Καλησπέρα Δημήτρη!
Όπως ενδεχομένως βλέπεις από τη φωτό,καμένος από μπόξερ είμαι...το 4ο κατά σειρά!
Θεωρώ λίγα τα χρήματα που έχεις υπολογίσει για την τροφή,έχοντας και στο μυαλό μου βέβαια πως οι καιροί είναι δύσκολοι.Έχε στο μυαλό σου πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις τις περισσότερες φορές.
Από κει και πέρα,πρόκειται για μια εκπληκτική φυλή,απόλυτα δοτική και εξαρτημένη από την οικογένειά της,που μπορεί να θυσιάσει μέρος της ενεργητικότητάς της προκειμένου να περάσει χρόνο μεσα στο σπίτι μαζί της (σα να λέμε,δεν έχει πρόβλημα,παρότι ενεργητικό,να κάνει λιγότερη ώρα βόλτα,αρκεί όταν γυρισετε σπίτι να είστε παρέα,να κοιμάται κοντά σε σένα και την οικογένεια σου)
Τα μπόξερ είναι πολύ δύσκολο να τα αφήσεις μόνα τους,αυτόματα γίνονται μέλη της οικογένειάς και η εξάρτησή τους από σένα είναι σε βαθμό αδιανόητο...καλά θα κάνεις να το χεις πολύ καλά στο μυαλό σου αυτό,πολλοί το βρίσκουν γλυκό και όμορφο,άλλοι δεσμευτικό.Σε περίπτωση μεγάλης απουσίας παπουτσια,καλώδια,μπάλες,ξύλα για το τζάκι και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορεί να βάλει το μυαλό σου πως μπορεί να μασουληθεί κινδυνεύει...
Με τα παιδιά ίσως είναι οι ιδανικοί σκύλοι μεταξύ των γνωστών σε μένα φυλών (κατεμέ το "ίσως" δεν υπάρχει,απλά προσπαθώ να είμαι διαλλακτικός χωρίς μεγάλη επιτυχία,ΕΙΝΑΙ οι ιδανικοί σκύλοι για παιδιά,οι ΑΠΟΛΥΤΟΙ προστάτες τους και οι τέλειοι καραγκιόζηδες),μιλάμε για αγνη αγάπη προς τα μωρά και τα παιδιά γενικά,στωικά σε τραβήγματα μαλλιών και ουράς που ενίοτε παίζουν από τα πιτσιρίκια,ανεξάντλητα σε υπομονή και με γερά νεύρα στις κραυγές τους
Σα φύλακας το μπόξερ είναι αξιόπιστο,όχι στην κορυφή της πυραμίδας αλλά who cares?Θα δώσει χωρίς 2η κουβέντα τη ζωή του για σένα και τη φαμίλια σου και αυτό είναι το σπουδαίο,αλλά και το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της ράτσας.Είναι εκεί για σένα για να σε γεμίσει σάλια,να σου δώσει φιλάκια,να απλώσει τις μαγουλάρες του στα πόδια σου,να διασκεδάσει τα παιδιά σου,να προστατέψει την οικογένεια του σε 1ο βαθμό και ύστερα το χώρο του και πάρα πολλά άλλα,θα μπορούσα να γράφω για ώρες...
Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να του παρέχεις αυτά που χρειάζεται,μην το σκεφτείς 2η φορά.Επίλεξε έναν καλό εκτροφέα και θα έχεις έναν κολλητό φίλο για πολλά χρόνια