Καλώς σας βρήκα - Πληροφορίες

GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
Καλησπερα σε ολους :) ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα για ενα σκυλακι που θα ηθελα παρα πολυ να παρω.Λοιπον το σκυλι αυτο ειναι το Staffordshire Bull Terrier , το αγγλικο.Την συγκεκριμενη ρατσα αυτη την συμπαθω πολυ .. δυνατο , δυναμικο κλπ καποιοι τα ξερετε.Προσφατα ομως μιλησα με εναν εκτροφεα στην Πατρα και μου μιλησε για αυτα και μαλιστα τον επισκεφτηκα στο εκτροφειο του -εχει και ιστοσελιδα->http://bullstaff.weebly.com/
Να μην τα πολυλογω , μιλησα απο κοντα μου εδειξε αρκετα κουταβακια που εντυπωσιαστηκα πραγματικα μολις τα ειδα και γενικα μου μιλησε για την ρατσα.Το καλο της περιπτωσης ειναι οτι τα κουταβια που εχει ειναι απο μια πολυ καλη σκυλα και εναν αρσενικο που παει σε αγωνες επιδειξης και ειναι κορυφαιος εχει να χασει 2 χρονια (μου ειπε ο τυπος) .Το σκυλι ειναι φανταστικο γυμνασμενο και υπερβολικα φιλικο πηδουσε ολη την ωρα επανω μου :D.Αλλα λογο του οτι τα κουταβια ειναι απο πολυ καλους γονεις μου τα πουλαει 700-800 ευρω.Βεβαια μολις εμαθα την τιμη επαθα και τον ρωτησα γιατι τα εχει τοσα ακριβα και μου ειπε οτι:
1) ειναι απο πολυ καλους γονεις
2)προσπαθει συνεχως να καλητερεψει τα σκυλια του και συνεχως δινει πολλα για να αγοραζει αλλα κουταβια απο καλες οικογενειες απο το εξωτερικο.Μου ειπε συγκεκριμενα πως εδωσε προσφατα 2000 ευρω για ενα Staff απο την Ισπανια.Βεβαια ειναι αρκετα πορωμενος και το Hobby το εκανε δουλεια και λεφτα στην τσεπη του δεν βαζει αλλα τα χρησιμοποιει για να καλητερεψει τα σκυλια του (τα βαζει να ζευγαρωνουν). Το θεμα ειναι οτι εκτροφεα Staff που να τα δινει σε καλη τιμη δεν βρισκω (καλη τιμη εννοω 400-500 ευρω).
Ακουω , τι προτεινετε...?

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Μια χαρά τιμή σου είπε.

Δεν νομίζω ότι θα βρείς εκτροφικό σκύλο με 400 ε , αλλά δεν έχει και σημασία. Μην το διακινδυνεύσεις παίρνοντας από αλλού , για να γλιτώσεις 200-300 ε.

Και ξαναλέω ,... μια χαρά τιμή σου είπε.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και χειρότερα ...ας βάλει κάποιος εκείνο το λινκ με τις εμπειρίες απο πετ...δεν θυμάμαι ποιό είναι..

GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
ευχαριστω φιλε για το λινκ , οπως ειδα τα περιστατικα απο τα πετ σοπ ειναι εξωπραγματικα.Ειλικρινα φρικαρα, δεν ξερω τι να κανω αλλα εδω που τα λεμε τα 800 ευρω ειναι πολλα για εμνα λογο οικονομκων στενοτητων.

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Φίλε καλώς ήρθες καταρχάς.
Από αυτά τα λίγα που μας είπες για τον εκτροφέα, φαίνεται σωστός.
Αν από τη συνομιλία σας σχημάτισες καλή εντύπωση και θεωρείς ότι αυτά που σου είπε αληθεύουν, τότε τα χρήματα που σου ζήτησε είναι πολύ λογικό ποσό (όχι ότι στην εποχή που ζούμε τα βρίσκει κανείς στο δρόμο, για εκτροφικό σκύλο εννοώ).
Αν πάντως το ποσό αγοράς σου φαίνεται έξοδο δυσβάσταχτο, θα πρέπει να αναρωτηθείς αν θα μπορείς να αναλάβεις και όλα τα υπόλοιπα μελλοντικά έξοδα που χρειάζεται ένας σκύλος για τα επόμενα 10-15 χρόνια, και αυτό στο λέω εντελώς φιλικά..
Γενικώς για εκτροφικούς σκύλους, ανάλογα και τη φυλή βέβαια, οι τιμές "παίζουν" γύρω στα 1000ευρώπουλα, χώρια που πολλές φορές τα κουτάβια είναι κλεισμένα πριν καν γεννηθούν,οπότε υπάρχει και μια λίστα αναμονής..
Σε ένα πετ σοπ μπορεί να σου κοστίσει φθηνότερα, χωρίς αναμονές κλπ, ΑΛΛΑ εκτός από το υψηλό ρίσκο υγείας και χαρακτήρα του σκύλου (επιθετικός,φοβικός κτλ.), συντείνεις στη διαιώνιση των puppy mills και της εκμετάλλευσης των ζώων.
Το ίδιο ισχύει και με τις γέννες των ιδιωτών, των λεγόμενων Βack Υard Βreeders. Μακριά και από αυτούς..
Σκέψου, ζύγισέ τα και πάρε την απόφασή σου!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κάποιος φίλος ψάχνει για Μολοσσό, χάζευα κι εγώ στο ίντερνετ και βρήκα ένα κείμενο, τα γράφει τόσο όμορφα που δε θέλω ν' αλλάξω ούτε λέξη. Αν παραλείψεις λοιπόν ότι αναφέρεται στο Μολοσσό, τα υπόλοιπα σου εξηγούν το γιατί και το πως

Ο Μολοσσός, αν προέρχεται από σωστό εκτροφείο με υγιή ζώα και ανατραφεί από εμάς προσεκτικά, με αγάπη και φροντίδα, ζεί γύρω στα δέκα ή και περισσοτερα χρόνια χωρίς προβλήματα. Ο χαρακτήρας του έχει βέβαια την μεγαλύτερη σημασία : πρέπει να είναι φιλικός και με αυτοπεποίθηση, ένας πραγματικός «τζέντλεμαν», άφοβος όταν χρειαστεί αλλά όχι καυγατζής. Γι'' αυτό ποτέ μην πάρετε Μολοσσό από τα καταστήματα που εισάγουν ζώα σωρηδόν από αναξιόπιστες πηγές, ώστε να μην απογοητευτείτε παίρνοντας ένα κουτάβι με προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς, αμφίβολη προέλευση και όχι σωστή κατασκευή & εμφάνιση. Άλλωστε μόνο μέσα από την προσωπική επαφή του με τον υπεύθυνο, σοβαρό και αξιόπιστο εκτροφέα μπορεί ο αγοραστής του κουταβιού να πάρει τις ιδιαίτερες εκείνες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για το σωστό μεγάλωμα του σκύλου του και που μόνο ο ειδικός κάθε φυλής γνωρίζει.
http://www.petcorner.gr/index.php?o...9-54-15&catid=1:2008-09-20-09-50-47&Itemid=53

GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
Ο εκροφεας μου φανηκε πολυ σωστος σε ολα του . Συνεχεια του "κλεινουν" κουταβια και απο εξωτερικο.Σιγουρα το κοστος ειναι λιγο μεγαλο λογο οικονομικων στενοτητων αλλα η ρατσα αυτη ειναι εκπληκτικη πισυετω.

Δεν ξερω θα το σκεφτω πολυ σοβαρα αλλα ποτε δεν φανταστηκα οτι οι τιμες "παιζουν" στα 1000 ευρω . . .

Για τη ρατσα εσεις τι λετε?
Προκειται να μετακομισω σε μια μονοκατοικια στην Εγκλυκαδα -Πατρα- και θα εχω αρκετα μεγαλο χωρο στην αυλη . . .
Μαλλον οταν τον παρω θα τον βαλω εξω , αλλα μεσα μπορει να μπει?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Ο εκροφεας μου φανηκε πολυ σωστος σε ολα του . Συνεχεια του "κλεινουν" κουταβια και απο εξωτερικο.Σιγουρα το κοστος ειναι λιγο μεγαλο λογο οικονομικων στενοτητων αλλα η ρατσα αυτη ειναι εκπληκτικη πισυετω.

Δεν ξερω θα το σκεφτω πολυ σοβαρα αλλα ποτε δεν φανταστηκα οτι οι τιμες "παιζουν" στα 1000 ευρω . . .

Για τη ρατσα εσεις τι λετε?
Προκειται να μετακομισω σε μια μονοκατοικια στην Εγκλυκαδα -Πατρα- και θα εχω αρκετα μεγαλο χωρο στην αυλη . . .
Μαλλον οταν τον παρω θα τον βαλω εξω , αλλα μεσα μπορει να μπει?
Απο αυτό το εκτροφείο ήδη υπάρχουν εδώ μέσα δύο σταφάκια στα μέλη...Ας σου πούν οι ίδιοι εντυπώσεις...Οι τιμές για καλά εκτροφικά σκυλιά εκεί παίζουν σε αυτή τη φυλή απο Ελλάδα...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
700-800 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη για σκυλι απο το staff-diamonds. Μακρια απο πετσοπ και σιγα τη διαφορα τιμης...Απο οσο γνωριζω εχει βαλει και μια αλλη θηλυκια με πολυ καλο σπερμα που εφερε απο Ισπανια. Περιμενε να παρεις απο εκεινη τη γεννα.

Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο τον εκτροφεα και απο τον σκυλο. Γιναμε φιλοι και με τον εκτροφεα, και με τον σκυλο...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
η τιμη ειναι καταπληκτικη για κουταβι σοβαρου εκτροφεα. αν ομως δεν σε ενδιαφερει τοσο πολυ η ποιοτητα το σκυλου, δεν ασχοληθεις με dog shows ή δεν εχεις σκοπο να εκτρεψεις και απλα αναζητας ενα σκυλι για συντροφια και παρεουλα, τοτε γιατι δεν κοιτας σε κανενα φιλοζωικο σωματειο για καποιο κουταβι που εχει και αναγκη? ισως βρεις κατι που να σου αρεσει πραγματικα πριν καταληξεις στη λυση του εκτροφεα. Το ημιαιμο ειναι τσαμπα, η αγαπη που παιρνεις ειναι ακριβως ιδια και καλυτερη απο ενα καθαροαιμο και ανεβαινει και το καρμα σου ενα επιπεδο:D;)
Για petshop δεν το συζητω καν, αλλα ειμαι σιγουρη οτι πειστηκες απο τους προλαλησαντες!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα και από μένα, δεν θα μπώ στη διαδικασία συζήτησης του οικονομικού γιατί ο καθένας κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του και ο καθένας γνωρίζει τα οικονομικά του. Εάν όμως θές πληροφορίες για τα staffies τότε ευχαρίστως να συζητήσουμε ό,τι θές, από θέματα συμπεριφοράς εκπαιδευσιμοτητας *θρύλων* που κυκλοφορούν από παραπληροφόρηση για τη συγκεκριμένη φυλή κλπ. Γενικά αν έχεις απορίες για τα σταφάκια ρώτα μας τι θές να μάθεις :)

GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
α) Είναι το πρώτο μου σκυλάκι...κάνω καλή επιλογή φυλής...ή θα βασανιστούμε και οι δύό μας?
β) Η φυλή αυτή η τόσο αξιαγάπητη θα ρίχνει κανένα σημάδι προειδοποιητικό στην περίπτωση που πάει κανείς να πηδηξει την μάντρα?...εννοείται χωρίς να χρειαστεί να το "πονηρέψω" όπως ακούω ....
γ) Στο σπίτι θα υπάρχει και μικρό παιδάκι 3,5 ετών ο στάφι θα ανέχεται τις απροσεξίες του?
δ) Αρσενικό ή θυληκό....την γνώμη σας, π'αντα σε σχέση με τα παραπάνω.

Ευχαριστώ και περιμένω

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Είναι εύκολος σκύλος δεν πρέπει να σε προβληματίζει ιδιαίτερα το ότι δεν είχες άλλο σκύλο, εντούτοις για το καλό και των 2 σας πρέπει να διαβάσεις διάφορα πράγματα για την αντίληψη του σκύλου για τα πράγματα (η οποία διαφέρει πολύ πολύ απτη δικιά μας την ανθρώπινη) Το φόρουμ είναι πολύ κατατοπιστικός οδηγός σε θέματα συμπεριφοράς και πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά πριν αποκτήσεις το σκύλο ώστε να ξέρεις τουλάχιστον τα ουσιώδη για να ξέρεις πως θα επικοινωνήσεις με το σκύλο.Αυτό αφορά κάθε σκύλο όχι μόνο τα στάφ. Εάν τον έχεις στην αυλή θα στον κλέψουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην στον κλέψουν. Είναι ένα μικρό αξιαγάπητο σκυλί το οποίο τουλάχιστον μέχρι τους 18 μήνες θα χαίρεται υπερβολικά για κάθε επαφή με κάθε άνθρωπο. Θα τρέχει και θα ζητά χάδια. Είναι πάρα πολύ ανθρωποκεντρικό και δεν είναι επιφυλακτικό ή υποψιασμένο. Το εκθέτεις σε μεγάλο κίνδυνο κλοπής στην αυλή. Δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να ακολουθήσει τον πρώτο που θα του κάνει γλύκες. Τώρα αν μεγαλώσει και ενηλικιωθεί μπορεί αυτό να αλλάξει και να τον έχεις ελεύθερο στην αυλή χωρίς φόβο κλοπής καθώς θα τον φοβούνται λόγω εμφάνισης (και μόνο). Η τον εκπαιδεύεις για φύλαξη (εντούτοις δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι στην φύλαξη χώρου το σταφ...νομίζω καθόλου αλλά τέσπα αυτό το συζητάς με τον εκπαιδευτή αν αποφασίσεις πως τον θές φύλακα.. ) Το σταφ θα τα πάει μια χαρά με το παιδάκι. Εχει μεγάλη αδυναμία στα παιδιά και μεγάλη υπομονή (βέβαια καλό είνα να μην τον αφήνεις μόνο του με το παιδάκι γιατί δεν ξέρεις πόσο μπορεί να ενοχλήσει τον σκύλο εν τη απουσία σου και πως θα αντιδράσει αυτός) Πάντως έχει άριστες σχέσεις με τα παιδάκια και τα λαυτρεύει. Αρσενικό ή θυληκό κατ εμέ δεν έχει μεγάλη σημασία. Ο,τι επιθυμείς. Αυτά εν ολίγοις

GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
οκ Θανο ευχαριστω.Η αληθεια ειναι οτι εχω ψαξει αμετρητα site για τον συγκεκριμενο σκυλο και εχω ασχοληθει αρκετα με μπολικη ερευνα.Αφου δεν εχει προβλημα και με τα μικρα παιδια τοτε ακομα καλητερα.
Τοσο για φυλακα δεν τον θελω οσο για συντροφια αλλα δεν θα ηθελα και να μην κανει τιποτα αν δει καποιον να πηδαει την μαντρα . . .
Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι οσο ειναι κουταβος δεν προκειται να κανει τιποτα οσο αναφορα την φυλαξη , μετα τους 15-16 μηνες ακουσα.Επισης δεν θελω να το ρισκαρω να τον πονηρεψω οταν τον παρω μην τυχον μου βγαλει ανεπιθημητη συμπεριφορα.