Καποια εξηγηση?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλημερα!
Θα ηθελα την γνωμη σας για ενα περιστατικο που συνεβει στο παρκο που πηγαινουμε .
Εκει καθε μερα μαζευονται σκυλογονεις με τα καμαρια τους και τα αφηνουν να λυσαξουν στο παιχνιδι.Ετσι εχει σχηματισει μια ''ομαδα'' με σκυλια που γνωριζονται απο κουταβια,μεγαλωσαν μαζι,καποια τσακωθηκαν,τα βρηκαν και παει λεγοντας...Ξερετε.
Προχθες λοιπον(και θα ηθελα ιδιατερα τους φιλους που εχουν Ροτβαιλερ να προσεξουν απο δω και κατω μπας κ δωσουν καποια εξηγηση) μαζευτηκαμε 5-6 ατομα και κλασικα εμεις μιλουσαμε ενω επιβλεπαμε τα σκυλια τα οποια ετρεχαν,εκαναν τουμπες ,επαιζαν. Μετα απο λιγο ηρθε και ενα παλικαρι με το σκυλι του(ημιαιμο αρσενικο,περιπου 2-3ετων γυρω στα 7-8κιλα). Να επισημανω εδω οτι το σκηνικο αφορα τον Ιβαν,ενα Ροττ 14μηνων,55κιλων,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΤΟ με ανθρωπους και σκυλια,ΥΠΑΚΟΥΟ στο αφεντικο του.ΠΟΤΕ δεν εχει δημιουργησει προβλημα.Να φανταστειτε ειναι τοσο ησυχος που δεν τρεχει,προτιμα να βηματιζει αναμεσα στα σκυλια που παιζουν,να τραβαει σχοινια και να σπρωχνει εμας με τον κ@λο του για να τον χαιδεψουμε. Η κοινωνικοποιηση του ξεκινησε απο την ηλικια των 40ημερων(απ οταν τον πηρε σπιτι του το παιδι που τον εχει),κυκλοφορει εξω χωρις λουρι συνηθως γιατι δεν ασχολειται με τιποτα αλλο περαν του να μυριζει και να ακολουθει το αφεντικο του - ακομα και στο γρυλισμα αλλων σκυλων με ενα ''Τι ειπα'' πηγαινει στο αφεντικο του.
Προχθες λοιπον,ερχεται το μικρο ημιαιμο που ειπα παραπανω και γρυλιζει στον Ιβαν ο οποιος κοντοσταθηκε αλλα με μια φωνη του αφεντικου του εγκατελειψε.Μετα απο λιγο το παιδι που εχει το ημαιμο σκυλακι φωναζει τον Ιβαν να τον πλησιασει ωστε να τον χαιδεψει.Ο Ιβαν λοιπον προχωραει κοντα στο παιδι χαρουμενος και μολις φτανει μπροστα του πηδαει στα δυο ποδια χτυποντας το παιδι στο στερνο και του ριχνει κουτουλια ταυτοχρονα με αποτελεσμα το παιδι να πεσει κατω.Πεσαμε ολοι πανω και το αφεντικο του Ιβαν ετρεξε αμεσα να τραβηξει τον σκυλο του. Στην ολη φαση ηρθε κοντα γαυγιζοντας το ημιαιμακι του παιδιου που επεσε με αποτελεσμα να το πιασει ο Ιβαν και να το πατησει κατω ενω το δοντι του δημιουργησε μια μικρη πληγη στο φρυδι του.Και παλι εγινε χαμος ,το παιδι που εχει το Ροττ πεσμενος κατω πανω στο σκυλι του,εμεις να τραβαμε τα υπολοιπα που επεσαν πανω(ξερετε,τα περι αγελης/κλικας που λεγαμε) και γενικα πανικος. Ολα αυτα εγιναν σε ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ (20?αντε 30). Το Ροττ εφαγε το ξυλο της χρονιας του -δεν ξερω αν καταλαβε γιατι .
Με το συγκεκριμενο Ροττακι να φανταστειτε λιγη ωρα πριν το συμβαν ημασταν ''αγκαλια'' και τραβουσαμε ενα σχοινι,εγω χοροπηδουσα γυρω του,εκεινος μου εφερνε το σχοινι να το τραβηξω οταν το αφηνα κτλ κτλ...Ενα σκυλι που ανθρωπο δεν εχει ενοχλησει ποτε.Να εχει γρυλισει σε αλλα αρσενικα ,ναι το εχει κανει κ το βρισκω λογικο αλλα το σκηνικο που ζησαμε προχθες δεν το περιμενε κανενας.

Καμια εξηγηση/γνωμη/σκεψη?
Το παιδι που εχει το Ροττ θα απευθυνθει και σε εκπαιδευτη .

Σορρυ για το τεραστιο ποστ ,προσπαθησα να δωσω οσα περισσοτερα στοιχεια μπορουσα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...
Πιστευω πως όλο το κακό έγινε σε λιγότερο απο 20-30 δευτερα..
Σίγουρα αν είσασταν λίγο πεισσότερο επιφιλακτικοί θα είχατε δει καποια σημάδια συμπεριφοράς (στρίψιμο κεφαλιού, αλλαγή στάσης σώματος, κλπ) μπορεί και να είχατε προλάβει να γίνουν όλα αυτά, δεν ειναι απόλυτα σίγουρο απλά μπορεί...

Αν δεν είχατε πάει να πιάσετε το Ροττ? Τι θα είχε γίνει?
Γιατί μεχρι να πάτε πέρασαν 2-3-4-5 δευτερα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είχε κάνει τρομερή ζημιά ο Ροττ !!!
Μήπως ,εύλογα βέβαια, με την δική σας άμεση αντίδραση φέρατε πανικό και έγιναν τα πράγματα λίγο ποιο τραγικά?
Μήπως απλά το Ροττ ήθελε να παίξει και ήταν λίγο ατσούμπαλος όταν σηκώθηκε στα δυο του πόδια?
Μετά πως ήταν το Ροττ?? Τι συμπεριφορά είχε?

Γιατί έφαγε ξύλο το Ροττ?
Το Ροττ πως έχει εκπαιδευτεί? Απο τον ιδιοκτήτη? ΑΠο επαγγελματία εκπαιδευτή?

ΥΓ
Για αυτον τον λόγο σε ένα άλλο post έιχαμε πεί ότι ποτε δεν είμαστε σίγουροι για τις αντιδράσεις του σκύλου. Αυτό ειναι το μέγα λάθος που κάνουμε όλοι μας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ο Ιβάν την έριξε την κουτουλιά επιτιθέμενος στο παιδί ή από ατσουμπαλοσύνη και απλά λόγω όγκου και "κακής" φήμης της ράτσας, νομίζατε όλοι ότι έγινε κάτι κακό και δημιουργήσατε χάος χωρίς λόγο;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Για αυτον τον λόγο σε ένα άλλο post έιχαμε πεί ότι ποτε δεν είμαστε σίγουροι για τις αντιδράσεις του σκύλου. Αυτό ειναι το μέγα λάθος που κάνουμε όλοι μας!
Εγω συμφωνω απολυτα σε αυτο. Αυτος ειναι κ ο λογος που χωρις επιβλεψη - και τι εχω?μια πορδα 14κιλων - δεν αφηνω το σκυλι μου με ανθρωπους εκτος οικογενειας.

Πιστευω πως όλο το κακό έγινε σε λιγότερο απο 20-30 δευτερα..
Μπορει και αν εχεις δικιο,πανω στο πανικο (εγω φοβηθηκα πολυ μολις εριξε κατω το παιδι γιατι δεν ειδαμε αν δαγκωσε κιολας -μεσολαβουσε μια χ αποσταση)...

Αν δεν είχατε πάει να πιάσετε το Ροττ? Τι θα είχε γίνει?
Γιατί μεχρι να πάτε πέρασαν 2-3-4-5 δευτερα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είχε κάνει τρομερή ζημιά ο Ροττ !!!
Μήπως ,εύλογα βέβαια, με την δική σας άμεση αντίδραση φέρατε πανικό και έγιναν τα πράγματα λίγο ποιο τραγικά?
Μήπως απλά το Ροττ ήθελε να παίξει και ήταν λίγο ατσούμπαλος όταν σηκώθηκε στα δυο του πόδια?
Μετά πως ήταν το Ροττ?? Τι συμπεριφορά είχε?
Δεν ξερω ΑΝ και τι ζημια θα ειχε κανει.Αν ηθελε οπως λες θα ειχε κανει μεγαλη ζημια με ενα δαγκωμα.
Η αμεση αντιδραση απο το αφεντικο του κυριως εγινε επειδη το σκυλι αυτο δεν σηκωνεται στα δυο ποδια,δεν κανει χαρουλες του στυλ γλωσσα εξω και τσαχπινιες.Αν θελει να κανει χαρα ερχεται σε σπρωχνει να το χαιδεψεις ή σε σπρωχνει με τον κ@λο του.Το οτι εριξε τον ανθρωπο κατω πιστευω πως ηταν ενα σημαδι που ελεγε πως επρεπε να επεμβει το αφεντικο του.
Η συμπεριφορα του μετα απο ολα αυτα ηταν(μπορει και λογο των σφαλιαρων που εφαγε) ηρεμη.Καθοταν εκει που του ειπε το αφεντικο του ή καθοταν στηριζομενος πανω στα δικα μας ποδια με το βλεμα της κοτας για λιγο.

Γιατί έφαγε ξύλο το Ροττ?
Το Ροττ πως έχει εκπαιδευτεί? Απο τον ιδιοκτήτη? ΑΠο επαγγελματία εκπαιδευτή?
Τις εφαγε λογω του σκηνικου. Εριξε το παιδι(κυριοτερο) και για τον καβγα. Ισως λαθος αντιδραση αλλα με το καρδιοχτυπι που ειχε πεσει τις εφαγε εν βρασμω.
Δεν εχει εκπαιδευτει απο επαγγελματια.Απο το αφεντικο του τα βασικα.Θα το ξαναπω και ισως φανω κουραστικος,το σκυλι αυτο ''ακουει''.Δεν γνωριζω πως ειναι ενα Ροττ στην εφηβεια(?) αλλα αυτο μου φαινεται υπερβολικα ησυχο.Για τον λογο αυτο ειχε επαναπαυθει το αφεντικο του.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ο Ιβάν την έριξε την κουτουλιά επιτιθέμενος στο παιδί ή από ατσουμπαλοσύνη και απλά λόγω όγκου και "κακής" φήμης της ράτσας, νομίζατε όλοι ότι έγινε κάτι κακό και δημιουργήσατε χάος χωρίς λόγο;
Μας τρομαξε ολους η κινηση ,γιατι ο Ιβαν ΔΕΝ πηδαει πανω σε ανθρωπους(βαριεται πολυ να κανει ασκοπες κινησεις,πραγματικα).
Και λογω ογκου θα μπορουσε να προκαλεσει τραυματισμο,δεν ειναι λιγο να ειναι πανω σου ενα σκυλι 55κιλων...Τωρα επιτεθηκε?Απλα εσπρωξε(γιατι να το κανει τωρα οταν δεν το κανει γενικα)?Συνδιασε τον σκυλο του παιδιου -που του γρυλισε πριν -με το παιδι?
Ακομα πιστευω πως αν ηθελε να κανει ζημια θα την εκανε ανετα.Δεν ηταν ο σκοπος του να κανει κακο θεωρω.Αλλα τι ηταν???

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το παιδι το εριξε επειδη ηθελε να παιξει;
Το μικρο σκυλι ισως να το επιτεθηκε απο αμυνα.
Ή ισως να πανικοβληθηκε.
Παντως το ξυλο στο τελος, και αφου ειχε γινει το κακο... δεν νομιζω να βγει σε καλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καταλαβαίνω ότι τελικά δεν ήσασταν καθόλου σίγουροι για το τι έγινε και γιατί έγινε και παρόλο που μπορεί να μην έγινε απολύτως τίποτα επί της ουσίας, την πλήρωσε στο τέλος ο Ιβάν. Το λάθος της δράσης και της αντίδρασης είναι όλο του αφεντικού του Ιβάν. Αν δεν ήταν Ροτ και ήταν ημίαιμος θα αντιδρούσατε πάλι έτσι, ως όχλος; 14 μηνών δεν τον λες και ώριμο σκύλο. Ακόμη μπορεί να κάνει κάτι που μέχρι τώρα δεν το είχε ξανακάνει. Δεν θα σταθώ καθόλου στο backqround του σεναρίου που λέει ο Vasbar. Οτι δηλαδή πρέπει απαράβατα τα σκυλιά μας να τα έχουμε έξω δεμένα. Την έχουμε ξανακάνει την συζήτηση. Αυτός είναι ο νόμος. Τελεία. Εχω ξαναπεί ότι κι εμείς στην γειτονιά μας έχουμε μια παρέα τέτοια σαν την δικιά σας και είμαστε ευλογημένοι γι' αυτό. Αλλά και παιδιά να παίζουν μεταξύ τους, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιό θα κάνει την περίεργη κίνηση και θα προκαλέσει τον καυγά ή την ένταση ή τον κακό χαμό. Οταν συναναστρέφεσαι με αγέλες πρέπει ανά πάσα στιγμή να τα περιμένεις όλα, είτε είσαι ο άνθρωπος της παρέας είτε ο σκύλος, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως θα χυθεί αίμα. Και πρέπει εκτός από προσεκτικοί, να είστε και πιο ψύχραιμοι στις αντιδράσεις σας. Και πρέπει, αν και όταν γίνονται τέτοια σκηνικά, να μην την πληρώνουν τα σκυλιά μας. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Υπάρχει περίπτωση αυτό το παιδί να έχει κάνει κάτι στον Ροττ στο παρελθόν?
Πρώτη φορά τον είδε ο Ροττ?

Σου είπα, πως την ζημιά θα την είχε κάνει άνετα στο δευτερόλεπτο! Άρα, δεν μιλάμε για ακραία επιθετική συμπεριφορά, αλλα για ενα συμβάν που το κάνει πρώτη φορά ?!

Το ακούει το πιστεύω, πολοί απο εμάς έχουν κάνει τα σκυλία του αρκετά υπάκουα χωρίς την επέμβαση επαγγελματία εκπαιδευτή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν είμαι τόσο ειδική, αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται πάντα να κάνουμε τόση ψυχανάλυση μιας "φάσης". Ενα σκυλί ότι μεγέθους/ράτσας/ηλικίας και να έχει, που θέλει να κάνει "ζημιά", δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας και συζήτησης. Την κάνει και καθαρίζει. Σκυλιά είναι. Θα σπρώξουν, θα καβαλήσουν, θα γρατζουνίσουν, θα δαγκώσουν, θα γλύψουν, θα κινούνται δηλαδή με τους δικούς τους τρόπους. Το πρόγραμμά τους δεν περιλαμβάνει χειραψίες και ψιλή κουβέντα. Επίσης μπορεί να μην έχουν και κέφια βρε παιδί μου κάποια στιγμή και να είναι πιο άτσαλα απ' ότι άλλες. Οταν επιλέγουμε να έχουμε τον σκύλο μας σε τέτοιο περιβάλλον (όπως ο Νίκος και εγώ πχ), πρέπει να μπορούμε να τα ανεχόμαστε όλα αυτά και να τα αντιμετωπίζουμε με δίκαιο τρόπο για τα σκυλιά μας. Εμείς τους το "επιβάλλουμε" κατά κάποιον τρόπο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ο Ιβαν λοιπον προχωραει κοντα στο παιδι χαρουμενος και μολις φτανει μπροστα του πηδαει στα δυο ποδια χτυποντας το παιδι στο στερνο και του ριχνει κουτουλια ταυτοχρονα με αποτελεσμα το παιδι να πεσει κατω.Πεσαμε ολοι πανω και το αφεντικο του Ιβαν ετρεξε αμεσα να τραβηξει τον σκυλο του.
εαν ήταν λαμπραντορ θα το κάνατε αυτό? κατα πάσα πιθανότητα ήταν ατύχημα.
καλά λένε καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα!
...μαζευτηκαμε 5-6 ατομα και κλασικα εμεις μιλουσαμε ενω επιβλεπαμε!!!???? τα σκυλια τα οποια ετρεχαν,εκαναν τουμπες ,επαιζαν...
Το συνηθέστερο και μεγαλύτερο σφάλμα σε όλα τα σκυλοπάρκα.
Το θέμα δεν είναι τι συνέβη αλλά αν οι παρευρισκόμενοι μάθανε κάτι απο αυτό.

Από καθαρή περιέργεια σε ποιό πάρκο είσαστε?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αυτοί δεν ξέρω εαν μάθανε κάτι αλλά μάθανε σίγουρα το ροτάκι να είναι πιο επιφυλακτικό με τους ξένους και οτι το αφεντικό του δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κι εμείς μαζευόμαστε 15 άτομα και μιλάμε και επιβλέπουμε. Που είναι το κακό; Η μάλλον τι πρέπει δηλαδή να κάνουμε; Να μην μιλιόμαστε και να μην κοιταζόμαστε, για να μην παίρνουμε δευτερόλεπτο το βλέμμα μας από τα σκυλιά;

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
ας γράψω και εδώ τη γνώμη μου, όπως πάνω κάτω την έγραψα και πριν στον Νίκο.

Αρχικά, πιστεύω ότι όλο αυτό ήταν ένα ατύχημα.
Διαδοχικά λάθη ιδιοκτήτη και παιδιού που πλησίασε, ο οποιός στην προσπάθειά του να δείξει φιλικός, πλησίασε ένα άγνωστο σκυλί, καθήμενος κάτω και δείχνοντας υποτακτικός.
Το γεγονός ότι ένα σκυλί (Ιβάν) δεν παίζει με τα άλλα, ακούει στο "έλα" και μπορεί να περπατά λυτό (δεν εξετάζω το κατά πόσο είναι ασφαλές αυτό) δε σημαίνει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ότι πρόκειται για υποτακτικό σκύλο και χαμηλά στην ιεραρχία της αγέλης.
Οι δικές σας λάθος εσπευσμένες και σπασμωδικές αντιδράσεις, και ο δικός σας πανικός, είχαν σαν αποτέλεσμα ο Ιβάν να νιώσει τον πανικό και την ένταση και να αντιδράσει εντελώς ενστικτωδώς και σπασμωδικά με το ημίαιμο.
Τονίζω ότι ο Ιβάν όμως ΔΕ δάγκωσε το ημιαίμο, το ότι του έκανε μία γρατζουνιά πάνω από το μάτι του είμαι σίγουρη ότι ήταν ανοιγόκλεινα μασέλας και αστοχία.

Κατά την ταπεινή μου λοιπόν γνώμη, ο ιδιοκτήτης του Ιβάν, με την υπέρμετρη σιγουριά για το πώς έχει κατανοήσει και ψυχολογήσει το σκύλο του πρέπει να εκπαιδευτεί και να μάθει να ελέγχει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τον εαυτό το και έπειτα το σκύλο του ο οποίος είναι πιο ισορροπημένος από τον ίδιο. (ειρωνικό ε?)

Αυτά ως προς τα του γεγονότος.

Τα των σκυλοπάρκων τώρα.
Δε θεωρώ ότι ο χώρος στον οποίο έχουμε την ευκαιρία να παρεβρισκόμαστε με λυτά τα σκυλιά μας θα πρέπει να λειτουργεί ως "μπάτε σκύλοι αλέστε"... Τέτοιοι χώροι καταλήγουν για... κοινωνικοποίηση των ιδιοκτητών και όχι των σκυλιών.
Νομίζουμε ότι ξεμπερδεύουμε πηγαίνονταςι μία ώρα εκεί να "ξεδώσει" το σκυλί, εντελώς, δίχως κανέναν έλεγχο (το σκηνικό "μιλάω με άλλους και παράλληλα ελέγχω δεν υφίσταται), καμία ουσία και κανένα εκπαιδευτικό όφελος για τη σχέση σκύλου-ιδιοκτήτη.
Το ιδανικό θα ήταν να πηγαίνουμε αφού πρώτα έχει το ζώο βγει μία βόλτα μέσα στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να είανι ήδη ξεστρεσαρισμένο εν μέρει και στο πάρκο να ασχολούμαστε δημιουργικά με το ζώο μας ΠΡΙΝ το αφήσουμε ελεύθερο να παίξει-μυρίσει-συναναστραφεί άλλα ζώα.
Οι λόγοι πολλοί, αναλόγως τους αναλύω.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εαν ήταν λαμπραντορ θα το κάνατε αυτό? κατα πάσα πιθανότητα ήταν ατύχημα.
καλά λένε καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.
Για το οποιοδηποτε σκυλι που ζυγιζει 55κιλα και δεν εχει ξανακανει αυτην την κινηση θα υπηρχε αντιδραση.Κανενας απο οσους μαζευομαστε με τα σκυλια μας εχει την προκαταληψη προς τον Ιβαν επειδη ειναι Ροτβαιλερ.
Το συνηθέστερο και μεγαλύτερο σφάλμα σε όλα τα σκυλοπάρκα.
Το θέμα δεν είναι τι συνέβη αλλά αν οι παρευρισκόμενοι μάθανε κάτι απο αυτό.

Από καθαρή περιέργεια σε ποιό πάρκο είσαστε?
Δηλαδη? τα σκυλια παντα στο λουρι ή να μην μιλαμε μεταξυ μας κ απλα να προσπερναμε ο ενας τον αλλο?
Εγω θεωρω προνομιο το οτι το σκυλι μπορει να συναναστρεφεται και να παζει με ατομα του ειδους του κ δεν το αλλαζω με τιποτα αυτο.

αυτοί δεν ξέρω εαν μάθανε κάτι αλλά μάθανε σίγουρα το ροτάκι να είναι πιο επιφυλακτικό με τους ξένους και οτι το αφεντικό του δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης
Εγω πλεον ξανα-εμαθα οτι οσο και να θεωρεις ''δικο'' σου ενα σκυλι επειδη το βλεπεις καθε μερα,το αγκαλιαζεις,το χαιδευεις,παιζεις μαζι του -οπως κανω εγω με τον Ιβαν-δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος .Γι αυτο καλο ειναι να μην προκαλουμε την τυχη μας με ζωα τα οποια εχουν ενστικτα κ απροβλεπτες συμπεριφορες.

Κι εμείς μαζευόμαστε 15 άτομα και μιλάμε και επιβλέπουμε. Που είναι το κακό; Η μάλλον τι πρέπει δηλαδή να κάνουμε; Να μην μιλιόμαστε και να μην κοιταζόμαστε, για να μην παίρνουμε δευτερόλεπτο το βλέμμα μας από τα σκυλιά;
Μπορει να φτασουμε και εμεις τα 15 ατομα σε ενα βραδυ στο παρκο.Οπως ξαναειπα πανω δεν αλλαζω την επαφη με αλλα σκυλια με ΤΙΠΟΤΑ.Οπως παιζουν εκεινα μεταξυ τους εγω δεν μπορω να παιξω με την σκυλα μου.

Δε θεωρώ ότι ο χώρος στον οποίο έχουμε την ευκαιρία να παρεβρισκόμαστε με λυτά τα σκυλιά μας θα πρέπει να λειτουργεί ως "μπάτε σκύλοι αλέστε"... Τέτοιοι χώροι καταλήγουν για... κοινωνικοποίηση των ιδιοκτητών και όχι των σκυλιών.
Νομίζουμε ότι ξεμπερδεύουμε πηγαίνονταςι μία ώρα εκεί να "ξεδώσει" το σκυλί, εντελώς, δίχως κανέναν έλεγχο (το σκηνικό "μιλάω με άλλους και παράλληλα ελέγχω δεν υφίσταται), καμία ουσία και κανένα εκπαιδευτικό όφελος για τη σχέση σκύλου-ιδιοκτήτη.
Το ιδανικό θα ήταν να πηγαίνουμε αφού πρώτα έχει το ζώο βγει μία βόλτα μέσα στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να είανι ήδη ξεστρεσαρισμένο εν μέρει και στο πάρκο να ασχολούμαστε δημιουργικά με το ζώο μας ΠΡΙΝ το αφήσουμε ελεύθερο να παίξει-μυρίσει-συναναστραφεί άλλα ζώα.
Χριστινα εγω περπαταω με την Χιονα μια φορα το παρκο(1ωρα μας παιρνει περιπου) και μετα καταληγουμε στο μερος συναντησης.Μπορει οσα βιωνει μαζι μου να ειναι πιο επικοδομητικα(μπορει κ οχι) αλλα το παιχνιδι με αλλα σκυλια δεν μπορω να της το στερησω και δεν θελω.

Ναι εχει τσακωθει,ναι εχει τρομαξει,ναι εχει φαει δαγκωνια.Τι να κανουμε γι αυτο? Σκυλια ειναι.

Το ολο σκηνικο πηρε τετοιες διαστασεις επειδη εγινε η φαση με το παιδι. Αν ειχαν τσακωθει τα σκυλια μεταξυ τους δεν θα ηταν ετσι τα πραγματα.

Θα μεταφερω τα οσα λεμε και στον ιδιοκτητη του Ιβαν;).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Χριστινα εγω περπαταω με την Χιονα μια φορα το παρκο(1ωρα μας παιρνει περιπου) και μετα καταληγουμε στο μερος συναντησης.Μπορει οσα βιωνει μαζι μου να ειναι πιο επικοδομητικα(μπορει κ οχι) αλλα το παιχνιδι με αλλα σκυλια δεν μπορω να της το στερησω και δεν θελω.

Ναι εχει τσακωθει,ναι εχει τρομαξει,ναι εχει φαει δαγκωνια.Τι να κανουμε γι αυτο? Σκυλια ειναι.

Το ολο σκηνικο πηρε τετοιες διαστασεις επειδη εγινε η φαση με το παιδι. Αν ειχαν τσακωθει τα σκυλια μεταξυ τους δεν θα ηταν ετσι τα πραγματα.

Θα μεταφερω τα οσα λεμε και στον ιδιοκτητη του Ιβαν;).

Ετσι ακριβώς κάνουμε κι εμείς όλοι. Πάμε τις βόλτες μας, κάνουμε τα σχετικά μας και τέλος καταλήγουμε στην παρείτσα μας. Εχουμε μετρήσει κάποια βράδια και είκοσι σκυλιά. Κι εγώ δεν το αλλάζω με τίποτα. Περνάμε όλοι καλά. Και τσακωμούς έχουμε και απ' όλα τα καλά. Και; Τι έγινε; Στο παιχνίδι είναι όλα. Ορια πάντα υπάρχουν. Στον ιδιοκτήτη του Ιβάν, να πεις να γραφτεί στο φόρουμ, να τα "ακούσει" λίγο...

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Προφανώς δεν κατάλαβες τι γράφω σχετικά με τα σκυλοπάρκα για να μου απαντάς ότι "αλλα το παιχνιδι με αλλα σκυλια δεν μπορω να της το στερησω και δεν θελω."
Ποιός είπε να το στερήσεις? Κατάλαβες τι έγραψα?

Το να μεταφέρεις τα όσα λέμε και στον ιδιοκτήτη του Ιβάν ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει νόημα. Αρχικά είπες ότι θα απευθυνθεί σε εκπαιδευτή, οπότε ελπίζω να τα ακούσει από πρώτο χέρι και κατά δεύτερον, εσύ ενδιαφέρθηκες πιο πολύ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και τελικώς έγραψες το περιστατικό ζητώντας κάποιες πιθανές εξηγήσεις? γιατί όχι το παιδί το ίδιο? (δεν έχει ίντερνετ?)
Ελπίζω να πάει σε εκπαιδευτή ώστε να μπορέσει να διορθώσει και άλλες συμπεριφορές του (ο ιδιοκτήτης) και να βγάλει το καλύτερο που γίνεται απο το σκυλί του, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό χαρακτήρα σκύλου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως είναι ένα ζήτημα το πόσο προσέχουν οι ιδιοκτήτες τα σκυλιά τους εκεί και δεν παρασείρονται από την κουβέντα τους.....
Εγώ με δικο μου σκύλο δενέχω πάει ποτέ σε σκυλοπάρκο, δεν έτυχε, αλλά οσες φορές βρέθηκα με φίλους πρόσεξα οτι όλοι ψιλοχαλαρώνουν....

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
λογικό δεν είναι; εδώ στην απλή βόλτα μετά από μισή ώρα κουράζομαι να είμαι 100% φόκους στο σκυλί και έχω ανάγκη να φύγει το μάτι και κάπου αλλού. Φαντάσου σε ένα πάρκο που κάθονται 1-2 ώρες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97