Καμπυλη εκμαθησης

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Καπου εδω ειχα βρει ενα ποστ που ανελυε την καμπυλη εκμαθησης και πως 5 βδομαδες μετα την εκμαθηση μιας εντολης προσωρινα χανετε.
Αλλα δεν το βρισκω.
Υπαρχει καποιος που να γνωριζει πως νσ το βρουμε η κατι αναλογο στο θεμα που αναφερα?
Ευχαριστω

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Προσωπικά φιλαρακι δεν συμμερίζομαι την θεωρία αυτη.
Ειναι ενα μοντέλο όπως τοσα άλλα.
Αν ημουν υποχρεωμένος να την εκφράσω με γραφική παράσταση, θα την εκανα γραμμική και αύξουσα.
Η εμπειρία μου εχει δείξει πως αν δεν επαναπαυτείς, δεν εχεις καμπύλες.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Υπαρχει η αποψη οτι η εκμαθηση ειναι σχηματος W οχι ακριβως γραμμικη και αυξουσα.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
αν δεν κανω λαθος εισαι εκπαιδευτης
σεβαστη η γνωμη σου αλλα δεν σου εχει τυχει ποτε σκλι με πισωγυρισματα;
αν οχι η κατι κανεις πολυ καλα η κατι δεν βλεπεις πολυ καλα

χωρις να θεωρηθει καπως ετσι,το βλεπεις,προς το προσωπο σου η την δουλεια σου

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Συμφωνα με το ποστ που ψαχνω και δεν μπορω να βρω το οποιο εγραψε ενα αρχαιο μελος εδω,εκπαιδευτρια σκυλων οδηγων τυφλων, πιστευει οτι η καμπυλη ειναι w. Και αν θυμαμε καλα στις 5 βδομαδες η εντολη μεταφερεται απο την προσορινη μνημη στη μονιμη και καπου χανετε για λιγο .
Αν το βρω η αν το βρει καποιος ας το βαλει εδω.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
αν δεν κανω λαθος εισαι εκπαιδευτης
σεβαστη η γνωμη σου αλλα δεν σου εχει τυχει ποτε σκλι με πισωγυρισματα;
αν οχι η κατι κανεις πολυ καλα η κατι δεν βλεπεις πολυ καλα

χωρις να θεωρηθει καπως ετσι,το βλεπεις,προς το προσωπο σου η την δουλεια σου
Μιλάμε για υπακοή παντα. Σωστά?
Οχι βρε.
Δεν το παίζω αλάνθαστος.
Ολοι έχουμε κάνει λάθη και μάθαμε από αυτα.
Τα πισωγυρισματα που λες εχουν να κάνουν με το αν αφήσεις τον σκύλο να παίξει τα χαρτια του.
Ανάλογα με την ηλικία του και την φυλή του θα το επιχειρήσει 1, 2 φορες ή θα το εχει μονιμα στο πισω μερος του μυαλου του να το κανει.
Δεν σχετίζεται λοιπον με την ικανότητα του στην μάθηση αλλά με την προσπάθεια του να λειτουργήσει προς όφελός του.
Στο χέρι σου είναι να μην του το επιτρέψεις.
Ισως σου φαινεται "παλιακη" προσέγγιση, αλλά αποδίδει.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Συμφωνα με το ποστ που ψαχνω και δεν μπορω να βρω το οποιο εγραψε ενα αρχαιο μελος εδω,εκπαιδευτρια σκυλων οδηγων τυφλων, πιστευει οτι η καμπυλη ειναι w. Και αν θυμαμε καλα στις 5 βδομαδες η εντολη μεταφερεται απο την προσορινη μνημη στη μονιμη και καπου χανετε για λιγο .
Αν το βρω η αν το βρει καποιος ας το βαλει εδω.
Το συγκεκριμένο άτομο του οποίου σέβομαι πραγματικά τις γνώσεις λειτουργεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία για συγκεκριμένο σκοπό.
Δεν ζορίζουν ούτε κατά διάνοια τον σκύλο και καλά κάνουν για άλλους λόγους.
Αν χρειαστεί να τον ζορίσουν, απλα δεν τους κάνει και τον αλλάζουν.

Δεν ξέρω αν διαβαζει πλεον.
Μακάρι να με συμπληρώσει αν λεω κατι λαθος.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Δεν διαφωνω σε οσα αναφερεις, εγω κυριως για λογους "φιλολογικου" ενδιαφεροντος το ψαχνω γιατι μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση και θα ηθελα να το ξαναδιαβασω.
Ουτως η αλλιως το σκυλι μου το εκπαιδευω προς το παρον εγω και οτι μαθει οτι καταλαβει, γιατι τελος αυγουστου εχει ραντεβου με τον εκπαιδευτη.

Μακαρι να διαβαζει αλλα δεν νομιζω εχει αρκετα χρονια να γραψει.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Δεν διαφωνω σε οσα αναφερεις, εγω κυριως για λογους "φιλολογικου" ενδιαφεροντος το ψαχνω γιατι μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση και θα ηθελα να το ξαναδιαβασω.
Ουτως η αλλιως το σκυλι μου το εκπαιδευω προς το παρον εγω και οτι μαθει οτι καταλαβει, γιατι τελος αυγουστου εχει ραντεβου με τον εκπαιδευτη.

Μακαρι να διαβαζει αλλα δεν νομιζω εχει αρκετα χρονια να γραψει.
Ωραια! Καλά κανεις! Καλή η θεωρια και παντα σου μενει κάτι.
Οσο ψαχνεσαι τοσο θα μπερδευσαι!
Θα τα δεις στην πραξη.:)

Το λάθος που γίνεται στην εκπαίδευση ειναι πως γενικεύονται οι "σχολες"
Δεν μπορεις να βγαλεις ενα ορεινό ποιμενικό όπως θα έβγαζες ενα μανικοσκυλο, ούτε ενα terrier οπως εναν οδηγο τυφλων.
Και οπως λεει και ενας Αγγλος:
'Στο μονο που συμφωνουν δυο εκπαιδευτες ειναι πως ο τριτος κάνει λαθος";)

• Like
Reactions: tasos malinoua

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Τρελλοτερριερ εχω και εγω ενα σναουτσερ!
Για τους εκπαιδευτες εννοιτε και κυριως δεν εψαξα ποιος εβγαλε τα ποιο γαμαουα σκυλια γενικως, αλλα ειδικος τι εμπειρια εχει ο καθενας με την συγκεκριμενη ρατσα.
Ελπιζω να ξαναβρω το ποστ παντως!:D

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Ισως σου φαινεται "παλιακη" προσέγγιση, αλλά αποδίδει.
οχι δεν μου φαινεται παλιακη και συμφωνω μαζι σου.
απλα δεν εννοω τα ιδια πισωγυρισματα

πχ
αν θελουμε απο το Α να φτασουμε στο Δ θεωρουμε οτι τα ενδιαμεσα μερη ο σκυλος τα ξερει και τα κανει
ομως στην πραγματικοτητα θα πρεπει να γυρναμε και να ενονουμε κομματι κομματι,θα φτανουμε σε σημειο να λεμε...ρε ο φουστης το εκανε,τωρα γιατι οχι....και φτου ξανα να χτιζουμε

οποτε γιαυτο πιστευω ταιριαζει αυτο που εβαλα.κανεις 5 βηματα,θεωρεις οτι απο εκει και πισω τα ξερει και ξαφνικα τσουπ,3 βηματα πισω και ξανα απο την αρχη

οποτε,ναι μεν αυξανομενη (αυξανομενη ειναι και αυτη που εβαλα χε χε) αλλα με πολλα εμποδια στα ενδιαμεσα που θελουν πισω και πισω και μαζεμα και απλωμα και και και για τον τελικο στοχο.

η τα εκανα ταναπου η θα βγαλεις ακρη τι θελω να πω,τριτη λυση δεν υπαρχει.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
οχι δεν μου φαινεται παλιακη και συμφωνω μαζι σου.
απλα δεν εννοω τα ιδια πισωγυρισματα

πχ
αν θελουμε απο το Α να φτασουμε στο Δ θεωρουμε οτι τα ενδιαμεσα μερη ο σκυλος τα ξερει και τα κανει
ομως στην πραγματικοτητα θα πρεπει να γυρναμε και να ενονουμε κομματι κομματι,θα φτανουμε σε σημειο να λεμε...ρε ο φουστης το εκανε,τωρα γιατι οχι....και φτου ξανα να χτιζουμε

οποτε γιαυτο πιστευω ταιριαζει αυτο που εβαλα.κανεις 5 βηματα,θεωρεις οτι απο εκει και πισω τα ξερει και ξαφνικα τσουπ,3 βηματα πισω και ξανα απο την αρχη

οποτε,ναι μεν αυξανομενη (αυξανομενη ειναι και αυτη που εβαλα χε χε) αλλα με πολλα εμποδια στα ενδιαμεσα που θελουν πισω και πισω και μαζεμα και απλωμα και και και για τον τελικο στοχο.

η τα εκανα ταναπου η θα βγαλεις ακρη τι θελω να πω,τριτη λυση δεν υπαρχει.
Ελα νταξει, το πιασα!:LOL:
"Ρε ο φουστης το εκανε και τωρα δεν το κανει" ειναι ακριβως αυτο που λεω.
Ξερει τι του ζητας/το εχει μαθει.
Δεν μπορει να ηξερε το "κατω" και να το ξεχασε. Απλα δοκιμάζει αν μπορεί να σε αγνοήσει. Παρατήρησε τον την στιγμη που του το λες.
Ή θα ξύνεται και καλά "Δεν μπορω τωρα να κατσω, εχω φαγουρα!" ή θα κοιτάει καμια δεκαοχτουρα και καλα "Δεν μπορω τωρα να κατσω μπορει να μας την πέσει ο πτεροδάκτυλος!"

Χώστου μια διορθωσουλα εκεινη την στιγμη να δεις πως του φευγει η φαγουρα!:ROFLMAO:

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Δεν μπορει να ηξερε το "κατω" και να το ξεχασε. Απλα δοκιμάζει αν μπορεί να σε αγνοήσει. Παρατήρησε τον την στιγμη που του το λες.
Ή θα ξύνεται και καλά "Δεν μπορω τωρα να κατσω, εχω φαγουρα!" ή θα κοιτάει καμια δεκαοχτουρα και καλα "Δεν μπορω τωρα να κατσω μπορει να μας την πέσει ο πτεροδάκτυλος!"

Χώστου μια διορθωσουλα εκεινη την στιγμη να δεις πως του φευγει η φαγουρα!:ROFLMAO:
Τωρα περιγραφεις το δικο μου σκατο ακριβως (και πολλα ακομη εννοειται) μονο που η δικια μου καμια φορα "αντιμιλα" κιωλλας του στυλ παρατα με

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Η δικια μου η κοντοπιθαρη οταν περασει τ 10λεπτο π κανουμε βυ σε καθε εντολη μετα κανει ενα ηχο λες και μιλαει παρατα μας δωσε το μπαλακι.

• Like
Reactions: Asmodeus

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564

οχι,δεν εννοω ετσι
απλα δεν μου ερχετε τωρα πως να το γραψω οποτε σταματαω μεχρι και αν μου ξαναερθει
ως εδω παντως ναι,μαζι σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν