Κοινονικοποιηση κουταβιου

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Καλημερα, θα ηθελα να σας ρωτησω πως μππρω να κοινονικοποιησω ενα μινι σναουτσερ με αλλα σκυλακια ενω μας εχει μεινει ενα εμβολιο. Νιωθω οτι χανω μερες αν περιμενω ακομα 2 βδομαδες για το τελευταιο της.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Καλημέρα !

Αυτό που σας έχει μείνει είναι αυτό της λύσσας να υποθέσω ;;

Μπορείς να το κοινωνικοποιήσεις με σκυλιά φίλων -γνωστών σου,που ξέρεις ότι το έχουν κάνει !

Έγω στο πρώτο μου κουταβι περίμενα ακριβώς όπως μου είπε ο κτηνιατρος . Κ λόγω κ μιας ωτίτιδας που είχε κ έπαιρνε αντιβίωση ,άργησαν λίγο τα εμβόλια ,όποτε άργησα να τον κοινωνικοποιήσω . Δλδ 4 μηνών ...
Μέχρι τότε έπαιζε με το σκυλο της φίλης μου στον από κάτω όροφο
Η κουτάβα που έχω τώρα σχεδόν 3 μηνών . Χωρίς το εμβόλιο πνευμονίας κ λύσσας , βγαίνει κανονικά βόλτες κ πάει σε πάρκα ... Αυτό φυσικά με δίκη μου ευθύνη. Δεν το προτείνω . Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπάρχει ρίσκο ...

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Δυστηχως εδω που ειμαι ουτε φιλους με σκυλια ουτε γνωστους.
Κ δεν εχω εμπιστοσυνη με εμβολια εδω πολλοι δεν εμβολιαζουν τα παιδια τους.
Ειμαι αισιοδοξος γιατι το σκυλακι στο σπιτη της εκτροφεα ερχοταν σε επαφη με πολλα σκυλακια και διαφορετικα μιας κ εκτρεφε και αλλες ρατσες. Θα δω αν βρω καποιο γνωστο αλλιος αναμονη. Οταν βλεπει αλλα στο δρομο κουναει ουρα κ θελει να την κατεβασω. Υπομονη μαλλον.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Και εγω τη δικια μου με το που καλυφθηκε για τα υπολοιπα , ξεκινησα βολτες χωρις το εμβολιο της λυσσας και του kennel cough , ηταν 3 μηνων οταν τη ξεκινησα και ειχε κανει 1 για τυφο και 2 πενταπλα (τυφο , μορβα , ηπατιτιδα , γριπη, λεπτοσπειρωση). Αφοτου εκανε το 2ο πενταπλο μετα απο 2 εβδομαδες τη ξεκινησα βολτες.

• Like
Reactions: Taitienitsa

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Ψιλοβολτα παμε για να δει μερη και καταστασεις απλα το θεμα ειναι με τα αλλα σκυλια. Θα δω αν βρω κανενα γνωστου να το φερει σπιτη μας η να παμε εμεις.
Ευχαριστω!

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Ψιλοβολτα παμε για να δει μερη και καταστασεις απλα το θεμα ειναι με τα αλλα σκυλια. Θα δω αν βρω κανενα γνωστου να το φερει σπιτη μας η να παμε εμεις.
Ευχαριστω!
Φιλική συμβουλή , τώρα που είναι μικρό φρόντισε να του "δείξεις" όσα περισσότερα μπορείς κ αντέχει ... Μην το ζορίζεις δλδ αν φοβηθεί κάπου/κάτι , αλλά αυτή η ηλικία είναι κρίσιμη κ καθοριστική πολλές φορές για συμπεριφορές κ αντιδράσεις του ζώου στην μετέπειτα ζωή του ...

• Like
Reactions: Yorkaddict

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Αυτο κανω. Εχουμε παει απο σουπερμαρκετ μεχρι σε παιδικο παρτυ. Την βαζω στο κλουβακι και μπαινουμε για βολτες σε λεωφορεια. Την φερβω επαφη με γερους νεους καροτσακια γυναικες αντρες και δε συμαζευεται. Ξερω γιαυτο το διμηνο ποσο σημαντικο ειναι γιαυτο θελω να την φερω σε επαφη με αλλα σκυλακια. Αλλα αφου δεν εχω καποιο γνωστο εδω θα το προσπαθησω.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Το κουταβι θελει διαφορετικες παραστασεις, οσες περισσοτερες μπορει. Ανθρώπους και των δυο φυλων, ψηλους, κοντους, ευσωμους, αδυνατους, με καπελα, με γυαλια κοκ. Το ιδιο και με τα σκυλια και τα ζωα γενικα. Οσα περισσοτερα θετικα ερεθίσματα εχει σε αυτην την ηλικια τοσο το καλυτερο για την μετέπειτα πορεία του

• Like
Reactions: Yorkaddict

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Και εμείς περιμέναμε για το εμβόλιο της λύσσας και κοινωνικοποίηση νομίζω σκατα... Τα πάει καλά με τα σκυλάκια και με τα παιδιά αλλά του γαυγιζει για να παίξει και αυτά τρομάζουν με αποτέλεσμα να τρέχουν και να φωνάζει περισσότερο.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Και εμείς περιμέναμε για το εμβόλιο της λύσσας και κοινωνικοποίηση νομίζω σκατα... Τα πάει καλά με τα σκυλάκια και με τα παιδιά αλλά του γαυγιζει για να παίξει και αυτά τρομάζουν με αποτέλεσμα να τρέχουν και να φωνάζει περισσότερο.
Ποσο χρονων ειναι τωρα το δικο σας?

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Γενικα η σουμβουλη του εκτροφεα της σκυλας μου ηταν να μην περιμενω τη λυσσα και να αρχισω βολτες περιπου 3 μηνων ετσι ωστε να μη χαθει αυτη η κρισιμη περιοδος 2-4 μηνων που γινεται η πιο σοβαρη κοινωνικοποιηση. Η λυσσα μεταδιδεται μεσω δαγκωματος εεε να αφησεις να δαγκωθει το κουταβι σου ειναι ανεπιτρεπτο και 99,9% ελεγχομενο απο τον ιδιοκτητη. Πολυ προσοχη και βολτες απο τους 3 μηνες αν εχει κανει τουλαχιστον 2 5απλα εμβολια , αυτο ακολουθησα εγω και δεν εχει κανενα θεμα και ειναι και νευροσπαστο κυριολεκτικα , με σκυλια εξαιρετικη και αγριευει μοναχα αν της γρυλισουν (επιθετικα οχι μεσα στο παιχνιδι) - τη καβαλησουν και με τους ανθρωπους επισης και αγριευει μονοχα σε σπανιες περισπτωσεις (πχ 1 ετρεχε σα τρελος κατα πανω (ετρεχε σα 100αρι στο παρκο) μας και πηγε να κανει ντου και αυτος εφυγε μεσα σε κατι θαμνους μολις την ειδε και μια αλλη δοση ενας εκανε joking και ξεφυσαγε σα τρενο και αγριεψε επειδη τοσο ξεφυσημα δεν ειχε ξαναδει).

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Πιστευω οτι ειναι λιγο υπερβολικο να περιμενεις το εμβολιο της λυσσας, απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν κρουσματα σε σκυλια και ειναι απιθανο να κολλησει σε κατοικημενη περιοχη. Εγω προσωπικα τον εβγαλα 2-3 φορες 10 μερες μετα το δευτερο 5πλο σε σημεια που δεν υπηρχαν σκυλια πχ κλειστος κηπος και κανονικα μετα το 3ο εμβολιο σε ηλικια 3.5 μηνων. Και πριν ομως συχνα καναμε βολτες αγκαλια και ας ειχε φτασει 9 κιλα.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Εξω παμε κανονικα 3 φορες την μερα απο κανενα 20 λεπτο αν και τα 10 ειναι στην αγκαλια μου. Επισης την σερνω και στα καφε κ την βαζω πανω μου γ να συνιθηση τους ηχους. Με τα αλλα σκυλια ειμαι επιφυλακτικος. Ισως επειδη βλεπω οτι τα περισσοτερα μικροσωμα ειναι με λαθος τροπους. Μαλλον περιμενω ενα σωστο δειγμα συμπεριφορας για να ξεκινησω την κοινονικοποιηση της με αλλα σκυλια.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Τα μικροσωμα (το 80% που εχω συναντησει εγω) ειναι τελειως ακοινωνητα και κανουν τα "αγρια" λογω ανασφαλειας στη δικια μου τα περισσοτερα γαυγιζουν σα τρελα απο αποσταση με αποτελεσμα να τη διαολιζουν , βεβαια με 3-4 παιζει μια χαρα. Βρες 1-2 σκυλακια τα οποια εχουν καλη συμπεριφορα και αστη να παιξουν αλλα με προσοχη στην αρχη

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Αυτο θα κανω.
Επισης εχω μεγαλο θεμα και ενστασεις στα λυτα σκυλια δεσποζομενα μες την πολη που βλεπω αλλα τι να κανουμε..δεν θα κυκλοφορω με το δικανο..για χρησην προς τους ιδιοκτητες παντα.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μια μικρη "συμβουλη"....μην τη βαζεις αγκαλια σου οταν ειστε εξω.... κατω ξαπλωμενη....δεν χρειαζεται αγκαλια...και να μαθει να κάθεται κ να μην νιωθει προστατευμενη υπερβολικά και να μην νιωθει οτι της ανήκεις....κατω ξαπλωμένη ησυχη κ ωραια να χαζευει να τρωει ενα κόκκαλο να κοιμάται οτι θελει...

• Like
Reactions: Elrandir and d3ac0n

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Μια μικρη "συμβουλη"....μην τη βαζεις αγκαλια σου οταν ειστε εξω.... κατω ξαπλωμενη....δεν χρειαζεται αγκαλια...και να μαθει να κάθεται κ να μην νιωθει προστατευμενη υπερβολικά και να μην νιωθει οτι της ανήκεις....κατω ξαπλωμένη ησυχη κ ωραια να χαζευει να τρωει ενα κόκκαλο να κοιμάται οτι θελει...
Ναι και εγω το σκεφτηκα αυτο γ να ειμαι ειλικρινης. Κατω δεν την εβαζα να καθετε αλλα αρκετες φορες μονη της σε καρεκλα. Εχεις 100% δικαιο

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Εγώ αυτό που έχω σκεφτεί, είναι να αγοράσω ένα μάρσιπο για σκύλο.. Οπότε από 2 μηνών μεχρι 3,να την έχω μαζί μου παντού,σε χώρους,μέσα μαζικής μεταφοράς, παραλίες,καφετέριες...Μόνο στην Τρούμπα Δεν θα την παίρνω.. :D
Βέβαια δεν ξέρω αν θα είναι καλό,αλλά θα το προσπαθήσω..

• Like
Reactions: Elios

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν