Εδώ όμως το Μουφ πρέπει να είναι Good Citizen. Αν πω στη γειτονιά που με ρωτάει αν δαγκώνει (πάντα ρωτάνε για τους σκύλους αν είναι φιλικοί) ότι το κάνει αν χρειαστεί, θα μου στείλουν, φοβούμενοι για τα παιδιά τους, την αστυνομία και θα μου πάρουν το Μουφ. Εδώ δεν έχει αστεία με τους Αμερικάνους και στο σπίτι σου, στη γειτονιά σου, μπορείς μεν να κάνεις ό,τι θέλεις, όμως στα πλαίσια του δυνατού. Οι γειτονιές έχουν κάποια αυτονομία και το δικαίωμα να ορίζουν τι θα γίνεται γενικά. Π.χ. μια φίλη μου που έχει μερικά σπίτια έλαβε εξώδικο πριν από κανά χρόνο για ένα από αυτά που χρησιμοποιεί μόνον αν είναι στην περιοχή, να φτιάξει τον κήπο και να μη μοιάζει το σπίτι άδειο διότι πρώτον η γειτονιά έκρινε ότι μπορεί να μπούνε κλέφτες ή ναρκομανείς και να αναπτυχθεί φωλέα εγκλήματος στο δρόμο και δεύτερον αν ο κήπος και το σπίτι απέξω δεν είναι στην τρίχα πέφτουν οι τιμές των σπιτιών της γειτονιάς και επομένως χάνουν οι ίδιοι λεφτά. Πρόκειται για πόλη που όντως μπορεί κανείς να θησαυρίσει έτσι που ανεβαίνουν οι τιμές των σπιτιών και όντως μπορεί να πέφτουνε οι τιμές αν κανείς δε φροντίζει το σπίτι του. Αν η φίλη μου δε συμμορφωνόταν, το δικαστήριο θα μπορούσε να την υποχρεώσει να φτιάξει το σπίτι, θα της επέβαλλε πρόστιμο και ενδεχομένως θα την υποχρέωνε και να το πουλήσει!
Κι εγώ για να φύγω Ελλάδα το καλοκαίρι όταν κατεβαίνω καμιά φορά για δυο μήνες, πρέπει να έχω κανονίσει κάποιος να κουρεύει το γρασίδι μου όταν λείπω, αλλιώς βλάπτω τους γείτονές μου και θα μπω σε φασαρίες. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα κατοικίδια. Επιπλέον γενικά οι ιδιοκτήτες θεωρείται ότι έχουν την υποχρέωση να εκπαιδεύσουν το σκύλο τους στα βασικά τα οποία συμπεριλαμβάνουν το γαύγισμα σε άσχετους οπότε αυτό πρέπει να κοπεί. Νομίζω ότι το Μουφ ξέρει από μόνο του ποιος ετοιμάζεται να με δολοφονήσει πραγματικά και ποιος όχι. Τέλος δεν έχει και τόση εγκληματικότητα στην περιοχή μου. Εδώ άμα βαριέμαι να κουβαλάω τα κλειδιά μου και δεν έχω τσέπες όταν βγάζω το Μουφ, αφήνω απλώς το σπίτι ξεκλείδωτο. ΟΚ, βοηθάει ότι για κάποιο λόγο η γειτονιά μου βρίθει στους μπάτσους που κατοικούν στο δρόμο μου.