Καποια εξηγηση?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε τα προσεχουν.. διαβαζουν εφημεριδα, παιζουν με το κινητο τους, πανε στο περιπτερο να παρουν τσιγαρα και πολλα αλλα ομορφα.. Μονο εγω η τρελη τρεχω απο πισω απο το σκυλο μου,παιζω μαζι τους και τα παρατηρω... Βεβαια, εχω προλαβει πολλους πιθανους τσαμπουκαδες ετσι;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πάντως είναι ένα ζήτημα το πόσο προσέχουν οι ιδιοκτήτες τα σκυλιά τους εκεί και δεν παρασείρονται από την κουβέντα τους.....
Εγώ με δικο μου σκύλο δενέχω πάει ποτέ σε σκυλοπάρκο, δεν έτυχε, αλλά οσες φορές βρέθηκα με φίλους πρόσεξα οτι όλοι ψιλοχαλαρώνουν....
Πολύ ψήνομαι να την ανοίξω τώρα αυτή την συζήτηση, αλλά την έχουμε κάνει πολύ πρόσφατα με άλλη αφορμή, όπου τα είχαμε ψιλοφάει κάπως τα μουστάκια μας και λέω να το αποφύγω :D Για να πω, πάντως την ατάκα μου, δεν θεωρώ καθόλου κακό να χαλαρώνεις στην βόλτα με τον σκύλο σου. Εχω την τύχη και την πολυτέλεια να είμαι έως και τελείως χαλαρή και το ευχαριστιέμαι απίστευτα ;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να σου πω την αλήθεια....για μένα δεν είναι λογικό...
Ίσως έχει να κάνει και με τον σκύλο του καθενός...εγώ την δικιά μου δεν μπορούσαν να την αφήσω πιο χαλαρά γιατί ήταν περίεργη...οπότε συνήθησα τότε να προσεχω συνέχεια τι κάνει για να μπορώ να προλάβω καταστάσεις!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ποιός είπε να το στερήσεις? Κατάλαβες τι έγραψα?
Καταλαβα πως βαζεις πρωτα την εκπαιδευση και πνευματικη εκτονωση και μετα το ελευθερο παιχνιδι με αλλα σκυλια. Δεν διαφωνησα σε αυτο.:)

Το να μεταφέρεις τα όσα λέμε και στον ιδιοκτήτη του Ιβάν ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει νόημα. Αρχικά είπες ότι θα απευθυνθεί σε εκπαιδευτή, οπότε ελπίζω να τα ακούσει από πρώτο χέρι και κατά δεύτερον, εσύ ενδιαφέρθηκες πιο πολύ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και τελικώς έγραψες το περιστατικό ζητώντας κάποιες πιθανές εξηγήσεις? γιατί όχι το παιδί το ίδιο? (δεν έχει ίντερνετ?)
Ελπίζω να πάει σε εκπαιδευτή ώστε να μπορέσει να διορθώσει και άλλες συμπεριφορές του (ο ιδιοκτήτης) και να βγάλει το καλύτερο που γίνεται απο το σκυλί του, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό χαρακτήρα σκύλου.
Ενδιαφερει εμενα σαν παρατηρητη να μαθω το πως και το γιατι εγινε. Και ο ιδιοκτητης του Ιβαν δεν ειναι αδιαφορος ουτε κανενας ζουλου που δεν σηκωνει απο συζητηση και λογια. Το ξυλο δεν ειναι η μεθοδος εκπαιδευσης που χρησιμοποιει ο ανθρωπος ,ετσι αντεδρασε στο σκηνικο επειδη δεν ηξερε? Αγνοια? Λαθος χειρισμος?Πανικος της στιγμης? Ολα μαζι? Δεν γνωριζω.
Σε εκπαιδευτη ,ναι θα παει.
Δε τα προσεχουν.. διαβαζουν εφημεριδα, παιζουν με το κινητο τους, πανε στο περιπτερο να παρουν τσιγαρα και πολλα αλλα ομορφα.. Μονο εγω η τρελη τρεχω απο πισω απο το σκυλο μου,παιζω μαζι τους και τα παρατηρω..
Μην γενικευεις. Γιατι εγω μπορει να μιλαω με τον χ,ψ στο παρκο αλλα το κεφαλι μου γυριζει 180 μοιρες αριστερα-δεξια ωστε να επιβλεπω καθε κινηση της μικρης και οσων σκυλιων ειναι γυρω της. Αυτο κανουν και πολλοι αλλοι ιδιοκτητες. Φυσικα υπαρχουν και αδιαφοροι.

Ίσως έχει να κάνει και με τον σκύλο του καθενός...εγώ την δικιά μου δεν μπορούσαν να την αφήσω πιο χαλαρά γιατί ήταν περίεργη...οπότε συνήθησα τότε να προσεχω συνέχεια τι κάνει για να μπορώ να προλάβω καταστάσεις!
Προυποθεση για να αφησεις το σκυλι σου ελευθερο ειναι να γνωριζεις τα ορια του με τους ανθρωπους,τα ορια του με αλλα σκυλια ιδιου και διαφορετικου φυλου κτλ... Οπως ειπες καθε σκυλι ειναι διαφορετικο κ εχει τις ιδιοτροπιες του και τον δικο του χαρακτηρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κοίτα να δεις. Εγώ λέω ότι όλα μπορούν να γίνουν κάτω από προυποθέσεις τις οποίες θα πρέπει ο καθένας μας να κρίνει (να μπορεί να κρίνει). Το έχω αναλύσει διεξοδικά σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια σε άλλο θέμα και αν δεν πίστευα ότι είναι κουραστικό (όχι για μένα) θα το ξαναέκανα. Να σου πω; Γερμανικάριος είσαι κι εσύ; Γιατί ο "καυγάς" ήταν με vasbar, kkranis, harryf3. Καταλαβαίνεις τι κράξιμο έφαγα ε; :D:rolleyes::D:rolleyes: Δεν μπορώ να θυμηθώ το thread ποιό ήταν... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Προυποθεση για να αφησεις το σκυλι σου ελευθερο ειναι να γνωριζεις τα ορια του με τους ανθρωπους,τα ορια του με αλλα σκυλια ιδιου και διαφορετικου φυλου κτλ... Οπως ειπες καθε σκυλι ειναι διαφορετικο κ εχει τις ιδιοτροπιες του και τον δικο του χαρακτηρα.
Δεν μου λες εσύ κύριε; Που ήσουν όταν τα έλεγα όλα αυτά στους κυρίους που είπα προηγούμενα και βρήκα τον μπελά μου; :p;):p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Mareco, αν ρωτάς εμένα, όχι και Γερμανικάριος, εγώ είμαι βουνίσιος τσομπάνης, πρωτόγονος!:p:p:D:D:D:p:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Mareco, αν ρωτάς εμένα, όχι και Γερμανικάριος, εγώ είμαι βουνίσιος τσομπάνης, πρωτόγονος!:p:p:D:D:D:p:p
Εσένα βεβαίως ρωτάω, αλλά τώρα που το λες το θυμάμαι ότι είσαι τέτοιος εσύ... :)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν μου λες εσύ κύριε; Που ήσουν όταν τα έλεγα όλα αυτά στους κυρίους που είπα προηγούμενα και βρήκα τον μπελά μου;
Εγω μαζι σου στο θεμα αυτο! :D
Eχουμε και μια ρημαδα σχολη...Που να τα προλαβω ολα?!?!?!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν ειχα σκοπο να γενικευσω αλλα να εκφρασω την αποψη μου βαση εμπειριας αφου πηγαινουμε σε σκυλοπαρκα σχεδον 1 χρονο και το μεγαλυτερο ποσοστο δε δινει σημασια στο σκυλο του:D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καταλαβα πως βαζεις πρωτα την εκπαιδευση και πνευματικη εκτονωση και μετα το ελευθερο παιχνιδι με αλλα σκυλια. Δεν διαφωνησα σε αυτο.:)
Βάζεις λόγια που δεν έγραψα ούτε είπα.
Δεν είπα ότι η πνευματική εκτόνωση και η εκπαίδευση είναι πρώτα από το ελεύθερο παιχνίδι με άλλα σκυλιά.
Σου ξαναγράφω λοιπόν τα ίδια που έγραψα και πριν....

Τα των σκυλοπάρκων τώρα.
Δε θεωρώ ότι ο χώρος στον οποίο έχουμε την ευκαιρία να παρεβρισκόμαστε με λυτά τα σκυλιά μας θα πρέπει να λειτουργεί ως "μπάτε σκύλοι αλέστε"... Τέτοιοι χώροι καταλήγουν για... κοινωνικοποίηση των ιδιοκτητών και όχι των σκυλιών.
Νομίζουμε ότι ξεμπερδεύουμε πηγαίνονταςι μία ώρα εκεί να "ξεδώσει" το σκυλί, εντελώς, δίχως κανέναν έλεγχο (το σκηνικό "μιλάω με άλλους και παράλληλα ελέγχω δεν υφίσταται), καμία ουσία και κανένα εκπαιδευτικό όφελος για τη σχέση σκύλου-ιδιοκτήτη.
Το ιδανικό θα ήταν να πηγαίνουμε αφού πρώτα έχει το ζώο βγει μία βόλτα μέσα στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να είανι ήδη ξεστρεσαρισμένο εν μέρει και στο πάρκο να ασχολούμαστε δημιουργικά με το ζώο μας ΠΡΙΝ το αφήσουμε ελεύθερο να παίξει-μυρίσει-συναναστραφεί άλλα ζώα.
...
To να είναι ξεστρεσαρισμένο το ζώο μας και να μην έχει το σκυλοπάρκο ως μόνο τρόπο εκτόνωσης είναι θεμιττό και μειώνει τις εντάσεις. Μπορεί να έχει ξεστρεσαριστεί με μία μεγάλη ελεύθερη βόλτα, οκ, τέλεια.
Όταν το πηγαίνω και το "ξαμολάω" στο πάρκο ως μόνη δραστηριότητα είναι πιο στρεσαρισμένο, έχει μεγαλύτερη συσσωρευμένη ενέργεια και η βόλτα δεν έχει κάποιο "όφελος" στη μεταξύ μας σχέση και δέσιμο (ιδιοκτήτης-ζώο).
Το να παίζει κάποιος και να ασχολείται και με το σκύλο του στο σκυλοπάρκο, πέρα από το να κοινωνικοποιείται ο ίδιος με άλλους σκυλογονείς βελτιώνει τη σχέση σκύλου-ιδιοκτήτη. Το πάρκο έχει μεγαλύτερο όφελος δλδ. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω.

Αν τώρα έχω πέσει σε δύο εξαιρέσεις του γενικού παρκοκανόνα, οκ, καλώς, χαίρομαι.
Στο πάρκο που πάω εγώ όμως, τα σκυλιά τρέχουν ελεύθερα, σχεδόν κανένας δεν ασχολείται παραπέρα με το ζώο του, να παίξουν, να κάνουν πράγματα πέρα από το όταν θα το λύσει και όταν θα το μαζέψει για να φύγουν. Με την άκρη του ματιού τους, ελέγχουν κιόλας αν βρίσκεται "εντός ορίων" ή έχει ξεφύγει και ρίχουν και καμιά κραυγή.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βάζεις λόγια που δεν έγραψα ούτε είπα.
Δεν είπα ότι η πνευματική εκτόνωση και η εκπαίδευση είναι πρώτα από το ελεύθερο παιχνίδι με άλλα σκυλιά.
Σου ξαναγράφω λοιπόν τα ίδια που έγραψα και πριν....

To να είναι ξεστρεσαρισμένο το ζώο μας και να μην έχει το σκυλοπάρκο ως μόνο τρόπο εκτόνωσης είναι θεμιττό και μειώνει τις εντάσεις. Μπορεί να έχει ξεστρεσαριστεί με μία μεγάλη ελεύθερη βόλτα, οκ, τέλεια.
Όταν το πηγαίνω και το "ξαμολάω" στο πάρκο ως μόνη δραστηριότητα είναι πιο στρεσαρισμένο, έχει μεγαλύτερη συσσωρευμένη ενέργεια και η βόλτα δεν έχει κάποιο "όφελος" στη μεταξύ μας σχέση και δέσιμο (ιδιοκτήτης-ζώο).
Το να παίζει κάποιος και να ασχολείται και με το σκύλο του στο σκυλοπάρκο, πέρα από το να κοινωνικοποιείται ο ίδιος με άλλους σκυλογονείς βελτιώνει τη σχέση σκύλου-ιδιοκτήτη. Το πάρκο έχει μεγαλύτερο όφελος δλδ. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω.

Αν τώρα έχω πέσει σε δύο εξαιρέσεις του γενικού παρκοκανόνα, οκ, καλώς, χαίρομαι.
Στο πάρκο που πάω εγώ όμως, τα σκυλιά τρέχουν ελεύθερα, σχεδόν κανένας δεν ασχολείται παραπέρα με το ζώο του, να παίξουν, να κάνουν πράγματα πέρα από το όταν θα το λύσει και όταν θα το μαζέψει για να φύγουν. Με την άκρη του ματιού τους, ελέγχουν κιόλας αν βρίσκεται "εντός ορίων" ή έχει ξεφύγει και ρίχουν και καμιά κραυγή.
Εγώ δε θα συμφωνήσω..... δε βλέπω τίποτα κακό στο να μην ασχολείσαι με το σκύλο όταν αυτός παίζει με άλλα σκυλιά... (με δεδομένο οτι ο σκύλος δεν τσακώνεται, στην οποία περίπτωση αναγκαστικά έχεις το νου σου). Και δεν θεωρω απαραίτητο να βγαίνει κι άλλη βόλτα ο σκύλος αν είναι να πάει στο πάρκο.
Δεν νομίζω ότι κάθε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το σκύλο πρεπει ντε και καλά να έχει "οφελος" για τη σχέση σκύλου και ιδιοκτήτη.

Δεν θεωρω οτι είναι εξαιρεση τα πάρκα στα οποία έχεις πάει, καλά τα περιγράφεις, αλλά εμένα προσωπικά με καλύπτουν αυτά (δηλαδή να τρέχει ο σκύλος και να παίζει με άλλα σκυλιά μόνος του χωρίς να τον έχω έννοια).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πηγήήήήήήή, που είσαι κοπέλλα μου; Πες τους κούκλα μου ότι αν έχεις τον Σωτήρη και τον Γκογκόλ, τους στέλνεις μόνους τους για παιχνίδι κι εσύ πας για καφέ σε άλλη γειτονιά χωρίς κανένα άγχος....... :D

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εγω πλεον ειμαι πολυ συγκεντρωμενος στον Παρη οταν μιλαω με αλλους ιδιοκτητες τον ιμαντα δεν τον βγαζω καθολου απλα τον αφηνω να τον σερνει κει δεν τον αφηνω να φυγει απο μια ακτινα 5 μετρων απο γυρω μου ( ειμαι ο παιχνιδοκρατορας ;) ) οταν παιζει με αλλους σκυλους θυληκους κυριως

του παιδιου με το ροττ πες του να περιμενει αλλο σκυλο οταν αυτος μεγαλωσει και οταν αρχισουν οι δοκιμες της εφηβειας , οι σκυλοι δεν ξεχνουν ...

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δε νιώθω ότι μπορώ να αφήσω το σκύλο μου και να πάω σε μία γωνιά του πάρκου δίχως τουλάχιστον να επιβλέπω. Ο λόγος απλός: πιστεύω ότι "ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει" και δε θέλω κάτι που μπορεί να γίνει πρώτη φορά, κάτι εντελώς απρόβλεπτο, να το μετανιώνω μετά όλη μου τη ζωή. Δεν επεμβαίνω όταν παίζει. Δεν επεμβαίνω ούτε όταν υπάρχει μικροεντάσεις. Είμαι της άποψης να τα βρουν τα σκυλιά μεταξύ τους. (μιλώντας πάντα για υγιή, κοινωνικοποιημένα σκυλιά)
Και εννοείται ότι όταν τον αφήνω στο πάρκο και παίζει ελεύθερος, η ασχολείται με άλλα πράγματα, δεν υπάρχει τις στιγμές εκείνες κάποιο άμεσο όφελος στη σχέση μας.
Όμως η σχέση μας και η μεταξύ μας ισορροπία δε μπορεί να υφίσταται ανέπαφη αν περιορίσω τη δραστηριότητά μου μόνο στο να τον πηγαίνω στο πάρκο, να τον αφήνω ελεύθερο και να τον ξαναμαζεύω μετά από 1 ώρα.

Η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αποδοχή μου ως πιο πάνω ιεραρχικά (είναι κυριαρχικό σκυλί και επιθετικό) και γενικά η υπακοή του και κοινωνικοποίησή του στα επίπεδα που βρίσκεται τώρα, προέρχονται από τη μεταξύ μας τριβή, εξάσκηση, υπομονή και επιμονή δική μου. Επειδή έχω ασχοληθεί, θεωρώ πολύ, στο να τα δημιουργήσω όλα αυτά. Και δεν επιτυγχάθηκαν ως δια μαγείας, απλώς και μόνο αφήνοντάς τον στο πάρκο 1 ώρα κάθε μέρα και αυτή να'ναι η όλη μου ενασχόληση με το ζώο.

kostas33

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2009
118
0
εγω πιστευω οτι το ροττ πηγε να παιξει κ σηκωθηκε στα ποδια!εγω στο παιχνιδι εχω φαει πολλες κεφαλιες!εμενα μου εκανε εντυπωση οτι ειναι 14 μηνων κ 55 κιλα!για μενα ειναι πολλα τα κιλα κ γιαυτο το σκυλι ουτε τρεχει ουτε τιποτα ειναι υπερβαρο!!!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μετα απο λιγο το παιδι που εχει το ημαιμο σκυλακι φωναζει τον Ιβαν να τον πλησιασει ωστε να τον χαιδεψει.Ο Ιβαν λοιπον προχωραει κοντα στο παιδι χαρουμενος και μολις φτανει μπροστα του πηδαει στα δυο ποδια χτυποντας το παιδι στο στερνο και του ριχνει κουτουλια ταυτοχρονα με αποτελεσμα το παιδι να πεσει κατω.
..το ημιαιμακι του παιδιου που επεσε με αποτελεσμα να το πιασει ο Ιβαν και να το πατησει κατω ενω το δοντι του δημιουργησε μια μικρη πληγη στο φρυδι του. Το Ροττ εφαγε το ξυλο της χρονιας του -δεν ξερω αν καταλαβε γιατι ..
...
Καμια εξηγηση/γνωμη/σκεψη?
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τα γραφόμενα σου είναι
1. ότι ο Ιβάν πήδηξε χαρούμενος στο παιδί και το έριξε. Τα σκυλιά όταν επιτίθονται δε ρίχνουν κουτουλιές ούτε πηδάνε πάνω μας.
2. Αν ήθελε ένα Ροττ να επιτεθεί σε ένα σκυλάκι 7-8 κιλών η ζημιά δε θα ήτανε μια γρατζουνιά. Πολύ λογικό να θέλει να το βάλει στη θέση του αφού του γρύλισε.
Λυπάμαι πολύ τον Ιβαν που 'εφαγε το ξυλο της χρονιας του' και σίγουρα δεν έχει ιδέα γιατί. :(

Πριν λίγες μέρες ενώ έκανα άλματα με τη Μπλου από λάθος υπολογισμό της με χτύπησε στο κεφάλι με το κεφάλι της ενώ πήδαγε. Ενώ πήδηξε για δάγκωμα στο μανίκι ο Λέοντας, μου έσκασε μια γρατζουνιά με το πόδι του στα μούτρα κατά λάθος. Την "άκουσα" και με τα δύο αλλά δεν τα σάπισα στο ξύλο. Αν του γρύλιζε κάποιο σκυλί θα μου φαινόταν φυσιολογικότατο να θέλει να το βάλει στη θέση του.
Α, μόλις θυμήθηκα ότι δε θέλετε να φάτε κουτουλιά από κεφάλι Ελληνικού Ποιμενικού που τινάζεται. Παραλίγο να μου σπάσει το σαγόνι το κακό σκυλί.

Last edited:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τα γραφόμενα σου είναι
1. ότι ο Ιβάν πήδηξε χαρούμενος στο παιδί και το έριξε. Τα σκυλιά όταν επιτίθονται δε ρίχνουν κουτουλιές ούτε βάζουν πηδάνε πάνω μας.
2. Αν ήθελε ένα Ροττ να επιτεθεί σε ένα σκυλάκι 7-8 χρονών η ζημιά δε θα ήτανε μια γρατζουνιά. Πολύ λογικό να θέλει να το βάλει στη θέση του αφού του γρύλισε.
Λυπάμαι πολύ τον Ιβαν που 'εφαγε το ξυλο της χρονιας του' και σίγουρα δεν έχει ιδέα γιατί.
+1000

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Τώρα που το λέει η Νοελα και 'μεις έχει τύχει να φάμε κουτουλιά την ώρα του παιχνιδιού και μας εχει έλθει ο ουρανός σφοντύλι! Επίσης μας έχουν γρατζουνίσει άπειρες φορές και με τα νύχια αλλά και με τα δόντια (την ώρα που έρχεται με φόρα να πάρει τον κόμπο που κρατάω για παράδειγμα), ειδικά ο Μπρούνο που διακρίνεται για την ατσουμπαλοσύνη του! Αλλά βέβαια φαίνεται ότι δεν υπάρχει ίχνος επιθετικότητας εκείνη την ώρα.

Κι εγώ πιστεύω ότι τον παρεξηγήσατε τον κακομοίρη το σκυλάκο, λίγο που είναι μεγαλόσωμος, λίγο που αιφνιδιαστήκατε επειδή ήσασταν χαλαροί εκεινη την ώρα, τρομάξατε εσείς και τη νύφη την πλήρωσε αυτός.

Το ζήτημα τώρα είναι πως δεν θα του μείνει κάτι αρνητικό από όλη αυτή την ιστορία.
Ελπίζω ο φίλος σου να μην φοβήθηκε τόσο ώστε να του στερήσει την επαφή με άλλους ανθρώπους και σκυλιά.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εγω πιστευω οτι το ροττ πηγε να παιξει κ σηκωθηκε στα ποδια!εγω στο παιχνιδι εχω φαει πολλες κεφαλιες!εμενα μου εκανε εντυπωση οτι ειναι 14 μηνων κ 55 κιλα!για μενα ειναι πολλα τα κιλα κ γιαυτο το σκυλι ουτε τρεχει ουτε τιποτα ειναι υπερβαρο!!!
και εγω το σκεφτηκα αυτο και ξεχασα να το γραψω πες του παιδιου να το κοιταξει και με κανεναν κτηνιατρο

επισης να μαθει πως " μαζευονται " οι σκυλοι και να μην πραττει υπο πανικο ή για τους γυρω του

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97