Καμπύλη μέσου όρου ανάπτυξης Λάμπραντορ

29 Νοεμβρίου 2012
6
0
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Πριν δύο εβδομάδες απέκτησα με την κοπέλα μου ένα κουταβάκι Λάμπραντορ(το όνομα αυτού Μάρκος!αστείο ξέρω αλλά μας κόλλησε), ημίαιμο κατά πάσα πιθανότητα. Μου το έδωσε ένας φίλος από επαρχία, ο οποίος έχει ένα ζευγάρι το οποίο γέννησε στις αρχές Σεπτέμβρη. Θεωρώ πως είναι ημίαιμο γιατί δεν έχει πεντιγκρι, αν και μορφολογικά οι γονείς του έμοιαζαν καθαρόαμοι. Ο ίδιος μου είπε πως είναι καθαρόαιμο (μου το χάρισε, δεν μου το πούλησε) αλλά απ ότι βλέπω στο φόρουμ από άλλους φίλους με καθαρόαιμα στην ηλικία των 3 μηνών τα Λαμπραντορ ξεπερνούν τα 10 κιλά ενώ ο δικός μας είναι 3 παρά μία εβδομάδα και δεν ξεπερνά τα 7. Επειδή τον έχουμε αγαππήσει δεν με ενδιαφέρει πλέον απλά μου έκαναν εντύπωση τα κιλά που αναφέρονται στο φόρουμ για αυτές τις ηλικίες. Θα ήθελα λοιπόν, άν έχει κανείς υπόψη του κάποιο site που θα μπορούσα να βρώ μία καμπύλη ανάπτυξης για την συγκεκριμένη ράτσα. Συγγνώμη αν σας κούρασα για ένα ζήτημα που δεν με "καίει" τόσο.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Οι καμπύλες ανάπτυξης δεν είναι δεσμευτικές ούτε για τα καθαρόαιμα, αλλά ένας "μέσος όρος" γύρω από τον οποίο βρίσκεται η πλειοψηφία των κουταβιών.

Καλώς ήρθες!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Και ο δικός μου έχει πέντριγκρι αλλά έιναι κάτω από τα κιλά τις φιλής όπως είναι το πρότυπο κατά F.C.I.
Ο κτηνίατρος τον βρήκε μία χαρά, εγώ τον βλέπω μία χαρά, αυτό είναι οκ με τα κιλά του, οπότε όλα καλά.

29 Νοεμβρίου 2012
6
0
Αθήνα
καλώς σας βρήκα,
ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Και εμένα η κτηνίατρος μια χαρά τον βρήκε, απλά μου φάνηκε εντυπωσιακή η διαφορά βάρους.
Μήπως μπορείτε να δώσετε ένα link που να εξηγεί πως ανεβάζω φωτογραφίες;

Attachments

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Και ο δικός μου έχει πέντριγκρι αλλά έιναι κάτω από τα κιλά τις φιλής όπως είναι το πρότυπο κατά F.C.I.
Ο κτηνίατρος τον βρήκε μία χαρά, εγώ τον βλέπω μία χαρά, αυτό είναι οκ με τα κιλά του, οπότε όλα καλά.
Από λαμπραντορ δε γνωρίζω, αλλά το πρότυπο που διάβασα της FCI δε γράφει καθόλου συνιστώμενα κιλά.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Από λαμπραντορ δε γνωρίζω, αλλά το πρότυπο που διάβασα της FCI δε γράφει καθόλου συνιστώμενα κιλά.
Δεν έχω Λαπ, Κίμωνα τον μικρό στην φώτο έχω. Για τα κιλά σε σχέση με τα πρότυπα το ανέφερα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οι πίνακες αυτοί που βλέπουμε βασίζονται κάπου!

Και αυτό το κάπου είναι το σημείο αναφοράς!

Και αυτό το σημείο αναφοράς είναι η καθαροαιμία!

Ο,τιδήποτε αποκλίνει από αυτό θα έχει και τις...ανάλογες αποκλίσεις!

Οι πίνακες είναι λοιπόν γενικοί μπούσουλες για αυτούς που έχουν σημείο αναφοράς!
Οι υπόλοιποι βγαίνουν από το φάσμα που δίνεται στα κιλά της εκάστοτε φυλής και άρα δεν μπορούν να το κοιτάζουν!

Στο περίπου ναι, αλλά...

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Είναι πολυ κουκλι, να το χαίρεσαι. Για δες το labradornet.com

Στάλθηκε από το HTC Vision μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες με τον μικρό σου Μάρκο(ωραίο όνομα):)
Κοίτα και τα πινακάκια,αλλά άμα τον βλέπεις καλά στα κιλά αυτά δε υπάρχει πρόβλημα.
Άμα δε φαίνονται τα πλευρά του και τρώει κανονικά,διάλεξε μία όσο μπορείς καλύτερη τροφή γι αυτόν,τώρα που είναι στην ανάπτυξη.
Καλό είναι να μην είναι πολύ παχιά ειδικά στην ανάπτυξη για τις αθρώσεις τους!
Αααα και έχε το νου σου γιατί τα λαμπ ξεφευγούν αμέσως στα κιλά τους είναι τρομερά λιχουδικα.;)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Αν μοιάζει για λαμπραντόρ είναι τώρα πόσο καθαρόαιμο είναι μην σε πολύ νοιάζει δεν θα το πάς και σε καμία έκθεση.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Δεν έχω Λαπ, Κίμωνα τον μικρό στην φώτο έχω. Για τα κιλά σε σχέση με τα πρότυπα το ανέφερα.
Με συγχωρείς! Δε φαίνεται καλά τι είναι στη φωτογραφία σου :)

Αν μοιάζει για λαμπραντόρ είναι τώρα πόσο καθαρόαιμο είναι μην σε πολύ νοιάζει δεν θα το πάς και σε καμία έκθεση.
Περίεργο να διαβάζω τέτοια μηνύματα από ανθρώπους που βρίσκονται 7 μήνες σε αυτό το φόρουμ...Αλλά καλύτερα ας μην το αναλύσουμε εδώ γιατί είναι άλλο το θέμα αυτού του topic.

29 Νοεμβρίου 2012
6
0
Αθήνα
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας, απ΄ ότι κατάλαβα και από την έρευνα που έκανα τα κιλά είναι κάτι σχετικό και δεν απέχουμε τελικά τόσο πολύ από τα στάνταρ για τις 11 εβδομάδες.DSC03399.jpgDSC03359.jpg

καληνύχτα και απο τον Μάρκο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi