Κλειδωμενο: "παραξενοι" και απαντηση

Status
Κλειδωμένο θέμα

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Καλημερα σας,

Εχω παρα πολυ καιρο να παρω μερος στο φορουμ "σας". Συγκεκριμενα απο τον Μαρτη. Απο τοτε μπαινω καθημερινα, διαβαζω οτι με ενδιαφερει, αλλα δεν εχω πει ουτε κουβεντα. Ειχα θυμωσει παρα πολυ με τις απαντησεις ενος μελους και ειχα αποφασισει να μην ξαναμιλησω με κανεναν και για τιποτε. Το θεμα, ομως, τουτο ειναι πολυ προκλητικο και δεν μπορω να αντισταθω. Πρεπει να πω την αποψη μου και ας μου επιτεθειτε παλι. Μπορει και να ειναι αφορμη να ξαναπαρω μερος στις κουβεντες σας. Μπορει και να ξανασιωπησω. Θα δειξει.

Το ειχα πει και παλιαοτερα. Η επιθεση, το κραξιμο, η ειρωνια και η απαξιωση δεν ειναι οι σωστοι τροποι να φερετε καποιον στον ισιο δρομο. Μπορει, ειτε απο αγνοια, ειτε απο εγωισμο ειτε απο ενα σωρο αλλους λογους, οι νεοεισερχομενοι να μην δεχονται τις υποδειξεις σας αμεσως. Αν, ομως, επιμενατε με καλο τροπο, ευγενεια και λογικα επιχειρηματα θα τους αλλαζατε γνωμη, ειμαι σιγουρη. Κανεις δεν θελει να κανει λαθη, ενω γνωριζει το σωστο. Αρκει να το καταλαβει. Το παιδι σας, αν εκανε κατι κακο, θα το διωχνατε απο το σπιτι η θα προσπαθουσατε να του εξηγησετε το σωστο και το λαθος με υπομονη, επιμονη, λογικη και επιχειρηματα? Και το επιχειρημα, που ακουω ολη την ωρα, για την επιθετικη συμεριφορα καποιων, οτι εχουν κουραστει να λενε τα ιδια και τα ιδια, δεν ευσταθει. Αν εχουν κουραστει, ας μην συμμετεχουν σε τετοιες κουβεντες. Δηλαδη, ενας δασκαλος, που κανει την δουλεια αυτη 10, 20, 30 χρονια θα επρεπε να παψει να νουθετει και να καθοδηγει τους μαθητες του γιατι εχει κουραστει να το κανει τοσα χρονια?

Αυτο, που σαν σιωπηλος παρατηρητης, εχω δει τοσο καιρο ειναι οτι στο φορουμ συμμετεχουν, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, τα ιδια και τα ιδια ατομα, που μετριουνται στα δαχτυλα των χεριων. Ολοι οι νεοεισερχομενοι, μετα απο το αρχικο καλωσορισμα-κραξιμο, αποχωρουν θυμωμενοι και απογοητευμενοι. Το αποτελεσμα ειναι οτι το φορουμ εχει καταντησει βαρετο, μονοτονο, στερημενο απο νεες ιδεες και αποψεις, με θεματα που επαναλαμβανονται και ξανα-επαναλαμβανονται. Αποκταει ζωη και μεγαλη συμμετοχη μονο σε καυγαδες, οπως αυτο του εκτροφειου Palmhill, πραγμα που δεν βοηθαει τους σκοπους του φορουμ, ουτε προσδιδει το επιθυμητο κυρος στο εργο του.

Μακαρι να μπορουσε καποιος απο τους διαχειριστες να μας υπολογισει, για στατιστικους λογους, ποσα απο τα νεα μελη που γραφτηκαν αυτη τη χρονια, συνεχιζουν να ειναι ενεργα σημερα. Θα μπορουσαν να ειναι και 50, και 100. Αυτα τα 100 μελη, αν συμμετειχαν σημερα, δεν θα ειχαν να προσδωσουν στις κουβεντες σας ενα ενδιαφερον, μια ζωντανια, μια αλλη ματια? Ασχετοι, αμαθεις, αφελεις. Μπορει. Ομως θα εφερναν, με τις αφελεις ερωτησεις τους ενα αναζωογονητικο αερα στο φορουμ. Περα απο την ασχετοσυνη τους, ομως, οσον αφορα τα σκυλια και την ζωοφιλια, οι περισσοτεροι σιγουρα θα ειναι καλλιεργημενοι, μορφωμενοι, με πειρα ζωης, πολυποικιλες εμπειριες , ωριμοτητα και η συνεισφορα τους, γενικοτερα, θα ηταν πολυτιμη. Αυτο θα επρεπε να προβληματισει τους παληους, ειδικα εκεινους που, σαν κομητες. εμφανιζονται κατα καιρους απαντωντας με μια κακία σε καποιον , με τον αερα της παλαιοτητας η της εξουσιας, και χανονται παλι.

Απο τη στιγμή που δεν παραβαίνει κάποιος "παράξενος" τους κανονισμούς και είναι εντός θέματος, έχει το δικαίωμα να γράφει οτι θέλει.

Απο τημια ειναι ετσι, αλλα απο την αλλη θα μπορουσε και να μην ειναι. Εχετε τη δυναμη να σταματησετε τους "παραξενους", ακομα και αν δεν παραβαινουν τους κανονισμους, αν αυτοι οι παραξενοι κανουν κακο, με την εννοια οσων παραθεσα πιο πανω, στη λειτουργια του φορουμ. Αν αυτο που σας ενδιαφερει, φυσικα, ειναι να προσφερετε στην κυνοφιλια και στην κοινοτητα στην οποια ειστε ενεργα μελη. Αν, απλα, σας ενδιαφερει να εχετε ενα ιστοτοπο, οπου θα επικοινωνειτε μεταξυ σας, οταν βαριεστε να κανετε κατι αλλο, ΟΚ. Δικαιωμα σας και ειναι σεβαστο. Εγω, και πιστευω και πολλοι-πολλοι αλλοι, θα κατσω στη γωνιτσα μου, χωρις να σας ενοχλω και θα ακουω τι λετε. Αλλα, πιστευω, οτι σιγα-σιγα, θα βαρεθειτε και εσεις οι ιδιοι και θα αρχισετε να απομακρυνεστε, μεχρι του σημειου να μεινετε 3 και ο κουκος. Ελπιζω να μη βγω αληθινη, γιατι προσφερετε πολλα και ειναι κριμα να χαθειτε.

Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο, το δικαιουμαι για τους 4 μηνες που δεν εχω αρθρωσει μια κουβεντα, νομιζω, χεχε:D. Οσοι θελουν να διαβασουν το θεμα που με εκανε να φυγω, ειναι το "εκθεση". Δεν ξερω να βαλω λινκ. Ισως μπορει καποιος απι τους μοντ. Αυτα και καλο καλοκαιρι σε ολους, παραξενους και μη!:)

Ninaioanna - Muffin

Last edited by a moderator:

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Αν διαβαζες προσεκτικα και καλοπροαιρετα, θα την εβλεπες την προταση. Ειναι η παρακατω:

Απο τη μια ειναι ετσι, αλλα απο την αλλη θα μπορουσε και να μην ειναι. Εχετε τη δυναμη να σταματησετε τους "παραξενους", ακομα και αν δεν παραβαινουν τους κανονισμους, αν αυτοι οι παραξενοι κανουν κακο, με την εννοια οσων παραθεσα πιο πανω, στη λειτουργια του φορουμ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εχετε τη δυναμη να σταματησετε
Πως? Και ποιος θα αποφάσιζε? Αφού δε συμφωνούμε όλοι για το τι συνιστά "παραξενιά"..... Μόνο μέσω κανονισμών μπορεί να γίνει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάρε για παράδειγμα το συγκεκριμένο νήμα. Εσύ θεωρείς οτι δε διάβασα καλοπροαίρετα και σου απάντησα ανάλογα. Υπάρχει πρακτικά τρόπος να με σταματήσεις? (εξακολουθώ να απαντώ κόσμια και εντός θέματος).

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Πήγα να γράψω, αλλά τα είπε η kopritis.
+1000

Και να προσθέσω πως το υποκειμένικό κριτήριο ενέχει και άλλους κινδύνους "δε μου αρέσει η φάτσα σου" π.χ.

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Το πως, το ξερετε εσεις καλυτερα. Σαν παληοι, γνωριζεστε καλυτερα μεταξυ σας και ξερετε πως να χειριστειτε ο ενας τον αλλον. Αλλος θα λειτουργησει με παρακληση, αλλος με συναισθημα ευθυνης, αλλος με "απειλη", αλλος με αντικινητρο. Οτι πιανει. Δεν εννοουσα να κανετε ban τους παραξενους, αυτο δεν θα επιτρεπεται ,φανταζομαι, απο τους κανονισμους. Εννοουσα οτι με ηπιους τροπους θα μπορουσατε να ζητησετε απο τους παραξενους να μην ειναι τοσο παραξενοι, για το καλο του φορουμ.Ο σκοπος ειναι να κρατησετε οσα πιο πολλα ενεργα μελη γινεται, ωστε η "οικογενεια" σας να ειναι αυτο που λενε τωρα τελευταια, πολυσυλλεκτικη. Φυσικα και ποιοτικη, και ζωντανη και...και...και... Οσα εγραψα ηταν για να πω οτι δεν εχει νοημα να μιλατε οι ιδιοι και οι ιδιοι μεταξυ σας, για τα ιδια και τα ιδια θεματα και να διωχνετε το "νεο αιμα".

Οχι, δεν υπαρχει τροπος να σε σταματησω. Θα ανεχτω μια δυο φορες τις αποτομες και οριακα, ευγενικες απαντησεις σου και μετα θα την κανω με ελαφρα πηδηματακια, γιατι δεν μου αρεσει να διαπληκτιζομαι και μαλιστα για ασημαντες αφορμες. Αυτο ακριβως σου λεω, οτι αποδιωχνετε τους νεους, επειδη εχετε τον αερα του παληου. Και, σαν κι εμενα, φευγουν κι αλλοι, κι αλλοι, κι αλλοι. Θα μου πεις, σκασιλα σας. Μπορει και να εχεις δικηο. Γι'αυτο εγραψα τα μπολικα σχολια, πριν καταληξω στην προταση. Για να την αιτιολογησω. Εμενα, προσωπικα, αν ειχα κανει τοσο κοπο και αν κανω τοσο καλη δουλεια, θα με ενοιαζε να μην την αφησω να εκφυλιστει και να χαθει στο τελος. Απο κει και περα, ειναι θεμα δικο σας. Αλλα, ολοι εμεις που παραπονιομαστε για σας,καποιο δικηο θα εχουμε, δεν νομιζεις?? Η ειμαστε ολοι γνωστοι και συνομωτουμε για να σας κατηγορουμε? Τυχαιο? Δεν νομιζω!!! Για να γελασουμε και λιγακι. Πολυ βαρυ το κλιμα για τη ζεστη που κανει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει ότι εκτός από τα θέματα που τσακωνόμαστε και στα θέματα που αφορούν την συμπεριφορά των μελών έχουμε μεγάλη συμμετοχή......

Σε αυτόν τον καιρό που είμαι σε αυτό το forum έχω δει και συμμετάσχει σε ουκ ολίγες συζητήσεις που καταλήγουν τελικά σε τσακωμούς......
Όμως σε αυτές τις συζητήσεις συμμετέχουν κι άτομα που ούτε εριστικά είναι, ούτε προσβλητικά, ούτε τίποτα.....γιατί σχεδόν πάντα ο "νέος" θα απαντήσει σε αυτόν που θα του την πει;
Γιατί να μην τον αγνοήσει και να ασχοληθεί με τους υπόλοιπους;

Eπίσης γιατί σχεδόν όλοι μας, δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω, ειδικά στην αρχή που μπήκα, είμαστε μεγάλοι επαναστάτες στις σελίδες ενός forum;
Γιατί πάντα στο παραμικρό, που προσωπικά πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς αν ακούγαμε την ίδια φράση σε μια συζήτηση θα την προσπερνούσαμε, θα πάρουμε τα καρυοφίλια και τα γιαταγάνια μας μόλις την διαβάσουμε;
Στον γραπτό λόγο που παρεξηγείται πολύ ευκολότερα, αφού δεν υπάρχει ο χρωματισμός της φώνησης, μήπως θα έπρεπε να είμαστε κι εμείς, οι παραλήπτες της ύβρης, λίγο πιο συγκρατημένοι;

Αν μου πεις κάτι και δεν απαντήσω τι θα γίνει;
Τίποτα....θα πάει παρακάτω η συζήτηση, κι αν ο άλλος ζει για να προκαλεί τελικά θα χάσει το ενδιαφέρον του....
Αν απαντήσω, θα τσακωθώ, θα εκνευριστώ, θα τους βρίσω, θα σηκωθώ και θα φύγω χωρίς να πάρω την απαντηση που αναζητώ....
Ποιος είναι ο χαμένος;

Μήπως θα ήταν καλύτερο τελικά να κατευθύνουμε την όρεξή μας για γράψιμο σε κυνολογικά θέματα αντί σε θέματα συμπεριφοράς των υπόλοιπων μελών του forum;

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Πρέπει να υπάρχει ένα κριτήριο για να "συνετιστούν" κάποιοι. Ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει ποιο είναι το κριτήριο και ποιους θα πρέπει να συνετίσει? Θα είναι οι συντονιστές? Πίστεψέ με πως αυτό δε θα αρέσει γιατί θα αρχίσουν τα ποιος είσαι εσύ και μου κάνεις συστάσεις. Και εν τέλει μήπως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε δικτατορικό περιβάλλον, το οποίο επίσης δε θα ήταν και πολύ αρεστό? Και στο κάτω - κάτω ο καθένας μας με την ενεργή συμμετοχή του διαμορφώνει το χώρο που κινείται, το πιο εύκολο είναι να πεις "εγώ δε συμμετέχω" και να πετάξεις στους άλλους το μπαλάκι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Το πως, το ξερετε εσεις καλυτερα. Σαν παληοι, γνωριζεστε καλυτερα μεταξυ σας και ξερετε πως να χειριστειτε ο ενας τον αλλον. Αλλος θα λειτουργησει με παρακληση, αλλος με συναισθημα ευθυνης, αλλος με "απειλη", αλλος με αντικινητρο. Οτι πιανει.
Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει να κάνω τίποτα παραπάνω εδώ απο το να ανταλλάσσω τεκμηριωμένες απόψεις. Ούτε ξέρω πως να αλλάξω τον τρόπο που γράφει κάποιος, ούτε και μένδιαφέρει να κάνω κάτι τετοιο. Πόσο μάλλον αν πρεπει να αλλάξω συμπεριφορά ανάλογα με ποιον μιλάω! Σε σκυλοφόρουμ γράφω, δεν είμαι στο διπλωματικό σώμα!

Εννοουσα οτι με ηπιους τροπους θα μπορουσατε να ζητησετε απο τους παραξενους να μην ειναι τοσο παραξενοι, για το καλο του φορουμ.
Μα αφού εμείς οι παλιότεροι οπως λες είμαστε οι παράξενοι! Θα κάνουμε σύσταση στον εαυτό μας??

Ο σκοπος ειναι να κρατησετε οσα πιο πολλα ενεργα μελη γινεται, ωστε η "οικογενεια" σας να ειναι αυτο που λενε τωρα τελευταια, πολυσυλλεκτικη.
Ποιος λεει οτι είναι αυτός ο σκοπός??

Οσα εγραψα ηταν για να πω οτι δεν εχει νοημα να μιλατε οι ιδιοι και οι ιδιοι μεταξυ σας, για τα ιδια και τα ιδια θεματα και να διωχνετε το "νεο αιμα".
Αποψη σου και σεβαστή, αλλά θα μου επιτρέψεις (οριακά ευγενικά) να διαφωνήσω. Ο κοσμος μένει ή φεύγει για διάφορους λόγους. Δεν είναι αυτοσκοπός του φόρουμ η αύξηση των μελών, αλλά η ποιοτική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Οποιος δεν ξέρει να συζητά τεκμηριωμένα, κακό του κεφαλιού του.

Γι'αυτο εγραψα τα μπολικα σχολια, πριν καταληξω στην προταση.
Ακόμα δεν την είδα αυτήν την πρόταση..... το να αλλάζω τρόπο γραφής ανάλογα με το με ποιον μιλάω, για μένα δεν είναι λύση. Ούτε και είμαι διατεθημενη να το κάνω.

Θα ανεχτω μια δυο φορες τις αποτομες και οριακα, ευγενικες απαντησεις σου και μετα θα την κανω με ελαφρα πηδηματακια, γιατι δεν μου αρεσει να διαπληκτιζομαι και μαλιστα για ασημαντες αφορμες.
Μπορείς επίσης να μη μου απαντας και να συζητάς με άλλους που δεν είναι "οριακά" ευγενικοί. Δεν είναι απαραίτητο να φύγεις.

Σε ξαναρωτάω, εμένα που είμαι "οριακά" κόσμια, ποιος θα με βάλει στη θέση μου και πως? Δεν περιμένω απάντηση, απλά προσπαθώ να τεκμηριώσω την άποψη μου οτι δεν μπορεί να ελεγθεί απο κανέναν παλιό ή καινούριο ο τροπος με τον οποίο γράφει κάποιος. Ούτε και χρειάζεται κατα τη γνώμη μου. :)

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει ότι εκτός από τα θέματα που τσακωνόμαστε και στα θέματα που αφορούν την συμπεριφορά των μελών έχουμε μεγάλη συμμετοχή......
Μεγαλη συμμετοχη των "συνηθισμενων υποπτων"? Γιατι απο νεα μελη, που παραμενoυν ενεργα για καιρο, δεν θα το ελεγα.

Σε αυτόν τον καιρό που είμαι σε αυτό το forum έχω δει και συμμετάσχει σε ουκ ολίγες συζητήσεις που καταλήγουν τελικά σε τσακωμούς......
Όμως σε αυτές τις συζητήσεις συμμετέχουν κι άτομα που ούτε εριστικά είναι, ούτε προσβλητικά, ούτε τίποτα.....γιατί σχεδόν πάντα ο "νέος" θα απαντήσει σε αυτόν που θα του την πει;
Γιατί να μην τον αγνοήσει και να ασχοληθεί με τους υπόλοιπους;
Γιατι να του την πει του νεου? Τι εχει να κερδισει, εκτος απο το να τον αποξενωσει? Και γιατι να μην αγνοησει ο παληος και να μην ξεσυνεριστει (ετσι δεν το λεγαν οι γιαγιαδες μας, οταν μαλωναμε τα αδελφια, στον πιο μεγαλο), αλλα να τον διορθωσει με καλωσυνη και ευγενεια?

Eπίσης γιατί σχεδόν όλοι μας, δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω, ειδικά στην αρχή που μπήκα, είμαστε μεγάλοι επαναστάτες στις σελίδες ενός forum;
Γιατί πάντα στο παραμικρό, που προσωπικά πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς αν ακούγαμε την ίδια φράση σε μια συζήτηση θα την προσπερνούσαμε, θα πάρουμε τα καρυοφίλια και τα γιαταγάνια μας μόλις την διαβάσουμε;
Στον γραπτό λόγο που παρεξηγείται πολύ ευκολότερα, αφού δεν υπάρχει ο χρωματισμός της φώνησης, μήπως θα έπρεπε να είμαστε κι εμείς, οι παραλήπτες της ύβρης, λίγο πιο συγκρατημένοι;
Γιατι ο καθε ανθρωπος εχει και τα ορια της ανεκτικοτητας του. Απο την αλλη, ολοι μπορουμε να δουμε, αντικειμενικα, ποτε κατι ειναι ευγενικο και ποτε οχι. Το αν μας συμφερει να το πουμε η οχι ειναι το ζητημα.

Αν μου πεις κάτι και δεν απαντήσω τι θα γίνει;
Τίποτα....θα πάει παρακάτω η συζήτηση, κι αν ο άλλος ζει για να προκαλεί τελικά θα χάσει το ενδιαφέρον του....
Αν απαντήσω, θα τσακωθώ, θα εκνευριστώ, θα τους βρίσω, θα σηκωθώ και θα φύγω χωρίς να πάρω την απαντηση που αναζητώ....
Ποιος είναι ο χαμένος;
Σε αυτο εχεις δικηο, αλλα καμμια φορα δεν μπορεις να μην αντιδρασεις, θα σκασεις. Ειδικα, αν η προκληση/προσβολη ειναι παρατεταμενη.

Μήπως θα ήταν καλύτερο τελικά να κατευθύνουμε την όρεξή μας για γράψιμο σε κυνολογικά θέματα αντί σε θέματα συμπεριφοράς των υπόλοιπων μελών του forum;
Θα ηταν. Αλλα, ακουστε και τα παραπονα οσων τα εκφραζουν, δωστε λιγη βαση, ετσι ωστε να εχετε κοινο για να συμμετεχει σε συζητησεις για τα κυνοφιλικα θεματα σε βαθος χρονου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ θα συμφωνήσω πως κάποιοι εδώ "τρομάζουν" τον νέο που έρχεται, γιατί τον "αρπάζουν από τα μούτρα". Θα ήταν σίγουρα προς όφελος όλων μας να ήταν λίγο πιο υπομονετικοί κι ευγενικοί (και ας έλεγαν αυτό που ήθελαν, λίγο αργότερα και με λιγότερο εριστικό τρόπο).

Έχω την εντύπωση όμως, πως έχει ελλατωθεί ήδη αυτό (το "αγριο καλωσόρισμα" ). Επίσης, παρατηρώ πολλά νέα μέλη....
είναι λογικό κάποιοι να μένουν λίγο, κάποιον να φεύγουν και κάποιοι να μένουν παπαπάνω.

Εγώ έφυγα από άλλο φόρουμ μετά από μόλις 2 επισκέψεις, ΧΩΡΙΣ να με "ενοχλήσει" κάποιος στο ελάχιστο (απλά δεν μου άρεσε το φόρουμ). Έται φεύγουν κι από αυτό κάποιοι...

Όσο για την "ποικιλομορφία" των μελών, νομίζω πως έχει καλυφτεί όλοι η "γκάμα" ανθρώπων. Θα ήταν αδύνατον να είναι όλοι ευγενικοί (και πάντα), αλλά εκτιμώ πως το θέμα αυτό ανοίχτηκε για να κάνουν κάποιοι την αυτοκριτηκή τους. Δεν είναι κακό πράγμα η αυτοκριτηκή, κάθε άλλο!

Τέλος, θα ήθελα να πω (σε όλους) πως αν κάποιο μέλος σε προσβάλει (ή απλά "σου τη σπάει") μπορείς να τον αγνοήσεις τελείως. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να επικοινωνείς μαζί του.
Σίγουρα κάποιες φορές είναι πιο δύσκολο. Πχ, όταν έχεις μία ωραιότατη κουβέντα και πετάγεται στην μέση και διακόπτει με ασχετοσύνες, ειρωνίες κ.α. και την χαλάει. Πάλι όμως πιστεύω πως το καλύτερο είναι να μην του δίνεις σημασία.

Αν όλοι μας αγνοούμε εκείνους που μας ενοχλούν, είναι λογικό πως τα μέλη που ενοχλούν πολύ κόσμο θα φύγουν από μόνοι τους (εφ' όσον κανένας δεν θα "παίζει μαζί τους").

Από την άλλη, σε κάποιες κουβέντες εγώ έχω αιστανθεί υποχρεωμένη ν' απαντήσω σε αυτόν που με ενοχλεί. Το έκανα καθαρά για να μην μάθει ένας τρίτος (που απλά μας διαβάζει) κάποια συμαντική ΛΑΝΘΑΣΕΜΕΝΗ πληροφορία, που θα βάλει σε κίνδυνο την σχέση του με τον σκύλο του.

Σε μερικές συζητήσεις έχω γίνει (εσκεμένα εντελώς) και αρκετά σκληρή. Το θεωρώ απολύτως απαραίτητο πριν το κάνω. Κάνω αυτοκριτηκή ΠΡΙΝ το κάνω δηλαδή...

Συνήθως όμως απλά αγνοώ τα άτομα τα οποία δεν "μου αρέσουν". Είναι ΠΟΛΛΟΙ εδώ μέσα, δεν γίνεται να μας αρέσουν όλοι, κι ούτε έχω όρεξη να τσακώνομαι με κανέναν.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Έχω την εντύπωση όμως, πως έχει ελλατωθεί ήδη αυτό (το "αγριο καλωσόρισμα" ). Επίσης, παρατηρώ πολλά νέα μέλη....
Κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα! :) Εχει βελτιωθεί το θέμα!

(σας το λέω πάντως, αν αρχίσουμε τα στρασάκια, εγώ φεύγω!!!!! :p ... χεστήκατε, το ξέρω... :D )

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Δική μας προτεραιότητα είναι να τηρούνται, όσο το δυνατόν, οι κανόνες και να υπάρχει στο φόρουμ μια σχετική ροή πληροφορίας ανάμεσα στα όσα είναι φυσικά επακόλουθα μιας ενεργής κοινότητας.

Θα θέλαμε η πληροφορία, η σωστή επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων στα κυνολογικά και κυνοφιλικά θέματα να είναι το 99,9% του περιεχομένου του φόρουμ, αλλά αυτό είναι μάλλον ο ουτοπικός στόχος μας.

Θα προτείναμε, επίσης, να μην μένουν τα μέλη τόσο στο ύφος των απαντήσεων, αλλά στο περιεχόμενο τους περισσότερο (το χρήσιμο και πολύτιμο "δώρο" της σωστής πληροφορίας πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο ακόμα και "αμπαλαρισμένο σε εφημεριδόφυλλα").

Αποτέλεσε πολλές φορές και στο παρελθόν ζήτημα η "συμπεριφορά" και το πιθανότερο είναι πως θα αποτελέσει και στο μέλλον.

Κάπου ζητήθηκαν ή αναφέρθηκαν κάτι στατιστικά, σας τα παρουσιάζουμε λοιπόν μια που θέλαμε και εμείς να "ψάξουμε" το θέμα και σε αυτό το επίπεδο.

Από 01/01/10 μέχρι 17/07/10 (μέχρι της 15:00)

Εγγράφηκαν 1257 μέλη

Τα 31 μέλη με περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις

Τα 691 μέλη με 0 δημοσιεύσεις εως σήμερα

Έτος 2009

Εγγράφηκαν 2008 μέλη

Τα 114 μέλη με περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις

Τα 1124 μέλη με 0 δημοσιεύσεις εως σήμερα

Έτος 2008

Εγγράφηκαν 1405 μέλη ( να σημειωθεί πως ανενεργά μέλη, με 0 δημοσιεύσεις διαγράφονταν μετά την πάροδο 6 μηνών μέχρι της 01/09/08 )

Τα 123 μέλη με περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις

Τα 117 μέλη με 0 δημοσιεύσεις (από 01/09/08 σταμάτησαν να διαγράφονται τα ανενεργά μέλη, με 0 δημοσιεύσεις) εως σήμερα

Έτος 2007

Να σημειωθεί πως μεγάλος αριθμός εγγραφών δεν υπάρχει για τον λόγο που αναφέρθηκε και πιο πάνω, πως ανενεργά μέλη, με 0 δημοσιεύσεις διαγράφονταν μετά την πάροδο 6 μηνών ( μέχρι της 01/09/08 ).

Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχουν και μέλη με 0 δημοσιεύσεις.

Εγγεγραμμένα μέλη 482

Τα 61 μέλη με περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις

Έτος 2006

Να σημειωθεί πως μεγάλος αριθμός εγγραφών δεν υπάρχει για τον λόγο που αναφέρθηκε και πιο πάνω, πως ανενεργά μέλη, με 0 δημοσιεύσεις διαγράφονταν μετά την πάροδο 6 μηνών ( μέχρι της 01/09/08 ).

Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχουν και μέλη με 0 δημοσιεύσεις.

Εγγεγραμμένα μέλη 54

Τα 20 μέλη με περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις

* Σαν μέλη έχουν υπολογιστεί και οι Users Awaiting Email Confirmation, που έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή αλλά δεν έχουν ενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους ακόμα (866 μέχρι σήμερα).

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Ευχαριστω πολυ admin για τα στατιστικα. Ασ το κανουμε πιο απλο, λοιπον. Ουτε το 3% (2,5 για την ακριβεια το) το 2010 και 5,6% το 2009 απο τα νεοεγγεγραμενα μελη δεν συνεχιζει να συμμετεχει μετα την αρχικη εγγραφη του. Το ειχατε συνειδητοποιησει αυτο? Μηπως λεει κατι? Μηπως ενισχυουν τα ποσοστα αυτα, οσα λεω τοση ωρα? Και δεν ειναι, βεβαια, απαραιτητο οτι ολοι εφυγαν επειδη καποιος τους φερθηκε απρεπα. Ουτε οτι θα ειχαν ολοι κατι ουσιαστικο να προσφερουν στις συζητησεις και στην ενημερωση. Ειναι ομως τεραστια η αποσταση και ελπιζω να το βλεπουν ολοι.

Ας ξαναδιαβασουμε ολοι τις εδω απαντησεις της Kopritis και της. Dr. Zhivago. Εινσι τεραστια η διαφορα και ελπιζω να το βλεπουν ολοι.

Τα συμπερασματα δικα σας. Εγω να συνεισφερω στην συζητηση ηθελα και οχι να προσβαλω η να επικρινω κανεναν. Αλλωστε δεν αναφερθηκα συγκεκριμενα και ονομαστικα σε κανενα. Γενικα μιλουσα. Οσοι νομιζουν οτι θιχτηκαν απο τα μπολικα σχολια μου, μαλλον εχουν την μυγα και... μυγιαζονται.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τα συμπερασματα δικα σας.
Ετσι ακριβώς! Ασε τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματα του! Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα! :)

Εγω να συνεισφερω στην συζητηση ηθελα και οχι να προσβαλω η να επικρινω κανεναν.
Σε καλό δρόμο βρίσκεσαι και για τα τρία! :)

Οσοι νομιζουν οτι θιχτηκαν απο τα μπολικα σχολια μου, μαλλον εχουν την μυγα και... μυγιαζονται.
Να σου θυμίσω ομως οτι στα τελευταία σου 11 μυνήματα στο φόρουμ παραπονιέσαι για τον τρόπο με τον οποίο σου φέρονται κάποιοι? Μήπως θίγεσαι εσύ πιο εύκολα απο όσο θα'πρεπε?

Στα προηγούμενα 70 πήρες πολλές απαντήσεις που ίσως σε βοήθησαν έστω και λίγο με το σκύλο σου. Μηπως εκείνα είχαν μεγαλύτερη αξία για σένα?

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα (παρεκτράπηκα κι εγώ): Πάρε το παράδειγμα της συγκεκριμένης κουβέντας. Η Ζιβάγκο μιλάει ήρεμα κι ευγενικά, η Κοπριτης οριακά αγενώς.

Η πρόταση σου ποια είναι για να επαναφέρουμε την Κοπρίτης? Να της κάνουν οι παλιοί σύσταση ανάλογα με το χαρακτήρα της?
(παράδειγμα φέρνω..... το ίδιο ισχύει και για όλα τα θέματα στα οποία υποθέτω οτι αναφέρεσαι).

Αυτό που προσπαθώ να πω απο την αρχή αυτού του νήματος και δε φαίνεται να περνάει, είναι οτι δεν μπορεί κανείς να αλλάξει τον τρόπο με τον οποιο γράφει κάποιος, όσο αυτός μένει στα πλαίσια των κανονισμών! Γιατι δεν υπάρχει σωστο και λάθος. Η γραμμή είναι υποκειμενική! Είμαι σίγουρη οτι είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν μαζί σου, κι άλλοι τόσοι που δε βρίσκουν απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκα εδώ. Ποιος αποφασίζει που είναι το όριο και τι μπορεί να κάνει γι'αυτο?

Εξακολουθω να περιμένω συγκεκριμένη πρόταση απο μέρους σου. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σχεδόν κάθε χρόνο γίνεται μια τέτοια κουβέντα.. ας το ξανά πάμε λοιπόν άλλη μια φορά..
Σε ένα χώρο που μετράνε μόνο τα γραφόμενα και όχι ο τρόπος ομιλίας με το ανάλογο χρώμα στην φωνή..που δίνει έμφαση ή όχι και πολλές φορές στην συζήτηση κάνει την διαφορά.., μπορείς ίσως να παρεξηγηθείς πιο εύκολα.
Το θέμα είναι γιατί μπαίνεις σε ένα φόρουμ όπως αυτό?

Για να κάνεις φιλίες?
Για να πάρεις πληροφορίες?
Για να μάθεις?

Νομίζω πως αυτός που πραγματικά θέλει να μάθει κάτι..θα μάθει όπου και αν είναι.., όπως και να δίνονται αυτές (οι πληροφορίες), γιατί και αυτός είναι ο στόχος του.
Τώρα..εδώ μέσα είναι εύλογο ότι συμμετέχουμε πολλοί άνθρωποι..και ο κάθε ένας έχει τον τρόπο που εκφράζεται..

Ίσως και εγώ είμαι από τους παράξενους..όμως είναι αυτός ο τρόπος ομιλίας μου..και δεν μπορώ να το προσαρμόζω κάθε φορά σκεπτόμενη πως ίσως κάποιος παρεξηγηθεί από τη στιγμή που δεν θίγω κανέναν.
Σε ένα χώρο με πολλές ιδιοσυγκρασίες, κουλτούρες, χαρακτήρες, μορφωτικό επίπεδο κλπ, είναι εύλογο πως δεν γίνεται πως θα μας "αρεσούν" όλοι..θα συμφωνούμε με όλους..

Όμως γιατί είμαστε πραγματικά εδώ?
Για να βρούμε νύφη και γαμπρό? Ή να μάθουμε 5 πράγματα..χαίρομαι που τόσα χρόνια αυτό το φόρουμ δεν φοράει την χρυσόσκονη της καρδούλας και έχει μάθει ανθρώπους και άλλους τόσους έχει προστατεύσει από πάρα πολλά πράγματα.., κάνεις δεν μένει εδώ με το ζόρι..

Και όσον αφορά για την πορεία του ..αυτή νομίζω πως μιλάει από μόνη της με τα στοιχεία που παρέθεσε ο ατμιν.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από τα άτομα που μπαίνουν και γράφουν μερικά post και μετά εξαφανίζονται πόσα θεωρούμε ότι φεύγουν επειδή δεν μπορούν να μας αντέξουν;

Εγώ προσωπικά έχω αντιληφθεί ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό σε σχέση με αυτούς που ήρθαν, πήραν την πληροφορία τους, χωρίς καμία πρόκληση από εμάς, τους αναιδείς, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, και μετά εξαφανίστηκαν!
Προς θεού, δεν τους αδικώ ούτε τους κατηγορώ, το θέμα του forum είναι τρομακτικά εξειδικευμένο και είναι απόλυτα λογικό πέρα από το αρχικό άγχος τους, σε κάποια πάθηση ίσως, μετά να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το περιεχόμενό των υπόλοιπων συζητήσεων!

Επίσης, τυχαίνει προσωπικά κι εκτός forum, να γνωρίζω τουλάχιστον 10 άτομα τα οποία είναι εγγεγραμμένοι, μεν σιωπηλοί παρατηρητές δε, επειδή δεν τους ενδιαφέρει να γράφουν, αλλά τους αρέσει να διαβάζουν απλά....

Επιπλέον, σε όσα forum συμμετέχω, φιλικά ή εχθρικά, η αναλογία ενεργών-ανενεργών μελών είναι αντίστοιχη!

Εγώ πάντως ξαναλέω, είναι στο χέρι αυτού που δέχεται την επίθεση να το λήξει άμεσα τόσο απλά αδιαφορώντας για αυτόν που τον προκαλεί.....

Status
Κλειδωμένο θέμα