα. Για 2 εβδομάδες μόνο κοτόπουλο. Ξεκινά με λαιμους, στην συνέχεια Πλαταριά, και σταδιακά περνάς και σε κόκκινα κρέατα.

• Like

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Προς το παρον τον ταϊζω ακομα ξηρα, και μαλιστα σχεδον μολις το ανοιξα το τσουβαλι. Αλλα εχω ως σκοπο μολις αρχισει να τελειωνει να του δοκιμαζα και BARF, γιαυτο και θελω να τον κανω να συνηθιζει αλλα σταδιακα. θα μπορουσα να του δινω ως "μεζεδακι" κανα λαιμο ή κανα πλαταρι 2-3 φορες τη βδομαδα και σιγα σιγα να τα αυξανω (οπως κανουμε δηλαδη οταν του αλλαζουμε ξηρα τροφη)? Υπολογιζω οτι το τσουβαλι θα με παει σιγουρα μεχρι τελη Φλεβαρη, αρα εχω χρονο για να το παω σιγα σιγα.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Η μετάβαση σε Μπαρφ δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως όταν αλλάζεις μάρκα ξηράς.
Αν θες να κάνεις μετάβαση θα τον αφήσεις 2 μέρες νηστικό και μετά για τις επόμενες μέρες μόνο κοτόπουλο, στην αρχή μόνο κρέας, σταδιακά περνάς σε λαιμους, πλαταρια κτλ. Μετά από 10 μέρες αρχίζεις να προσθέτεις στην διατροφή αλλά κρέαταα,λαχανικά και ότι άλλο έχεις σκοπό.
Υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα που θα σε βοηθήσουν. Θέλει ψάξιμο.

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Γενικα σκοπευω να του δωσω καποια ετοιμη BARF, αρα οπως το καταλαβαινω πριν ξεκινησω να του δινω αυτη, θα παρω κρεατα οπως μου τα περιγραφεις για τις πρωτες 10 μερες να του δινω σκετα και μετα περναω στην ετοιμη που περιεχει και λαχανικα κλπ. Θα το ψαξω και περισσοτερο μονος μου στα σχετικα τοπικ του φορουμ που εχω βρει.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Αν πας σε έτοιμη υπάρχουν κωδικοι μόνο κρεας οπότε περνεις τέτοιο κωδικό σε κοτόπουλο και ξεκινάς.
Αν ξεκινήσεις με κανονικό κρέας και αργότερα το πας σε ετοιματζιδικη, είναι πολύ πιθανο να μην τηνν τρώει. Μεταξύ μας λογικο. Οπότε αν έχεις σκοπό να δίνεις ετοιματζιδικη ,ξεκινάς με αυτήν.

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Οχι οτι πιστευω οτι θα εχω θεμα να μην φαει η αφεντια καποιο γευμα ετσι λαιμαργος που ειναι, αλλα αυτο που λες εχει μεγαλυτερη λογικη!

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα. Ξαναπιανω λιγο το συγκεκριμενο θεμα για να ρωτησω αν υπαρχει καποιος φοβος για τον σκυλο να φαει 5-λεπτων βρασμενο μηριαιο μοσχαρισιο κοκκαλο? Φοβος για σκισιμο εννοω. Ειπα σημερα πριν του το δωσω, και μετα τα προηγουμενα που τον ειχε πειραξει λιγο στο εντερο, να του το βρασω πριν του το δωσω και βλεπω οτι μπορει και το σπαει στις ακρες (εκει που ειναι οι χονδροι). Να του το αφησω κανονικα ή να το μαζεψω και να παω σε κατι τελειως ωμο?

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Οι κτηνίατροι που πάω τα σκυλιά μου μου έχουν πει να τους τα δίνω ακριβώς έτσι. Προσωπικά προτιμώ τελείως ωμά αλλά προς το παρόν δεν έχω καταψύκτη άρα ζεμάτισμα...

• Like

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Τελικα ολα καλα, παρα το 5λεπτο βρασιμο. Το ποστ το εκανα κυριως στην ανησυχια της στιγμης, γιατι το ακουγα να σπαει και δεν ηξερα αν θρυμματιζεται ή σπαει σε κομματια μυτερα. Τελικα, το κοκκαλο ελαχιστα θρυμματιστηκε, αλλα το σημαντικο ειναι οτι ακομα και ετσι, θρυμματιζεται και δν σπαει σε μυτερα κομματια.. Του το αφησα καμια ωριτσα και οι "ζημιες" στο κοκκαλο ηταν ελαχιστες.. Αυριο/μεθαυριο τωρα παλι :p