Κοινωνική ισοτιμία

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Θα προτιμούσα τα λεφτά για την εγκατάσταση αυτών των μονάδων (όπου ο προμηθευτής θα επιλεγεί κατόπιν διαφανούς διαδικασίας διαγωνισμού - μουχαχά! - και ω του θαύματος θα επιλεγεί ως ανάδοχος ο μπατζανάκης του δημάρχου) να πάνε σε καμια στείρωση, σε κανα καταφύγειο κλπ.

Άσε που την άλλη μέρα θα τα βανδαλίσουν οι πιτσιρικάδες.

Μου φαίνεται ως κάτι πολυτελείας αυτή τη στιγμή μπροστά σε άλλα...

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Πολύ ενδιαφέρον νήμα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια αληθινή ιστοριούλα και ο νοών νοείτω...
Λοιπόν πρίν κάμποσα χρόνια ένας θείος (αδελφός μητέρας) σπούδαζε στην Γερμανία, είχαμε πάει να τον επισκεφτούμε κατά την επίσκεψη κάναμε τον σχετικό τουρισμό. Μια μέρα ενώ εμείς κάναμε τις βόλτες μας εκείνος ήταν στο πανεπιστήμιο είχαμε δώσει ραντεβού έξω απο μια μπυραρία και πήγαμε λίγο πιό νωρίς. Εκεί που περιμέναμε ήρθε μια κυρία και άρχισε να μας στολίζει κανονικά (δλδ μας σκυλόβρισε), ενώ κοιτούσαμε απορημένοι έρχεται και ο θείος, που ήταν γνώστης της γερμανικής και λέει : αμάν γίναμε ρεζίλι γιατί δέν ανοίξατε την πόρτα της μπυραρίας να βάλετε μέσα ένα σκυλί που κρύωνε. Βλέπετε για εμάς το γεγόνος ότι κάποιος σκύλος ήταν στο δρόμο ήταν ασήμαντο για την γερμανίδα κυρία ήταν σημαντικότατο.
Αγαπητοί και εγώ είμαι έλληνας αλλά τολμώ να πώ ότι είμαστε πίσω, όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε άλλα, αν θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία σε πολλά θέματα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μετάφραση

Το γεγονός ότι ανέφερα την Ρουμανία ήταν απλά και μόνο ότι η φωτογραφία ήταν από την συγκεκριμένη χώρα και όχι για να εκθειάσω όπως μου προσάπτουν .
Θα μπορούσε η συγκεκριμένη φωτογραφία να ήταν από όπου …...

Άλλωστε μίλησα για κοινωνία και όχι για χώρα .
Δεν αναφέρθηκα στο να μπουν και εδώ ‘’ Hi Tec ‘’ εγκαταστάσεις , μίλησα απλά για το πως θα ήταν το θέμα αν μια δομημένη κοινωνία έδειχνε με κάποιο τρόπο το ενδιαφέρον της .
Βέβαια ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να μεταφράζει και να αναλύει τα θέματα όπως θέλει και όπως τα αντιλαμβάνεται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Πολύ ενδιαφέρον νήμα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια αληθινή ιστοριούλα και ο νοών νοείτω...
Λοιπόν πρίν κάμποσα χρόνια ένας θείος (αδελφός μητέρας) σπούδαζε στην Γερμανία, είχαμε πάει να τον επισκεφτούμε κατά την επίσκεψη κάναμε τον σχετικό τουρισμό. Μια μέρα ενώ εμείς κάναμε τις βόλτες μας εκείνος ήταν στο πανεπιστήμιο είχαμε δώσει ραντεβού έξω απο μια μπυραρία και πήγαμε λίγο πιό νωρίς. Εκεί που περιμέναμε ήρθε μια κυρία και άρχισε να μας στολίζει κανονικά (δλδ μας σκυλόβρισε), ενώ κοιτούσαμε απορημένοι έρχεται και ο θείος, που ήταν γνώστης της γερμανικής και λέει : αμάν γίναμε ρεζίλι γιατί δέν ανοίξατε την πόρτα της μπυραρίας να βάλετε μέσα ένα σκυλί που κρύωνε. Βλέπετε για εμάς το γεγόνος ότι κάποιος σκύλος ήταν στο δρόμο ήταν ασήμαντο για την γερμανίδα κυρία ήταν σημαντικότατο.
Αγαπητοί και εγώ είμαι έλληνας αλλά τολμώ να πώ ότι είμαστε πίσω, όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε άλλα, αν θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία σε πολλά θέματα.
Δεν είναι σημαντικό ίσως αλλά πάνω στο περιστατικό που αναφέρεις rodriguez είναι τουλάχιστον αγένεια να βρίζεις τουρίστες για κάτι που δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν σε μια ξένη χώρα.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Δεν αναφέρθηκα στο να μπουν και εδώ ‘’ Hi Tec ‘’ εγκαταστάσεις , μίλησα απλά για το πως θα ήταν το θέμα αν μια δομημένη κοινωνία έδειχνε με κάποιο τρόπο το ενδιαφέρον της .
Εγώ σε κατάλαβα αρχηγέ, γι αυτό έγραψα και την "ιστοριούλα" μου και επειδή είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Δεν εντυπωσιάστηκα απο τη χώρα που προέρχεται η φώτο αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια ένδειξη.

Δεν είναι σημαντικό ίσως αλλά πάνω στο περιστατικό που αναφέρεις rodriguez είναι τουλάχιστον αγένεια να βρίζεις τουρίστες για κάτι που δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν σε μια ξένη χώρα.
Να διευκρινήσω κάτι είμαι γέννημα θρέμα Πειραιώτης (το nick είναι χιουμοριστικό) δηλαδή και εγώ μαζί σας είμαι, απλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία , χωρίς να την σχολιάσω, για να δούμε τις διαφορές κουλτούρας,τα συμπεράσματα δικά σας.
Οπως για ένα Εγγλέζο είναι αδιανόητο να πάρει την σειρά του άλλου έτσι και για κάποιον Γερμανό ήταν αδιανόητο να κρυώνει ένας σκύλος.
Τελκά πιστεύω οτι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας να δούμε που βρισκόμαστε, αν θέλουμε να προχωρήσουμε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Άλλωστε μίλησα για κοινωνία και όχι για χώρα .
Θα ήταν η χώρα στην οποία θα θέλαμε όλοι να ζούμε. Κάτι σαν τα ωραία αμερικάνικα χωριουδάκια με τα χαριτωμένα ροζ, φυστικί και γαλάζια σπιτάκια με ασορτί χρώμα αυτοκίνητα που βλέπουμε στις ταινίες.

Από την οποία αυτή χώρα απέχουμε μακράν αυτή τη στιγμή.
Είναι οξύμωρο να τοποθετηθούν τέτοιοι κάδοι όταν 10 μέτρα πιο πέρα, θα υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών με κολλημένα χαρτιά επάνω τους "Μην καταναλώνετε υπολείμματα τροφίμων από τους κάδους σκουπιδιών - είναι επικίνδυνο για την υγεία". Μάλλον τέτοιες μονάδες θα προκαλέσουν την οργή του κόσμου και με το δίκιο του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn