Κοινωνικοποίση Rottweiler (video)

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Επεσα πανω σε αυτο το βιντεο κοινωνικοποιησης 2 Ροτβαιλερ και θα ηθελα τα σχολια σας... οτι σχολια κ αν ειναι αυτα, ακομα κ "ολα οκ".

Νομιζω οτι δεν μπορω να βρω κατι τρανταχτο που συμβαινει λαθος και θα ηθελα τα φωτα σας!

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90 άρχισε να χρησιμοποιείτε έντονα ο όρος "κοινωνικοποίηση" σε σχέση με την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του σκύλου. Στις αρχές με μέσα του 2000 η λέξη είχε γίνει ευρύτερα γνωστή και μέχρι τα σήμερα την ακούω και σε πλατείες ή καφετέριες.

Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι καταλαβαίνουν το ίδιο, πάντως, δεν νομίζω πως έχει την σημασία που έχει για τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις (όπου κι εκεί χωρά συζήτηση).

Αυτοί οι κύριοι, λοιπόν, κοινωνικοποιούν 2 αρσενικά, έφηβα, intact (μη στειρωμένα) Rottweillers... Γιατί όχι, αν έτσι επιθυμούν... :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Έχει... έχει μερικά "θεματάκια"...;)

Καταρχήν, να πω το αστείο: Δεν μπορείς να βγάζεις το σκύλο σου CAPONE και να θέλεις και να συμπεριφέρεται ειρηνικά...:sneaky: έχει και μία (μικρή) δόση σοβαρότητας και αυτό... που αφορά πιο πολύ τους ιδιοκτήτες.

1. Η κάθε (σχεδόν) συνάντηση από τις αρχικές (αλλά και μετά) έχουν το χειριστή ΠΙΣΩ και το σκύλο ΜΠΡΟΣΤΑ...

2. Δεν έχουν πλησιάσει ποτέ με τη (γνωστή) ελλειπτική κίνηση, για να μυρίσουν ο ένας τον κwλ@ του άλλου...

3. Το παρακάνουν στην επανάληψη της σκηνής να είναι ο ένας σκύλος "κάτω" και να περνάει ο άλλος από κοντά του... και σχεδόν πάντα, μάλιστα, κοιτάζονται... τους διασώζει (την τιμή και την υπόληψη) το γεγονός ότι και τα δύο σκυλιά είναι ελαφριά...

4. Τα θηριώδη prong τα έχεις παρατηρήσει? Και, μάλιστα, έχεις παρατηρήσει ότι (σε κάθε "κάτω") ο χειριστής πατάει το λουρί στο έδαφος, κρατώντας σφιγμένο το prong? Δηλαδή, άγχος...

5. Στο 4ο (το "καλό") meeting... τα σκυλιά τραβάνει τους χειριστές και βαδίζουν μπροστά (και τα δύο) και οι χειριστές πίσω... με κάτι απειροελάχιστο, τα σκυλιά θα αρπαχτούν, πριν προλάβουν οι χειριστές να αντιδράσουν... δηλαδή, άγχος...

6. Επιπλέον, το λουρί είναι "τσίτα"... τραβάνε... τραβάνε τα σκυλιά...

Και άλλες μικρές λεπτομέρειες... αλλά, θα μπούμε πλέον στο φάσμα της ψύχωσης!:p:D

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα συνοψήσω τα posts των παραπάνω και αυτή ακριβώς είναι και η άποψη μου!

Δεν χρειάζονται 2 αρσενικά να έρθουν σε επαφή και να υπάρχει τέτοια πίεση...

Εφόσον οι παραπάνω ιδιοκτήτες μπήκαν στην διαδικασία αυτή αυτό που βλέπουμε είναι βιασύνη και όχι σταθερότητα στις κινήσεις! Επίσης ΔΕΝ βλέπουμε πουθενά υπακοή!

Στο 4° βίντεο οι επαναλήψεις και το όλο σκηνικό έπρεπε να γίνει σε βάθος χρόνου ημερών/εβδομάδων και όχι τσακ μπαμ βλέπουμε ότι ανέχονται το ένα το άλλο άρα πάμε άλλα 10cm πιο κοντά να κόψουμε αντίδραση...

• Like
Reactions: zenio and johnk

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν εχω εμπειρία απο τετοιο σκυλο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ο ενας να ναι κατω και να βλεπει πασαρέλα. Αν περπατουσαν και τα δυο σκυλιά παραλληλα (με καποια αποσταση ασφαλείας μεταξυ τους) διπλα στο αφεντικο και διορθωνονταν εκει για πολλες βολτες, το αποτελεσμα δε θα ταν το ιδιο;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν εχω εμπειρία απο τετοιο σκυλο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ο ενας να ναι κατω και να βλεπει πασαρέλα. Αν περπατουσαν και τα δυο σκυλιά παραλληλα (με καποια αποσταση ασφαλείας μεταξυ τους) διπλα στο αφεντικο και διορθωνονταν εκει για πολλες βολτες, το αποτελεσμα δε θα ταν το ιδιο;
Ε αυτό είναι που λέμε ότι βιάζονται!:D

Κανονικά θα έπρεπε από μακριά να τα σκοτώσουν στην υπακοή και μετά μαζί με υπακοή πλησιάζεις! Ο σκύλος σε σένα όμως, όχι στον απέναντι! Αλλιώς δεν κάνεις δουλειά(όση, τέλοσπάντων, δουλειά μπορείς να κάνεις...).

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη "σχολή" εκπαίδευσης, που βλέπουμε στο βίντεο, το "κάτω" (ειδικά σε κυριαρχικά σκυλιά) είναι η πιο "μόνιμη" εντολή... είναι αυτό που λέει η λέξη: Είναι "κάτω" (η πιο δύσκολη θέση που μπορεί να βρεθεί ο σκύλος, σε τέτοιες καταστάσεις), θεωρητικά υποταγμένος (στο χειριστή)...
Αν ο ένας σκύλος έπεφτε και έμενε "κάτω", με ηρεμία, τότε θα μιλούσαμε για ΥΠΑΚΟΗ...

Εδώ, δεν μένει "κάτω" από μόνος του, αλλά με το ζόρι... δηλαδή:
"Σε υποτάσσω με το ζόρι και σε βάζω να υφίστασαι αυτό το frustration ξανά και ξανά... και να πονάς ενδεχομένως"...

Τώρα, στο εναλλακτικό σενάριο που περιγράφεις... αν ρωτάς το αποτέλεσμα σαν "κοινωνικοποίηση", όχι... σαν άσκηση υπακοής θα υπήρχε αποτέλεσμα, ενδεχομένως...

• Like
Reactions: betty coltrane

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Απορίες και μια διαπίστωση:
Απορίες:
1) τι εννοεί ότι το eye contact δείχνει κυριαρχικότητα ειδικά αν το αλλο σκυλί δεν κοιτάξει. Ε πώς είναι eye contact αν ο ένας σκύλος περί άλλων τυρβάζει;
2) γιατί ο ιδιοκτητης του capone τυλίγει το λουρί στο πέλμα του; Για καλύτερη συγκράτηση; Αφού σε ένα σημείο κοντεύει και ο ίδιος να πέσει χωρίς να καταφέρει κάτι.
3) τα αποκαλεί και τα 2 σκυλιά αλφα. Αυτό δεν προϋποθέτει όμως αγέλη; Πώς θα είναι αλφα αν δεν υπάρχει βήτα κλπ;

Διαπίστωση:
Με χάλασε το κούνημα της κομμένης ουράς του Capone στα πρωτα δευτερόλεπτα!

(μπορεί να είναι αφελείς οι απορίες μου... αλλά μου δημιουργήθηκαν... και ή θα μείνω με αυτές ή ας φανώ αφελής αλλά να μου λυθούν)

• Like
Reactions: ioanna a and johnk

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
nai στον @canis @st3li0s @johnk και στη @betty coltrane
κοινωνικοποιηση δεν ειναι να παιζει ο σκυλος με αλλα σκυλια κοινωνικοποιηση σημαινει ο σκυλος να ειναι αδιαφορος στα εξωτερικα ερεθισματα που συναντα στη καθημερινοτητα του...
αρα και στα ξενα σκυλια....
ποσο μαλον οταν ειναι σε λουρι κατω απο υπακοη με το αφεντικο του...
δυστυχως κι αυττο φαινεται ακομα και οταν μιλαμε με επαγγελματιες και χροναι εκπαιδευτες χειριστες εκτροφεις κλπ δεν κατανοουν πληρως τι σημαινει εκπαιδευω το σκυλο μου ισον του μαθαινω συμπεριφορες
εχω κουραστει να μιλαω ακομα για θετιοκες κι αρνητικες εκπαιδευσεις και αν οπ πνιχτης ειναι μεθοδος εκπαιδευσης η υτροπος διορθωσης κι οχι εκπαιδευσης και στη τελικη ποιος ειμαι που θα διορθωνω συνεχεια τον αλλο?
αλλα @betty coltrane σαφως και δεν ειναι το ιδιο και θα ειχε γρηγοροτερα κλαι καλυτερα αποτελεσματα αν γινοταν με σωστο βηματισμο του σκυλου διπλα στο χειριστη του...
ξεκινανε απο σημαντικη μεταξυ τους αποσταση και μειωνεται συνεχως μεχρι οι χειριστες να περπατανε διπλα οχι τα σκυλια.....

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Έχει... έχει μερικά "θεματάκια"...;)

Καταρχήν, να πω το αστείο: Δεν μπορείς να βγάζεις το σκύλο σου CAPONE και να θέλεις και να συμπεριφέρεται ειρηνικά...:sneaky: έχει και μία (μικρή) δόση σοβαρότητας και αυτό... που αφορά πιο πολύ τους ιδιοκτήτες.

1. Η κάθε (σχεδόν) συνάντηση από τις αρχικές (αλλά και μετά) έχουν το χειριστή ΠΙΣΩ και το σκύλο ΜΠΡΟΣΤΑ...

2. Δεν έχουν πλησιάσει ποτέ με τη (γνωστή) ελλειπτική κίνηση, για να μυρίσουν ο ένας τον κwλ@ του άλλου...

3. Το παρακάνουν στην επανάληψη της σκηνής να είναι ο ένας σκύλος "κάτω" και να περνάει ο άλλος από κοντά του... και σχεδόν πάντα, μάλιστα, κοιτάζονται... τους διασώζει (την τιμή και την υπόληψη) το γεγονός ότι και τα δύο σκυλιά είναι ελαφριά...

4. Τα θηριώδη prong τα έχεις παρατηρήσει? Και, μάλιστα, έχεις παρατηρήσει ότι (σε κάθε "κάτω") ο χειριστής πατάει το λουρί στο έδαφος, κρατώντας σφιγμένο το prong? Δηλαδή, άγχος...

5. Στο 4ο (το "καλό") meeting... τα σκυλιά τραβάνει τους χειριστές και βαδίζουν μπροστά (και τα δύο) και οι χειριστές πίσω... με κάτι απειροελάχιστο, τα σκυλιά θα αρπαχτούν, πριν προλάβουν οι χειριστές να αντιδράσουν... δηλαδή, άγχος...

6. Επιπλέον, το λουρί είναι "τσίτα"... τραβάνε... τραβάνε τα σκυλιά...

Και άλλες μικρές λεπτομέρειες... αλλά, θα μπούμε πλέον στο φάσμα της ψύχωσης!:p:D
1. Δεν το παρατηρησα, γιατι δεν μου λεει κατι, αν θελεις το αναλυεις :)
2. Δεν το παρατηρησα ...:sick:
3. Μου περασε απο το μυαλο αλλα το θεωρησα φυσιολογικο
4. Ναι αυτο το ειδα, αλλα δεν το θεωρησα λαθος παρα ¨φυλαγε τα ρουχα σου"
5. Και αυτο μου περασε απο το μυαλο αλλα θεωρησα οτι θεωρησαν οτι εφτασαν σε επιθυμητο επιπεδο γνωριμιας
6. Ναι αυτο φαινεται καθαρα αλλα δεν εχει να κανει με την κοινωνικοποιηση υποθετω...

Οποιαδηποτε ψυχωση δεκτη! Φιλ φρι που λεμε κ στο χωριο μου :p

Θα συνοψήσω τα posts των παραπάνω και αυτή ακριβώς είναι και η άποψη μου!

Δεν χρειάζονται 2 αρσενικά να έρθουν σε επαφή και να υπάρχει τέτοια πίεση...

Εφόσον οι παραπάνω ιδιοκτήτες μπήκαν στην διαδικασία αυτή αυτό που βλέπουμε είναι βιασύνη και όχι σταθερότητα στις κινήσεις! Επίσης ΔΕΝ βλέπουμε πουθενά υπακοή!

Στο 4° βίντεο οι επαναλήψεις και το όλο σκηνικό έπρεπε να γίνει σε βάθος χρόνου ημερών/εβδομάδων και όχι τσακ μπαμ βλέπουμε ότι ανέχονται το ένα το άλλο άρα πάμε άλλα 10cm πιο κοντά να κόψουμε αντίδραση...
Στελιο...κ εσυ αν εχεις ορεξη ανελυσετο κ αλλο. Η πιεση ειναι εμφανης, οκ, θεωρεις οτι επρεπε να γινει πιο σταδιακα πχ απο αποψη αποστασης; Απο αποψη χρονου;

Αν το ολο σκηνικο εκτιλησοταν ( πως γραφεται; ) σε διαρκεια μιας εβδομαδας απο λιγο θεωρεις οτι θα ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα; Μηπως πιο αληθινα αποτελεσματα; Θα τα χαρακτηριζες αληθοφανη τα αποτελεσματα του βιντεο αντι για αληθινα;

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Κατι εγινε και δε μου εβγαλε ολα τα ποστ! Απανταω σε ολους αμεσως! :)
Σιγα μην εξαφανιστω,θα θελατε....:D

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
1) τι εννοεί ότι το eye contact δείχνει κυριαρχικότητα ειδικά αν το αλλο σκυλί δεν κοιτάξει. Ε πώς είναι eye contact αν ο ένας σκύλος περί άλλων τυρβάζει;
Αυτη η προταση δεν βγαζει καθόλου νόημα σε τετοιο βαθμο που νομίζω οτι κατι εχει χαθει στη μεταφραση. Ισπανοφωνοι νομιζω ειναι αυτοι.

• Like
Reactions: johnk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτη η προταση δεν βγαζει καθόλου νόημα σε τετοιο βαθμο που νομίζω οτι κατι εχει χαθει στη μεταφραση. Ισπανοφωνοι νομιζω ειναι αυτοι.
Making eye contact display dominance especially if the other dog doesn't look --1.54

• Like
Reactions: betty coltrane

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Χωρίς να είμαι στο μυαλό τους, μάλλον θέλουν να πουν πως όταν γίνει οπτική επαφή και ο ένας σκύλος αποστρέψει το βλέμμα του, δείχνει πως ο ένας σκύλος είναι "κυριαρχικός" και πως γενικότερα υπάρχει ένταση.

Πιθανολογώ (σύμφωνα με αυτά που εγώ νομίζω) πως οι κύριοι έχουν ερμηνεύσει λάθος αρκετά πράγματα και κάνουν ανούσια πράγματα για να (επι)δείξουν κάτι.

Θα πρέπει να γίνει η γνώση και ο σεβασμός στα ζώα και τα ένστικτα τους trend όπως η κοινωνικοποίηση ίσως...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα