Κατά τη διάρκεια της βόλτας μιλάτε στο σκύλο σας;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν μιλάω στην βόλτα..??? εννοείτε..
Καλά δεν λέω βέβαια τι λες να κάνουμε το σαββατοκύριακο και τις λες να φάμε το βράδυ..:p
Όμως λέω εδώ..μή..απέναντι..δίπλα..περίμενε..σιγά σιγά..έλα πάμε.πίσω .. ξεκόλλα!!..κλπ..
Στο σπίτι διάλογοι ολόκληροι..μέσα από αυτούς έχει μάθει λέξεις που δεν του έμαθα πότε..όπως το πάμε για ύπνο..Μια φορά του λέμε πάμε για ύπνο? και τον βλέπουμε να πηγαίνει στο κρεβάτι του και να κοιμάται.., λυθήκαμε στα γέλια..και λέμε μπα..τυχαία το έκανε.., αλλά τελικά απλά το είχε μάθει μόνος του..γιατί πλέον έχει γίνει μία εντολή και όντως κλείνει μάτια..(ανεξάρτητα από την εντολή "πήγαινε στο κρεβάτι σου" επειδή θέλω..), μέσα σε αυτές ήταν και το "σε λίγο"..(για να πάει βόλτα..) ή το "ένα τσιγάρο και βγήκαμε"..που εκεί που ήταν όρθιος να περιμένει να πάμε βόλτα με τα μάτια τύπου ξεκόλλα σήκω.., να κάθεται κάτω και να αναμένει..και στην κίνηση να σβήσεις το τσιγάρο πριν σηκωθείς να σηκώνεται αυτός..

Προφανώς είναι η στάση του σώματος την οποία διαβάζουν και αποκωδικοποιούν τέλεια..ακόμα και το βλέμμα μας..
Βέβαια κάνουμε και εμείς δουλεία όταν τους μιλάμε και ασχολούμαστε μαζί τους..τα κινητοποιούμε να σκέφτονται και να προσπαθούν να καταλάβουμε τι λέμε..έστω και αν τελικά πιάνουν μία λέξη που τους συμφέρει μόνο..Σίγουρα πάντως επικοινωνούμε όχι την γλώσσα μας..αλλά την στάση του σώματος μας την κίνησή μας που πολλές φορές μιλάει και πιο "σωστά" από τα λόγια μας.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Επίσης, κατά κόρον, χρησιμοποιώ τη φράση "από δω", κινώντας λίγο τον οδηγό και έχουν μάθει να ακολουθούν την συγκεκριμένη κατεύθυνση ή ελιγμό...

Πολλές φορές, ιδίως με τη Μόκα (που είναι σαν καράβι, που χρειάζεται να κάνει ανάποδα τις μηχανές για να φρενάρει!) χρησιμοποιώ το "ώωωωωωω"... χαμηλόφωνα και αργά... έτσι, σταματάει πριν αναγκαστώ να τραβήξω - τεντώσω το λουρί της... Οπως ακριβώς κάνουν με τα άλογα!

Επίσης, "ναι, ναι, ναι, ναι"... πιό ζωντανά και γρήγορα... όταν βλέπω να διστάζει να εκτελέσει μιά εντολή κίνησης (π.χ., να πηδήξει μέσα στο αυτοκίνητο), πράγμα που την βοηθάει να επιταχύνει και να εκτελέσει
Eνα απο τα πιο πετυχημενα του JohnK!!!!!
Η Σκαρλετ ενω πηδαει σαν το κατσικι, (με την εντολη "jump") οταν ειναι σαλταρει στο αμαξι στο πισω καθισμα, κατσικωνεται και δεν πηδα:p
Χθες ενθυμουμενη την απιστευτη αυτη παρακινητικη ατακα του Γιαννη, της λεω...

Ναι, Σκαρλετ, ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! Μπορεις!!!
Δινει μια και τσουπ, πηδα μεσα και θρονιαζεται!!!
Απιστευτο!!!!!!
Thanks John!

dimitrismp

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2011
170
0
Χρησιμοποιω μόνο το "ωραίος ο Ορφέας" που και που, όταν κινείται σωστά στη βόλτα. Αυτή η επιβράβευση δεν χρησιμοποιείται σε καμιά άλλη εντολή....ο σκύλος πρέπει να "αισθάνεται" ότι ο ιδιοκτήτης του είναι ικανοποιημένος και να καταγράφονται πιο δυνατά οι συμπεριφορές, που έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβράβευση του.....

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Χαχα , εγώ δεν του μιλάω τόσο πολύ , απλά του λέω την Ιστορία (Γ λυκείου) και με κοιτάει με ένα απορημένο ύφος και με μια αγανάκτηση ! Πάντως του μιλάω σε καταστάσεις που φοβάται κάτι , όχι με ύφος παρηγοριάς αλλά με πιο ήρεμο και σταθερό τόνο και βλέπω οτι αποδίδει και παίρνει θάρρος !

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
εχει θεραπευτικες ιδιοτητες στον ανθρωπο παντως το διαβασμα στο σκυλο....κι ας μην καταλαβαινει εκεινος...
μας το εχουν πει στα μαθηματα λογοθεραπειας που κανουμε με το γιο μου...
η παρουσια του σκυλου διπλα και η αισθηση οτι του μεταφερουμε το νοημα του κειμενου (με τις οποιες δυσκολιες μας εκεινη την ωρα στην αναγνωση) μας βοηθα ψυχολογικα...
κανει πολυ καλο και στα παιδια με αυτισμο...οι σκυλοι θεραπειας χρησιμοποιουνται γι'αυτο ακριβως το λογο...την αναγνωση παραμυθιων προς τα σκυλια...

Σορρυ για το off...δεν εχει να κανει με τη βολτα αλλα με την επικοινωνια προς το σκυλο μεσω της αναγνωσης.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Eγώ του τραγουδάω κιόλας για να μάθει πιο ευκολα κάποιες λέξεις. Πχ "πάμε πάρκο" και το λέω τραγουδιστά. Χαιρεται πιο πολυ γιατι κουνάει την ουρίτσα του. Αλλες φορές επειδή ειμαι κακοφωνίξ καμιά φορά μου γαυγίζει, χα χα.... Απλά προσέχω και εγώ να μην καιω εντολές..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.779
7.977
Εγώ ανοίγω συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στην χώρα αυτό το καιρό. Με κοιτάζουν σαν να ειμαι τρελή και να μην καταλαβαίνουν αλλά δοκιμάστε να κάνετε την ίδια συζητηση με έναν πολιτη αλλης χώρας και θα δείτε οτι θα σας κοιτάζει με τον ίδιο τρόπο!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εγώ το έχω ξαναπεί δεν βάζω γλώσσα μέσα! Πολύ κουβέντα κανονικότατη! Είναι και μικρόσωμη ετούτη και πολλές φορές δεν την βλέπουν στον δρόμο οπότε η κλασσική τρελλή ξανθιά που μιλάει μόνη της....

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Και εμεις μιλαμε....οταν την εχω με το φλεξι και περπαταμε και παει πιο μπροστα απο εμενα της μιλαω:Μοιρα που πας περιμενε και εμενα, και σταματαει και με περιμενει!!
Φυσικα το ''μαζι μου''ειδικα οταν δουμε γατα,απο εδω παμε (και ακολουθει),''πηγενε να μυρισεις''(προχθες που μυριζε και της λεω παμε μαζι τωρα μου μουρμουρισε κιολας)!!!
Παντα προσπαθω οταν κολλαει καπου την μουσουδα της και δε ξεκολλαει να της τραβιξω την προσοχη!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Εμεις βριζομαστε(δλδ εγω χωνω μπινελικια) , και ο προεδρος τα ακουει.Οχι οτι τον νοιαζει κιολας , αλλα γενικα του μιλαω συνηθως για τα καλα που κανει στην βολτα και τον βριζω στα κακα.
Πεφτει αρκετο μπινελικι τα πρωτα 10 λεπτα , μετα ηρεμει και τοτε του μιλαω.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Εγώ συνήθως του σφυρίζω διάφορα τραγούδια, πιάνω κάποιον ρυθμό και πάμε την βόλτα σφυρίζοντας!
Έτσι χαλαρώνω και εγώ και το σκυλί!:-\":)

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καταρχάς η βόλτα είναι βόλτα κουβέντα και επιβράβευση ναι αλλά εντολές μονό όταν είναι απαραίτητες όπως για να περάσουμε έναν δρόμο για να κάτσει μέχρι να ψωνίσουμε από το όποιο μαγαζί. Κουβεντιάζοντας με τον σκύλο κρατάμε την προσοχή του πάντα σε εμάς όποτε σε μια δύσκολη κατάσταση που πρέπει να δώσουμε εντολή εκτελεί αμέσως. Αλλά η βόλτα είναι βόλτα να μυρίσει να σταματήσει
να δει ότι του κοινοί την περίεργα να χαλάρωση και να την απόλαυση και πάντα χωρίς να καίμε εντολές. Για υπενθύμιση στης εντολές εγώ κάνω μια φορά την εβδομάδα φροντιστήριο 15-20 λεπτά το πολύ και μετά πολύ παιγνίδι . Και πιστεπτεμε δουλεύει και δουλεύει καλά.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εμενα ως γνωστόν ειναι σκουπα και καθ' ολη τη διαρκεια της βολτας δεν σηκωνει μυτη απο κατω...
Οποτε καποιες φορες οταν τυχαινει να μυριζει αυτοκινητα, της λεω: Που ειναι κρυμμενα τα ναρκωτικά Lovey? Βρες τα ναρκωτικα!
Και οσο της το λες τοσο εκεινη μυριζει εντονα. Οι περαστικοι μας κοιτανε και σαστιζουν καμια φορα. :confused::D

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εμενα ως γνωστόν ειναι σκουπα και καθ' ολη τη διαρκεια της βολτας δεν σηκωνει μυτη απο κατω...
Οποτε καποιες φορες οταν τυχαινει να μυριζει αυτοκινητα, της λεω: Που ειναι κρυμμενα τα ναρκωτικά Lovey? Βρες τα ναρκωτικα!
Και οσο της το λες τοσο εκεινη μυριζει εντονα. Οι περαστικοι μας κοιτανε και σαστιζουν καμια φορα. :confused::D
χαχαχαχαχα!!!
η "καταρα" της Ομαδος 8! :p
ενω εγω της λεω....βρες τις σκα%^^$#λες! εκει να δεις πως μας κοιταζουν:p

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Γενικά κι εγώ τους μιλάω.
Ειδικά δε όταν κολλάνε με καμιά μυρωδιά (ξέρετε που κολλάνε τη μύτη και μυρίζουν επίμονα και δεν ξεκουνιούνται με τίποτα) τους λέω: "Τι, πάλι πέρασε ο δεινόσαυρος?" ή "Έλα πάμε, έφυγε ο κροκόδειλος" :p

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Της μιλάω κανονικότατα στο δρόμο !
διάφορα της λέω " δεν είναι ωραία μέρα σήμερα " "σ'αρέσει η βόλτα " και άλλα τέτοια
ο κόσμος με κοιτάει περίεργα !
αλλα δεν με νοιάζει :):)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εκτός βέβαια απο τις εντολές,κυρίως του μιλάω για να τον ηρεμήσω όταν αντιλαμβάνεται γάτα,και κάνει σα θηρίο! Οχι ότι πιάνει πάντα,γιατί εκείνη τη στιγμή είναι σαν αφηνιασμένο άλογο,αλλά με το κατάλληλο τράβηγμα συν το μπλαμπλα κάπως το ξεπερνάει!
Επίσης όταναργεί να κάνει κακά του, του λέω "κακά Ρόκυ κακά",και στο τέλος όταν τελειώσει του λέω "μπράβο αγόρι μου" και πηδάει επάνω μου με τέτοια χαρά,λες και έκανε το μεγαλύτερο κατόρθωμα!
Στο σπίτι πια,ανοίγουμε ολόκληρη συζήτηση με κοιτάει και στρίβει δεξιά αριστερά το κεφάλι του προσπαθώντας να καταλάβει τι λέω,κι αναλόγως αντιδράει!