Κατάταξη Εκθέσεων (Να Είμαστε Ρεαλιστές!)

trendsetter

New Member
5 Απριλίου 2009
1
0
Παιδιά βλέπω να γράφετε αποτελέσματα εκθέσεων και να γράφετε
ότι "έχετε έρθει πέμπτοι, έκτοι, έβδομοι, κλπ." Αυτό που ξέρω εγώ
ότι ισχύει παγκοσμίως, είναι ΜΟΝΟ οι θέσεις "Πρώτη" έως
"Τέταρτη" (1 - 4). Αυτές οι θέσεις να ξέρετε είναι αποκλειστικά
και μόνο δική σας δημιουργίας, διότι κρητίς που δίνει τέτοια
πλασαρίσματα, ΔΕΝ υπάρχει... Διορθώστε με αν κάνω λάθος,
ειδάλλως... Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μάλλον δεν έχεις ιδέα από εκθέσεις ;)

Και να εξηγηθώ
Στο rottweiler στο KSZS δίνεται κατάταξη από 1-10
Στο βάθρο ανεβαίνουν 4 φυσικά
Η κατάταξη είναι διακριτή και ανακοινωθείσα σε όλους.
Κατά τον ίδιο τρόπο κρίνουν και κατατάσσουν όλοι οι σπεσιαλίστες της φυλής στις μεγάλες εκθέσεις ανά τον κόσμο, είτε έμμεσα είτε άμεσα.
Σε πάρα πολλά site ανακοινώνεται κατάταξη πέραν του 4 ή ακόμα και χαρακτηρισμός ΜΟΝΟ, μιάς και ο χαρακτηρισμός ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ και μόνο είναι κατόρθωμα σε κάποιες από αυτές τις εκθέσεις.
ΟΛΟΙ οι πρώην και νύν πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν πάρει εξαίρετος στο KS για παράδειγμα και υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα ανά την υφήλιο όπου πολλοί διάσημοι σκύλοι έφυγαν με SG ή G

Αυτά :)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου ο κριτής βγάζει μια "short-list" επιλέγοντας λ.χ. Τα 8 καλύτερα κι αρχίζει να αφαιρεί ένα - ένα, οπότε προκύπτει μια άτυπη κατάταξη!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και εγω οσες εκθεσεις ειδα(καμμια 30αρια) βγαινει μεχρι 4ος ολοι οι αλλοι ειναι εντελως εξω χωρις γραπτη εκθεση,τωρα τι γινεται με τις εκθεσεις συλλογων δεν γνωριζω.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Και εγω οσες εκθεσεις ειδα(καμμια 30αρια) βγαινει μεχρι 4ος ολοι οι αλλοι ειναι εντελως εξω χωρις γραπτη εκθεση,τωρα τι γινεται με τις εκθεσεις συλλογων δεν γνωριζω.
Όλοι οι σκύλοι που συμμετέχουν σε μία έκθεση λαμβάνουν γραπτή αξιολόγηση.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Όλοι οι σκύλοι που συμμετέχουν σε μία έκθεση λαμβάνουν γραπτή αξιολόγηση.
οχι πάντα

σε διεθνείς εκθέσεις CACIB ο κριτής ΔΕΝ ειναι υποχρεωμένος να δωσει γραπτη αξιολόγηση

αυτο το εμαθα σε εκθεση του ΟΚΑ στο MEC οταν ο τοτε κριτης (Wiblihauser) δεν εδωσε γραπτη κριση στα περισσότερα σκυλια

εγω ημουν απο τους τυχερούς

ειχα σχεδόν 1 1/2 γραμμή

εκτοτε μου εχει τυχει σε εκθεσεις του εξωτερικου αλλες δυο φορές

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
οχι πάντα

σε διεθνείς εκθέσεις CACIB ο κριτής ΔΕΝ ειναι υποχρεωμένος να δωσει γραπτη αξιολόγηση

αυτο το εμαθα σε εκθεση του ΟΚΑ στο MEC οταν ο τοτε κριτης (Wiblihauser) δεν εδωσε γραπτη κριση στα περισσότερα σκυλια

εγω ημουν απο τους τυχερούς

ειχα σχεδόν 1 1/2 γραμμή

εκτοτε μου εχει τυχει σε εκθεσεις του εξωτερικου αλλες δυο φορές
Η κίνηση της άρνησης έκδοσης γραπτής αξιολόγησης σε σκύλο που χαρακτηρίστηκε "πολύ καλός" ή "εξαίρετος" είναι προσβλητική για τον συμμετέχοντα.

Κίνηση που δεν επιτρέπεται από κριτή του βεληνεκούς του κου hans Wiblishauser.

Υ.Γ.: Έχω κάνει σε στίβο μαζί του και ήταν πάντως τυπικότατος! Πολιτικότατος, αλλά τυπικότατος!:)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Συγνωμη,πας σε μια εκθεση,δινεις τα λεφτακια σου,τρως την ταλαιπωρία σου και δεν μπορει ο κριτης να γραψει 2-3 κουβεντες για το σκυλι σου :mad:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
τι εννοείς πολιτικότατος ?????
Πολιτικότατος Μάκη μου... υπερθετικός βαθμός του "πολιτικός"!

Είναι βαθμοί που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου (εξαίρεση αποτελεί λ.χ. η Εσπεράντο, όπου ο συγκριτικός βαθμός και ο υπερθετικός είναι κοινός). Παρατηρούμε π.χ. στην ελληνική γραμματική:
πολιτικός (θετικός βαθμός)
πολιτικότερος (συγκριτικός βαθμός)
πολιτικότατος (υπερθετικός βαθμός)