Κατάλληλη εποχή για απόκτηση κουταβιού

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ποια η ποιο καταλληλη εποχη του χρονου για την αποκτηση κουταβιου ?
Βασικα ,τα παντα εχουν να κανουν με τον προγραμματισμο του εκτροφεα και με τον "κυκλο" του θυληκου ,
αλλα εσεις αν ειχατε επιλογη ,ποια θεωρουσατε ιδανικη εποχη του χρονου ?
Η επιλογη σας εχει να κανει με τον προσωπικο "φορτο" Η και οι καιρικες συνθηκες της εποχης παιζουν εξισου σημαντικο ρολο ?

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Θα ελεγα την ανοιξη , οπως μου ειχε προτεινει ενας φιλος ''γνωστης''.Φανταζομαι οτι το ειπε λογο ηλιοφανειας για να μεγαλωσει το κουταβι.Βεβαια τον Φιντελ τον πηρα Οκτωβρη και ειναι ηδη ντουλεκι.
Ενας αλλος λογος που μου ερχεται στο μυαλο για την ανοιξη και γενικα την καλοκαιρια ειναι οτι ο καιρος βοηθαει να ειμαστε περισσοτερο μαζι με το κουταβι σε δραστηριοτητες και να δημιουργησουμε πιο ισχυρους δεσμους.
Αυτα απο μενα με τις λιγοστες γνωσεις σε αυτο το θεμα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
όταν έχω περισσότερο χρόνο στην διάθεσή του κουταβιού....
ο καιρός με επηρεάζει λιγότερο..

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Φθινοπωρο θα ελεγα...Για τον λογο οτι η ανοιξη ειναι πριν το καλοκαιρι (ουαου! :D ) και αρχιζουν τα κουνουπια, σκνιπες κτλ και δεν θα ηθελα να φορτωσω ενα κουταβι με αντιπαρασιτικα. Επισης ο φθινοπωρινος καιρος ειναι συνηθως αρκετα καλος, οποτε δεν θα υπηρχε φοβος για να το βγαλω εξω κλπ.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Η καλυτερη εποχη ειναι να γενηθει το κουταβι Σεπτεμβρη-Οκτωβρη και αυτο γιατι μεχρι τον επομενο Ιουνιο οταν θα ειναι δηλαδη 8-9 μηνων θα επιτρεπουν οι καιρικες συνθηκες λογω μειωμενης ζεστης την αυξημενη καταναλωση τροφης και αρα την ομαλη-σωστη ανπτυξη του κατα την διαρκεια τον πιο βασικων μηνων αναπτυξης της ζωης του..
Φυσικα και παιζει ρολο και ο διαθεσιμος χρονος προς ενασχοληση, αλλα αυτο τουλαχιστον στους ελευθερους επαγγελματιες ειναι αταθμητος παραγοντας..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
όταν έχω περισσότερο χρόνο στην διάθεσή του κουταβιού....
ο καιρός με επηρεάζει λιγότερο..
Kι εγώ έτσι σκέφτηκα , την εποχή που έχω περισσότερο χρόνο θα πάρω κουτάβι και αυτό εκανα.