Κοινωνικοποίηση ενήλικου σκύλου

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με την κοινονικοποιηση ενως ενηλικου οχι μεγαλου περιπου 1,5 ετους σκυλου του Τζερυ. στην αρχη οταν τον πρωτοπηραμε δεν εδινε σημασια σε αλλα σκυλια μονο αμα τον πλησιαζανε ηταν επιφυλακτικος οπως και θα επρεπε πηστευω. αλλα τωρα εχει αρχισει να τραβαει οταν δει αλλο σκυλο και δεν πηστευω πως το βλεπει με φιλικο τροπο. γιατι πηστευεται πως το κανει αυτο? και πειτε μου πως μπορω να το διορθωσω? μου εχουν πει και εχω διαβασει για λιχουδιες οταν ειναι ηρεμος αλλα ουτε που τον ενδιαφερουν οι λιχουδιες οταν παρει μπρος.
Γενικα ομως δεν ειναι ασχημο το προβλημα οπως σε αλους που με το που δουν σκυλο αρχιζουν και γαυγιζουν τραβανε κλπ. αλλα δεν θελω να φτασω ως εκει και αμα ειναι θεμα κοινονικοποιησης θα ηθελα να το προλαβω. Τι πηστευεται πως πρεπει να κανω?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Γιατί πιστεύεις πως ''τραβάει'' λόγο επιθετικότητας? Το πιο πιθανό είναι να θέλει να γνωρίσει τον άλλον σκύλο.
Τις λιχουδιές με τον τρόπο που τις χρησιμοποιείς κόφτες αμέσως! Η διόρθωση έχει να κάνει με την πρόθεση του σκύλου να κάνει κάτι,και όχι όταν έχει ξεκινήσει την διαδικασία να το κάνει,μετά απλά τον σταματάς.
Φέρτον σε επαφή με άλλα κοινωνικά σκυλιά,να δεις τις αντιδράσεις του!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Γιατί πιστεύεις πώς δεν τους βλέπει με φιλικό τρόπο;
Μάθε του την εντολή "δίπλα", για το τράβηγμα.
επηδη οταν τα αφισω να ερθουν σε επαφη θα δαγκωσει.στην αρχη γριλιζε οταν τον πλησιαζαν ενω τωρα ορμαει αμεσως με το που τον πλησιασουν. σημερα επιασε ενα στο λεμο αλλα το τραβηξα αμεσος και παλυ καλα το αλλο δεν ηταν επιθετικο ωστε να ξεκινησει σοβαρος καυγας και ηταν και ευθηνη του αλου επηδη τον ειχε λιτο το δικο του και δικια μου που αργισα λιγο να αντιδρασω αλλα παλυ εγινε επιθετικος με το που πλισιασε ο αλος σκυλος χωρις καν να θελει να γνωριστουνε οπως κανουν τα περισσοτερα.:/ οσο αφωρα την εντολη διπλα θα του την μαθω οπως διποτε αν και γενικα διπλα καθετε οταν περπαταμε και στην αρχη δεν ειχε προβλημα οταν εβλεπε σκυλο μονο αν το πλισιαζανε ισως να γριλιζε και του το εκοβα αμεσως με ενα δινατο μη και τραβιγμα τωρα τελευτεα εχει αρχισει να αντιδρα ετσι ισως λογο φοβου η και οπως μου εχουν πει απο την στιγμη που θα μπουνε σε οικογενεια δεν τους ενδιαφερουν η δεν θελουν αλλα σκυλια με αποτελεσμα να αντιδρανε ετσι.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Γιατί πιστεύεις πως ''τραβάει'' λόγο επιθετικότητας? Το πιο πιθανό είναι να θέλει να γνωρίσει τον άλλον σκύλο.
Τις λιχουδιές με τον τρόπο που τις χρησιμοποιείς κόφτες αμέσως! Η διόρθωση έχει να κάνει με την πρόθεση του σκύλου να κάνει κάτι,και όχι όταν έχει ξεκινήσει την διαδικασία να το κάνει,μετά απλά τον σταματάς.
Φέρτον σε επαφή με άλλα κοινωνικά σκυλιά,να δεις τις αντιδράσεις του!
οσο αφωρα για τις λιχουδιες απο την στιγμη που δεν πιανανε τις εκοψα.
τον εχω φερει αρκετες φωρες και στην αρχη η θα ηταν φιλικκος αλλα επιφυλακτικος ενω τωρα αγριευει. του σικονεται και ολη η τριχα και δεν ξερω γιατι. ισως οταν ηταν στο δρομο να ειχε περασει διαφωρα αλλα οταν πρωτοηρθε δεν ηταν τοσο. τωρα τελευτεα αρχισε να αντιδρα ετσι.
με οσα σκυλια τον εχω φερει σε επαφη ηταν τελειος φιλικα και ουτε θα του γαυγιζαν η κατι τετιο αντε να γινοντουσαν μερικα κουταβια ενοχλητικα γιαυτον. αλλα δεν ξερω τον λογο της αντιδρασης του γιατι αμα το μαθαινα ισως με την βοηθεια σας βεβαια να μπορουσα να το διορθωσω. πολυ πιθανω να εχω και εγω λαθος σταση μαζι του η να τον εχω παραχαιδεψει με αποτελεσμα να ζηλευει το αλλο. δεν ξερω πειτε μου γιατι πηστευεται πως αντιδραει ετσι? και ευχαριστω για την βοηθεια που μου δινεται!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η εντολή διπλα ειναι σημαντικη σε αυτες τις περιπτωσεις, ο,τι και να δει δεν πρεπει να την σπαει... τωρα τι κοινωνικοποιηση μπορει να γινει στην ηλικια του, δεν ξερω... ισως ειναι καλυτερο να το συζητησεις με καποιον εκπαιδευτη...

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Η εντολή διπλα ειναι σημαντικη σε αυτες τις περιπτωσεις, ο,τι και να δει δεν πρεπει να την σπαει... τωρα τι κοινωνικοποιηση μπορει να γινει στην ηλικια του, δεν ξερω... ισως ειναι καλυτερο να το συζητησεις με καποιον εκπαιδευτη...
γενικα αυτο που προσπαθω να καταλαβω ειναι το γιατι αντιδραει ετσι και προσπαθω να μπω στη θεση του γιατι καποια αιτία θα υπαρχει τιποτε δεν αντιδραει χωρις λογο. θα παω να ρωτησω μεσα σε αυτην την ευδομαδα. και γενικα η κοινονικοποιηση με την βοηθεια τους στην περοπτωση που δεν τα καταφερω μονη μου αλλα τα κανω χειροτερα ποσο θα ειναι πιθανω να κοστισει γιατι ειχα δει κατι τιμες για εκπαιδευση που ηταν αρκετα ψιλες βεβαια ειχαν την βασικη υπακοη αλλα θελω μονο την κοινονικοποιηση γιατι τα αλλα ηδη του τα μαθαινω και τα αει πολυ καλα

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Οταν ήταν μικρός έπαιζε με άλλα κουτάβια/σκυλιά;
Εχει αυτό το θέμα μόνο με αρσενικά, ή όλα τα σκυλιά + κουτάβια;
δεν το γνωριζω πριν 3 ευδομαδες τον πηραμε μακαρι να ηξερα παντος. πηστευω πως θα ειχε κακες εμπηριες οσο ηταν στο δρομο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πρέπει να δουλέψεις με εκπαιδευτή... ειδικά αν αντιδράει έτσι με κουτάβια μιλάμε για ένα εντελώς ακοινώνητο σκύλο.. ή η άλλη λύση είναι να αποφεύγετε τα σκυλιά, όπως κάνει ο Αρης με την Ήρα, αλλά πρέπει να δουλέψετε στη Β/Υ, για να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Πρέπει να δουλέψεις με εκπαιδευτή... ειδικά αν αντιδράει έτσι με κουτάβια μιλάμε για ένα εντελώς ακοινώνητο σκύλο.. ή η άλλη λύση είναι να αποφεύγετε τα σκυλιά, όπως κάνει ο Αρης με την Ήρα, αλλά πρέπει να δουλέψετε στη Β/Υ, για να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα.
δεν θα ηθελα να μην ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλια θελω να εχει ευτιχησμενη ζωη δεν ξερω ισως και να ειναι προσωπικο και να νομιζω εγω πως δεν θα ειναι ευτιχισμενο αν δεν εχει και σκυλια φιλους αλλα λεω να δουλεψω με εκπαιδευτη στην κοινωνικοποιηση. αλλα οπως ειπα δεν ηταν ετσι στην αρχη αντε θα αγριευε λιγο αλλα οχι ετσι με την μια τωρα την τελευτεα ευδομαδα περιπου αρχισε να αντιδρα εντονα. τον ειχαν παει και στα puppies park για μια μερα και ηταν μια χαρα μου ειχαν πει. ισως το οτι ειναι σε οικογενεια τωρα και ολοι τον παραχαιδευουμε να μην του κανει καλο και να τον κανει πολυ επιφιλακτικο η να ειχε κακες εμπηριες στο παρελθον του και να φοβατε μηπως τις ξαναζισει. δεν ξερω το οτι στην αρχη δεν ηταν τοσο επιφιλακτικος οσο ειναι τωρα που ειναι υπερβολικα γιατι δεν θελει κανενα σκυλο με μπερδευει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
δεν θα ηθελα να μην ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλια θελω να εχει ευτιχησμενη ζωη δεν ξερω ισως και να ειναι προσωπικο και να νομιζω εγω πως δεν θα ειναι ευτιχισμενο αν δεν εχει και σκυλια φιλους αλλα λεω να δουλεψω με εκπαιδευτη στην κοινωνικοποιηση. αλλα οπως ειπα δεν ηταν ετσι στην αρχη αντε θα αγριευε λιγο αλλα οχι ετσι με την μια τωρα την τελευτεα ευδομαδα περιπου αρχισε να αντιδρα εντονα. τον ειχαν παει και στα puppies park για μια μερα και ηταν μια χαρα μου ειχαν πει. ισως το οτι ειναι σε οικογενεια τωρα και ολοι τον παραχαιδευουμε να μην του κανει καλο και να τον κανει πολυ επιφιλακτικο η να ειχε κακες εμπηριες στο παρελθον του και να φοβατε μηπως τις ξαναζισει. δεν ξερω το οτι στην αρχη δεν ηταν τοσο επιφιλακτικος οσο ειναι τωρα που ειναι υπερβολικα γιατι δεν θελει κανενα σκυλο με μπερδευει.
Μόνο δαγκώματα θα έχετε έτσι!Ευτυχισμένη ζωή δεν είναι να γρυλίζει και να επιτίθεται ή έστω να έχει πρόθεση για επίθεση!

Αυτά είναι σημάδια έλλειψης κοινωνικοποίησης όταν ήταν μικρός!Δεν είναι λόγω του ότι τον έχετε καλομαθημένο!Δεν λειτουργεί έτσι ο σκύλος!

Όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω,συμβουλέψου εκπαιδευτή!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Μόνο δαγκώματα θα έχετε έτσι!Ευτυχισμένη ζωή δεν είναι να γρυλίζει και να επιτίθεται ή έστω να έχει πρόθεση για επίθεση!

Αυτά είναι σημάδια έλλειψης κοινωνικοποίησης όταν ήταν μικρός!Δεν είναι λόγω του ότι τον έχετε καλομαθημένο!Δεν λειτουργεί έτσι ο σκύλος!

ενοουσα πως δενθελω να μενει μονο του χωρις σκυλοπαρεα και να αλλαζω δρομο οποτε καλητερα νατον παω σε εκπαιδευτη για να με βοηθησει. μαλον δεν το διατυπωσα σωστα. φυσικα και θα εχουμε μοονο δαγκοματα αμα το αφισουμε ετσι που δεν προκειτε. και ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας:)

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com

οσο αφωρα το τι εχει περασει οταν ηταν μικρος δεν ξερω γιατι πριν 3 ευδομαδες τον πηραμε και φανταζομαι πως συγουρα δεν θα εχει περασει καλη κουταβισια ζωη:( αλλα θα προσπαθησω οσο περισσοτερο για να τον κανω ευτιχισμενο και να εχει μια πανεμορφη σκυλισια ζωη. πολυ πιθανο οταν ητν μικρος να εχει περασει πολλα που να του εχουν πρκαλεσει φοβο κλπ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
1.5 ετών είναι ο σκύλος; Μην περιμένεις να παίξει με άλλα σκυλιά... ειδικά αν είχε κακές εμπειρίες στο παρελθόν... αυτό που μπορεί να δουλέψει ο εκπαιδευτής είναι να μην επιτήθεται... να τα αγνοεί... Πάντως πιστεύω πως ο συγκεκριμένος σκύλος θα νιώθει πολύ καλύτερα μακριά από άλλα σκυλιά...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
prin αρχισεις να πιστευεις αν εχεις προβληματικο σκυλο , η ακοινωνητο....
πρεπει να τον γνωρισεις..... καλυτερα
το σκυλί ειναι 15 μηνων πανω στη εφηβεια του και τις επαναστασεις του κι εσυ τον εχεις μολις 2-3 εβδομαδες....
δεν γνωριζεις αν θελει να παει επιθετικα ή φιλικα... το θεμα ειναι οτι σε τραβαει να παει προς το μερος τους σωστα?
το προβλημα βασικα ξεκιναει απο την σχεση μεταξυ σας..
πρεπει να αρχισει ο σκυλος να σε βλεπει σαν αρχηγό... ή αφεντικό αν το θελεις και να σε ακουει...
πρωτα θα κανεις βασικη υπακοή στον σκυλο, και μετα κι εφοσον εχεις ολοκληρωσει την βασικη υπακοή και ο σκυλος σε ακουει παντου και παντα... θα προσπαθησεις να τον φερεις " κοντα" με αλλο σκυλο ετσι ωστε να δεις τις αντιδρασεις του ...
αλλα μεχρι τοτε βασικη υπακοή.....
μερικες ερωτησεις αν θελεις απαντας...
πως εφτασε ο σκυλος στα χερια σου?
ο προηγουμενος ιδιοκτητης ποιος ηταν?
αν ηταν γνωστος ποιος ο λογος που εδωσε τον σκυλο?
αν οχι πηρες τον σκυλο απο καταφυγιο???

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
prin αρχισεις να πιστευεις αν εχεις προβληματικο σκυλο , η ακοινωνητο....
πρεπει να τον γνωρισεις..... καλυτερα
το σκυλί ειναι 15 μηνων πανω στη εφηβεια του και τις επαναστασεις του κι εσυ τον εχεις μολις 2-3 εβδομαδες....
δεν γνωριζεις αν θελει να παει επιθετικα ή φιλικα... το θεμα ειναι οτι σε τραβαει να παει προς το μερος τους σωστα?
το προβλημα βασικα ξεκιναει απο την σχεση μεταξυ σας..
πρεπει να αρχισει ο σκυλος να σε βλεπει σαν αρχηγό... ή αφεντικό αν το θελεις και να σε ακουει...
πρωτα θα κανεις βασικη υπακοή στον σκυλο, και μετα κι εφοσον εχεις ολοκληρωσει την βασικη υπακοή και ο σκυλος σε ακουει παντου και παντα... θα προσπαθησεις να τον φερεις " κοντα" με αλλο σκυλο ετσι ωστε να δεις τις αντιδρασεις του ...
αλλα μεχρι τοτε βασικη υπακοή.....
μερικες ερωτησεις αν θελεις απαντας...
πως εφτασε ο σκυλος στα χερια σου?
ο προηγουμενος ιδιοκτητης ποιος ηταν?
αν ηταν γνωστος ποιος ο λογος που εδωσε τον σκυλο?
αν οχι πηρες τον σκυλο απο καταφυγιο???
απο καταφυγιο τον πηρα. οποτε το ποιος τον ειχε πεταξει στο δρομο αν δεν μεγαλωσε εκει η το λογο που γινανε δεν ξερω.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
1.5 ετών είναι ο σκύλος; Μην περιμένεις να παίξει με άλλα σκυλιά... ειδικά αν είχε κακές εμπειρίες στο παρελθόν... αυτό που μπορεί να δουλέψει ο εκπαιδευτής είναι να μην επιτήθεται... να τα αγνοεί... Πάντως πιστεύω πως ο συγκεκριμένος σκύλος θα νιώθει πολύ καλύτερα μακριά από άλλα σκυλιά...
πολυ πιθανο! καλα θα το ψαξω και εγω το θεμα παραπανω για να ειμαι 100% συγουρι μην κανω τιποτα που θα ειναι λαθος και τα θαλασσοσω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97