Καταγγελία για τα πετ σοπ

ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
Πω πω, βλέπω πολλές ιδέες και προτάσεις. :D
Εν συντομία: Καλό θα ήταν να επιτραπεί η πώληση ζώων μόνο κατόπιν παραγγελίας, ώστε να περιοριστούν τα impulse buys, όπως ανέφερε ο Skylos. Πάντως και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο καλό είναι και μπορούμε να κινηθούμε βάσει αυτού.

Το πρόβλημα με τα άγρια είδη και τα εξωτικά είναι πολύ μεγάλο. Ειδικά τα τελευταία προκαλούν ζημιές στην ελληνική πανίδα, γιατί οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν ελεύθερα και καταστρέφεται η ισορροπία των οικοσυστημάτων.
Εκτός των άλλων υπάρχουν κι εδώ απάτες (βαμμένα ψάρια και πουλιά).

Ένα άλλο θέμα είναι και τα ζώα για μάχες, που πωλούνται στο άλλο πετ σοπ, Αθηνάς και Σοφοκλέους.

Καλό θα ήταν να πούμε κάτι και γι' αυτά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πού θα διοχετευτεί το κείμενο. Αν πχ είναι για άρθρο, καλύτερα να επικεντρωθούμε στα πιο συνήθη ζώα (σκύλους και γάτες). Αν είναι για κάτι μεγαλύτερο, τότε να πούμε και για τα άλλα.

Rottie, είσαι μέσα στο μυαλό μου. :twisted: Αποδείξεις υπάρχουν (φώτο και μαρτυρίες), αρκεί να είναι κανείς διατεθειμένος να πει και το ονοματάκι του, κι ας μην δοθεί στη δημοσιότητα.

Αυτό τον καιρό ψιλοτρέχω, αλλά από βδομάδα θα ησυχάσουν τα πράγματα και θα κάτσω να συγκεντρώσω ό,τι έχω μαζέψει μέχρι τώρα, να το δούμε μαζί. :)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή:
Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτα...
Μετά ο Θεός είπε, ας γεννηθεί το φως, και το φως γεννήθηκε!!! :shock:

Τέλος πάντων, για να μην πολυλογήσω, ας το πιάσουμε από το τέλος!!!
Υπάρχει πολύ κονόμα στο εμπόριο σκύλων, γατών, πουλιών, ψαριών κλπ, διότι οι άνθρωποι έχουμε αποξενωθεί, δεν επικοινωνούμε, είμαστε πνιγμένοι σε χρέη και σε υποχρεώσεις, έχουμε βυθιστεί σε μια ανικανοποίητη καταναλωτική μανία, δεν υπάρχουν ιδανικά και ιδεώδη, παντού κυριαρχεί η βρωμιά, η ρεμούλα, η μίζα, η αρπαχτή, οι νέοι δεν κάνουν πάνω από ένα παιδί (αν παντρευτούν και αν κάνουν παιδιά) με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που δεν εχουν μάθει να μοιράζονται, δεν αγαπάμε πραγματικά, δεν είμαστε πραγματικοί φίλοι, είμαστε περιτριγυρισμένοι από κόσμο αλλά είμαστε απελπιστικά μόνοι, ο αέρας που αναπνέουμε είναι βρώμικος, τρώμε και πίνουμε βρωμιές που μας προκαλούν καρκίνο...

Δεν υπάρχει πια ένας Βάγκνερ, ένας Πουτσίνι, που έχουν πάει όλοι εκείνοι?
Κανένας πια δεν έχει μείνει, μονάχα εσύ μου μένεις μόνο,
μόνο εσύ, solo tu...

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα πετ σοπ?
Απόλυτη!!!

Αυτοί τα προκαλούν όλα αυτά!!! :shock:
:roll:

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, όχι δεν τα προκαλούν αυτοί, αυτοί όμως μας πουλάνε την επαφή με την φύση που μας λείπει, την ψυχική επαφή και την επικοινωνία με το ζωάκι που μας πουλάνε, την αγάπη που του δίνουμε χωρίς να φοβόμαστε ότι δεν θα μας προδώσει ή εκμεταλλευτεί το ζωάκι μας, την αγάπη που μας δίνει ότι και να είμαστε, όπως και να είμαστε, όποια και αν είναι τα ελαττώματα μας...
Ο σκύλος μας για παράδειγμα δεν θα μας κρίνει-κατακρίνει αν το βράδυ ντυνόμαστε Ούρσουλες και τον πάιρνουμε από τον Μπάμπη τον υδραυλικό, ενώ το πρωί είμαστε "φυσιολογικοί" άνδρες, ο σκύλος μας δεν θα μας παρατήσει αν οι δουλειές μας πήγαν κατά διαβόλου και δεν έχουμε ρόδα να τον κυκλοφορήσουμε, κλπ κλπ.

Όσο οι άνθρωποι έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, τόσο κάποιοι θα εμπορεύονται ζωντανά ζωάκια που θα μας χαρίζουν αυτό που δεν βρίσκουμε ο ένας στον άλλον: Αγάπη

:twisted:

ΥΓ. Είμαι μέσα σε οποιαδήποτε απόφαση πάρετε για δυναμική αντίδραση εναντίον των πετσοπάδων, αν δεν φωνάξουμε, ποτέ δεν θα αλλάξει κάτι, η ανοχή είναι συνενοχή, μακάρι να κάνουμε κάτι... Μην με παρεξηγείτε για όσα έγραψα πιο πάνω, απλώς αυτή η κοινωνία, από όπου και να την πιάσεις βρωμάει και ζέχνει, και κανένας δεν αντιδρά, κανένας δεν μιλά, κανένας δεν ξεσηκώνεται... Είμαστε απαθείς καναπεδάκηδες, παρατηρητές του χρόνου που περνάει, σχολιαστές του τι συμβαίνει χωρίς καμμία διάθεση για αντίδραση, διότι έχουμε κατακλυστεί στα σκατά και έχουμε γίνει απαθείς στην βρωμιά...

morgan-pit

Member
7 Ιουνίου 2007
17
0
korudallos
Ο συγκεκριμενος πετσοπας ειναι πανω απο 20 χρονια που κανει τη δουλεια αυτη και ειναι μεσα σ΄ολα τα κοζια! Ειχε και 2τερο μαγαζι μια τρυπα στη κυριολεξια! ακριβως απεναντι απο το μεγαλο στην αθηνας.Ειναι 2-3 αδερφια και μεγαλοπιαστηκανε γιατι το μαγαζι ειναι μες στη καρδια της αθηνας και μεγαλο περασμα καθημερινα μιλαμε για χιλιαδες κοσμο που περναει και χαζευει η μπαινει μεσα.Εγω τον ειχα γνωρισει το 91' γιατι περναγα καθημερινα και ειχα καψουρευτει ενα γερμανικο ποιμενικο.Το πουλαγε τοτε 70.000 δρχ και του εκανα παζαρια μια βδομαδα να μου κοψει 7-8 χιλ και δεν εκοβε ουτε 100ρικο! Μιλαμε για στυγνο! επαγγελματια και πολυ σκληρο ανθρωπο εξωτερικα.Δε θα ξεχασω πως τσακωνε τα σκυλια απο το σβερκο! και τα εβγαζε απο τις κλουβες σα χασαπης που κοβει τις μπριζολες.Το σκυλο τελικα δεν το πηρα και οχι μονο αυτο τσακωθηκαμε και βριστηκαμε και αγρια.Εν ολιγεις πιστευω με οτι ειχα αντιληφθει τοτε οτι ο τυπος εχει δωσει σκυλια σε μπατσους,βουλευτες,γιατρους,δικηγορους,μεχρι και τη τελευταια κυρα κατινα της γειτονιας.Και ειναι σιγουρο οτι εχει κονε σε ολα τα ποστα και γνωριμιες γιαυτο και τοσα χρονια επιβιωνει και δεν τον πειραζει κανεις οτι παρανομιες και αν κανει που εχει κανει πολλες. 8)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
morgan-pit said:
Ο συγκεκριμενος πετσοπας ειναι πανω απο 20 χρονια που κανει τη δουλεια αυτη και ειναι μεσα σ΄ολα τα κοζια! Ειχε και 2τερο μαγαζι μια τρυπα στη κυριολεξια! ακριβως απεναντι απο το μεγαλο στην αθηνας.Ειναι 2-3 αδερφια και μεγαλοπιαστηκανε γιατι το μαγαζι ειναι μες στη καρδια της αθηνας και μεγαλο περασμα καθημερινα μιλαμε για χιλιαδες κοσμο που περναει και χαζευει η μπαινει μεσα.Εγω τον ειχα γνωρισει το 91' γιατι περναγα καθημερινα και ειχα καψουρευτει ενα γερμανικο ποιμενικο.Το πουλαγε τοτε 70.000 δρχ και του εκανα παζαρια μια βδομαδα να μου κοψει 7-8 χιλ και δεν εκοβε ουτε 100ρικο! Μιλαμε για στυγνο! επαγγελματια και πολυ σκληρο ανθρωπο εξωτερικα.Δε θα ξεχασω πως τσακωνε τα σκυλια απο το σβερκο! και τα εβγαζε απο τις κλουβες σα χασαπης που κοβει τις μπριζολες.Το σκυλο τελικα δεν το πηρα και οχι μονο αυτο τσακωθηκαμε και βριστηκαμε και αγρια.Εν ολιγεις πιστευω με οτι ειχα αντιληφθει τοτε οτι ο τυπος εχει δωσει σκυλια σε μπατσους,βουλευτες,γιατρους,δικηγορους,μεχρι και τη τελευταια κυρα κατινα της γειτονιας.Και ειναι σιγουρο οτι εχει κονε σε ολα τα ποστα και γνωριμιες γιαυτο και τοσα χρονια επιβιωνει και δεν τον πειραζει κανεις οτι παρανομιες και αν κανει που εχει κανει πολλες. 8)
Ήταν κακός και στυγνός επαγγελματίας επειδή δεν σου εκανε έκπτωση?
Αν σου έκανε έκπτωση μεγαλύτεση από όση περίμενες, θα ήταν καλός άνθρωπος?
Τσακώθηκες πριν ή αφού κατάλαβες ότι όσο κι αν παζάρευες, δεν πετύχαινες την επιθυμητή έκπτωση?
Για όλη την εβδομάδα που πήγαινες και ξαναπήγαινες για να παζαρέψεις το σκυλάκι που ήθελες να πάρεις (σε πιο φθηνή τιμή όμως), δεν το λυπόσουνα το σκυλί που πιθανόν θα αποκτούσες (αν σου έκανε την έκπτωση) ήταν στα χέρια ενός τόσο κακού και στυγνού ανθρώπου?
Η εξωτερική εμφάνιση πως πρέπει να αξιολογείται όταν θέλουμε να εμπιστευτούμε έναν πετσοπά? Αν ήταν όμορφος τι θα άλλαζε?

Οι βουλευτές, οι γιατροί, οι δικηγόροι δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τους μουσικούς, τους σοβατζήδες και τις κυρά Κατίνες... (για τους μπάτσους δεν θέλω να τοποθετηθώ, ας μιλήσω μόνο για ανθρώπους...)
Γιατί τονίζεις το επάγγελμα του καθένα?
Δεν έχουν καμμία διαφορά με εσένα, που δεν έκανες τίποτα, απλώς παζάρευες... Δεν φαντάζομαι ότι τσακώθηκες κατ ευθείαν για τις άθλιες συνθήκες του συγκεκριμένου πετ σοπ που αναφέρεσαι, και παρ όλα αυτά συνέχισες να πηγαίνεις καθημερινά να παζαρεύεις... Προφανώς τσακώθηκες όταν τα παζάρια σου αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά!
Εκεί λοιπόν που εσύ ήσουνα έτοιμος να ψωνίσεις, ψωνίζουν και άλλοι...

Το ίδιο με εσένα κάνανε κι αυτοί, πιθανόν να παζαρέψανε λιγότερο ή να πληρώσανε κατ ευθείαν περισσότερα για να πάρουν το δύσμοιρο σκυλάκι από το κλουβάκι ενός τέτοιου ανθρώπου!!!

Κανένας δεν είναι υπεράνω νόμων... Αυτά τα παραμύθια περί ανθρώπων που καλύπτουν παρανομούντες επαγγελματίες, είναι η καραμέλα για να μην κάνουμε τίποτα!!! Σαφώς κάποιοι έχουν και μπάρμπα στην Κορώνη, αλλά... αν μαζέψεις στοιχεία για πραγματικές παρανομίες, κανένα τσατσιλίκι δεν τον γλυτώνει, κανένας δεν βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για να καλύψει κάποιον άλλον. Όταν όμως κανένας δεν διαμαρτύρεται, κανένας δεν αντιδράει, κανένας δεν μαζεύει στοιχεία που θα αποδείξουν τις παρανομίες κάποιου επαγγελματία, αλλά αρκείται να τσακωθεί μαζί του για να αισθανθεί ότι αυτός κατι έκανε (!!!), και να φύγει μετά ικανοποιημένος... φυσικά τίποτα δεν αλλάζει!!!

Ο Μπάρμπας στην Κορώνη είναι η ανοχή μας, η ανεκτικότητα μας, η αδιαφορία μας, ο ωχαδελφισμός μας, η νοοτροπία μας ότι δεν θα βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα, η έλλειψη χρόνου για να ασχοληθούμε, η έλλειψη διάθεσης για κατι τέτοιο, άλλωστε εμείς θα φτιάξουμε τον κόσμο?

Μια γνωστή μου ήθελε ένα κοκεράκι. Πήγε σε κεντρικό πετ σοπ στην Καλλιθέα, και της πουλήσανε ένα κοπριτάκι... Όταν το είδα, 2-3 μήνες μετά την αγορά της είπα πως το σκυλί δεν είναι κόκερ, της είπα να πάει πίσω στο πετ σοπ και να κάνει θέμα... Όταν χρόνισε το σκυλί, ήταν με αυτούμπες που σέρνονταν στο πάτωμα, μισή φορά πιο ψηλό από τα κοκεράκια, και με τρίχες σαν γκριφόν. Η μοναδική ομοιότης με κόκερ ήταν στο κεφάλι, αλλά πολύ πιο μακρύ.
Δεν έκανε τίποτα, το σκυλάκι ήταν ήδη το σκυλί της, το αγαπούσε και το λάτρευε, τι κι αν δεν ηταν καθαρόαιμο κόκερ, η ίδια ούτε το συζητούσε, ήταν ο σκύλος της!
Την καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά... τι θα εμποδίσει τον πετσοπά να πουλάει τέτοια σκυλιά σε τιμή καθαρόαιμου?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Φίλε Μόργκαν Πητ, δεν σου έγραψα τα πιο πάνω για να σου την πω, αλλά για να επισημάνω ότι τελικά όλοι μας έχουμε κάποια ευθύνη για ότι συμβαίνει.

Ξαναδιαβάζοντας τι έγραψες και τι σου απάντησα, είδα ότι ξέχασα να σχολιάσω την παρομοίωση σου με τον χασάπη (από τον τρόπο που κρατούσε τα σκυλιά).

Έχεις δει πως φέρονται οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι τραυτιοφορείς και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό στους ασθενείς και στους τραυματίες? Σαν πράγματα!!! Οι πεθαμενατζήδες τους νεκρούς? Ακόμα χειρότερα!!!
Είναι φυσικό, όσο και να μας ενοχλεί, γι αυτούς είναι η δουλειά τους.

Μην παρασύρεσαι από τις ταινίες και τα σήριαλ της τηλεόρασης, στην πραγματικότητα όση ευαισθησία έχεις εσύ στην δουλειά σου, τόση ευαισθησία έχουν και αυτοί που εμπορεύονται την υγεία ή τις ζωές μας. Θα είχαν τρελαθεί αλλιώς, πρέπει να αποστασιοποιηθούν για να επιβιώσουν.

Πόσο περισσότερο κάποιος που εμπορεύεται ζωάκια, γι αυτόν τα ζωάκια είναι το εμπόρευμα, και σαν εμπόρευμα τους φέρεται, αν τον πιάσουν οι ζωοφιλικές ευαισθησίες τότε δεν θα μπορεί να πουλήσει, δεν θα μπορεσει να κάνει αυτήν την δουλειά.

Εγώ δεν θα μπορουσα να κάνω την δουλειά τους, αλλά και ο πιο ευαίσθητος πετσοπάς αν δεν σκληρύνει και αν δεν δει τα ζωάκια που εμπορεύεται σαν εμπόρευμα, είναι καταδικασμένος να εγκαταλείψει το επάγγελμα αργά ή γρήγορα. Μια φίλη μου, είχε ένα πετσοπ, και για λόγους αρχής δεν πουλούσε τίποτα ζωντανό. Ούτε πουλάκια... Με τις τροφές και με τα λουράκια, δεν έβγαινε οικονομικά, τα ενοίκια των μαγαζιών τεράστια, αναγκάστηκε και το έκλεισε, και την κυνηγάνε για χρέη Εφορίες και ΙΚΑ... Το μαγαζί της ξαναέγινε πετσοπ, με άλλον ιδιοκτήτη, και έβαλε τα πάντα μέσα... Εγινε μια χαρά επιχείρηση, βγαίνουν τα έξοδα.

Οι πετσοπάδες που κονομάνε από τα ζωάκια, πουλάνε φθηνά την τροφή, για να ψωνίζουμε όλοι μας από εκεί, κι έτσι να ψηνόμαστε να αγοράσουμε άλλα ζωάκια από εκεί που είμαστε πελάτες... Έτσι ένα πετσοπ που δεν πουλάει ζωντανά, από που θα κερδίσει τα έξοδα του και τα προς το ζειν? Από τις χαμηλές τιμές (λόγω ανταγωνισμού) των τροφών?

Εγώ ψώνιζα από εκείνο το πετσοπ που δεν πουλούσε ζωάκια... Έστω και αν ήταν ελάχιστα ακριβότερη η τροφή εκεί... Πόσοι άλλοι όμως έκαναν το ίδιο? Ελάχιστοι!!! Οι περισσότεροι που φωνάζουν για τα πετσοπς που πουλάνε ζωντανά, από εκεί αγοράζουν τροφές γιατί τις βρίσκουν φθηνότερα!!! Άρα, εμείς ρίχνουμε νερό στον μύλο τους...

:wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα με τον Amangoς και με όποιον άλλο ενδιαφέρετε να κάνει κάτι ουσιώδες.
Χρειάζεται να προβούμε σε σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια. Εγώ είμαι μέσα.
Βαρέθηκα την γκρίνια και πέρα από την γκρίνια την απόλυτη απάθεια και την απραξία.
Προτείνω να περάσουμε,όσοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια, από την αντίδραση στη δράση.

@Denis, το ξέρεις ήδη, οπότε το γνωστοποιώ και στους υπόλοιπους.
Δηλώνω «πιστή» και προσέρχομαι..! :wink:

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
amangos said:
Η εξωτερική εμφάνιση πως πρέπει να αξιολογείται όταν θέλουμε να εμπιστευτούμε έναν πετσοπά? Αν ήταν όμορφος τι θα άλλαζε?
Κανέναν έμπορο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε, αλλά ο συγκεκριμένος έχει φωτεινή επιγραφή στο μέτωπο του που γράφει ΛΑΜΟΓΙΟ.

amangos said:
Ξαναδιαβάζοντας τι έγραψες και τι σου απάντησα, είδα ότι ξέχασα να σχολιάσω την παρομοίωση σου με τον χασάπη (από τον τρόπο που κρατούσε τα σκυλιά).

Έχεις δει πως φέρονται οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι τραυτιοφορείς και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό στους ασθενείς και στους τραυματίες? Σαν πράγματα!!! Οι πεθαμενατζήδες τους νεκρούς? Ακόμα χειρότερα!!!
Είναι φυσικό, όσο και να μας ενοχλεί, γι αυτούς είναι η δουλειά τους.

Μην παρασύρεσαι από τις ταινίες και τα σήριαλ της τηλεόρασης, στην πραγματικότητα όση ευαισθησία έχεις εσύ στην δουλειά σου, τόση ευαισθησία έχουν και αυτοί που εμπορεύονται την υγεία ή τις ζωές μας. Θα είχαν τρελαθεί αλλιώς, πρέπει να αποστασιοποιηθούν για να επιβιώσουν.
Έχεις δίκιο ότι αν ο πετσοπάς δε φερθεί σαν χασάπης στα ζωάκια δε μπορεί να κάνει αυτό το φύσει ανήθικο εμπόριο. Το ίδιο και ο έμπορος λευκής σαρκώς ή ο έμπορος οργάνων. Για τους γιατρούς διαφωνώ.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Skylos said:
Για τους γιατρούς διαφωνώ.
Δεν εξομοιώνω τους γιατρούς με τον σκυλέμπορα, αν και μερικοί είναι το ίδιο και χειρότεροι... Και αυτοί "παίζουν" με ανθρώπινες ζωές, όχι με σκύλους...

Όλοι όμως οι γιατροί (οι περισσότεροι τέλος πάντων) αποστασιοποιούνται, αν αντιμετώπιζαν συναισθηματικά και όχι ψυχρά-επαγγελματικά τους αρρώστους, δεν θα μπορούσαν ούτε αυτοί να κάνουν την δουλειά τους ψύχραιμα, θα αγωνιούσαν μαζί τους, θα πενθούσαν όταν έχαναν έναν ασθενή κλπ... Η συναισθηματική εμπλοκή θα τους έφθειρε ψυχικά, αλλά θα επιρρέαζε αρνητικά και την κρίση τους.

Ένα απλό παράδειγμα είναι πως ο παιδίατρος, για το παιδί του ζητάει την βοήθεια από άλλον παιδίατρο συνήθως, ενώ για τα παιδάκια-ασθενείς δεν αισθάνεται την ίδια αναγκη...

Έχω ακούσει προσωπικά σε νοσοκομείο, να μιλάνε για νούμερα, και εννοούσαν πεθαμένους ανά πτέρυγα... η εξοικείωση τους με τον ανθρώπινο πόνο αλλά και με τον θάνατο είναι φυσική διαδικασία γι αυτούς, ενώ για εμάς είναι κάτι εξαιρετικό.

Ο χασάπης, δεν είναι απραραίτητο να μην είναι ζωόφιλος, μπορεί να αγαπάει τα ζώα, αλλά η δουλειά του είναι να πουλάει κρέας, το κόβει, το πετάει αριστερά δεξιά... Το έχει συνηθίσει, δεν σκέφτεται ότι αυτό το κρεας ήταν κάποτε ζωάκι, με ψυχή, με συναισθήματα κλπ.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Skylos said:
Κανέναν έμπορο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε, αλλά ο συγκεκριμένος έχει φωτεινή επιγραφή στο μέτωπο του που γράφει ΛΑΜΟΓΙΟ.
Δεν ξέρω για ποιόν μιλάτε, αλλά... εγώ έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι όσων η φάτσα δεν λέει "λαμόγιο", όσοι κερδίζουν εύκολα την εμπιστοσύνη μου, αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι. Απατεώνας που σε κάνει καχύποπτο (λόγω εμφάνισης κλπ) δεν είναι ταλαντούχος... Οι "καλοί" απατεώνες είναι αυτοί που δεν τους υποψιάζεσαι. Αυτούς φοβάμαι εγώ...

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
amangos said:
Απατεώνας που σε κάνει καχύποπτο (λόγω εμφάνισης κλπ) δεν είναι ταλαντούχος... Οι "καλοί" απατεώνες είναι αυτοί που δεν τους υποψιάζεσαι. Αυτούς φοβάμαι εγώ...
Πολύ σωστό.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ απόλυτα με τον Amangos, ο Morgan απλά έκανε και λίγο κουτσομπολιό, και ξεφύγαμε λίγο, όλοι έχουμε περάσει από κει και όλοι έχουμε παζαρέψει για σκύλο εκεί ή αλλού, μην το ξεχνάμε αυτό.

Διαφων'ω μόνο στον τρόπο που φερόταν στα σκυλιά, το πώς τα κράταγε κλπ. Γιατί? δεν θα μπορούσε να φέρεται καλύτερα, επειδή τα πουλάει? και εγώ και εκατοντάδες άλλοι πουλάνε σκυλιά, θα πετάω τα κουτάβια σαν σακιά επειδή τα πουλάω? Δεν με νοιάζει ΕΣΤΩ μην σπάσουν τίποτα? Αυτό είναι ακραίο, αλλά όχι και η μεγαλύτερη καφρίλα που γίνεται εκεί αλλά και αλλού.

Τέλος, δεν λέει κανείς να μην πουλάνε ζώα τα μαγαζιά... αυτό είναι πολύ δύσκολο, για πολλούς λόγους, και γι'αυτούς που είπες για δημιουργία πελατών κλπ. Λέμε να μην γίνεται ΕΤΣΙ -από Ουγγαρία στην γυάλα- αυτό ειναι απλό και ο μόνος που θα χάσει είναι οι εισαγωγείς ζώων, πόσοι είναι? Ολοι οι άλλοι θα κερδίσουν, και οι εκτροφείς, και οι σκύλοι, και οι αγοραστές, και τα πετ-σοπ κατά τη γνώμη μου, αφού θα έχουν πιο ευχαριστημένους πελάτες. Χρειάζεται συνεργασία από πολλούς, από μας, από ΚΟΕ, από όποιον έχει ένα βήμα να ακουστεί, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

morgan-pit

Member
7 Ιουνίου 2007
17
0
korudallos
Μαγκες τα ειπατε ολα! το σκισατε το θεμα! :lol: Ρε Αmangos ρε φιλε πηρες φορα και εκανες πολλες υποθετικες αναλυσεις για το πως ξηθηκα πριν 16 χρονια! με αυτον το τυπο.Πιτσιρικας 20 χρονων δεν ηξερα τι εστι πετσοπ και ελαχε να περασω και να γουσταρω το συγκεκριμενο σκυλο.Με το τυπο κοντραριστικα απο τη πρωτη στιγμη γιατι ολο το στυλακι του και το τουπε του ηταν σπαθολουριστικο και οχι για το παζαρι αυτο καθεαυτο η αν ηταν ομορφος η ασχημος.Τα επαγγελματα τα ανεφερα σαν παραδειγμα για να δειξω οτι εχει γνωριμιες σε ολα τα ποστα.Δεν εχω κανενα προβλημα με τους γιατρους και τους δικηγορους(αν ειναι δυνατον!)πως σου ηρθε να μου πεις οτι ειναι ανθρωποι και αυτοι σαν και μενα και πηγαν να ψωνισουν απο πετσοπ οπως εγω,ετσι το καταλαβες?Εγω ανεφερα αυτο το περιστατικο μιας και εχει προκυψει θεμα με το συγκεκριμενο πετσοπ για να πω οτι ο ιδιοκτητης ειναι ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ.Και γιναν αναλυσεις επι αναλυσεων! σε καθε μου κουβεντα ρε Amangos :) Anyway δε τρεχει τιποτα.Ειμαι και γω μεσα Rottie σε οτι χρειαστει σε αυτο το θεμα. :lol: :wink:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αν ήμασταν δικαστήριο, τα 16 χρόνια θα ήταν αιτία για να ελπίζεις να απαλλαγείς λόγω παραγραφής, στον φόνο για παράδειγμα η παραγραφή πάει στην εικοσαετία!!! Δεν περίμενες άλλα 4 χρόνια πριν αρχίσεις τις αποκαλύψεις για την εγκληματική σου συμπεριφορά, να είσαι 100% βέβαιος?
:lol:

Το ότι ήσουνα 20 χρονών, δεν αποτελεί ελαφρυντικό, γιατί ψήφιζες, και αν σκεφτείς ότι μας κυβερνάνε με οριακές πλειοψηφίες, οι εικοσάρηδες έχουν την δύναμη να επιρρεάσουν ποιός θα μας κυβερνήσει, άρα ποιός θα νομοθετήσει και ποιός θα μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων, άρα... εξ αιτίας σου δεν βγηκαν νόμοι που να τιμωρούν τέτοιους πετσοπάδες!!!
Φταίς!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol:

Ούτε τώρα θα την γλυτώσεις, οι τριανταεξάρηδες να δεις πόση δύναμη έχετε, οπότε... και για το τι συμβαίνει σήμερα, ΕΣΥ φταίς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Ας προσπαθήσω να απαντήσω σοβαρά... (αν είναι δυνατόν!) 8)

Δεν θεωρώ ότι έκανες κάτι διαφορετικό από ότι κάναμε και κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι...
Σαφώς η υπερβολή είναι ένας τρόπος που με βοηθάει να ξεσκίσω ένα θέμα, με σκοπό όμως να καταδείξω ότι τελικά όλοι μας έχουμε κάποια ευθύνη. Γι αυτό και πρέπει όταν συνειδητοποιούμε ότι κάναμε κάτι λάθος, να μην το επαναλαμβάνουμε, και να προσπαθούμε να διορθωνόμαστε.

Λέω ότι δεν ψωνίζω από τέτοια πετσοπς, αλλά κι εγώ από τέτοια πετσοπς ψώνιζα μέχρι πριν λίγα χρόνια... Δεν έκανα σε εσένα κριτική, σε εμένα την έκανα!!! Κι εγώ αγόραζα ζωάκια... Τώρα αρνουμαι να το κάνω... Δεν θεωρώ ότι ένα ζωάκι είναι προϊόν, δεν είναι εμπόρευμα, ή άστω δεν θα έπρεπε να είναι εμπόρευμα. Για παράδειγμα, είχα πολλά παπαγαλάκια... Περνούσε ένας οδοκαθαριστής, και τα χάζευε κάθε φορά... Κάποια φορά πιάσαμε την πάρλα, και του χάρισα ένα ζευγάρι. Ο τύπος δεν πίστευε ότι κάποιος του χάρισε 2 παραγαλάκια!!! Είχα χαρίσει μπόλικα, το μόνο που ζητούσα είναι να αγοράσουν ένα κλουβί από κάποιο πετσοπ, μεγαλούτσικο, για να ζήσουν αξιοπρεπώς εκεί. Είχα χαρίσει σε πολλούς, γνωστούς και αγνώστους... Κάποια στιγμή, έπρεπε να τα διώξω, και χάρισα τα εναπομείναντα (καμμιά 30αριά) σε έναν μαζί με λενα τεράστιο κλουβί. Έχω κρατήσει 2 τεράστια κλουβιά άδεια, ελπίζω μια μέρα να ξαναβάλω μέσα παπαγαλάκια.

Κάποιος εκτροφέας, έχει έξοδα, προσφέρει έργο, και φυσιολογικά πρέπει να πληρώνεται γι αυτό που κάνει...
Όμως όταν καταλήγει να πουλάει σκυλιά, τελικά μπορεί να πουλήσει στον κάθε άσχετο, στον οποιονδήποτε που θα καταδικάσει το σκυλάκι να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε ένα μπαλκόνι ή σε μια πυλωτή, κλπ.

Δεν είναι ζωέμποροι μόνο οι πετσοπάδες. Σκυλέμποροι είναι και πολλοί εκτροφείς. Άλλωστε οι πετσοπάδες κάπου τα βρίσκουν τα ζώα που πουλάνε.

Σε ένα χωριό κοντά στο Μεσσολόγγι, άκουσα τον μπάρμπα να ρωτάει την κυρά του αν πότισε τα πράγματα!!! Ρώτησα τι είναι τα πράγματα... Τα αρνιά εννοούσαν, τα λέγανε πράγματα!!!
Γι αυτούς τα ζωντανά αρνιά ήταν ότι για εμάς το κρέας στο ψυγείο. Τα διατηρούν φρέσκα κρατώντας τα ζωντανά...

Έχει την σημασία του να τα λες πράγματα, βοηθάει να μην εμπλακείς συναισθηματικά, όταν τα βαπτίσεις, είναι πιο σκληρό, άλλο να σφάξεις και να φας ένα πράγμα, άλλο να σφάξεις και να φας τον μαυρούλη...

ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
Απορίες!

Παιδιά, καλησπέρα.
Είμαι στα μισά της συγγραφής του κειμένου για τα πετ σοπ. Ελπίζω να μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάποια πράγματα. :)
1)Μπορείτε να μου δώσετε ενδεικτικά την τιμή αγοράς σκύλου από εκτροφέα και την τιμή αγοράς από πετ σοπ; Ό,τι ράτσα να 'ναι.

2)Πότε κατά μέσο όρο έχει μια σκυλίτσα των πρώτο της οίστρο; Πόσο αύντομα μπορεί να ξαναμείνει έγκυος μετά τη γέννα; (για τα puppy mills αυτά)

3)Τι προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να παρουσιάσει ένα κουτάβι που χωρίζεται νωρίς από τη μητέρα του; Επιθετικότα/φοβίες;

4)Ξέρετε αν απαγορεύεται/ δεν συνιστάται η εκτροφή κάποιων φυλών λόγω προβλημάτων; Κάτι τέτοιο διάβασα για τα blue daschund.

5)Έχω ακούσει ότι τα χαρτιά ενός ζώου πρέπει να είναι απαραιτήτως στα αγγλικά ή στα γαλλικά. Ισχύει; Υπάρχουν επίσημες γλώσσες; (επειδή γνωστή μου είχε πάρει ένα σκυλάκι και τα χαρτιά του ήταν στο κυριλλικό αλφάβητο. Επί Γιουγκοσλαβίας αυτό).

Σας ευχαριστώ.

Και κάτι τελευταίο: Πώς μπορώ να κάνω attachment κείμενο word εδώ, :oops: για να ανεβάσω το κείμενο, όταν τελειώσει;

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Λοιπόν ξεκινάω με προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα κουτάβι λόγω πρόωρου αποχωρισμού από την μητέρα και με συμπληρώνεται γιατί όλο και κάτι θα ξεχάσω.

1. Προβλήματα υγείας λόγω κακού ανοσιοποιητικού που ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία αποχωρισμού.

2. Κακή σχέση επιθετικότητα με άλλα σκυλιά λόγω του ότι δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μαθήματα από την μητέρα του. Υπερ του δέοντος ανθρωποκεντρικό.

3. Νευρικότητα στρες εξαιτίας πρωορου αποχωρισμού από την τοκετομάδα.

4. Ανάπτυξη διάφορων φοβίων (π.χ. κροτοφοβία) που σχετίζονται και με την ηλικία αποχωρισμού αλλά και με τις συνθήκες - διάρκεια του ταξιδιού και του χρόνου παραμονής σε βιτρίνες - κλουβιά κλπ.

ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
Ευχαριστώ! Κάτι άλλο που με απασχολεί αφορά το κατά πόσο μπορεί να πιστοποιήσει κανείς ότι τα ζώα που παίρνει από πετ σοπ είναι καθαρόαιμα. Το πρόβλημα είναι ότι ξέρω ελάχιστα για τις διαδικασίες εισαγωγής.

Προς το παρόν έχω γράψει ότι τα περισσότερα ζώα δεν έχουν σήμανση και άρα δεν μπορούν να ξέρουν ποια χαρτιά αντιστοιχούν σε ποιο ζώο. (αυτό το πήρα από παλιό ποστ του Μάκη)

Επίσης ότι τα χαρτιά μπορεί να ισχυρίζονται ότι το μικρό είναι παιδί του τάδε σκύλαρου/γάταρου-σούπερ σταρ, ενώ στην πραγματικότητα είναι μικρό του γείτονα. Έχω επίσης μια μαρτυρία για πετ σοπ που μαγείρεψε pedigree για κουταβάκια που πήρε από ιδιώτη.
Και φυσικά πολλές άλλες παρόμοιες μαρτυρίες.
Ξέρετε τίποτα άλλο που μπορώ να προσθέσω;

Thanks in advance!

ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
denis said:
TERASTIO θεμα, μας ζητάς να γράψουμε βιβλίο - δεν τα λέμε απο κοντά?
Παιδιά, άμα θέλετε να συναντηθούμε κάποιοι όταν έχω έτοιμο το κείμενο να το μελετήσουμε μαζί, κανένα πρόβλημα.
Θέλετε να ορίσουμε μέρα; Πχ αυτή την Κυριακή;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΝΑΙ, 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ POSTAΡΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΜ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ - ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ - Η ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ....