Καλησπέρα στην παρέα, πρόσφατα σκυλομπαμπάς ενός κουταβιού Αγγλικού bulldog , η συγκεκριμένη φυλή για όσους την γνωρίζουν έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και ειδικά διαταραχές με στομάχι και δερματικές αλλεργίες, ο εκτροφέας μέχρι την ηλικία των 2 μηνών το είχε με ROYAL STARTER και μετά έως τώρα, το συνέχισε με ROYAL MEDIUM PUPPY την οποία μου συνέστησε να την συνεχίσω και εγώ μέχρι τουλάχιστον 8 μηνών. Για την ώρα εδώ και περίπου 2 βδομάδες που το έχω, το ταΐζω βάση οδηγιών του εκτροφέα και της συγκεκριμένης οδηγίας ποσότητας που περιέχει η συγκεκριμένη τροφή. Αυτό που παρατηρώ, είναι ότι τα κόπρανα είναι καλοσχηματισμένα, αλλά είναι αρκετά σε ποσότητα, μυρίζουν υπερβολικά, σε σημείο όταν ενεργείτε στον κάτω όροφο της μεζονέτας, αμέσως να γίνεται αντιληπτό στον επάνω όροφο, καθώς επίσης ότι έχει εντελώς ακανόνιστο ωράριο που ενεργείτε, παρόλο που το ταΐζω σε συγκεκριμένες ώρες, τέλος νομίζω ότι λόγο της τροφής το κουτάβι εκπέμπει μια έντονη μυρωδιά που όμως όσο περνάνε οι μέρες έχουμε αρχίσει οικογενειακός να συνηθίζουμε . Από χθες που κάναμε και το δεύτερο πενταπλό εμβόλιο, σε μερικές μέρες θα αρχίσουμε και τις εξόδους, οπότε για τις δυσάρεστες οσμές, εναποθέτω τις ελπίδες μου εκεί. Πέραν αυτών πάντως, με δεδομένο ότι δεν θέλω να πάω σε BARF και καθώς ο εκτροφέας όπως επίσης και μερικοί πιο έμπειροι γνώστες της συγκεκριμένης φυλής που έχω βρει, μου συνέστησαν τροφές με πολύ χαμηλό ποσοστό πρωτεΐνης και παράλληλα ελάχιστο έως καθόλου ποσοστό δημητριακών. Ψάχνω λοιπόν να βρω την καλύτερη ποιοτικά τροφή για την συγκεκριμένη περίπτωση, ανεξαρτήτου κόστους. Σε μία έρευνα που έκανα και σε επικοινωνία με τον κτηνίατρο έχω καταλήξει σε fish4dogs και Acana, απλά δεν θέλω να του κάνω πολλές δοκιμές και επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω την αλλαγή από τώρα ή να δώσω στην Royal λίγο χρόνο ακόμα. Επειδή βλέπω ότι και το κουτάβι την τρώει σχετικά εύκολα αν και όχι λαίμαργα τι θα μου συνιστούσατε να κάνω? Μέχρι στιγμής οι γνώμες όσον έχω ρωτήσει διίστανται, άρα μερικές γνώμες επιπλέον ίσως βοηθήσουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές κείμενο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές κείμενο.