Καναδικο λυκοσκυλο

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
Καλησπερα,
ψαχνω εδω και καιρο ενα καναδικο λυκοσκυλο μπορειτε να με βοηθησετε?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πρέπει να κοιτάξεις τα καταφύγια που έχουν μηχανές αναζήτησης (stray.gr, strayshelp.gr, etc.) και αν θέλεις κουτάβι πάρε τηλέφωνο τον ΚΟΕ να σου πει ποιοι εκτρέφουν αυτή τη φυλή στην Ελλάδα. Να αποφύγεις ΒΥΒ ή πετσοπάδες διότι θα μπεις σε πάρα πολύ μεγάλους μπελάδες. Επίσης είναι καλό να διαβάσεις πρώτα πολύ για τη φυλή και τις ανάγκες της.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ναι, εχω διαβασει αρκετα μιας και ψαχνω καιρο αλλα τπτ.....
επισης απ οτι εχω ψαξει αυτον τον καιρο δεν βρισκω τπτ σε λευκο κουταβι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχεις μιλήσει με εκτροφείς? Και θέλεις Καναδέζικο Λυκόσκυλο ή λευκό σκύλο γενικά?

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
με ενημερωσαν οτι δεν υπαρχει εκτροφειο στην ελλαδα εκτος απο ενα στις σερρες αλλα μαλλον δεν ειναι της εμπιστοσυνης.
θελω λευκο λυκακι, και καθαροαιμο να μην ειναι δεν με νοιαζει

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σου βρήκα ένα εδώ, πρώην αδέσποτο που χαρίζεται. Είναι ακόμα κουτάβι, καθαρόαιμο Καναδέζικο λυκόσκυλο, περίπου ενός έτους και η αγγελία του είναι η πρώτη αυτής της σελίδας:

http://www.stray.gr/index.php?optio...egory&id=28&Itemid=176&limit=20&limitstart=20

Έχουν επίσης λευκό ημίαιμο στην πρώτη σελίδα τους.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ναι απλα εψαχνα μικρουλι, να μεγαλωσει μαζι μας.....επισης θελω λυκακι (το λεω ια το κουταβακι στην πρωτη σελιδα)
μπορει να ακουγομαι λιγο απολυτη και συγγνωμη γι αυτο αλλα δεν αποφασιζω μονο εγω
αν ηταν στο χερι μου το πρωτο αδεσποτακι θα το "βουταγα"

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα το σκυλί που σου πρότεινα, το πρώην αδέσποτο, είναι πρώτον καθαρόαιμο Καναδέζικο Λυκόσκυλο όπως το ζητούσες και δεύτερον μικρό. Εδώ στην Αμερική τουλάχιστον τα σκυλιά θεωρούνται κουτάβια μέχρι τα δυο τους κι ας έχουν το κανονικό τους μέγεθος. Τι ακριβώς εννοείς θέλεις "λυκάκι"? Λύκο ή σκύλο? Ή Καναδέζικο Λυκόσκυλο? Ο σκύλος της πρώτης σελίδας του καταφυγίου είναι ημίαιμο λυκάκι και ο σκύλος της σελίδας που σου πρότεινα στην αρχή Καναδέζικο Λυκόσκυλο.

Το πολύ μικρούλι σκυλάκι, και μάλιστα για ανθρώπους που δεν έχουν πείρα με σκύλους όπως εσύ (ούτε εγώ είχα όταν πήρα το δικό μου), έχει πολλές απαιτήσεις. Ένα περίπου ενήλικο πρώτον ξέρει πού να κάνει τα τσίσα του κλπ. και δεύτερον έχει εγγυημένο χαρακτήρα και υγεία εφόσον το ξέρουν καλά στο καταφύγιο. Επίσης με ανησυχεί όντως το ότι είσαι απόλυτη όπως λες. Αν σου αρέσει το κουταβάκι το μικρό, τι θα κάνεις όταν μεγαλώσει? Πολλοί τα παρατάνε. Αυτά στα λέω τελείως φιλικά διότι δε σε ξέρω, πρέπει όμως να μάθεις πολλά για τα σκυλιά πριν πάρεις ένα.

Προσωπικά πήρα πρώην αδέσποτο, το Μουφ, που είναι καταπληκτικό σκυλί, μοναδικό και πανέξυπνο. Δεν έχω βρει όμοιό του πουθενά. Και το πήρα δυο χρονών. Μέχρι τα τρία του είχε τα χούγια κουταβιού, αλλά είναι καταπληκτικό σκυλί και δε θα το άλλαζα με τίποτα.

Από περιέργεια: ποιοι αποφασίζουν στην περίπτωσή σου για το ποιον σκύλο θα πάρεις?

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
Ψαχνουμε λευκο λυκοσκυλο, οχι απαραιτητα καθαροαιμο.Το σκυλι ειναι για την οικογενεια μου την οποια επισκεπτομαι καθημερινα.
Η αληθεια ειναι οτι ειχαμε ξανα σκυλο αλλα τον χασαμε πριν ενα χρονο απο μια πολυ ασχημη συγκυρια.
Στην αρχη δεν θελαμε παλι σκυλο αλλα μετα το ξανασκεφτηκαμε...
Καλα κανεις που τα λες γιατι πολλα συμβαινουν και δεν ειναι ολοι ενημερωμενοι, ποτε μα ποτε μα ποτε ομως δεν θα αφηνα ζωο στο δρομο...
Φοβαμαι οτι ενα πιο μεγαλο σκυλι ισως να μην μπορεσει να δεθει μαζι μας και να εκπαιδευτει σωστα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αστειεύεσαι? :) Το Μουφ το πήρα δυόμισυ χρονών και με ακολουθεί μέχρι και στην τουαλέτα. Επίσης ήταν ήδη μαθημένο να βγαίνει έξω για τις βιολογικές του ανάγκες και το έχω πάει εκπαίδευση, τα πάει περίφημα, έχει τρία πτυχία στην υπακοή και ετοιμάζεται να δώσει τις παναμερικανικές εξετάσεις για Canine Good Citizen. Μετά λέω να το πάω και για therapy dog μια και ο εκπαιδευτής του, που θεωρεί το Μουφ ιδιοφυΐα, δουλεύει με σκυλιά του στρατού και της αστυνομίας. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχω είναι να είμαι συνεπής μαζί του, αλλιώς το Μουφ είναι αητός και όταν το πρωτοπήρα ήταν τελείως ανεκπαίδευτο.

Η ιδέα ότι το μεγαλύτερο σκυλί δε δένεται με την οικογένειά του ή δεν εκπαιδεύεται είναι λανθασμένη, urban legend, όπως λένε και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μάλιστα οι Αμερικάνοι που έχουν αναγάγει την εκπαίδευση των σκύλων σε επιστήμη και είναι οι καλύτεροι στις ειδικές δυνάμεις στον κόσμο, χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά πρώην αδέσποτα που τα εκπαιδεύουν ως ενήλικα από το μηδέν. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, όπως τα σκυλιά των σωστικών συνεργείων που δεν τα επιλέγουν λόγω φυλής αλλά λόγω χαρακτήρα και πάντοτε από πρώην αδέσποτα. Έχουν κάνει και ντοκυμαντέρ γι' αυτό. Μετά υπάρχουν τα σκυλιά του στρατού και της αστυνομίας που και πάλι τα επιλέγουν πολλές φορές από αδέσποτα. Πρόσφατα, μετά το σκάνδαλο της παπυμιλλούς στο Μίσιγκαν η κομητεία υιοθέτησε ένα από τα 69 σκυλιά της για ειδικές εργασίες και ήταν ενήλικο, έπιανε πουλιά στον αέρα και τους έκανε τη δουλειά που θέλανε.

Ο σκύλος είναι εξημερωμένο ζώο από τον άνθρωπο ειδικά γιατί προσαρμόζεται πολύ εύκολα. Αρκεί να πας να δεις τα σκυλιά και να επιλέξεις ένα χωρίς προβλήματα ή φοβίες. Θα σου πουν και στο καταφύγιο. Επίσης έλεγξε τα όσα σου γράφω για εκπαίδευση ενήλικων σκυλιών. Και άμα φερθείς καλά στο σκυλί θα σε λατρέψει. :)

Last edited:

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
αληθεια το λες?μα καλα κι εμεις αφηνουμε τοσα αδεσποτα στο δρομο ενω μπορουμε να τα αξιοποιησουμε και να εχουν κι αυτα στεγη φαγητο φροντιδα και προορισμο?
αχ Σαρα εισαι τυχερη που ζεις σε μια τοσο πολιτισμενη χωρα....ονειρο μου ειναι καποια στιγμη να εχω την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασω μια εκταση και να μαζεψω ολα τα αδεσποτα και να τους παρεχω περιθαλψη και κτηνιατρικη φροντιδα....η εστω το αντικειμενο της εργασιας μου να ειναι σε σχεση με ζωα....αλλα εδω τπτ δεν μπορεις να κανεις....
τελος παντων το θεμα ειναι οτι η μητερα μου θελει αυστηρα λευκο λυκοσκυλο, θα της μιλησω για το σκυλακο του stray, εχω στειλει ηδη μειλ που εκδηλωσα ενδιαφερον
ευχαριστω για τις πληροφοριες

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Με κείνο το Μαλαμούτ που ήταν να πάρεις το Μάιο τι έγινε αλήθεια? Ναι, οι Αμερικάνοι είναι ανεπτυγμένοι και οργανωμένοι σε ορισμένα πράγματα, αλλά έχουν και τα δικά τους. Ελπίζω να είσαστε σίγουροι για το σκύλο που θέλετε και για τις απαιτήσεις του. Πολύ σημαντικό φυσικά για να δεθεί μαζί σας οποιοσδήποτε σκύλος θα είναι να ζει μαζί σας μέσα στο σπίτι γιατί θυμάμαι ότι ήταν κάπως ζήτημα για τους δικούς σου στην υπόθεση Μαλαμούτ.

Το ντοκυμαντέρ που είχα δει αφορούσε ένα αδέσποτο μάρκας κοπρέξ που το εκπαίδευσε η FEMA να βρίσκει θαμμένους ζωντανούς από χιονοστιβάδα. Ένας τύπος μάλιστα που του έσωσε τη ζωή ο σκύλος πήγε και έκανε τατουάζ με τη φάτσα του σκύλου προς τιμήν του και τον επισκέπτεται τακτικά για ευχαριστώ. Τον εκπαιδεύσανε ενήλικο και από καταφύγιο αλλά κατοικεί μέσα στο σπίτι του αστυνομικού-χειριστή του και είναι μέλος της οικογενείας του κι ας ανήκει επισήμως στην αστυνομία. Το ίδιο συμβαίνει με οποιοδήποτε σκυλο, είτε κουτάβι είναι είτε ενήλικος.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
αχχχχ...εκεινο το μαλαμουτ.....ζημια......ηταν απο τις φατσες που τις ερωτευεσαι κεραυνοβολα..........μια μερα πριν παω αθηνα να τον παρω βρηκε το αφεντικο του.....δυστυχως για μενα, ευτυχως για το καημενο το ζωακι....
οσον αφορα το θεμα μεσα η εξω απο το σπιτι, επειδη το θελουμε και σαν φυλακα αποφασισαμε μεσα-εξω την ημερα(οπου θελει εκεινο δηλαδη μιας και ιμαστε σε ισογειο) και μεσα το βραδυ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το να αφήνεις το σκύλο να μπαινοβγαίνει τη μέρα είναι καλό, αλλά θα πρέπει να μπαινοβγαίνει ελεύθερα. Παρεμπιπτόντως, το Μουφ θεωρεί από μόνο του ότι πρέπει να φυλάει το σπίτι ΚΑΙ ό,τι χώρο στον οποίον βρίσκομαι και το έχω στο σπίτι (απαγορεύεται άλλωστε και από το συμβόλαιό του να μένει έξω). Ακούει τα πάντα καλύτερα από άνθρωπο (έτσι είναι οι σκύλοι) και φυσικά γαυγίζει αν νομίζει ότι έρχεται εισβολέας. Όταν με φιλοξένησε μια φίλη μου πρόσφατα στο Μίσιγκαν, το Μουφ πήγε και στρώθηκε μπροστά στην πόρτα του δωματίου μου με τη μούρη στη χαραμάδα και αρνήθηκε να έρθει να κοιμηθεί μαζί μου στο κρεβάτι όπως συνηθίζει.

Πήγαινε όμως να δεις και τα σκυλιά να βρεις εκείνο που σου ταιριάζει.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
το μουφ μενει μαζι σου στο διαμερισμα?αν επιτρεπεται σε ποσο μεγαλο διαμερισμα?αντιμετωπιζεις προβλημα με τη συμβιωση?σε ρωταω διοτι οταν ξεκαθαρισω τι θα κανω με το μεταπτυχιακο μου θελω να υιοθετησω μια φατσουλα στο διαμερισμα αλλα το σκεφτομαι γιατι ειμαστε 2 ατομα σε 40 cm2

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μένω σε σπίτι με κήπο, όχι σε διαμέρισμα. Όμως και σε διαμέρισμα να έμενα δε θα είχε διαφορά διότι ο κήπος μου είναι αφύλακτος και δεν αφήνω ποτέ το Μουφ μόνο του και λυτό έξω. Με το Μουφ πάμε βόλτες, το παίρνω στο αυτοκίνητο και όλα πάνε καλά. Το σπίτι το φυλάει από μόνο του, δε λερώνει μέσα, δεν καταστρέφει τίποτα και γενικά δεν έχουμε προβλήματα. Μαδάει βέβαια, αλλά αυτό συμβαίνει άμα έχει κανείς σκύλο και απλώς σκουπίζω και δεν το σκέφτομαι. Αυτή τη στιγμή κάθεται στα πόδια μου και τρώει με μανία ένα καπνιστό κόκκαλο γουρουνιού που του αγόρασα από το σφαγείο. Όταν το πρωτοπήρα δεν ήξερε καν τι να κάνει με το κόκκαλο που του είχα φέρει για να το καλοπιάσω. Το βράδυ κοιμάται είτε πάνω στο κρεβάτι μου, είτε στα πόδια του κρεβατιού μου. Του έχω πάρει κι ένα μεγάλο μαξιλάρι το οποίο χρησιμοποιεί καμιά φορά. Τις βιολογικές ανάγκες του τις κάνει πάντα έξω και μου λέει όποτε θέλει να βγει έξω.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
οποτε ολα θεμα εκπαιδευσης ειναι λοιπον....ευχαριστω για τις πληροφοριες:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για δες εδώ το βίντεο με τα πρώην αδέσποτα που πήρε η περίφημη FEMA, δηλαδή οι ομοσπονδιακές ειδικές δυνάμεις που έχουν τα σωστικά συνεργεία για φυσικές καταστροφές. Ειδικεύονται στις τρομερές πυρκαγιές της Καλιφόρνιας και έχουν το υψηλότερο certification που μπορεί να λάβει σκύλος στον κόσμο διότι είναι πάρα πολύ εξειδικευμένα. Όλα τους είναι ημίαιμα και προέρχονται από καταφύγια, αλλά τα έκριναν κατάλληλα για τη δουλειά αυτή που είναι πάρα πολύ δύσκολη: http://www.fdnntv.com/news.asp_Q_ar...Dogs_Work_Towards_FEMA_Advanced_Certification

Τα συγκεκριμένα σκυλιά που παρουσιάζει το βίντεο είναι οι κορυφές όλων των άλλων.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Bravo Sara!!!! εμπαινεε!! και μπραβο lunadark για την κατανοηση!
Εμεις εχουμε 2 σκυλια, την Ζαιρα και τον Σαγκα και οι 2 ηρθαν σπιτι μας μεγαλοι σκυλοι.. και οι 2 ηταν προσωρινα φιλοξενουμενοι μεχρι να υιοθετηθουν... τελικα ηταν αναντικαταστατοι.. ειναι τα παιδια μας.. Ειναι μεγαλος μυθος οτι τα μεγαλα σκυλια δεν δενονατι, δεν εκπαιδευονται κτλ κτλ.. δεν ξερω γιατι το λενε και ουτε ξερω απο που βγηκε αυτο το πραγμα.. ειναι ομως αδικο. Ακομα και πριν ερθουν οι σκυλοι μας σπιτι ηταν επιλογη μας να μην παρουμε κουταβι, ειδικα εγω, σαν νοικοκυρα του σπιτιου...δεν αντεχω ειλικρινα αυτα τα ατελειωτα κατουρηματα, μασουληματα..και ολα αυτα.. δεν εχω την υπομονη να περιμενω να τελειωσει τα εμβολια και μετα απο 2-3 μηνες να βγει την πρωτη βολτα.. ξαναλεω οτι εγω δεν τα μπορω..και γενικα σε φιλους μας συμβουλευουμε παρτον καλυτερα μεγαλυτερο..
Τα σκυλια ειναι απολυτως νοημοντα πλασματα, αν σωσεις ενα απο τον δρομο ή απο ενα καταφυγιο η ευγνομοσυνη που θα σου δειξει ειναι απεριγραπτη! Η αφοσιωση και η θεληση του να σε ικανοποιησει ειναι εκπληκτικη και το "δεσιμο" και η εξαρτηση του απο εσενα ειναι συγκινητικη! Μακαρι να σωσεις ενα, δεν θα το μετανοιωσεις..

(η τρελη του φορουμ.. ;) )

Last edited:

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
Τα σκυλια ειναι απολυτως νοημοντα πλασματα, αν σωσεις ενα απο τον δρομο ή απο ενα καταφυγιο η ευγνομοσυνη που θα σου δειξει ειναι απεριγραπτη! Η αφοσιωση και η θεληση του να σε ικανοποιησει ειναι εκπληκτικη και το "δεσιμο" και η εξαρτηση του απο εσενα ειναι συγκινητικη! Μακαρι να σωσεις ενα, δεν θα το μετανοιωσεις..

(η τρελη του φορουμ.. ;) )
εδω δεθηκε σε μια βδομαδα ο Φιλαρακος μαζι μου! :D